• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekonomik özgürlük palavrası

Ben de anlam veremiyorum
Neden bu erkeklere gereğinden fazla değer verip, bu kadar tolerans tanıyorlar

Sanırım bu tür erkekler eşlerine psikolojik şiddet uygulayıp özgüvenlerinin uçup gitmesine sebep oluyorlar
Ama bu na müsaade edende yine kadınlar :KK14:
Evet.
Ancak tedavi görüp de hala devam eden var.
Neden?

Burada yaptıkları gibi doktoru da dinlemeyip, kendi bildiklerini okumaya devam mı ediyorlar acaba?

Son 2-3 gündür KK da kocaya, sevgiliye itaat, kocam küfretti boşanamam, kocam dövdü ama aşığım, kocam öküz ama seviyorum, kocam kaltak dedi ama affettim, kocam aileme şerefsiz köpek dedi ama olsun minvalinde konular açılıyor.

Konuları açan kadınların tamamı üniversite mezunu, çalışan, 25 yaş üstü.

Bu kadınlara ne oluyor, ne yediriyorlar da bu kadar mantıksız ve saplantılı hale geliyorlar?

Gelecek nesilleri nasıl kurtaracağız?

Hiç eğitim, ekonomik özgürlük vs demeyin. Örnekler yukarıda.
Başka bir çözüm olmalı mutlaka.

Ama onlar hep çocukları için katlanıyorlar ki
Ortada çocuk olmasa anında boşanırlar ki

Çocukları babaya çok düşkün onların...

-
Ayrıca döven adamlar sadece annelerinin gazına gelince dövüyorlar, karı koca yalnızken HİÇ BİR sorunları yok ki.

Küfredenleri de zaten kadınlar kızdırıyor, o yüzden yani... Sebepsiz küfretmezler ki...

Eğitim derdim ama evet eğitimli kadınlar da var böyle.. belki de karakter ve yetiştirilme tarzıdır?
Yani bir kız aile evinde de sürekli sustuysa, babası hiç onu desteklemediyse, onlara da sürekli itaat ettiyse, evlenince de 'olması gereken bu' diye düşünüyor olabilirler ya da ailem arkamda durmuyor ki boşanıp ne yapıcam diyenler de var.
Her nekadar çalışsalar da kendi ayaklarının üstünde durmak apayrı bir olay bence, bundan korkuyorlardır. Tahmin bunlar tabi.. Kadınlarımızın daha özgüvenli olması gerekiyor
Anne baba sonuna kadar destek olanlar ise ailesi boşan der diye her şeyi gizliyor.

Kendi içinde nasıl hazmedebiliyor bunları?

Yani bence yetistirilme tarziyla alakali. Kucuk kizlara yetisirken evlenme misonunu yuklersen onlar da koca-evlilik odakli yapiskan bireyler oluyorlar.

Genel olarak kadinlarimiz artik ozguvensiz mi diyeyim, yani karsidaki erkegin de birey, kendilerinin de birey odlugunun farkinda degiller, erkegi kendilerinden ustun tutuyorlar. Ben 50-50 iliski seviyorum mesela, "tavlamak", "elimde tutmak" vb bana gore degil. Iki taraf da kiymet vermeli, verdigi kiymeti de gostermeli.

Yalniz su yazdiginiz sadece bizim memlekete ozgu degil. Almanca konusan ulke taraflari icin soyleyeyim, kadinlar asiri kezban ve yapiskan. Uver baba cocuga dayak atiyor kadin erkegim de erkegim diye yapisiyor, kadin aldatildigini biliyor goruyor diger kadina kaptirmamak icin ayrilmiyor...kadinlarda global olarak bir koca deliligi var bence!

Evet.
Ancak tedavi görüp de hala devam eden var.
Neden?

Burada yaptıkları gibi doktoru da dinlemeyip, kendi bildiklerini okumaya devam mı ediyorlar acaba?
Dr'a gidip gelmek yerine
Kocişe köle olmak aşağılanmak daha çok kolaylarına geliyor belli ki

Çoğu üye tedavi ve ya terapiyi yarıda bıraktığını söylüyor

İnsanlarda tükenmişlik sendromu var gibi
Özelikle kadınlarda
Sabaha kadar tartışmaya konuşmaya açık bir konu

Bir sürü sebepler olabilir

Son 2-3 gündür KK da kocaya, sevgiliye itaat, kocam küfretti boşanamam, kocam dövdü ama aşığım, kocam öküz ama seviyorum, kocam kaltak dedi ama affettim, kocam aileme şerefsiz köpek dedi ama olsun minvalinde konular açılıyor.

Konuları açan kadınların tamamı üniversite mezunu, çalışan, 25 yaş üstü.

Bu kadınlara ne oluyor, ne yediriyorlar da bu kadar mantıksız ve saplantılı hale geliyorlar?

Gelecek nesilleri nasıl kurtaracağız?

Hiç eğitim, ekonomik özgürlük vs demeyin. Örnekler yukarıda.
Başka bir çözüm olmalı mutlaka.

Kocayı nimetten sayan zihniyetin ürünü bunlar. Birey olmadan eş olmaya çalışınca eline yüzüne bulaşıyor insanların tabi, kadın önce kendine değer vermeyi öğrenecek, çocukluktan itibaren gelen bir eğitim bu, düşün ki evcilik diye bir oyun var, kız çocukları yemek yapıyor, iş yapıyor, akşam gelecek kocaya hazırlık yapmayı öğreniyorlar. El kadar bebeler doktorculuktan, öğretmencilik oynamaktan önce kadın olmayı talim ediyorlar yıllarca yani bu her şeyden önce öğreniliyor, büyüyünce de her türlü eğitimin önüne geçiyor hayati kararlarda. Değişir mi pek umutlu değilim açıkçası...

Çok yakın bir arkadaşımdan ötürü bende aynı şeyleri düşünüyorum epeydir. Koca içgüveysi gibi birşey. Çocuğunun bile tüm masraflar kızın babasında. Ama kocası olacak adam sürekli bizim kızı beğenmeme, laf sokma hallerinde. Adama sinir oluyorum o ayrı konu asıl sinir olduğum kişi arkadaşım. Nasıl izin veriyor buna. Bir höyt diyemiyor. Bu konuda bunun cevabını bulur muyuz bilmiyorum ama ben bu mevzudan dolayı kaç yıllık arkadaşımdan soğudum. Bir insan bu kadar basiretsiz olamaz diye. Yetiştirilme desek kızın ailesini 7 göbek tanıyorum, öyle insanlar değiller. Babası hep kızının arkasında. Bilmediğimiz, çözemediğimiz travmalar mı yaşatıyor bunları.

Böyle insanlar bitmeyecek. Yetiştirme, kararkter etken. Ekonomik özgürlük iyi güzel de tek başına birşey ifade etmiyor. Boşancak olan boşaniyor zaten. Yakinim calismiyordu bosandi işci olarak ise gird. Annesinin kucuk evine tasindi. 1 goz odada 4 kisi yattilar. Biraz destekle simdi kadin kendi evini aldi. Kizini evlendirdi. Digerinin okulu bitecek.

Bosanmayacak olana bahane cok. Yok ailem uzulur, yok cocuklarim babasina duskun, vayy ailemin yaninda rahat edemem...

Ne kadar boş, beleş, sadece gün kurtaran bir yaklaşım..

Çocukların sadece başkalarının çocukları olmadığını, bu ülkenin insanları olacaklarını farkettiğiniz an gerçek gelişim başlar derler..
Bu konu da gelecekteki kadınlara yardım işte..
Evet.
Neler yapabiliriz?
Sosyal medya artık herkesin telefonunda.
Birkaç kadın "ne yapıyorum ben kendime?" Dese, uyansa.
Belki kurtulur.

Yetistirilis tarzi , kiz erkek ayirimi yapmadan , kizlariniz ozgur ruhla yetistirse aileler o zaman kadinlar da boyle koca delisi olmaz , kendi ayaklari uzerinde durur
Ayni sekilde erkekler de pasam , pipilim , elini sicak sudan soguk suya sokmam vb yetistirilmese bu bdvdeki anlatilan hanzo erkeklerin de soyu tukenir
Buna en net ornek ben ve erkek kardesim , son derece feminist bir erkek kardesim ve ben varim , beni bilen biliyor zaten , bilmeyen profil fotoma baksin anlar :)

pipilime kahkaha attım kızma :D

konuya yorumum ise bu bir düzen olarak gidiyor bana kalırsa, bilinçli aileler bilinçli çocuklar yetiştiriyor, bozulmanın temeline inmek gerekiyor ama nasıl yapılır hiçbir fikrim yok.

Ozel bir bankanin genel mudurlugunde calisiyorm, gayet iyi gelirli egitimli kadinlarin "aksam is bitmiyor, yemek yap, bulasik, camasir, temizlik vsvs 1 den once yatamiyorum" dedikleri oluyor, e kocan napiyor? "Aman o uzanip tv izliyor"
Niye? Çü.ü var diye mi?
Benim annem 58 yasinda, lise mezunu, ev hanimi, 36 yildir bir gun bile annem is yapaarken babamin oturdugunu gormedim. Hala da oyledir, sofrayi birlikte toplar bulasigi birllikte bosaltirlar, biri cay koyar digeri meyve soyar. Cunku annem asla sen erkeksin ustunsun hissi vermemistir babama da abime de.
Yani kadin kendi degerini bilmezse erkek hic bilmez.

Hepsi kocasına dünyadaki son erkek muamelesi yaptığı için bu haldeler ve tabi para konusunu da unutmamak lazım.

Bence kadınların içindeki sevgi ve ilgi boşluğundan kaynaklanıyor..

Ailesinden (özellikle erkek rolmodel olarak babasından) yeterli ilgi, alaka ve sevgi göremeyen kız çocuklar büyüyünce en ufak ilgi kırıntısını değer verme olarak algılıyor. Erkeğin de karakteri zayıfsa sonra da ortaya yanlış evlilikler çıkıyor..

Ama kadın bir defa bağlanmış oluyor. Ve eğitimin ve aldığı maaşın önemi olmuyor..
Çünkü kadınların fıtratında adamak vardır..
Elbette her şey bizim için.
Büyük küçük birçok hata yapabiliriz.

Şurada 100 kadın kurtar kendini diye feryat ederken, o mağdur kadınlar bu kadar çığlığı nasıl görmezden gelebiliyor?

Bu kadar kadın bana ne anlatıyor, ya bir şeyleri yanlış yapmışım galiba.
Hatamı düzelteyim diyen neden yok?

Back