- 19 Ekim 2021
- 12
- 2
- 31
-
- Konu Sahibi golgelericinde
- #4.801
Sonucu bekliyorum. Hayırlı haberlerini alırız inşaallah.Ben yarin gece yapacam hastanede calisiyorum zaten
Ayy cok heycanli ben yarini nasıl görecemSonucu bekliyorum. Hayırlı haberlerini alırız inşaallah.
Canım sana bir şey sormak istiyorum. Geçen sene kasım ayında evlendim. Kasımdan mayısa kadar mayısta dahil aylık iğne oldum her ay. Bırakınca haziran ayı boyınca 1 ay kanamam oldu. Hep içime kurt düştü bu aylık iğne hamile kalmamı 1 yıl filan geciktirir miMerhabalar Bende eczacıyım eksik bilgileriniz var ben tamamlamış olayım. Öncelikle kullanım sırasında oluşan gebelik için açıklama getireyim.. Oral kontraseptifler karaciğerde metabolize edilip ince bağırsak üzerinden atılmaktadır ve kolon bakterileri tarafından tekrardan aktif metabolitlerine dönerek kana karışmaktadır. Kişinin bağırsak florası ne kadar düzgünse koruyuculuğu da o kadar süre devam edebilir (4 gün kadar). Bıraktıktan sonra regl olması etkisi sonlandığından ötürü değil kanda dolaşan miktar progesteron salınım uyarısına yetmediği için olmaktadır..
Ama etki mekanizması bildiğiniz üzere yumurta oluşumunu engellemek yani ovulasyon oluşmuyor.. Ovulasyon döneminde kullanılan ve bakteri florasını bozan ya da karaciğer merabolizmasını hızlandıran bir tedavide etkileri azalabilir ve ovulasyon gerçekleşirse gebelik oluşabilir.. Bu şekilde gebelik gelişenlerin geçmişinde genelde pko durumu yoktur..
Bırakma durumuna gelince kişinin vücudu uzun süre progesteron ve estradiol maruz kaldığı için sanki gebeymiş gibi davranmaktadır ve yumurta oluşumunu baskılamaktadır.. Kişi bıraktıktan sonrada vücudun hormon dengesi yerine gelene kadar ovulasyon gerçekleşemeyebilir.. Ovulasyon gerçekleşse bile rahim duvarında mukus salgısında yaptığı değişimden ötürü 1-2 siklus geçmesi gerekebilir.. Bu tamamen kişinin bünyesine bağlı bir durum.. Kişi zaten pko ve bu ilaçları almadan regl olamıyorsa 3 ay hatta daha uzun süre ovulasyon görmeyebilir.. Bu kişi zaten ovulasyon problemi yaşadığı için ilac onun ovulasyon oluşumunı sağlamıyor sadece çatlamayan yumurta kist yapacağı için aslında yumurta oluşumunu engelleyerek kist oluşumunu engelliyor.. Yani 1-3 ay koruyuculuğu devam ediyor dedikleri durum koruyuculuk değil yumurta oluşum mekanizmasının düzene girmesidir..
Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiysem ve yanlış yazdıysam affola..
Günaydın:))) bata kaldı 5 bizimKızlarım günaydın
Ben yaptım bu sabah canım negatif. Elendim galibaGünaydın:))) bata kaldı 5 bizimtest yapmıyoruz de mi
Ben combi aldım mavi kutu. Tek farkı folik asit olması.. Hem bebek için tutunmayı sağlıyor hem de yumurtanın güzel gelişmesini sağlıyor.. Daha doğrusu siklusu düzenliyor… iştah açabiliyormul yorumlarda okudum. O yüzden gece alabilirsin..Selam canım, umarım iyisindir
Bu ay infolic kullanacağım ama hangi renk kapsül almam gerektiğine tam karar veremedim bana yardımcı olabilir misin acaba?
Kanama olması yan etkisi normal bi durum ama regl düzenli ise pko yoksa o kadar süre etkilemez.. Ama ovulasyon testi ile yumurtlama durumuna bakabilirsin.. Yumurta oluşuyor ama korunma olduğu için kalitesiz de oluşuyor olabilir.. Doktor ile görüşerek ilaca başlayabilirsinCanım sana bir şey sormak istiyorum. Geçen sene kasım ayında evlendim. Kasımdan mayısa kadar mayısta dahil aylık iğne oldum her ay. Bırakınca haziran ayı boyınca 1 ay kanamam oldu. Hep içime kurt düştü bu aylık iğne hamile kalmamı 1 yıl filan geciktirir mibu ay 3.deneme hala olmafı çünkü.
Ben de onu tercih ettim kuzu, sağ olasınBen combi aldım mavi kutu. Tek farkı folik asit olması.. Hem bebek için tutunmayı sağlıyor hem de yumurtanın güzel gelişmesini sağlıyor.. Daha doğrusu siklusu düzenliyor… iştah açabiliyormul yorumlarda okudum. O yüzden gece alabilirsin..
benim eşimde total mitilite 40 dan büyük olduğu için bakılmadı 55 olduğu içinDeğerleri ekliyorum canım böyle anlayan olursa baksın
morfoloji 2 çıkmış 0 değil ondan aşılamada şansı var gibi ya?Kuzu önceni bilmiyorum ama morfoloji 0 ise aşılama da tutmuyor.. Benim eşimde +3 doğrusal hareket %80 olmasına rağmen görüştüğüm doktorların hepsi tüp bebek dedi.. burada belirleyici faktör morfoloji… Moralini bozma hiç erkek infertilite çözülebilir olanı bu.. Bizde şuan takviye kullanıyoruz ama biz olur belki diye değilde tüp bebekte sağlıklı sperm belki üretilir diye kullanıyoruz..
Pko yok bndecanım. Geçen ay kadın doğumcuya gittim her şey normsl dedi ultrasondan bakıp. İki ay ovulasyon testi yaptım yumurtluyodum çatlıyordu da. İlaç dediğin ne canım folik asitse kullanıyorumKanama olması yan etkisi normal bi durum ama regl düzenli ise pko yoksa o kadar süre etkilemez.. Ama ovulasyon testi ile yumurtlama durumuna bakabilirsin.. Yumurta oluşuyor ama korunma olduğu için kalitesiz de oluşuyor olabilir.. Doktor ile görüşerek ilaca başlayabilirsin
Ben iki üç gün kalaya kadar kendimi tutcam inşBen yaptım bu sabah canım negatif. Elendim galiba
Hic oyle deme bende 5 gun kala beta vaktim 0 suanda iki test yaptim ikisi de pozitifBen yaptım bu sabah canım negatif. Elendim galiba
Ay canım benim inşallah yaHic oyle deme bende 5 gun kala beta vaktim 0 suanda iki test yaptim ikisi de pozitif
O zaman bekliyim bende son kez son 2 gün kala beklicemBen iki üç gün kalaya kadar kendimi tutcam inşkanda bile 4 gün kala çıkmayabiliyormuş belli olmaz canım
Insallah canim benimAy canım benim inşallah ya