- 18 Nisan 2021
- 14.869
- 46.237
-
- Konu Sahibi golgelericinde
Canım 1 defa geldi, az bişi çamaşırımda gördüm sonra peçeteye sildim peçeteye geldi devamı gelmedi. Yumurtlamadan 11,12 gün sona geldi bata 6 gün kala. Ertesi gün kaset testte gördüm, bata 4 gün kala kan verdş merhaba 60 çıktı değerimKaç gün oldu canım kahverengi akıntı artı ağrın oluyor muydu yumurtlamadan sonra kaç gün sonra lekelenme gördün teşekkür ederimm
Korunmadan önce sabit 30 günde oluyordum. Ama korunmayı bıraktıktan sonra 37-34-31 oldu son 2 aydır gene 30 günde 1 oluyorum. Ama yeni öğrendim..Canım merhaba bende sessiz takipçiyim. Sen yazınca yazmak istedim bende de aynı durum var düzenli regl görüyorum hormonlarım iyi ama bakılan usg de inci gibi dizilmişlerdiHatta ben doktora nasıl ben polikistiğim dedim onu destekleyen hiçbir belirtim yok. Ben de Femara kullandım yumurta geliştirici aşılama oldum ama sonuç olumsuz oldu senin de mi regli dönemin düzenli
Koyu mu canım böyle yoğun bisi ben de açık kahve sıvı bisiler varBende kahverengi oldu canım akıntıyla karışık geldi
Kuzu ultrason öncesi doktor hiç pko demedi. Hatta eşin sperm testi yapsın sende şuan sorun görünmüyor eşinde sorun çıkacak dedi. Ben doktora başlarken sordum 3 aydır ovu testi ile takip ediyorum dedi. yumurtlama günlerim hep değişikti ve hep kopkoyu olmuyordu dedim. Tamam ultrason sonrası bakalım nele yapabiliriz dedi. HSG izin vermedi değil. Çok ısrarlı isen hsg yapabilirsin dedi. Ama pko göründüğü için yumurtan kaliteli olmayabilir hsg sonrası da hemen hamile kalamazsın dedi. HSG sonrası 7 gün kadar korunma isteniyormuş. İlaç radyolojik olduğu için ilaç ile yumurtlamaya yardımcı bi tedavi uygulanmıyormuş. Çünkü yumurta erken geliştiği için ilişki bu yasaklı olan 7 güne denk gelebiliyormuş.. Bu ay bi ilaçla yumurta takibi yapalım olmazsa önümzdeki ay hsg yaparsın ilaçsız takip ederiz dedi.Canım ben sana demiştim zaten sende hafif pco var diye, zaten hormon sonuçların da bunu gösteriyor. Bana vajinal ultrason ile bakıp söyledi, evet boncuk gibi 1'den çok yumurta görünümü oluyor. Birde hormon sonuçlarına göre konuştu. Ben regl iken de hep vajinal bakıyorlar canım, sanırım daha net gösteriyor. Ama şunu anlayamadım, pco şüphesi varken neden hsg ye izin vermedi? Yani pcoyla ne gibi bir bağlantısı var? Bir de pikin kısa sürmesini sordun mu?
Zaten bak ben çok araştırdım, aşamalar şöyle ilerliyor.
1-Doğal deneme,
2-İlaçlı yumurta takibi ( 3 kez )
3-Hsg ve sperm testi,
4-Aşılama
5- Tüp bebek
Hadi hayırlısı olsun kuzum. Ben de adetin üçüncü günü femaraya başlayacağım yine.Kuzu ultrason öncesi doktor hiç pko demedi. Hatta eşin sperm testi yapsın sende şuan sorun görünmüyor eşinde sorun çıkacak dedi. Ben doktora başlarken sordum 3 aydır ovu testi ile takip ediyorum dedi. yumurtlama günlerim hep değişikti ve hep kopkoyu olmuyordu dedim. Tamam ultrason sonrası bakalım nele yapabiliriz dedi. HSG izin vermedi değil. Çok ısrarlı isen hsg yapabilirsin dedi. Ama pko göründüğü için yumurtan kaliteli olmayabilir hsg sonrası da hemen hamile kalamazsın dedi. HSG sonrası 7 gün kadar korunma isteniyormuş. İlaç radyolojik olduğu için ilaç ile yumurtlamaya yardımcı bi tedavi uygulanmıyormuş. Çünkü yumurta erken geliştiği için ilişki bu yasaklı olan 7 güne denk gelebiliyormuş.. Bu ay bi ilaçla yumurta takibi yapalım olmazsa önümzdeki ay hsg yaparsın ilaçsız takip ederiz dedi.
Ayrıca tüplere falan bakmadan sende sorun yok, eşinde çıkacak denmesi doğru bir yaklaşım değil kuzum. Pco zaten başlı başına bir problem, benimde yumurtlama günlerim sabit değil. Bazen 13. Gün , bazen 22. Gün yumurtlama görüyorum. Bu zaten yumurtlama düzensizliği olduğunu göstererek pcoya işaret ediyor. Ve doktorların yapabileceği birşey de yok. Yumurta geliştirici ilaç ve destek olarak prowomen veya inofolic combi gibi takviyeler veriyorlar. Ben de adet olunca femaraya ve prowomen a başlayacağım ve incir kürü yapmayı düşünüyorum.Kuzu ultrason öncesi doktor hiç pko demedi. Hatta eşin sperm testi yapsın sende şuan sorun görünmüyor eşinde sorun çıkacak dedi. Ben doktora başlarken sordum 3 aydır ovu testi ile takip ediyorum dedi. yumurtlama günlerim hep değişikti ve hep kopkoyu olmuyordu dedim. Tamam ultrason sonrası bakalım nele yapabiliriz dedi. HSG izin vermedi değil. Çok ısrarlı isen hsg yapabilirsin dedi. Ama pko göründüğü için yumurtan kaliteli olmayabilir hsg sonrası da hemen hamile kalamazsın dedi. HSG sonrası 7 gün kadar korunma isteniyormuş. İlaç radyolojik olduğu için ilaç ile yumurtlamaya yardımcı bi tedavi uygulanmıyormuş. Çünkü yumurta erken geliştiği için ilişki bu yasaklı olan 7 güne denk gelebiliyormuş.. Bu ay bi ilaçla yumurta takibi yapalım olmazsa önümzdeki ay hsg yaparsın ilaçsız takip ederiz dedi.
Bana da klomen verdi. Ama burada da herkes pko da femara kullanılır yazmış. Napsam habersiz femara mı kullanayım. Doktorun dediğinden mi devam edeyim. Ama doktor çatlatma iğnesi yapma taraftarı değilmiş. İğne yapmayacağız dedi.Hadi hayırlısı olsun kuzum. Ben de adetin üçüncü günü femaraya başlayacağım yine.
Diyetisyen öğrencim var. Yarın onunla görüşerek diyete de başlayacağım. Bakalı hayırlısı olsun kuzu her ya yeni umutlar, en azından artık sorunu biliyoruz :)Ayrıca tüplere falan bakmadan sende sorun yok, eşinde çıkacak denmesi doğru bir yaklaşım değil kuzum. Pco zaten başlı başına bir problem, benimde yumurtlama günlerim sabit değil. Bazen 13. Gün , bazen 22. Gün yumurtlama görüyorum. Bu zaten yumurtlama düzensizliği olduğunu göstererek pcoya işaret ediyor. Ve doktorların yapabileceği birşey de yok. Yumurta geliştirici ilaç ve destek olarak prowomen veya inofolic combi gibi takviyeler veriyorlar. Ben de adet olunca femaraya ve prowomen a başlayacağım ve incir kürü yapmayı düşünüyorum.
Çatlatma iğnesi neden kullanmıyor? Kontrole ne zaman çağırdı?Bana da klomen verdi. Ama burada da herkes pko da femara kullanılır yazmış. Napsam habersiz femara mı kullanayım. Doktorun dediğinden mi devam edeyim. Ama doktor çatlatma iğnesi yapma taraftarı değilmiş. İğne yapmayacağız dedi.
Yok kuzum biz önce tahliller üzerinden baya konuştuk. Tahliller üzerinden pko görünmüyor sende dedi. Ben dedim sonrasında ama yumurtlamalarım hep değişik. Ovu takibinden bahsettim. diğer doktorlara gittiğimi de anlattım. Baya geçmiş hikayemi dinledi. Sperm testi olmadan yumurtlama takibini de yapılmayacağını da söyledi. Sende sorun çıkmadı yumurtlama takibine başladık sonra öğrendik ki eşinde sorun var ne olacak o zaman dedi. Tekrardan başa saracağız. O yüzden ikinizinde tahlil sonuçlarını beraber değerlendirmemiz gerekirdi dedi. Sperm testini de öne çekmemi istedi o yüzden.. Sonra ultrasondan bakınca pko şüphesi var dedi. Öncesinde adet gününe göre o kanıya varamazsın dedi bana.. Ki bütün doktorlarda bana öyle diyordu. 35 gün içinde regl oluyorsan regl ilk zamanları en az 2 ped dolduryorsan kimse sana pko demiyor, regl düzensiz veya yumurta tembelliği demiyor ki..Ayrıca tüplere falan bakmadan sende sorun yok, eşinde çıkacak denmesi doğru bir yaklaşım değil kuzum. Pco zaten başlı başına bir problem, benimde yumurtlama günlerim sabit değil. Bazen 13. Gün , bazen 22. Gün yumurtlama görüyorum. Bu zaten yumurtlama düzensizliği olduğunu göstererek pcoya işaret ediyor. Ve doktorların yapabileceği birşey de yok. Yumurta geliştirici ilaç ve destek olarak prowomen veya inofolic combi gibi takviyeler veriyorlar. Ben de adet olunca femaraya ve prowomen a başlayacağım ve incir kürü yapmayı düşünüyorum.
5. gün ilacı kullanmaya başla dedi. 5 gün sonra çarşama günü bitir cuma yanıma gel dedi. Eşinin sperm testleri de çıksın o zamana kadar dedi. Eşinde en geç çarşambaya kadar testi vermiş olsun ki 3-4 günde biz cinsel perhiz uygulayacağız dedi.Çatlatma iğnesi neden kullanmıyor? Kontrole ne zaman çağırdı?
Iyiyim cabim benimde yarın gözüküyor yumurtlamaya göre ama eski regl e göre 27 si görülüyor hic belirtim yok sağ göğsümde elleyince üstüne yayınca agrım oluyo başka da bise yok inşallah en doğru zaman da gelir bebelerimizMerhaba canım, iyiyim elhamdülillah. Yarın bat bekliyorum ama hiçbir regl belirtisiyok. Acaba biontechten dolayı gecikme olabilir mi? Normalde 2 gün öncesinden ağrılar kendini gösterirdi.
Testim de negatif canım, artık çok üzülsem de şu kafadayım. Rabbim nasip ederse eder, etmezse de yapacak birşey yok. Sen nasılsın? Neler yapıyorsun?
Ben genelde ilk önce 5dk sonra bakıyorum sonra asıl sonuç için 9. Dk yı filan bekliyorum ovulasyonda. Güzel haberlerini bekliyoruzzAy inşallah kuzum yaptım 1 2 dkk içinde böyle çıktı normalde ovulasyon zamanlarımda da yapardım yumurtlama olmadan bişi çıkmazdı fazla bir umut işte 27 bat günüm bakalım neler olacak inşallah gebeliktir
Ben de geçtiğimiz ay kimyasal yaşadım. Şimdi tekrar hamile olduğumu öğrendim. Tedirginim ama dua etmekten başka çaremiz yok inşallah bu sağlıklıdır. Allah herkese sağlıklı gebelikler nasip etsinKızlar maalesef benimkide kimyasal gebelikmiş ilk kez yaşıyorum ve okurken hep üzülürdüm ama yaşayınca daha kötü oluyormuş insanrabbim herkese sağlıklı sıhhatli evlatları kucağımıza almayı nasip etsin bu da bir imtihan galiba
Açık renk oldu bende deKoyu mu canım böyle yoğun bisi ben de açık kahve sıvı bisiler var
Aynen kuzu, ilk gittiğim doktorda 6 ay sonra eşin sperm testi ile gel demişti.A R Y A MaviSasa234 kızlar gebelik oluşmaması halinde ilk yapılması gereken şey sperm testidir. Aşağıda Osman develioğlunun anketinde yanlış verilen cevaba bakın. Kendisi açıklıyor.