• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ekonomik olarak gecinmek zor

Niye ki? Kozmetik endüstrisini dünyada ilk patlatan fransa değil mi? Parfümler cilt bakım ürünleri ben küçükken hep o ülkenin ürünleri meşhurdu. Şimdi İsveç, Kore dünya çapında meşhur oldu. Brezilya dünya güzelleriyle övündü yıllarca, Venezuela keza öyle… sadece Türkler mi yaptırıyor estetik, saç ektirmeye dünya buraya geliyor. Yani estetik kaygılar bütün dünyada var. Şekilcilik, yüzeysellik bir sektör çünkü. Ve sadece ülkemiz para kazanmıyor bu sektörden
Ülkemizde estetik ucuz. Keza diş yaptırmak içinde çok geliyorlar. Avrupalılar bizim kadar maddiyata önem vermiyor. Eşimin arkadaşı İsviçre’de yaşıyor. Eşi külüstür bir Lada kullanıyor. Bizde asgari ücret kazanan 10 taksitle Iphone alıyor. Asyalıların estetik merakı ise kompleksten. Çekik gözlü oldukları için aşırı kompleksliler.

Ülkemizde estetik ucuz. Keza diş yaptırmak içinde çok geliyorlar. Avrupalılar bizim kadar maddiyata önem vermiyor. Eşimin arkadaşı İsviçre’de yaşıyor. Eşi külüstür bir Lada kullanıyor. Bizde asgari ücret kazanan 10 taksitle Iphone alıyor. Asyalıların estetik merakı ise kompleksten. Çekik gözlü oldukları için aşırı kompleksliler.

Kore'deki estetik merakı artık manyaklık derecesine ulaşmış bence. Belgeselini izledim, erkekler yönetici olmak için göz düzleştirme ameliyatı yaptırıyor, kadınlar üst sınıf görünüp daha iyi! kocalar bulmak için. Güpegündüz manyaklık yani, bir sürü insan değil aileleri de çocukları için para biriktiriyor ameliyat olsun diye.

Niye ki? Kozmetik endüstrisini dünyada ilk patlatan fransa değil mi? Parfümler cilt bakım ürünleri ben küçükken hep o ülkenin ürünleri meşhurdu. Şimdi İsveç, Kore dünya çapında meşhur oldu. Brezilya dünya güzelleriyle övündü yıllarca, Venezuela keza öyle… sadece Türkler mi yaptırıyor estetik, saç ektirmeye dünya buraya geliyor. Yani estetik kaygılar bütün dünyada var. Şekilcilik, yüzeysellik bir sektör çünkü. Ve sadece ülkemiz para kazanmıyor bu sektörden
bence Avrupanın başka (hatta kuzeyiyle güneyinin bile başka)
ABD'nin bambaşka
uzak asyanın ise külliyen bambaşka olduğunu düşünerek başlamak lazım bu konuyu tartışmaya.

bizim dışımızdaki dünyanın ayrı ayrı klasmanları var...genel olarak sosyal devlet olmayan ülekerde etiketler ve dış görünüş önemli. venezuella da zaten dünya güzeli olmak için estetik yaptırmak diye bir sektör var, iranda burun estetiği sektörü, arapların saç ektirmesi vs. gibi.

o aşırı botokslu aşırı xxxl memeli estetikleri avrupada kolay kolay yaptıramazsınız mesela...sizi psikiyatriye sevk ederler. ABDde ise paranız varsa her haltı yaptırabilirsiniz.

Velev ki kadın evde toto büyütüyor olsun yahu kime ne?
Bir kadının kendi hayatı içerisinde yapıp yapmadıkları niye başkasına dert oluyor ya da başkasınin ona üstten bakmasına sebep olabiliyor?
Sanki evde toto büyüten kadının yerine de çalışıyorda dert oluyor bir şekilde bazılarına.
Ben bu küçük görmeye çalışanların kendi hayatlarından rahatsız olduğunu düşünüyorum sadece, başka bir açıklama bulamıyorum.
6 yıl çalıştım,7 yıldır çalışmıyorum, iki dönemde çalışan yada çalışmayan kadınlar için olumsuz bir yorum yapmadım. Herkesin kendi hayatı, kendi keyfi. İster evde toto büyütür, ister arı gibi çalışır sadece kendini ve eşini ilgilendirir bu durum. Gerisine halt etmek düşmüş.
👏👏 Valla ben Toto büyütüyorum 😁😁 gayette mutluyum. Her cumlenize de katılıyorum. Sanki çalışan insanlar evde oturan kişinin yerine çalışıyor gibi bir yorumlar çok garip. Ben kimsenin maaşıyla ilgilenmiyorum mesela, kimsede benim evde oturmama kötü yorum yapma hakkına sahip değil. Gün gelir Toto buyuturum gün gelir istediğim kadar iş yaparım keyfime göre. İki de çocuğum var miss. Birini okula götür diğeriyle ilgilen bakıcı derdim olmasın, başkasına bırakmak durumunda olmayayım benim için bunlar cok önemli mesela. Ama bunları yapan veya çalışan birisine bişey deme hakkı bulamam kendimde herkesin kendi hayatı.
Son cumlelerinizde de degindiginiz kısima yine katılıyorum bence ev hanimlarini (ister Toto büyütsün ister çok çalışsın evde) aşağılayıcı yorumlar yapan kişiler kendi çalışıyor oldukları hayatlarından çok memnun değiller. Ki kendim şahit bile oldum ortamda ev hanimligini asagilayip küçük goren bir kişi ayrı ayriyken keşke benim eşimde bana çalışma evde otur dese diye. Çalışanın ev hanımıni,ev hanımının çalışanı aşağılamaya hakkı yok kesinlikle.

Kırk kez de yazışsak anlaşamayız. Ben bunu anladım. Bence tam tersi dinleneceğim. Bebekten sonra işe dönen arkadaşlarımın yorumları bunları. En iyisi kişiden kişiye değişir deyip kapatalım
@grillend sen evli cocuklu musun merak ettim?
Bana Diyor Nau Nau Bana Diyor Nau Nau bende üniversite mezunu bir ev hanımıyım. Hiç bir okuldan mezun olmayadabilirdim o ayrıda. Çocugu olup ise dönen tüm arkadaşlarım işte dinlendiklerini söylüyorlar. İse gitsemde kafam dinlense diyroum bazen diyolar. Bence işte olmak çok daha dinlendirici olur bu anlamda. Ev işini evde olunca yaptığım tarz ayrı çalışırken yapabildiğim kadarı ayrı diyolar mesela bu da var.

👏👏 Valla ben Toto büyütüyorum 😁😁 gayette mutluyum. Her cumlenize de katılıyorum. Sanki çalışan insanlar evde oturan kişinin yerine çalışıyor gibi bir yorumlar çok garip. Ben kimsenin maaşıyla ilgilenmiyorum mesela, kimsede benim evde oturmama kötü yorum yapma hakkına sahip değil. Gün gelir Toto buyuturum gün gelir istediğim kadar iş yaparım keyfime göre. İki de çocuğum var miss. Birini okula götür diğeriyle ilgilen bakıcı derdim olmasın, başkasına bırakmak durumunda olmayayım benim için bunlar cok önemli mesela. Ama bunları yapan veya çalışan birisine bişey deme hakkı bulamam kendimde herkesin kendi hayatı.
Son cumlelerinizde de degindiginiz kısima yine katılıyorum bence ev hanimlarini (ister Toto büyütsün ister çok çalışsın evde) aşağılayıcı yorumlar yapan kişiler kendi çalışıyor oldukları hayatlarından çok memnun değiller. Ki kendim şahit bile oldum ortamda ev hanimligini asagilayip küçük goren bir kişi ayrı ayriyken keşke benim eşimde bana çalışma evde otur dese diye. Çalışanın ev hanımıni,ev hanımının çalışanı aşağılamaya hakkı yok kesinlikle.

Ben gerçekten anlayamıyorum, bu konu ev kadınlarına nasıl geldi? Kadın evdeyse de evde kime ne,kendi hayatı, kendi bileceği iş, burda bik bik bik yazan kadınlara ne? Herkes kendi hayatına baksa bence ortalık bu kadar karışmazdı. Konu hayat pahalılığı sözde ama son 10 sayfa ev kadınları :ruh:

@grillend sen evli cocuklu musun merak ettim?
Bana Diyor Nau Nau Bana Diyor Nau Nau bende üniversite mezunu bir ev hanımıyım. Hiç bir okuldan mezun olmayadabilirdim o ayrıda. Çocugu olup ise dönen tüm arkadaşlarım işte dinlendiklerini söylüyorlar. İse gitsemde kafam dinlense diyroum bazen diyolar. Bence işte olmak çok daha dinlendirici olur bu anlamda. Ev işini evde olunca yaptığım tarz ayrı çalışırken yapabildiğim kadarı ayrı diyolar mesela bu da var.

Pandemi bitiminde bizim ex şirket anket yaptı, ofise dönmek ister misiniz isterseniz niye diye. seçeneklere de evde çocuk var kaçmak istiyorumu da koymuşlardı:halay:

Ben gerçekten anlayamıyorum, bu konu ev kadınlarına nasıl geldi? Kadın evdeyse de evde kime ne,kendi hayatı, kendi bileceği iş, burda bik bik bik yazan kadınlara ne? Herkes kendi hayatına baksa bence ortalık bu kadar karışmazdı. Konu hayat pahalılığı sözde ama son 10 sayfa ev kadınları :ruh:
Yeni baktım ben konuya bende şaşkınım son sayfalara nasıl bu şekilde evriliyor bazı konular buraya anlamak güç. Neden iki taraf sürekli birbirini asagiliyor anlamak güç 🤷

Birgün arkadaşımla kadınların çalışması üzerine konuşuyoruz
Arkadaş kadın😤 ben kadınların çalışmasını doğru bulmuyorum dedi🤨
Sebep
kadınlar çalışarak erkeklerin çalışma alanlarını daraltıyormuş🤔
ERkekler para kazanmak zorundaymış ama kadınların böyle bir zorumluluğu yokmuş
Ee iki kızın var okutmayacak mısın
Meslek sahibi olmayacaklar mı
Gerek yokmuş temel eğitim yeterliymiş
ÜLkemizden kadının ekonomik özğürlüğüne dair başka bir bakış açısıda bu 🤷‍♀️

bence Avrupanın başka (hatta kuzeyiyle güneyinin bile başka)
ABD'nin bambaşka
uzak asyanın ise külliyen bambaşka olduğunu düşünerek başlamak lazım bu konuyu tartışmaya.

bizim dışımızdaki dünyanın ayrı ayrı klasmanları var...genel olarak sosyal devlet olmayan ülekerde etiketler ve dış görünüş önemli. venezuella da zaten dünya güzeli olmak için estetik yaptırmak diye bir sektör var, iranda burun estetiği sektörü, arapların saç ektirmesi vs. gibi.

o aşırı botokslu aşırı xxxl memeli estetikleri avrupada kolay kolay yaptıramazsınız mesela...sizi psikiyatriye sevk ederler. ABDde ise paranız varsa her haltı yaptırabilirsiniz.
MissCherryBlossom MissCherryBlossom duruguzel duruguzel tamam yani ülkeme geldim herkes maddiyatçı olmuş, dış görünüşe düşkün olmuş falan demenin manası var mı… öyle ya da böyle tüm dünyada bu trendler var

Valla yazmıyım yazmıyım dedim ama böyle iddialı mesajlarınızdan sonra eski konularınıza baktım. Çocuğunuz küçükken açtığınız konuda kızınızı bırakıp işe dönmek istemediğinizi, evde oturup çocuğunuzu büyütmek istediğinizi ama mecburiyetten işe gittiğinizi yazmışsınız.

Çalışmak istemediğinizi de üstüne basa basa belirtmişsiniz. Şu söylediğinizle eski açtığınız konu ne kadar çelişkili. Maddi manevi kendinizi geliştirmek için değil mecbur olduğunuz için çalışıyorsunuz.
Kkda bundan daha sesli bir kapak duymamıştım buraya kadar geldi sesi 😁😁😁😁

Kkda bundan daha sesli bir kapak duymamıştım buraya kadar geldi sesi 😁😁😁😁
valla kuruyemiş alamıyorum artık.besinsiz mi kalacağımm meraktayım.250 300 den aşağı yok büyükşehirde.vitrini yalayacağız yakında.oysa 2 yıl önceye dek kilo kilo alırdık herbirinden rahatça.hem de sık sık.tarım ülkesinde kuruyemiş de lüks oldu

valla kuruyemiş alamıyorum artık.besinsiz mi kalacağımm meraktayım.250 300 den aşağı yok büyükşehirde.vitrini yalayacağız yakında.oysa 2 yıl önceye dek kilo kilo alırdık herbirinden rahatça.hem de sık sık.tarım ülkesinde kuruyemiş de lüks oldu
Önceden burda kuruyemisin pahalılığıni konuştuğumuzda kilo kilo alıyoruz asgari ücretle diyenler vardı artık onlarda yok valla üzücü :)

Önceden burda kuruyemisin pahalılığıni konuştuğumuzda kilo kilo alıyoruz asgari ücretle diyenler vardı artık onlarda yok valla üzücü :)
onlar toptan kayboldu ortadan.asgari ücretle lüks yaşayanları vardı.çocukları her istediklerini alabiliyordu dolapları çaka çaka yiyecek doluydu.tühh özledim aslında onları.gelselerde halimizi anlatsam.orta halliden fakirliğe geçiş hikayemizi anlatsak :KK45:

onlar toptan kayboldu ortadan.asgari ücretle lüks yaşayanları vardı.çocukları her istediklerini alabiliyordu dolapları çaka çaka yiyecek doluydu.tühh özledim aslında onları.gelselerde halimizi anlatsam.orta halliden fakirliğe geçiş hikayemizi anlatsak :KK45:
Kim derdi ki o üyeleri arayacağız 😁😁

Birgün arkadaşımla kadınların çalışması üzerine konuşuyoruz
Arkadaş kadın😤 ben kadınların çalışmasını doğru bulmuyorum dedi🤨
Sebep
kadınlar çalışarak erkeklerin çalışma alanlarını daraltıyormuş🤔
ERkekler para kazanmak zorundaymış ama kadınların böyle bir zorumluluğu yokmuş
Ee iki kızın var okutmayacak mısın
Meslek sahibi olmayacaklar mı
Gerek yokmuş temel eğitim yeterliymiş
ÜLkemizden kadının ekonomik özğürlüğüne dair başka bir bakış açısıda bu 🤷‍♀️
Kendisi de acaba bahsettiği temel eğitimden mi aldı da böyle oldu 😂 o nasıl bakış açısı

Sanki DNA kıza kodlanmış cümlesindeki sanki kelimesi fazla çünkü kodlanmıştır da gerçekten. İnsanlar asırlardır ne kadar gelişse de temelimizde olan DNA ya karşı koyamayız. İnsanlığın ilk dönemlerinde de kadınlar en güçlü erkeği alıp en sağlam yuvayı kurup neslini devam ettirmek için birbiriyle yarışırlardı. Bugün de kadınların birbiri arasındaki güzellik yarışının ve diğer yarışların temeli budur. Bunun gibi indirim olduğunda ya da bol bulduğunda insanların bunu stoklamaya çalışması ilkel genlerimizin bir izidir. Ne kadar gelişsek de bazı şeyler temelimizde var ve gördüğünüz üzere ilk insanla bugünkü insanın temel güdü ve davranışları arasında bir değişim olmadı 🤷🏻‍♀️ Bu arada ben de az yoruldu çok yoruldu muhabbetine katılmıştım az yukarda görmüşsünüzdür. Bu az çok yorulma konusunu ev hanımlarını küçük görmek vs amaçlı konuşmadım asla. Aksine benim çevremde çoğu ev hanımı sürekli çalışan kadınlardan daha çok yorulduklarını iddia ediyor. Sürekli duyduğum için ben de fikrimi belirttim. Yoksa yorulmak marifet değil zaten kimse kendi isteğiyle yorulmayı seçmiyor malesef hayat koşuşturmacası canımız çıkana dek enerjimizi tüketiyor.
Mevzu aslında ev kadınları da değil çalışan kadınlar da değil, şahsen benim için böyle bir ayrım yok, kadın mıyız kadınız, hepimiz bir şekilde hayatın içinde yoruluyoruz, yorulma deyince bizde genelde akla bedenen yorulma geliyor, oysa sadece bedenen çalıştığımız mesleklere sahip değiliz, tüm gün masa başında hiç kalkmadan yapılan ve zihinsel yorgunluğa neden olan meslekler de var, zihin o kadar yorulur ki tarif etmek istediğinizde sanki taş taşımış gibiyim dersiniz veya çalışmıyorsunuzdur ama binbir dertle boğuşuyorsunuzdur beyniniz strese dayanamaz hale gelir, bedenen veya zihnen yorgunluklarınız vücudunuza yük olmaya başladığında da hastalıklarla boğuşursunuz, bilhassa 40 yaş üzeri kronik hastalığı olan kadınlara sorun birçoğu hastalıklarını strese bağlar, tıbben geçerliliği var mıdır bilmiyorum lakin ruhunuz yorulursa bedeniniz hasta olur diye düşünüyorum.

Kadınlar zaten toplumda kendine bir yer edinmeye çalışırken, vaktiyle kazandıkları ama sonradan kaybettikleri ya da bu asıra kadar hiç kazanamadıkları bazı haklar için mücadele verirken, bir yandan da birey olarak ailelerine eşlerine karşı sorumluluklarını yerine getirme gayretiyle koştururken, bir de kendi aralarında yarışmaları veya daha doğrusu birbirlerine karşı üstünlük gösterme, ezme çabası içinde olmaları anlamsız geliyor.

İnsan hakları diyoruz bazen kendimizi pozitif ayrıştırma içerisine sokup kadın hakları diyoruz, toplumda ne kadar ezildiğimizden, ataerkil sistem içinde yer bulamamaktan şikayet ediyoruz, erkeklere bizi eksik etek vb sözlerle aşağılıyorlar diye kızıyoruz ama öte yandan birbirimizin üzerine basıyoruz.

Dediğim gibi mevzu ev kadını da çalışan kadın da değil, çocuğunu bırakarak çalışmaya giden kadınların da anneliğine kadar laf edildiğini bilirim, çalışmadığı için ev kadınlarına kocasının parasını yiyen çok afedersiniz asalak vs sözlerle hor görüldüğünü de bilirim, biz kadınız rakip değiliz, kimse bir diğerinin hayatını yaşamıyor, dilediği gibi yaşayanlar zaten mutlu, hayatından mutlu olanların diğerine bir şeyleri ispat etmeye ihtiyacı da yoktur, bence bizlere düşen ve yakışan bulunduğu şartları gerçekten iyileştirmek isteyenleri ezmek yerine yol göstermektir.

Bu sebeple hepinizden özür diliyorum, altını önemle çizmek de isterim sözlerim hiçbirinize direkt değildir lakin ben bunları bunları yapıyorum şu kadar yoruluyorum diye yapılanları sıralamak çocukça geliyor, hepimiz bir şekilde kendince çabalayıp isteklerini gerçekleştirmeye, hayallerini yaşamaya çalışan insanlarız, ortak bir derdin içinde boğuşup dururken üstüne kadınlar arası rekabet duygusunu körüklememiz manasız🤷‍♀️

Son düzenleme:
Bence yok. Kuzey Avrupa o konuda daha rahat, bizdeki gibi kadınları tiple, kıyafetle , evlenmeyi başarmakla! yargılama falan yok. Kıyafete ona buna delice para harcama zaten yok, sokaktaki kadınlar normal şeyler giyiyor. Erkekler de karşısındaki kadının en çok huyuna önem veriyor, karşıdaki insanı tanımaya çalışıyor flört ederken. Bizdeki erkeklere bakıyorum , kadına satılık mal gibi bakıyor, manken arıyor, eve para getirsin maaş getirsin şeklinde kafa ... iğrenç yani ben mal değilim insanım diyesi geliyor insanın.
Başka bir kadına benim evim seninkinden temiz, yemeğim de daha güzel çatla patla dersen insanlar kıçlarıyla güler :ruh:Maddeye değer verme, eşyaya mobilyaya düşkünlük, öyle evini çekip sosyal medyaya koyma falan zaten yok. Genel olarak hava atma yok, hava atacaksan da eğitimle atarsın mesela evdeki koltukla değil :bicak:

En son istanbula geldiğimde çok şaşırmıştım, sokakta çok sayıda estetikli kadın hatta erkekler de vardı, toplumumuz genel olarak çok maddeci ve yüzeysel bir hale gelmiş. Nerdeyse bütün sosyal ilişkiler para üstüne kurulu, varsa yoksa para. Açıkçası mide bulandırıcı bulmuştum bu durumu.

Bence onların rahatlığı istedikleri herşeyin ulaşılabilir olmasından kaynaklı. Bir sürü moda bloggerı takip ediyorum, inanılmaz minimaller ama benim on senede alamayacağım çantayla tamamlıyorlar kombini mesela. Sülaleleri raad onların.

Back