• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekonomik özgürlük palavrası

Toplum filan fasa fiso .Artik birsuru bosanmis kadin var tek başına yasayan.

.Kişilik ve karakterle alakalı bence .

Katlanmak istiyor ,tek başına yaşam zor geliyor bahaneler üretiliyor .
Ki evlilik içinde zaten yalnız.

Son 2-3 gündür KK da kocaya, sevgiliye itaat, kocam küfretti boşanamam, kocam dövdü ama aşığım, kocam öküz ama seviyorum, kocam kaltak dedi ama affettim, kocam aileme şerefsiz köpek dedi ama olsun minvalinde konular açılıyor.

Konuları açan kadınların tamamı üniversite mezunu, çalışan, 25 yaş üstü.

Bu kadınlara ne oluyor, ne yediriyorlar da bu kadar mantıksız ve saplantılı hale geliyorlar?

Gelecek nesilleri nasıl kurtaracağız?

Hiç eğitim, ekonomik özgürlük vs demeyin. Örnekler yukarıda.
Başka bir çözüm olmalı mutlaka.

Benim evliliğim de aslında sorunlu gidiyordu. Boşanmak aklımdan çok geçti. Sırf elalem ne der korkusuna o adımı atmadım.

Sonra bir gün öldüresiye dayak yedim. O an tek düşüncem o evden kaçana kadar hayatta kalmaktı. Bir gece uyumadım beni gece boğar diye. Ben ömrümde bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum

O an ne elalem ne başka bi şey aklıma gelmedi

Hala öyle. Hiçbir şey canımdan kıymetli değilmiş. Kaldı ki ben böyle bir ailede bile yetişmemiştim. Eş kişisi öyle bi manipüle etmiş öyle bir özgüvenimi yıkmış ki..

Hiç de korktuğum gibi olmadı. Ailem çevrem hep beni destekledi.

Hoş desteklemeselerdi çok da tın der geçerdim.

Bir gecede hayata bakış açım değişti

Bir insanın ölmesi 5 saniyede olup bitebilirmiş

Aşkından ölüp bittiğin adama yemek yapmak için kullandığın bıçakla öldürülmen birkaç saniye sürermiş çok değil

Ya cok yazdim konuya ama aklima gelen baska bir nokta ; biz yalniz kalamiyoruz , bu da bana hep enteresan geliyor
Mesela ben yalniz sinemaya gitmeyo cok severim , is cikisi gider bi kahve icerim bi basima eve oyle gecerim
Daha gencken tek basima cafede saatlerce oturur kitap okurdum ve bizim millet bana uzaydan grlmisim gibi bakardi
Yalniz kalamayan bir toplumum kafinlari da erkeklere bagimli oluyor , onlarsiz disari cikamiyor , kocasi gece eve gelmeyince uyuyamiyor vs vs
Bu da tuhaf bir ozelligi bence toplumun ve kadinlari kocaya bagimli yapiyor
En sevdiğim şeylerden tek başıma sinemaya gitmek, alışveriş yapmak, yemek yemek. Karışan eden fikir belirten yok :halay:

zaten karısı çırpınırken, davar gibi yatan adama adam demem ben, olsa olsa kağıt adamdır o.
kendimden pay biçiyorum, sevdiğim insanı yormamak mutlu etmek için elimden geleni yapıyorsam o da yapmalı, yapmıyorsa sevmiyordur, gayet düz bir denklem.
Bu kadar.
Seven, sevdiğine kıymaz.
Her anı paylaşır.

Tamamen Türk kültürü boşanmak ayıp bosananlar sorunlu dul kadına başka gözle bakılır insanlar bundan geliniyor bir de yalnız kalmaktan
Aynı evin içinde yalnız kalmak daha zor değil mi?

Eh aynen
80 yasindaki anneannem bana dedi ki, keske imkan olsaydi ben de avukat olsaydim.

Daha sonra yine konusurken dedi ki bir gun, ABDden is teklifi geliyor mu? Ben de dedim ki, cok uzak vs. o da dedi ki profesyonel dusun, para nerdeyse kariyer gelisimi nerdeyse oraya git. Kadin 80 yasinda ama kafasi artik nasil diyeyim toplum zihniyetinin fersah fersah otesinde:KK51:
Kısmetse 40 yaşında ünv okuyacağım.
Annem diyor ki; senin üniversiten çocuklar. Ne okumasıymış?
63 yaşında. :)

Grill ben bunun biraz dini alt yapısı olduğunuda düşünüyorum aslında
Allah kendi yarattığına git öteki cinsinin kölesi ol demez, o dediğiniz itaat kültürü dine değil belli milletlere ait bir ögedir. Dünyada çeşit çeşit müslüman halk var ve bazılarında kadın saygın bir konuma sahip, demek ki din bize ikinci sınıf olmayı öğretmiyor; bunun yerine halklar geçmişten beri süregelen anlayışlarını devam ettiriyor ve dini de bu anlayışlarına göre yaşıyor/yorumluyor.

Gerçekten halleri içler acısı.
Kahroluyoruz burada.

Varsa bir çözüm bulalım.

Ben kahrolmuyorum artık. Hak ediyorlar demek ki diyorum.
Adam ağzına s.çıyor, mahalle kavgasında edilmeyecek küfürleri ediyor. Sonuç: “ama seviyorum, korkuyorum boşanırsam daha kötüsü olur diye, boşanamam. Biraz daha bekliyim.” Mecazi anlamı gerçek anlama dönüştürsün diye mi bekleyeceksin ne bekleyeceksin yani?
Boşananlar aptal mı da boşanıyor? Kaç tanesi sevgisi bitti diye boşanıyor ki insanların, mutsuz oldukları için boşanıyorlar. Ama kime anlatıyorsun işte.

Benim evliliğim de aslında sorunlu gidiyordu. Boşanmak aklımdan çok geçti. Sırf elalem ne der korkusuna o adımı atmadım.

Sonra bir gün öldüresiye dayak yedim. O an tek düşüncem o evden kaçana kadar hayatta kalmaktı. Bir gece uyumadım beni gece boğar diye. Ben ömrümde bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum

O an ne elalem ne başka bi şey aklıma gelmedi

Hala öyle. Hiçbir şey canımdan kıymetli değilmiş. Kaldı ki ben böyle bir ailede bile yetişmemiştim. Eş kişisi öyle bi manipüle etmiş öyle bir özgüvenimi yıkmış ki..

Hiç de korktuğum gibi olmadı. Ailem çevrem hep beni destekledi.

Hoş desteklemeselerdi çok da tın der geçerdim.

Bir gecede hayata bakış açım değişti

Bir insanın ölmesi 5 saniyede olup bitebilirmiş

Aşkından ölüp bittiğin adama yemek yapmak için kullandığın bıçakla öldürülmen birkaç saniye sürermiş çok değil
Çok sevindim sizin adınıza.
İnşallah o üyeler ölüm sınırına gelmeden kurtarırlar kendilerini

En sevdiğim şeylerden tek başıma sinemaya gitmek, alışveriş yapmak, yemek yemek. Karışan eden fikir belirten yok :halay:
Tek başına tatil! Hayatta en az bir kez yapılması gereken bir şey. Ama ondan sonra yaptığınız diğer tatiller çok monoton geliyor o ayrı:dondurma:

Kesinlikle tavsiye ederim. Yalnız ve mutlu olmanın Nirvanası diyebilirim:halay:

Son 2-3 gündür KK da kocaya, sevgiliye itaat, kocam küfretti boşanamam, kocam dövdü ama aşığım, kocam öküz ama seviyorum, kocam kaltak dedi ama affettim, kocam aileme şerefsiz köpek dedi ama olsun minvalinde konular açılıyor.

Konuları açan kadınların tamamı üniversite mezunu, çalışan, 25 yaş üstü.

Bu kadınlara ne oluyor, ne yediriyorlar da bu kadar mantıksız ve saplantılı hale geliyorlar?

Gelecek nesilleri nasıl kurtaracağız?

Hiç eğitim, ekonomik özgürlük vs demeyin. Örnekler yukarıda.
Başka bir çözüm olmalı mutlaka.
Buradaki konularin çoğunda şöyle cümleler var.Bizim apartmanda oturan dul kadin, eşimin işyerindeki boşanmış iş arkadaşı, dul kadının şu davranışı normal mi.....vs.Biz hemcinslerimize önce bu damgayı vurup kocişlerimizi Allah muhafaza korumaya alıyoruz.Tabi ki cesaret edemez kadınlarımız.
Çok üzülüyorum inanın ben de sizin gibi.Herkes çok ahlaklı çok masum çünkü başkasının namusunun peşine düşüyor.Çözüm eğitim evet.Ama okulda değil evde eğitim.Ben hiç kızının erkek arkadaşı olduğunu açıkça anlatan bir anne görmedim ama oğlunun kız arkadaşlarını sırtını sivazlayarak aslan oğlumun var diye övünenini çok gördüm.Yazık en çok kadın kadına yapıyor.Hemcinsinin dilinden kurtulabilse belki kendisini başka hiç kimseden korumak zorunda kalmayacak.

Dündü sanırım, kocam yüzüme bakmıyor ama onu seviyorum diyen biri vardı. Gerçi o normal biri de değildi galiba.
Ben de tamamen yetiştirilme tarzı diyorum.

Bir arkadaşım bana "evlilikte kadın hep verici olmak zorunda, kendinden çok şey vermeli" gibi bir cümle kurdu. Şaşırdım o an. Ne alaka dedim, benim annem de babama karşı öyle dedi. Öyle düşünmüyorum dedim evlilik iki taraflı bir ilişki. Ben evlenirsem karşımdakinin verdiği emeğe bakarak evlenirim çünkü kimseyi taşıyamam ben dedim. Aile yapısı da çok geleneksel, işte ablalar hep evlenmiş erkenden, babanın sözünden çıkılmaz falan. Hep evlilik düşüncesiyle büyümüş küçüklüğünden beri.
Ve eğitim olarak aynı seviyedeyiz. :confused:
Evlenmek için gün sayıyor, ben yurt dışına gidebilmek için.
Eğitimle hiçbir alakası yok bu durumun.
Tamamen aile.

Back