Son 2-3 gündür KK da kocaya, sevgiliye itaat, kocam küfretti boşanamam, kocam dövdü ama aşığım, kocam öküz ama seviyorum, kocam kaltak dedi ama affettim, kocam aileme şerefsiz köpek dedi ama olsun minvalinde konular açılıyor.
Konuları açan kadınların tamamı üniversite mezunu, çalışan, 25 yaş üstü.
Aşkın ve evliliğin dünyadaki en yüce değer olduğu öğretilip, altı doldurulmadığı için oluyor. Hangi koşullarda? Diye sorması daha kız çocuğuyken asla öğretilmediği için. Başka bir sebebi yok her şey bununla ilintili.
Bu kadınlara ne oluyor, ne yediriyorlar da bu kadar mantıksız ve saplantılı hale geliyorlar?
Gelecek nesilleri nasıl kurtaracağız?
Hiç eğitim, ekonomik özgürlük vs demeyin. Örnekler yukarıda.
Başka bir çözüm olmalı mutlaka.
Biz de öyle büyümedik mi?Kocayı nimetten sayan zihniyetin ürünü bunlar. Birey olmadan eş olmaya çalışınca eline yüzüne bulaşıyor insanların tabi, kadın önce kendine değer vermeyi öğrenecek, çocukluktan itibaren gelen bir eğitim bu, düşün ki evcilik diye bir oyun var, kız çocukları yemek yapıyor, iş yapıyor, akşam gelecek kocaya hazırlık yapmayı öğreniyorlar. El kadar bebeler doktorculuktan, öğretmencilik oynamaktan önce kadın olmayı talim ediyorlar yıllarca yani bu her şeyden önce öğreniliyor, büyüyünce de her türlü eğitimin önüne geçiyor hayati kararlarda. Değişir mi pek umutlu değilim açıkçası...
Grill ben bunun biraz dini alt yapısı olduğunuda düşünüyorum aslındaBiz de öyle büyümedik mi?
Erkek kardeşlerimize hizmetçi olarak büyüdük.
Kocamıza itaat öğretildi.
Ama internet sayesinde doğru yanlış nedir, kadın da erkek kadar her şeyde söz sahibidir, öğrendik.
Zor olsa da tüm kınamalara rağmen değiştik.
Onlar da yapabilir(di).
Anne baba da içten içe kahroluyordur eminim.Çok yakın bir arkadaşımdan ötürü bende aynı şeyleri düşünüyorum epeydir. Koca içgüveysi gibi birşey. Çocuğunun bile tüm masraflar kızın babasında. Ama kocası olacak adam sürekli bizim kızı beğenmeme, laf sokma hallerinde. Adama sinir oluyorum o ayrı konu asıl sinir olduğum kişi arkadaşım. Nasıl izin veriyor buna. Bir höyt diyemiyor. Bu konuda bunun cevabını bulur muyuz bilmiyorum ama ben bu mevzudan dolayı kaç yıllık arkadaşımdan soğudum. Bir insan bu kadar basiretsiz olamaz diye. Yetiştirilme desek kızın ailesini 7 göbek tanıyorum, öyle insanlar değiller. Babası hep kızının arkasında. Bilmediğimiz, çözemediğimiz travmalar mı yaşatıyor bunları.
Doğru yanlışı bilmek başka, içselleştirip hayatına uygulayabilmek başka bir şey ama.Biz de öyle büyümedik mi?
Ama internet sayesinde doğru yanlış nedir, kadın da erkek kadar her şeyde söz sahibidir, öğrendik.
Onlar da yapabilir(di).
Biz de öyle büyümedik mi?
Onlar da yapabilir(di).
1 sene farkla ayni yadtayiz , bende hep bunu soyluyorum zaman gectikce kadinlar daha da ozgurlesecegine daha da kolelesiyorNeler yazıldı tam bilmiyorum şöyle bir goz gezdirdim ben gördüğüm bir seyi söyleyeyim...
41 yaşım bitecek...ben 20 li yaslardayken evlenmek her genç kızın hayali degildi...şimdi -bir sürü etken var bunun için başta tv- öyle abuk bir algı var...sanki koca bitti herkes evde kaldı...
Nasıl kurtardınız kendinizi?Manipülasyon ne bilir misiniz? Bu kadınlar ona maruz kalıyorlar hiç farkına varmadan. Ben de uğradım buna. Anlatılmaz yaşanır.
Simdi TV en mükemmel anne kim diye yarisma olucak, ülkenin durumu cok vahim
Kısaca,Kocasiz olmak, evlenenemek veya bosanmak „dul“ kalmak cok kötü bisey oldugu icin. Bosanirlarsa hayatlari biter, asla mutlu olamazlar, yeni düzen kuramazlar.
Burdaki cogu genc kadin evlenemedim, evde kaldim veya ben hic mutlu olamicakmiyim diye konu aciyor. Milletimiz resmen evlilik meraklisi ki elin adamin kokmus coraplarini sagdan soldan topluyorsun, keyfine bakip ac olmadiginda ammaaan deyip tv karsina gecemiyorsun cünkü koca ac gelicek, hergün ayni yemeyi yemeyecek, temizligi dört dörtlün olucak, o tras olucak sen arkasindan lavaboyu silecen, o ayaklarini uzatip mac izlediginde sen yorulmus halinle daha bulasiklari yikarken gözünün kenarindan ütülenmesi gereken camsir yigini görüceksin...vs vs tabi bu bi genelleme, yardim eden erkekler de vardir ama cok nadir
Neden bu kadar özendiklerini asla anlamiyorum ki evlilik bela gibi bisey, ask ve nefret birbirine cok yakin. Face‘de gecende bi söz okudum hosuma gitti. Görmeyince özledigin, görünce öldürmek istedigin kisi esindir diye...evlilik resmen insanin psikolojisini bozmaya müsait
(Kocisleriyle musmutlu yasayanlar haydi saldirin bana )
Biz de öyle büyümedik mi?
Onlar da yapabilir(di).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?