-
- Konu Sahibi Papatyamelo
Destekli oturabiliyor, anne sütü alan 6.ayı beklesin diye yazmışlar ya ona takıldım ben erkenden başlasam bir sıkıntısını görür müyüm kiDestekli oturamıyormu canım
Tatlarını öğrenmiş olur ya ben başladım yavaş yavaş tattırmaya en azından 6. Aya kadar tatlarını öğrenir yemeye hazırlanır benimki hem anne sütü bazende mama içiyorDestekli oturabiliyor, anne sütü alan 6.ayı beklesin diye yazmışlar ya ona takıldım ben erkenden başlasam bir sıkıntısını görür müyüm ki
Anladım canım, yalnzca anne sütü alıyor kızım bende belki ramazanda sütüm azalır diye istiyordum başlamak, duruma göre başlayacağım.Tatlarını öğrenmiş olur ya ben başladım yavaş yavaş tattırmaya en azından 6. Aya kadar tatlarını öğrenir yemeye hazırlanır benimki hem anne sütü bazende mama içiyor
Hayırlı olsun yeni forumun canımBen iyi bir doktor bulamadım malesef doktorlar ilgisiz ve bu konuda hiçbir bilgim yok yani bi doktor öneriside yok bu konudao yüzden burdan bilgi almaya çalışıyorum,bebeğim 4 buçuk aylık fakat mama ve anne sütü bir arada gidiyoruz,yani bu durumda erkenden tadıma bailanabileceğim söylenmişti ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum
Ek gıda dönemi gerçektende karışık canım ben başladım burdan gelen bilgilerle danıştıklarımla,hayırlısıyla yavaş yavaş alışıyoruz yeni döneme inşallahHayırlı olsun yeni forumun canımbebwğimin kilosu az olduğu için ek gıda önerdi doktorumuz qma benimde kafam karışık. Bu hafta annem gelecek yoğurt mayalacağız başlayacağız bakalım tadınlara ama daha çok ufak. Kimisi doktora güvenme başka doktora git diyor kimisi olur gerekirse başlanabilir diyor. Youtube da başlayan anneler var
Merhaba benim bebeğim sadece mama içiyo 4.5 ayında minik minik tadimlara başladık şuan birkaç güne 6 aylık olcak çorbalar pirinç unu irmik patates kabak yoğurt elma armut çeyrek muz yiyo bı havucu ve bebek sutlacını sevdiremedimEvet hanımlar Özellikle Benim Gibi İlk Defa Anne Olan Acemi Anneler,Ek Gıdaya Nasıl Başlanmalı,Nasıl Devam Edilmeli,Bu Dönemde Neye Dikkat Edilmeli, Bütün Bildiklerimizi Ve Faydalı Bilgileri Burda Birbirimizle Paylaşalım Lütfen:) Hadi Bakalım "YENSİN YEMEKLER YAŞASIN MUTLU ANNELER" :))
Pirinç unu ve irmiği nasıl yapıyorsunuz acabaMerhaba benim bebeğim sadece mama içiyo 4.5 ayında minik minik tadimlara başladık şuan birkaç güne 6 aylık olcak çorbalar pirinç unu irmik patates kabak yoğurt elma armut çeyrek muz yiyo bı havucu ve bebek sutlacını sevdiremedimİlk gün 1 çay kaşığı ikinci gün 1tatli 3. Gün 1 çorba kaşığı olarak başlarsın doktorun dediği zamanda çünkü her bebek bir olmuyo sağlıkla büyütelim bebislerimizi
Forumda inek sütü alerjisi ile ilgili arama yapıp yazınıza denk geldim. Birkaç sorum olacak sizeBende geldimmm..ilk bebeğimde 1 buçuk yasa kadar inek sütü alerjisi ile savastim.donanimliyim bu konuda yardımcı olabilirim sizlere. İkinci bebeğim icin sizlerle birlikte ilerlerim Allahını izniyle.
Yumurta alerjisi olan biri olarak size katılıyorum, yumurta alerjisi gözle görülür bi belirti vermeyebiliyor, çocukken sürekli baş dönmesi ve halsizliğimin sebebini yıllar sonra kendim anladım, her gün yumurta yiyen biri olarak da anlamam kolay olmadı, çünkü ben de kendimi böyle kabullenmiştim ( ailem bi rahatsızlığım olduğunu düşünüp doktora götürmek yerine uyuşuk diye nitelendirmişlerdi çünkü, bi de alerji o zamanlar bu kadar bilinmiyordu) yumurta yemediğim uzun bir ara olunca değişimi farkettim, alerji konusu çok karmaşık özellikle de yumurta, mesela bazı dönem çok etkilemiyor bazı dönem şiddetleniyor, bazen tek yiyince çok az etkiliyor ama mesela kekin içinde yiyince çok daha büyük bir etki yapabiliyor üstelik öyle her testte de çıkmıyor alerji, yani çok uzun bir konu bu alerjik şok da geçirmiş biri olarak sayfalarca yazabilirim, yani özetle küçük bir bebekte yumurta alerjisi kolay anlaşılmayabilir, bebeğinizin sıkıntı içinde olduğunu anlamayabilirsiniz o yüzden yumurta beyazı vermek için biraz daha beklemek gerekirHesabını soramayacagim internetteki doktara güvenmek yerine birebir konuştuğum doktora sorarak karar vermeyi tercih ederim.yumurta beyazi alerjisi vücutta daha değişik tepkilere neden oluyormuş.bu riski neden ufacık bebek de alalım ki .bazı hanımlar 4.5 aylıkken başlayacağını söylüyor tadimlara .10 aylık yada 1 yaş en güzeli
Ben de size birebir oğlum için defalarca gittiğim çocuk alerji ve göğüs hastalıkları doktorunun söylediklerini aktarayım: eskiden alerji olur verme denirdi oysa son çalışmalar gösterdi ki alerjene az miktarda maruz kalmak alerji oluşumunu engelliyor. 6. aydan itibaren yumurtanın akı ve sarısı birlikte, günde çeyrek yumurta kadar ve haftada 2-3 gün verilmeli. bunu da alerji riski olan bir bebek için söylüyor hem de. Yani sizin en güzeli dediğiniz sey en güzeli olmayabilir, aslında alerjik seylerden bebeği sakınarak kötülük bile ediyor olabilirsiniz. dün mutlak doğru kabul edilenler yarın değişiyor. yumurtayı verene de vermeyene de bir şey diyemem. blw veya blender, 3 gün kuralı veya yemeğin suyuna ekmek... hepsi tercih ve bakış açısı meselesi.Hesabını soramayacagim internetteki doktara güvenmek yerine birebir konuştuğum doktora sorarak karar vermeyi tercih ederim.yumurta beyazi alerjisi vücutta daha değişik tepkilere neden oluyormuş.bu riski neden ufacık bebek de alalım ki .bazı hanımlar 4.5 aylıkken başlayacağını söylüyor tadimlara .10 aylık yada 1 yaş en güzeli
Merhaba.bu kızarıklık her ne sebeptense baya fazla reaksiyon vermiş.yogurt genelde bağırsak çalıştırır kakayi fazladan Yapma sebebi Buda olabilir. Evet kizarikligimiz oluyorsdy bizimde tek bir bölge de bu şekilde toplanmiyordu ama. çene de kollarda göbekte gibi dağınık ve puturluydu..Forumda inek sütü alerjisi ile ilgili arama yapıp yazınıza denk geldim. Birkaç sorum olacak size
Bebeğime ek gıda olarak yoğurt başladığımda sırtında yaygın kızarıklıklar farkettim. Bir de yoğurt verdiğim gün bir kez daha fazla kaka yapıyor. Altına geçirecek kadar hem de. Kızarıklıklar oluyor muydu sizde de acaba ? Görsel de ekliyorum. Cevap verirseniz çok sevinirimBulunduğum bölgede geniş alerji testi yapılmıyor. Ama bugün inek sütü alerjisi için kan aldırdık yarın çıkacak sonucu. Merakla bekliyorum. Bakabilir misiniz?
Merhaba benim bebeğim 4 ay 8 günlük iken başladık ek gıdaya Alerji Doktoru başla dedi. Bebeğimde inek sütü protein alerjisi var.Çoğu şey yasak 2 hafta diyet yaptım kilo alımı durdu 2 hafta da 160 gram almıştı. 6600 kg idi. Özel mama ve ek gıdaya başladık. Önce bal kabağı tattırdım 3 gün kuralı ile yedirmeden önce ağız kenarlarına sürüyorsun sorun yoksa devam. Küçük olduğu için 1.gün çay kaşığı ucu ile 2.gün çeyreği 3.gün yarısı kadar yediriyorum. 3 ara öğünlerde o özel mama 20 şer ml toplam 60 cc ve ana öğün anne sütü. 3 hafta sonra kontrol var kaka testi yapılacak bakalım.Hayırlı olsun yeni forumun canımbebwğimin kilosu az olduğu için ek gıda önerdi doktorumuz qma benimde kafam karışık. Bu hafta annem gelecek yoğurt mayalacağız başlayacağız bakalım tadınlara ama daha çok ufak. Kimisi doktora güvenme başka doktora git diyor kimisi olur gerekirse başlanabilir diyor. Youtube da başlayan anneler var
Canım aynısı benim bebeğimde oldu önce yüzünde sonra göğüs ve sırt bacaklar yayıldı. Çocuk doktoru alerji doktoruna yönlendirdi. Atopik dermatit egzama olmuş. Kaka da gizli kan ve inek sütü protein alerjisi varmış diyet verdi kortizonlu krem derken vucudu geçti sonra tekrar başladı ama hafif ti çok kızarmadı. Yine diyete devam bakalım inşallah geçer sağlıklı olur bebişlerimizForumda inek sütü alerjisi ile ilgili arama yapıp yazınıza denk geldim. Birkaç sorum olacak size
Bebeğime ek gıda olarak yoğurt başladığımda sırtında yaygın kızarıklıklar farkettim. Bir de yoğurt verdiğim gün bir kez daha fazla kaka yapıyor. Altına geçirecek kadar hem de. Kızarıklıklar oluyor muydu sizde de acaba ? Görsel de ekliyorum. Cevap verirseniz çok sevinirimBulunduğum bölgede geniş alerji testi yapılmıyor. Ama bugün inek sütü alerjisi için kan aldırdık yarın çıkacak sonucu. Merakla bekliyorum. Bakabilir misiniz?
Bende başladım sevemedim. Kızımda sevmedi sürekli emmek istiyor5 aylık olucaz hayırlısıyla yavaş yavaş başladım tadımlara bakalım nasıl gidicez
İnek sütü allerjisi sonucumuz negatif çıktı. Başka bir şey var muhtemelen. Ya da dediğiniz gibi doğru sonuç değil. Kapsamlı bir test için randevu oluşturduk. Onun da sonuçlarını paylaşırım mutlaka. İnşallah önemli bir durum değildir. Çok teşekkür ederimMerhaba.bu kızarıklık her ne sebeptense baya fazla reaksiyon vermiş.yogurt genelde bağırsak çalıştırır kakayi fazladan Yapma sebebi Buda olabilir. Evet kizarikligimiz oluyorsdy bizimde tek bir bölge de bu şekilde toplanmiyordu ama. çene de kollarda göbekte gibi dağınık ve puturluydu..
Emziriyorsaniz yoğurt vermeden önce de reaksiyonlarini görürdünüz alerjinin.kendiniz süt ürünleri tükettiğiniz için yani... en kapsamlı alerji testinde bile doğru cvbi bulmanız yüzde yüz olmuyor maalesef. Ancak diyetle netleşir...yine de sonucu bana da yazarsanız sevinirim
Çok teşekkür ederim. İnek sütü alerjimiz negatif çıkmış. Kapsamlı bir test yaptıracağız artık. Sonucu yeniden paylaşırım. İnşallahCanım aynısı benim bebeğimde oldu önce yüzünde sonra göğüs ve sırt bacaklar yayıldı. Çocuk doktoru alerji doktoruna yönlendirdi. Atopik dermatit egzama olmuş. Kaka da gizli kan ve inek sütü protein alerjisi varmış diyet verdi kortizonlu krem derken vucudu geçti sonra tekrar başladı ama hafif ti çok kızarmadı. Yine diyete devam bakalım inşallah geçer sağlıklı olur bebişlerimiz
Kusura bakma geç gördüm biraz irmiği de pirinç ununu da 1 çay bardağı su koyuyorum 1 mama kaşığıyla 1 ölçek pirinç unu veya irmik eğer mama kaşığı yoksa 1 tatlı kaşığına denk geliyo çok az göz kararı Pirinc ununa şeker ekliyorun irmige eklemiyorum cezvede kaynatıyorum zaten koyulasiyo 2 cici bebe koyuyirum içine bide ama sen ilk başlarda nolur nolmaz 1 tane köy soğuyunca yediriyorumPirinç unu ve irmiği nasıl yapıyorsunuz acaba
Seker derken çaya attığımız rafine şeker mi ?Kusura bakma geç gördüm biraz irmiği de pirinç ununu da 1 çay bardağı su koyuyorum 1 mama kaşığıyla 1 ölçek pirinç unu veya irmik eğer mama kaşığı yoksa 1 tatlı kaşığına denk geliyo çok az göz kararı Pirinc ununa şeker ekliyorun irmige eklemiyorum cezvede kaynatıyorum zaten koyulasiyo 2 cici bebe koyuyirum içine bide ama sen ilk başlarda nolur nolmaz 1 tane köy soğuyunca yediriyorum
Seker derken çaya attığımız rafine şeker mi ?