Ekonomik özgürlük palavrası

zaten karısı çırpınırken, davar gibi yatan adama adam demem ben, olsa olsa kağıt adamdır o.
kendimden pay biçiyorum, sevdiğim insanı yormamak mutlu etmek için elimden geleni yapıyorsam o da yapmalı, yapmıyorsa sevmiyordur, gayet düz bir denklem.

Ay nasıl sustun ya? Büyük başarı

"Evet aynen ya. Bizim ailenin köle kontenjanında açık vardı aklımıza çekirdekten yetiştirmek geldi. Yoksa seni mi alsaydık ya ütü işi için he ne dersin?" demek varmış..

Ahhaa valla neler derdim de diyemedim iste , baksana 1.5 sene gecti hala icimde patliyor hatirladikca
Tum hincimi evin erkeklerinden almistim
Nefret ediyorum bu zihniyetten

ben öyle büyümedim mesela ama fıtratımda yok zaten itaat vs. öyle ebeveynlerim olsaydı kesin çok çatışırdım ki ailede adım çok asiye çıkmıştı normal şartlarda bile.
birde hep yaptığımın arkasında durdum hiç saklamadım. lisede okuldan kaçıp bir yerlere giderdik eve gelip bugün okuldan kaçtık derdim. yanlış bir şey yaptığımı düşünmediğim sürece kendi doğrumu ölesiye savunurdum/rum.

Tamamen Türk kültürü boşanmak ayıp bosananlar sorunlu dul kadına başka gözle bakılır insanlar bundan geliniyor bir de yalnız kalmaktan

Çocuklar babaya düşkün görünüyor çünkü babanın yüzüne hasretler.
Halbuki çocuklar anneye daha düşkün.
Çocuk babasını saatlerce aramaz ama anneyi 5 dk görmese ortalığı ayağa kaldırır.

Aynen noop , tr standartlarina gore asiri ozgur bir ailem.var ama beni ailenin asisi diye cagirirlardi , tam bir anarsist ruhmusuz

Bir nevi kibir diyebiliriz.

Eğitimli de olsak p.ç erkeği adam etme saçmalığına devam ediyoruz.

Anası değilim, öğretmeni değilim.
Reşit, aklı başında insanı neden eğitmek, değiştirmek zorunda olayım ki?

Mutlu olmak için evleniyoruz.
Evlendik ama mutlu değiliz.
Neden evli kalalım?

Anne baba da içten içe kahroluyordur eminim.
Hem kızlarına yazık oluyor, hem elin işe yaramaz adamını besliyorlar evlat hatrı için.

Tabi canım. Annesi son ziyaretinde karşımda ağladı sinirden. Hep aramızda kalsın diye diye ben şiştim. İnsan başına gelene razı olduktan sonra çevresindekiler birşey yapamıyor ki.

Ezilmek sindirilmek ve babaevine dönüş korkusu barındırıyo budurum.

Elalem nederle yetişen nesilden çokta cesaretli aklıbaşında adımlar atılması bekleniyo konunda

Şimdi boşansa ohoo ayşe teyze neder ? dul kadın nasıl gezer ? sen dulsun onu giyemezsin ! diye gider bu halbıki o cahil nederler dulun kelime anlamını bile bilmez

Aynen noop , tr standartlarina gore asiri ozgur bir ailem.var ama beni ailenin asisi diye cagirirlardi , tam bir anarsist ruhmusuz

ailesine kendini kabul ettirip bireyliğini ispat edememiş kızlar evlenince de aynısını devam ettiriyor işte.
bir boyunduruktan diğerine.
sonra da cesaret bulamıyorlar kurtulmaya.

Grill ben bunun biraz dini alt yapısı olduğunuda düşünüyorum aslında
Konu dine kayıp kapanmasın diye o yöne hiç girmedim.
Bu konuya bakışıma Mehmet Akif'in şiirini örnek veririm her zaman:

Sen duâ et ki “Şerîat” demiyor evde karın!
Yoksa, boynunda bugün zorca gezerdin yuların!
Karı iş görmeyecek; varsa piçin bakmayacak;
Çamaşır, tahta, yemek nerde? Ateş yakmayacak.
Bunların hepsini yapmak sana âid “Şer’an!”
Çocuk emzirmeye hattâ olacak bir süt anan!
“Boşarım, evlenirim” bahsini artık kapa da,
Hak ne verdiyse yiyip hoş geçinin bir arada.

Ya cok yazdim konuya ama aklima gelen baska bir nokta ; biz yalniz kalamiyoruz , bu da bana hep enteresan geliyor
Mesela ben yalniz sinemaya gitmeyo cok severim , is cikisi gider bi kahve icerim bi basima eve oyle gecerim
Daha gencken tek basima cafede saatlerce oturur kitap okurdum ve bizim millet bana uzaydan grlmisim gibi bakardi
Yalniz kalamayan bir toplumum kafinlari da erkeklere bagimli oluyor , onlarsiz disari cikamiyor , kocasi gece eve gelmeyince uyuyamiyor vs vs
Bu da tuhaf bir ozelligi bence toplumun ve kadinlari kocaya bagimli yapiyor

Ben 21 yaşındayken evde kaldın diyorlardı.
Hiç umursamadım.
24 yaşında evlendim.

Eh aynen
80 yasindaki anneannem bana dedi ki, keske imkan olsaydi ben de avukat olsaydim.

Daha sonra yine konusurken dedi ki bir gun, ABDden is teklifi geliyor mu? Ben de dedim ki, cok uzak vs. o da dedi ki profesyonel dusun, para nerdeyse kariyer gelisimi nerdeyse oraya git. Kadin 80 yasinda ama kafasi artik nasil diyeyim toplum zihniyetinin fersah fersah otesinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…