- 2 Ağustos 2013
- 34.124
- 101.506
-
- Konu Sahibi Papatyamelo
Yumurtanın beyazını zaten 9 ay aşısından önce vermek gerekiyor. E doktorlar önceden 1 yaş diyordu. Alın size çelişki. Her şey değişiyor doktorlarda kendini geliştirmeli. Bal dışında bütün besinler 1 yaş öncesi verilebilir diyor artık doktorlarYumurtanın beyazı sakıncalı demişti ozamn doktor bana internettede öyle yazıyordu bilemiyorum.
Kızlarım 10 ve 13 yaşında ozamn doktor bana demişti.Yumurtanın beyazını zaten 9 ay aşısından önce vermek gerekiyor. E doktorlar önceden 1 yaş diyordu. Alın size çelişki. Her şey değişiyor doktorlarda kendini geliştirmeli. Bal dışında bütün besinler 1 yaş öncesi verilebilir diyor artık doktorlar
Ben çok kitabı aylara göre dikkat ederek tek tek özenle gittim ama çok büyük hata yapmışım çok seçici çok istahsiz bir bebeğim oldu şimdiki aklım olsa yumurta beyaz kuruyemis süt haric direkt hepsini verir geçerim Allah ne verdiyse tavsiyem ver hepsiniEvet hanımlar Özellikle Benim Gibi İlk Defa Anne Olan Acemi Anneler,Ek Gıdaya Nasıl Başlanmalı,Nasıl Devam Edilmeli,Bu Dönemde Neye Dikkat Edilmeli, Bütün Bildiklerimizi Ve Faydalı Bilgileri Burda Birbirimizle Paylaşalım Lütfen:) Hadi Bakalım "YENSİN YEMEKLER YAŞASIN MUTLU ANNELER" :))
Mutlaka bilgilendirmeyi bekliyorumYumurtanın beyazı konusunu bugün doktora soracağım hem 4 ay aşısını yaptıracağım hem ek gıda serüven sürecini soracağım. Başka sormamı istediğiniz bir şey varsa yazın sorayım
Şöyle anlatayım sadece anne sütü ve mama + anne sütü alan bebekler 6. Aya kadar ek gıda önerilmiyor dedi sadece mama ile beslenen bebekler için 5. Ay itibar ile ek gıdaya geçiş yapılıyor dedi.Mutlaka bilgilendirmeyi bekliyorumgün içinde ne kadar yedirilmeli ne yedirilmeli mama ve anne sütü ile gidne bir bebek nasıl dengede tutulmalı ek gıda konusunda fazlasıyla bilgye ihtiyaç var
Canım bu bebekler herşeyi ağzına sokuyor ya kıl, tüy, battaniye de olan elyaf parçası vs.mikrop kaparlar mı acaba sürekli kontrol halindeyim tüy mi gitti ağzına diye sorar mısın DoktorunaYumurtanın beyazı konusunu bugün doktora soracağım hem 4 ay aşısını yaptıracağım hem ek gıda serüven sürecini soracağım. Başka sormamı istediğiniz bir şey varsa yazın sorayım
Benim kızım saçımı yemiş kakasından çıktı o gün bugündür diken üzerindeyim onu da söyledim doktora kahkaha attı iştahlı olacak senin ki dedi kakasında anormallik var mıydı diye sordu fotosunu çekmiştim onu gösterdim normal sıkıntı yok dikkat et dedi sadeceCanım bu bebekler herşeyi ağzına sokuyor ya kıl, tüy, battaniye de olan elyaf parçası vs.mikrop kaparlar mı acaba sürekli kontrol halindeyim tüy mi gitti ağzına diye sorar mısın Doktoruna
Bunu cok fazla kisiden duydumBen çok kitabı aylara göre dikkat ederek tek tek özenle gittim ama çok büyük hata yapmışım çok seçici çok istahsiz bir bebeğim oldu şimdiki aklım olsa yumurta beyaz kuruyemis süt haric direkt hepsini verir geçerim Allah ne verdiyse tavsiyem ver hepsini
Bebeğiniz ağzını açıyor mu yoksa siz mi yardımcı oluyorsunuzBiz sali gunu 4aylik olduk ve gecen hafta persembe gunu basladik tadimlara. Her gun 2 tatli kasigi meyve puresi 2 yemek kasigi sebze puresi veriyorum. Alerjik bir bebek oldugu icin doktorumuz yavas yavas yumurta ve findik ezmesinede baslayin dedi alerjisi olup olmadigini anlamak icin. Simdilik iyi gidiyor cok ta seviyor kasikla yemeyi
Meyve sebze olarak ilk hangilerini tercih ettiniz acabaBiz sali gunu 4aylik olduk ve gecen hafta persembe gunu basladik tadimlara. Her gun 2 tatli kasigi meyve puresi 2 yemek kasigi sebze puresi veriyorum. Alerjik bir bebek oldugu icin doktorumuz yavas yavas yumurta ve findik ezmesinede baslayin dedi alerjisi olup olmadigini anlamak icin. Simdilik iyi gidiyor cok ta seviyor kasikla yemeyi
Kendi aciyor agzini hatta biz yemek yerken bile kendisi agzini aciyorduBebeğiniz ağzını açıyor mu yoksa siz mi yardımcı oluyorsunuz
Havuc, muz, elma, brokoli simdilik bunlari denedim yavas yavas cogaltmayi dusunuyorum secenekleriMeyve sebze olarak ilk hangilerini tercih ettiniz acaba
Yasak degil ama mama yada anne sutu yerine gecmeyecek sekilde gunde 3-4 tatli kasigi tadimlik verebilirsiniz. 6. Aydan sonra artik ayri bir öğün olarak ek gida verilebiliyor.Herkes hemen hemen ek gıdaya geçmiş benimki dün tam dört aylık oldu ama hiç dusunmemistim ek gıdaya geçmeyi..altı aydan önce yasak diye biliyordum ilk oglundada vermemiştim hicbisey sonra yoğurt ve meysim meybsiyle baslamistik