Son 2-3 gündür KK da kocaya, sevgiliye itaat, kocam küfretti boşanamam, kocam dövdü ama aşığım, kocam öküz ama seviyorum, kocam kaltak dedi ama affettim, kocam aileme şerefsiz köpek dedi ama olsun minvalinde konular açılıyor.
Konuları açan kadınların tamamı üniversite mezunu, çalışan, 25 yaş üstü.
Aşkın ve evliliğin dünyadaki en yüce değer olduğu öğretilip, altı doldurulmadığı için oluyor. Hangi koşullarda? Diye sorması daha kız çocuğuyken asla öğretilmediği için. Başka bir sebebi yok her şey bununla ilintili.
Bu kadınlara ne oluyor, ne yediriyorlar da bu kadar mantıksız ve saplantılı hale geliyorlar?
Gelecek nesilleri nasıl kurtaracağız?
Hiç eğitim, ekonomik özgürlük vs demeyin. Örnekler yukarıda.
Başka bir çözüm olmalı mutlaka.
Dünyadaki en önemli şeyin evlilik olduğunun öğretilmesi, ama bunun altının asla doldurulmamasından dolayı. Daha kız çocuğuyken “hangi şartlarda gerçekleşmeli” sorusunu sormayı öğretmedikleri, toplumca belirlenmiş olanları kabul etmeyi öğütledikleri için. Araç değil amaç olarak evliliğin kendisinin kabul edilmesinden ötürü. Bakın konulara, hepsi ama hepsi evlilikle ilintili. Doğrudan ya da dolaylı olarak her yol aşka, doğru insanı bulmaya, ve sonuçta evliliğe çıkıyor..
Son düzenleme: