Bence yok. Kuzey Avrupa o konuda daha rahat, bizdeki gibi kadınları tiple, kıyafetle , evlenmeyi başarmakla! yargılama falan yok. Kıyafete ona buna delice para harcama zaten yok, sokaktaki kadınlar normal şeyler giyiyor. Erkekler de karşısındaki kadının en çok huyuna önem veriyor, karşıdaki insanı tanımaya çalışıyor flört ederken. Bizdeki erkeklere bakıyorum , kadına satılık mal gibi bakıyor, manken arıyor, eve para getirsin maaş getirsin şeklinde kafa ... iğrenç yani ben mal değilim insanım diyesi geliyor insanın.
Başka bir kadına benim evim seninkinden temiz, yemeğim de daha güzel çatla patla dersen insanlar kıçlarıyla güler

Maddeye değer verme, eşyaya mobilyaya düşkünlük, öyle evini çekip sosyal medyaya koyma falan zaten yok. Genel olarak hava atma yok, hava atacaksan da eğitimle atarsın mesela evdeki koltukla değil
En son istanbula geldiğimde çok şaşırmıştım, sokakta çok sayıda estetikli kadın hatta erkekler de vardı, toplumumuz genel olarak çok maddeci ve yüzeysel bir hale gelmiş. Nerdeyse bütün sosyal ilişkiler para üstüne kurulu, varsa yoksa para. Açıkçası mide bulandırıcı bulmuştum bu durumu.