Evet bu ay 3. Aykm.olacak Ya inşallah bu ay şifa olur bende adım soğan kürü kullanıp hamile kalanlardan olur inşallah ya RabBen daha yeni başladım canım bugün dördüncü günüm. Ama ben bir ay kullanmayı düşünüyorum şu an sonrasına bakacağım sen de mi kullanıyorsun
aa öyle mi peki ne zaman çatladığını nasıl bilicem? ve şöyle bir şeyy var iğne görünce bayılacak gibi oluyorum. ben kendime yapamam hele hele göbeğime. Doktor kalçadan yapar mı?Evet minimum 18 mm ve üzerinde yapılıyor. Önce muayene edip duruma göre iğneyi verebilir diye düşünüyorum ben size. Sonrasında ovulasyon testine devam etmeyin ama pozitif çıkıyor çünkü iğneden dolayı, ben boşu boşuna 4 tane ovulasyon testi harcadım o yüzden
Bikaç defadır denk geliyorum yazıp yazmama arasında kaldım ama yine de bilgilendirmek istedim. Soğan kürünün bilimsel olarak ne yazık ki gebeliğe etkisi açısından hiçbir faydası yok. ha ben de geçen sene çok duyduğum için 1 kere yapmıştım (o zaman gebelik de düşünmüyordum çikolata kistimin olduğunu öğrendiğim için yapmıştım sadece)Evet bu ay 3. Aykm.olacak Ya inşallah bu ay şifa olur bende adım soğan kürü kullanıp hamile kalanlardan olur inşallah ya Rab
Ben de sizin gibiyim hiç hoşlanmam iğneden ve asla kendime de yapamam yapılana da bakamamaa öyle mi peki ne zaman çatladığını nasıl bilicem? ve şöyle bir şeyy var iğne görünce bayılacak gibi oluyorum. ben kendime yapamam hele hele göbeğime. Doktor kalçadan yapar mı?
çok teşekkürler cevabınız için :)Ben de sizin gibiyim hiç hoşlanmam iğneden ve asla kendime de yapamam yapılana da bakamam
Kalçadan yapılıyor bu iğne, 1 kere yapılıyor zaten. Doktor iğnenin üzerinden 12 saat geçtikten sonra günaşırı düzenli olarak ilişki önermişti. Şahsen çatlayıp çatlamadığını hissetmemiştim ben :))
Evet evet bende duydum başladım bakalım bugün 3.,gün de duruma göre bakicam bakalımAnladım canım zararı olacağını sanmıyorum ya çünkü kullanırken hamile kalanlar olmuş
Yumurtayı önce kadın doğumda kontrol ettirin o uygun görürse vurdurun bence
Bende katılıyorum o zaman. Sat 28 eylül bat 28 ekim diyebilirim. Bu ay içimde farklı bir heyecan var inşallah bu ay hepimiz bebeişlerimize kavuşuruzkızlar ekimde gebe kalmak isteyenler kimlerrr benim adet 23 eylülde bitti 19 ekimde bat var. ovulasyon testine başladım.
Hayır çatlatma iğnesi kalçadan yapılmaz kesinlikle göbekten yapılır ya da koldan sc uygulanırBen de sizin gibiyim hiç hoşlanmam iğneden ve asla kendime de yapamam yapılana da bakamam
Kalçadan yapılıyor bu iğne, 1 kere yapılıyor zaten. Doktor iğnenin üzerinden 12 saat geçtikten sonra günaşırı düzenli olarak ilişki önermişti. Şahsen çatlayıp çatlamadığını hissetmemiştim ben :))
Yorumunuz için çok teşekkürler biz de bir umut deniyoruz işte soğan kürünü polikistik Over olan kişilerde öneriyor direkt gebelik için demiyor ama ama gebeliğe de etkisi oluyormuş kistler kaybolunca ben de çok araştırdım zaten polikistik Over olduğu için kullanıyorum soğan kürünü de hem adetim düzenlensin hem de kistler atılsın diye kendi videolarında da soğan kürü uygulayıp gebe kalanların çok olduğunu söylüyor kuru incir de dediğiniz doğru yumurta gelişimi açısından faydası var yani aslında ikisi farklı şeylerBikaç defadır denk geliyorum yazıp yazmama arasında kaldım ama yine de bilgilendirmek istedim. Soğan kürünün bilimsel olarak ne yazık ki gebeliğe etkisi açısından hiçbir faydası yok. ha ben de geçen sene çok duyduğum için 1 kere yapmıştım (o zaman gebelik de düşünmüyordum çikolata kistimin olduğunu öğrendiğim için yapmıştım sadece)
Soğan kürü için daha sonrasında çok iyi proflar da dahil 6 ayrı muayene olduğum doktorların hepsine sordum hepsi aynı cevabı verdiler ve bana baya bi güldüler birlikte güldük tabi :)
Soğan kürü bi antioksidanmış, yani vücudunuzda kanınızda enfeksiyonel bir şey varsa temizliyor. Ve ayrıca kan söktürücü etkisi olduğu için de periyodunuzda kanamanıza faydası oluyor. Yumurtlamaya bi faydası yok yani. Ya da yumurtanız çok diye kanamanız fazla olmuyor, sadece kan söktürücü olduğu içinmiş.
Saraçoğlu biliyorsunuz ki prof bir kimyager, çok önemli değerleri var tabi ama gebelik üzerine yumurtlama ve döllenme üzerine kendisi de asla soğan kürü için bilimsel bir bulgu koymamış çok araştırmıştım o dönem. Zaten sonra da bi daha hiç yapmamıştım.
Tavsiye isteyenler için;
Geçen ay Vitaminlerimi kullanırken bi de ibni sina nın, incir kürünü yapmıştım ve ondan sabah akşam yedim. Öyle havuçlu filan internette dolaşan incir kürlerinden değil bu.
Normal kuru inciri küçük parçalarla kesip zeytin yağına bastım bi kavanozda, hiç ışık almayan karanlık serin olabilecek bi dolapta 1 hafta beklettim ve yedim. Ve gebe olduğumu öğrendim çok şükür.ama tek sebebinin kesinlikle incir kürü yine demiyorum tabi ki.
İncir yumurta gelişiminde ve bebeğin de gelişimin de ve hatta sadece gebesel olaylar değil birçok alanda şifa olan bir meyve zaten. Etkisi olmuştur diye düşünüyorum.
Amacım asla soğan kürü yapanların motivasyonunu düşürmek değil, istiyorsanız yapın tabi deneyin dediğim gibi ben de 1 kere yapmıştım ama 2 hafta sadece, 4 ay gibi çok uzun süreli şeyleri doktor onaysız yapmayın. Ve herhangi bir ilaç kullanırken de yapmayın. Farkına varmadan kendinize zararlara sebep olabilirsiniz. amacım bilgi paylaşımında bulunmak.
herkese beklediği güzel haberler tez zamanda gelsinsevgiler..
Öyle mi Prolaktin yükselttiğini bilmiyorum ben de dördüncü gün bugün öyle bir durum söz konusu olmadıCanım ben kullandım 3 gün sonunda aşırı meme hassasiyeti ve akıntı oldu bıraktım prolaktini Yükseltiyormus
Ultrasonla bakıp yumurtanın büyüklüğüne göre karar vermesi lazım kesin yapar ya da yapmaz diyemem canımkızlar acil yardım. Benim şu an 14. günüm ve ovulasyon testi yapıyorum hala çatlama yok 3 gün önce gittiğimde 18 mm idi yumurtam. Ben şimdi ilk defa çatlatma iğnesi vurulmayı düşünüyorum. Randevu aldım saat 3 te gidicem. Yapar mı iğne? Araştırdığıma göre çatlatma iğnesi yumurta belli olgunluğa gelip çatlamayınca yapılıyormuş. Benim durum da öyle. Yapar mı???
Tuğçe hanım daha geçen ay yaptırdım :))) kesinlikle mesela neye göre kesinlikle?? :)))Hayır çatlatma iğnesi kalçadan yapılmaz kesinlikle göbekten yapılır ya da koldan sc uygulanır
Amin Allah im tez vakiti bizim için iyi yap güzel yap bebek haberi ile getirBikaç defadır denk geliyorum yazıp yazmama arasında kaldım ama yine de bilgilendirmek istedim. Soğan kürünün bilimsel olarak ne yazık ki gebeliğe etkisi açısından hiçbir faydası yok. ha ben de geçen sene çok duyduğum için 1 kere yapmıştım (o zaman gebelik de düşünmüyordum çikolata kistimin olduğunu öğrendiğim için yapmıştım sadece)
Soğan kürü için daha sonrasında çok iyi proflar da dahil 6 ayrı muayene olduğum doktorların hepsine sordum hepsi aynı cevabı verdiler ve bana baya bi güldüler birlikte güldük tabi :)
Soğan kürü bi antioksidanmış, yani vücudunuzda kanınızda enfeksiyonel bir şey varsa temizliyor. Ve ayrıca kan söktürücü etkisi olduğu için de periyodunuzda kanamanıza faydası oluyor. Yumurtlamaya bi faydası yok yani. Ya da yumurtanız çok diye kanamanız fazla olmuyor, sadece kan söktürücü olduğu içinmiş.
Saraçoğlu biliyorsunuz ki prof bir kimyager, çok önemli değerleri var tabi ama gebelik üzerine yumurtlama ve döllenme üzerine kendisi de asla soğan kürü için bilimsel bir bulgu koymamış çok araştırmıştım o dönem. Zaten sonra da bi daha hiç yapmamıştım.
Tavsiye isteyenler için;
Geçen ay Vitaminlerimi kullanırken bi de ibni sina nın, incir kürünü yapmıştım ve ondan sabah akşam yedim. Öyle havuçlu filan internette dolaşan incir kürlerinden değil bu.
Normal kuru inciri küçük parçalarla kesip zeytin yağına bastım bi kavanozda, hiç ışık almayan karanlık serin olabilecek bi dolapta 1 hafta beklettim ve yedim. Ve gebe olduğumu öğrendim çok şükür.ama tek sebebinin kesinlikle incir kürü yine demiyorum tabi ki.
İncir yumurta gelişiminde ve bebeğin de gelişimin de ve hatta sadece gebesel olaylar değil birçok alanda şifa olan bir meyve zaten. Etkisi olmuştur diye düşünüyorum.
Amacım asla soğan kürü yapanların motivasyonunu düşürmek değil, istiyorsanız yapın tabi deneyin dediğim gibi ben de 1 kere yapmıştım ama 2 hafta sadece, 4 ay gibi çok uzun süreli şeyleri doktor onaysız yapmayın. Ve herhangi bir ilaç kullanırken de yapmayın. Farkına varmadan kendinize zararlara sebep olabilirsiniz. amacım bilgi paylaşımında bulunmak.
herkese beklediği güzel haberler tez zamanda gelsinsevgiler..
Kaç aydır deniyorsunuz olması için, bi de kist/kistler kaç cmler? Tıkanıklık yoksa eğer stres yapmana gerek yok hayırlısıyla olacaktır stres yapmamak lazım tabi yine de ister istemez oluyo ama en aza indirmek lazım.Amin Allah im tez vakiti bizim için iyi yap güzel yap bebek haberi ile getircanım Allah razı olsun yazdigin için benimde çikolata kıstım var maalesef bende onun için kullanıyorum. Allah im bana şifa etsin amin
Bak ben ocak ayında bir buçuk aylık hamile idim ama tupte kalmıştı bebegim sonra aradan 6 ay geçti gittim tuplerimi attırdım sag tupum kapalı idi şimdi tekrar 2 aydır istiyorum bu ay femaraya basladim bende Allah im bana da nasip ettKaç aydır deniyorsunuz olması için, bi de kist/kistler kaç cmler? Tıkanıklık yoksa eğer stres yapmana gerek yok hayırlısıyla olacaktır stres yapmamak lazım tabi yine de ister istemez oluyo ama en aza indirmek lazım.tüplerde tıkanıklık varsa hiç düşünme uğraşma yorulma direkt tüp bebek tedavisine başlayabilirsin. Bana da doktorlar böyle demişlerdi. Çok şükür tüplerim açıkmış, femara ve çatlatma iğnesiyle daha ilk aydan Rabbime şükür olsun oldu Darısı başına inşallah
Çok geçmiş olsunBak ben ocak ayında bir buçuk aylık hamile idim ama tupte kalmıştı bebegim sonra aradan 6 ay geçti gittim tuplerimi attırdım sag tupum kapalı idi şimdi tekrar 2 aydır istiyorum bu ay femaraya basladim bende Allah im bana da nasip ett
Yumurtalairm zaten zayıf bal proplos arı sütü pplen karışımı incir havuç aliyorum.ama geçen yıl venovita diye bir vitamin aliyorudm acaba yine alsam mı inofolic combi de alıyorumÇok geçmiş olsuninşallah Allahın da izniyle bu ay güzel haberler alacaksınız inanıyorum vitamin de kullanıyor musunuz bu süreçte yumurta gelişimi için?
Bana türkiyedeki prof doktorum prowomen’ı vermişti 2 kutu alıp yurtdışına gitmiştim, 1 kutusunu bitirdim hatta. Sonra yurtdışındaki doktorum bana farklı bir vitamin daha önerdi ondan aldım kullandım geçen ay ama o türkiyede yok. İsterseniz doktorunuza prowomen’ı sorup başlayabilirsiniz. Bi de vitamini alacaksanız lütfen eczanelerden alıp online mağazalarda indirim var diye almayın vitaminler üzerinde birebir aynısını gibi çok sahte satışlar da yapılabiliyormuş.Yumurtalairm zaten zayıf bal proplos arı sütü pplen karışımı incir havuç aliyorum.ama geçen yıl venovita diye bir vitamin aliyorudm acaba yine alsam mı inofolic combi de alıyorum
gittim, bakmadı dedi ki 21. gün gel yani ayın 10 unda. progesteron seviyene bakarak anlarız çatlayıp çatlamadığını dedi gönderdi. Normal mi?Ultrasonla bakıp yumurtanın büyüklüğüne göre karar vermesi lazım kesin yapar ya da yapmaz diyemem canım