- 30 Ocak 2022
- 2.526
- 3.602
-
- Konu Sahibi Papatyamelo
Doktorunuzun önerdiği gibi. 6. Ayını doldurduysa oluyor özel bir durum yoksa.Evet hanımlar Özellikle Benim Gibi İlk Defa Anne Olan Acemi Anneler,Ek Gıdaya Nasıl Başlanmalı,Nasıl Devam Edilmeli,Bu Dönemde Neye Dikkat Edilmeli, Bütün Bildiklerimizi Ve Faydalı Bilgileri Burda Birbirimizle Paylaşalım Lütfen:) Hadi Bakalım "YENSİN YEMEKLER YAŞASIN MUTLU ANNELER" :))
Ben iyi bir doktor bulamadım malesef doktorlar ilgisiz ve bu konuda hiçbir bilgim yok yani bi doktor öneriside yok bu konudaDoktorunuzun önerdiği gibi. 6. Ayını doldurduysa oluyor özel bir durum yoksa.
Sebze ya da yoğurt ile başlanabilir
3 gün alerji kuralına uyup, gözlemlemek bence çok önemli
Hadi bakalım inşallah faydalı bilgiler edinirizAy hadi insallah tecrübeli anneler ile tecrübesiz anneler bilgi aktarımı yaparsa çok iyi olur :)
Alerji belirtileri neler peki ben bu ayda biraz tadıma başladım baharatsz çorba yoğurt yedirdim 1-2 çay kaşığıBen 5.5 de tadimlara başlayacağım.ama bu benim 3. Çocuğum.kizlarimda hep mama gittiğim için 5. Ayda başladım ek gıdaya.tecruberimle ozamn genctim ben kendi aklımın yettiği kadar
yumurta sarısiyla basladim
4/1 vererek başladım tadimlara
2. gün 4/2
3. Gün 4/3
4. Gün 4/4
Yoğurt yapıp kendim onu veriyordum
Tabi ertesi günlerde alerji belirtileri vermezse devam edin .Sonra sebzeleri deneyin 3 gün kuralına göre patates en alerjik yapmayacak besin kabak havuç bunları verin taze fasulye bezelye ,pirinç , mercimek, tarhana , deneyerek devam edin.En son bunların bir kaçını karıştırarak püre yapıp yoğurtla öğün olarak verdim.(öğlen)
Elma muz armut tadimlarini yaptikdan sonra cam rendede rendeleyip verdim.(aksam)zamanla diğer meyvelerinde kattım arasına .Bazen devam sütü yada yoğurt ekledim besleyici olsun diye.
peynir denettim tereyağ denettim( pekmez de verdim ama nekadar doğru bilmiyorum) denetim sonra peynir, tereyağ ,yumurta, pekmez birazda devam sütü yada anne sütü katarak lapa yapıp (sabahları) veriyordum.bunlar hatirladiklarim.
Tabi ek gıdaya başlayınca devam sütü veya anne sütü hala ana besin kaynağı oluyor 1 yaşına kadar bunlar ona ara öğün gibi oluyor.gece uyanınca , sabah kalktiginda ,öğlen akşam yatarken gene anne sütü yada devam sütü vermeye devam hanımlar.bebelere fazla yüklenmeyin.
Devam sütlü bende vermek istiyorum devam sütlü tariflerle anne sütü eskisi gibi fosur fosur gelmiyo ek gıda dönemi de bebekler zayıflıyor probiyotikli devam sütlü tarifler vereyim diyorum. Herseyle karistirabiliyormuyuz devam sütünü ?Ben 5.5 de tadimlara başlayacağım.ama bu benim 3. Çocuğum.kizlarimda hep mama gittiğim için 5. Ayda başladım ek gıdaya.tecruberimle ozamn genctim ben kendi aklımın yettiği kadar
1 yaşına kadar verilmeyecek gıdaları biliyorsunuzdur yumurtanın beyazı ,bal ,şeker ,tuz bunlar aklimdakiler.
Kemik iliği tavuk suyu sebze çorbalarına ekledim öğün olerak vermeye başlayınca
yumurta sarısiyla basladim
4/1 vererek başladım tadimlara
2. gün 4/2
3. Gün 4/3
4. Gün 4/4
Yoğurt yapıp kendim onu veriyordum
Tabi ertesi günlerde alerji belirtileri vermezse devam edin .Sonra sebzeleri deneyin 3 gün kuralına göre patates en alerjik yapmayacak besin kabak havuç bunları verin taze fasulye bezelye ,pirinç , mercimek, tarhana , deneyerek devam edin.En son bunların bir kaçını karıştırarak püre yapıp yoğurtla öğün olarak verdim.(öğlen)
Elma muz armut tadimlarini yaptikdan sonra cam rendede rendeleyip verdim.(aksam)zamanla diğer meyvelerinde kattım arasına .Bazen devam sütü yada yoğurt ekledim besleyici olsun diye.
peynir denettim tereyağ denettim( pekmez de verdim ama nekadar doğru bilmiyorum) denetim sonra peynir, tereyağ ,yumurta, pekmez birazda devam sütü yada anne sütü katarak lapa yapıp (sabahları) veriyordum.bunlar hatirladiklarim.
Tabi ek gıdaya başlayınca devam sütü veya anne sütü hala ana besin kaynağı oluyor 1 yaşına kadar bunlar ona ara öğün gibi oluyor.gece uyanınca , sabah kalktiginda ,öğlen akşam yatarken gene anne sütü yada devam sütü vermeye devam hanımlar.bebelere fazla yüklenmeyin.
Benim kızlar tam bir ogutucuydu.hic bir gıdaya hayır demedi ve alerjide yapmadı.fakat belirtileri vucutda döküntü kızarıklık olabilir.bide meyve ve sebze suları veridm katı meyve sıkma makinasından mesala huvuc suyu vermiştim kabız yapmıştı vermedim ondan sonra yada portakal suyu vermiştim pişik yapmıştı vermeyi kestim.bir besin vucutda bir tepkiye neden olduysa ömür boyu vermeyeceksiniz diye bir şey yok.suanda öyle bir tepki vermiş olabilir fakat bikac ay sonra tekrar deneyin vermeyebilir .öyle ölümcül bir belirti vermiyor yani korkmayın.ishal yapabilir kabız olabilir yüzde kızarıklık vücutta kızarıklık sırtta pütürlü noktalar gibi o gıdayı sonraya erteleyin yani .Alerji belirtileri neler peki ben bu ayda biraz tadıma başladım baharatsz çorba yoğurt yedirdim 1-2 çay kaşığı
Dediğim gibi ben meyvelere ve kahvaltısına katıyordum.sikinti yok katabillirsiniz devam sütü.Devam sütlü bende vermek istiyorum devam sütlü tariflerle anne sütü eskisi gibi fosur fosur gelmiyo ek gıda dönemi de bebekler zayıflıyor probiyotikli devam sütlü tarifler vereyim diyorum. Herseyle karistirabiliyormuyuz devam sütünü ?
Yumurtanın beyazı sakıncalı demişti ozamn doktor bana internettede öyle yazıyordu bilemiyorum.Youtube da çocuk doktoru Osman Gönülalı takip etmenizi öneririm. Her dönem ve gelişim basamakları ile ilgili çok güzel bilgiler veriyor. Ek gıdaya başlarken genelde yoğurt ve kabak havuç patates gibi alerji riski düşük sebzeleri vermek tavsiye ediliyor. Ben genelde bir besini 2-3 gün vererek alerji oluşumunu takip ederek devam ettim. Bizde muz çok alerji yapmıştı onun haricinde bir besinde sorun yaşamadık. 1 yaşına kadar sadece bal verilmesi önerilmiyor. Alerji yapmıyorsa yumurta da beyazı ile birlikte verilebilir
Dr osman gönülal verilebileceğini söylüyor, ben verdim bir sıkıntı yaşamadıkYumurtanın beyazı sakıncalı demişti ozamn doktor bana internettede öyle yazıyordu bilemiyorum.
Sizin yaşamamanız başkalarının yasamayacagi anlamına gelmiyor dimiDr osman gönülal verilebileceğini söylüyor, ben verdim bir sıkıntı yaşamadık
Zaten 3 gün kuralı var her besinde. Alerji takibi yapılarak verilebileceğini söylüyor doktorlar bende aynısını söyledim farklı birşey söylemedim. Benim verdiğim bilgi de bir doktor bilgisi yani uydurmuyorum :)Sizin yaşamamanız başkalarının yasamayacagi anlamına gelmiyor dimibu kararı kendi doktorlarına sorsunlar ozamn.
Evet eskiden sari ve beyaz ayri veriliyormus. Artik beraber verilebilir diyordu Osman hoca.Zaten 3 gün kuralı var her besinde. Alerji takibi yapılarak verilebileceğini söylüyor doktorlar bende aynısını söyledim farklı birşey söylemedim. Benim verdiğim bilgi de bir doktor bilgisi yani uydurmuyorum :)