Ki evlilik içinde zaten yalnız.Toplum filan fasa fiso .Artik birsuru bosanmis kadin var tek başına yasayan.
.Kişilik ve karakterle alakalı bence .
Katlanmak istiyor ,tek başına yaşam zor geliyor bahaneler üretiliyor .
Aynen , bende nefret ediyorum bu icinde kalmislik duygusundan
Bazen bdvde de oluyor , banlanmamak icin susuyorum , sonra icimde hep o patlama hissi kaliyor
Son 2-3 gündür KK da kocaya, sevgiliye itaat, kocam küfretti boşanamam, kocam dövdü ama aşığım, kocam öküz ama seviyorum, kocam kaltak dedi ama affettim, kocam aileme şerefsiz köpek dedi ama olsun minvalinde konular açılıyor.
Konuları açan kadınların tamamı üniversite mezunu, çalışan, 25 yaş üstü.
Bu kadınlara ne oluyor, ne yediriyorlar da bu kadar mantıksız ve saplantılı hale geliyorlar?
Gelecek nesilleri nasıl kurtaracağız?
Hiç eğitim, ekonomik özgürlük vs demeyin. Örnekler yukarıda.
Başka bir çözüm olmalı mutlaka.
Ahbaa evet ya o en fenasiSöyleyeceklerin bitmemişken dakikasında banlanma da aynı etkiyi yapıyor.
En sevdiğim şeylerden tek başıma sinemaya gitmek, alışveriş yapmak, yemek yemek. Karışan eden fikir belirten yokYa cok yazdim konuya ama aklima gelen baska bir nokta ; biz yalniz kalamiyoruz , bu da bana hep enteresan geliyor
Mesela ben yalniz sinemaya gitmeyo cok severim , is cikisi gider bi kahve icerim bi basima eve oyle gecerim
Daha gencken tek basima cafede saatlerce oturur kitap okurdum ve bizim millet bana uzaydan grlmisim gibi bakardi
Yalniz kalamayan bir toplumum kafinlari da erkeklere bagimli oluyor , onlarsiz disari cikamiyor , kocasi gece eve gelmeyince uyuyamiyor vs vs
Bu da tuhaf bir ozelligi bence toplumun ve kadinlari kocaya bagimli yapiyor
Bu kadar.zaten karısı çırpınırken, davar gibi yatan adama adam demem ben, olsa olsa kağıt adamdır o.
kendimden pay biçiyorum, sevdiğim insanı yormamak mutlu etmek için elimden geleni yapıyorsam o da yapmalı, yapmıyorsa sevmiyordur, gayet düz bir denklem.
Aynı evin içinde yalnız kalmak daha zor değil mi?Tamamen Türk kültürü boşanmak ayıp bosananlar sorunlu dul kadına başka gözle bakılır insanlar bundan geliniyor bir de yalnız kalmaktan
Kâr zarar hesabı yapiyorsun sanırım herkesin bir sınırı vardır ona kadar sabrediyorAynı evin içinde yalnız kalmak daha zor değil mi?
Aa bak alisverisi unutmusum , onu da tek basima yapmayi cok severimEn sevdiğim şeylerden tek başıma sinemaya gitmek, alışveriş yapmak, yemek yemek. Karışan eden fikir belirten yok
Kısmetse 40 yaşında ünv okuyacağım.Eh aynen
80 yasindaki anneannem bana dedi ki, keske imkan olsaydi ben de avukat olsaydim.
Daha sonra yine konusurken dedi ki bir gun, ABDden is teklifi geliyor mu? Ben de dedim ki, cok uzak vs. o da dedi ki profesyonel dusun, para nerdeyse kariyer gelisimi nerdeyse oraya git. Kadin 80 yasinda ama kafasi artik nasil diyeyim toplum zihniyetinin fersah fersah otesinde
Allah kendi yarattığına git öteki cinsinin kölesi ol demez, o dediğiniz itaat kültürü dine değil belli milletlere ait bir ögedir. Dünyada çeşit çeşit müslüman halk var ve bazılarında kadın saygın bir konuma sahip, demek ki din bize ikinci sınıf olmayı öğretmiyor; bunun yerine halklar geçmişten beri süregelen anlayışlarını devam ettiriyor ve dini de bu anlayışlarına göre yaşıyor/yorumluyor.Grill ben bunun biraz dini alt yapısı olduğunuda düşünüyorum aslında
Gerçekten halleri içler acısı.
Kahroluyoruz burada.
Varsa bir çözüm bulalım.
Çok sevindim sizin adınıza.Benim evliliğim de aslında sorunlu gidiyordu. Boşanmak aklımdan çok geçti. Sırf elalem ne der korkusuna o adımı atmadım.
Sonra bir gün öldüresiye dayak yedim. O an tek düşüncem o evden kaçana kadar hayatta kalmaktı. Bir gece uyumadım beni gece boğar diye. Ben ömrümde bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum
O an ne elalem ne başka bi şey aklıma gelmedi
Hala öyle. Hiçbir şey canımdan kıymetli değilmiş. Kaldı ki ben böyle bir ailede bile yetişmemiştim. Eş kişisi öyle bi manipüle etmiş öyle bir özgüvenimi yıkmış ki..
Hiç de korktuğum gibi olmadı. Ailem çevrem hep beni destekledi.
Hoş desteklemeselerdi çok da tın der geçerdim.
Bir gecede hayata bakış açım değişti
Bir insanın ölmesi 5 saniyede olup bitebilirmiş
Aşkından ölüp bittiğin adama yemek yapmak için kullandığın bıçakla öldürülmen birkaç saniye sürermiş çok değil
Tek başına tatil! Hayatta en az bir kez yapılması gereken bir şey. Ama ondan sonra yaptığınız diğer tatiller çok monoton geliyor o ayrıEn sevdiğim şeylerden tek başıma sinemaya gitmek, alışveriş yapmak, yemek yemek. Karışan eden fikir belirten yok
Buradaki konularin çoğunda şöyle cümleler var.Bizim apartmanda oturan dul kadin, eşimin işyerindeki boşanmış iş arkadaşı, dul kadının şu davranışı normal mi.....vs.Biz hemcinslerimize önce bu damgayı vurup kocişlerimizi Allah muhafaza korumaya alıyoruz.Tabi ki cesaret edemez kadınlarımız.Son 2-3 gündür KK da kocaya, sevgiliye itaat, kocam küfretti boşanamam, kocam dövdü ama aşığım, kocam öküz ama seviyorum, kocam kaltak dedi ama affettim, kocam aileme şerefsiz köpek dedi ama olsun minvalinde konular açılıyor.
Konuları açan kadınların tamamı üniversite mezunu, çalışan, 25 yaş üstü.
Bu kadınlara ne oluyor, ne yediriyorlar da bu kadar mantıksız ve saplantılı hale geliyorlar?
Gelecek nesilleri nasıl kurtaracağız?
Hiç eğitim, ekonomik özgürlük vs demeyin. Örnekler yukarıda.
Başka bir çözüm olmalı mutlaka.
Bana daaaaaAa bak alisverisi unutmusum , onu da tek basima yapmayi cok severim
Millet kankasi olmadan gidemez , bana ise zulm oliyor baskasiyla gitmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?