Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yalnız bu bilgi yanlış, ben eczacıyım ve ilaçlar bir gün bile eksik kullanım sonucu koruma gücünü yitirip gebeliğe sebep olabilir
Çok yakın bir doktor arkadaşım da böyle hamile kaldı
Düzensiz kullanimda veya hormon bozukluğu varsa ilaç düzenledigi için bıraktiği an hamile kalınabiliyor onun dışında düzenli kullanımda ve sorunu yoksa 1 ay ile 3 ay arası koruması devam ediyor..

Jay
Düzensiz kullanimda veya hormon bozukluğu varsa ilaç düzenledigi için bıraktiği an hamile kalınabiliyor onun dışında düzenli kullanımda ve sorunu yoksa 1 ay ile 3 ay arası koruması devam ediyo
Düzensiz kullanimda veya hormon bozukluğu varsa ilaç düzenledigi için bıraktiği an hamile kalınabiliyor onun dışında düzenli kullanımda ve sorunu yoksa 1 ay ile 3 ay arası koruması devam ediyor.
Eczacıyım yanlış biliyorsunuz dedim ama yine de siz bilirsiniz
Normalde düzenli kullanımda da bir oral kontraseptifin tam koruma sağlaması için min. Bir siklus döngüsünün tamamlanmış olması gerekir, bırakıldığı an da ister düzensiz kullanılmış olsun ister düzenli, gebelik riski başlar.
Zaten şöyle düşünün, günlük olarak hormon alıyorsunuz, son 4 gün almayı bırakıp regl oluyorsunuz. 3 aylık iğne değil ki bu 1-3 ay korusun, günlük alınan mikro gramajlı bir hap. Yanlış anlamayın tersleşmek için yazmadım gerçekten eczacıyım, normalde burda söylememiştim ama dayanamadım,bu tip konularda yanlış bilinen çok şey var o yüzden yazmak istedim

Kizlar acil birşey soracam adetime 5 gun kala catlatma ignesinin 11. gunu beta baktim 0.73 baktim cok kotu bir boğaz enfeksiyonu geciriyorum antibiyotik yazdi doktor bende normal kaset test alip yaptim bugün hayalet bir çizgi çıktı fotolarda görünmüyor bile sizxe erken gebelik testi yapsam net cikar mi var varsa adette 1 gün var antibiyotik kullanacam yoksa

Merhabalar Bende eczacıyım eksik bilgileriniz var ben tamamlamış olayım. Öncelikle kullanım sırasında oluşan gebelik için açıklama getireyim.. Oral kontraseptifler karaciğerde metabolize edilip ince bağırsak üzerinden atılmaktadır ve kolon bakterileri tarafından tekrardan aktif metabolitlerine dönerek kana karışmaktadır. Kişinin bağırsak florası ne kadar düzgünse koruyuculuğu da o kadar süre devam edebilir (4 gün kadar). Bıraktıktan sonra regl olması etkisi sonlandığından ötürü değil kanda dolaşan miktar progesteron salınım uyarısına yetmediği için olmaktadır..
Ama etki mekanizması bildiğiniz üzere yumurta oluşumunu engellemek yani ovulasyon oluşmuyor.. Ovulasyon döneminde kullanılan ve bakteri florasını bozan ya da karaciğer merabolizmasını hızlandıran bir tedavide etkileri azalabilir ve ovulasyon gerçekleşirse gebelik oluşabilir.. Bu şekilde gebelik gelişenlerin geçmişinde genelde pko durumu yoktur..
Bırakma durumuna gelince kişinin vücudu uzun süre progesteron ve estradiol maruz kaldığı için sanki gebeymiş gibi davranmaktadır ve yumurta oluşumunu baskılamaktadır.. Kişi bıraktıktan sonrada vücudun hormon dengesi yerine gelene kadar ovulasyon gerçekleşemeyebilir.. Ovulasyon gerçekleşse bile rahim duvarında mukus salgısında yaptığı değişimden ötürü 1-2 siklus geçmesi gerekebilir.. Bu tamamen kişinin bünyesine bağlı bir durum.. Kişi zaten pko ve bu ilaçları almadan regl olamıyorsa 3 ay hatta daha uzun süre ovulasyon görmeyebilir.. Bu kişi zaten ovulasyon problemi yaşadığı için ilac onun ovulasyon oluşumunı sağlamıyor sadece çatlamayan yumurta kist yapacağı için aslında yumurta oluşumunu engelleyerek kist oluşumunu engelliyor.. Yani 1-3 ay koruyuculuğu devam ediyor dedikleri durum koruyuculuk değil yumurta oluşum mekanizmasının düzene girmesidir..

Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiysem ve yanlış yazdıysam affola..

Hangi antibiyotik yazdı doktorunuz..

Tamam canim teşekkürler sence erken gebelik testi yapim mi daha net cikar mi kan vermek istemiyorum husran oluyor sonu
Doktorlar 14.gün yapın diyor dayanabilirim derseniz 14.güne kadar bekleyin iğne etkisi bitmiş gibi varsa değerde daha yeni yükselecektir aklınızda soru işareti kalmaz.. Var ya da yok olur..

Günaydın kızlar. Cuma günü regl günüm 8 ekimde aşılama oldum. Bu sabah ilk idrarla mirarech erken gebelik testiyle test yaptım ilk 5 dk belli belirsiz çizgi çıktı 10. Dkda daha belirginleşti ama silik tabi yine. Sizce çatlatma iğnesinin etkisi olabilir mi?

Benimde 4 ekim catlatma ignesi

Selam canım, umarım iyisindir
Bu ay infolic kullanacağım ama hangi renk kapsül almam gerektiğine tam karar veremedim bana yardımcı olabilir misin acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…