Ek Gıda Başlangıç Dönemi

Buyuk gecmis olsun.benim ufaklik da yarim yamalak yiyor. Puskurtmeyi ogrendi, puffffff diye disari puskurtuyor. Kahvalti da azicik yumurta sarisi ve tussuz peynir karistirdim, onu yedi sadece. Yogurt ve semiz otu ile mucadele ettik.

Hanımlar bebeğim en son tatlı şeyler yemedigini söylemiştim. Bir tarif yaptım tatlı yemeyen bebeğim hamham yedi.
2 tk Bebek İrmigini göz kararı su ile pişirdim
Bir tk pekmez
Bir tk hurma özü
1 ceviz cam rendede toz yaptım.
Şeftali cam rendede geçip karıştırdım. Ekşi bir tadı oldu ama bayılarak yedi. Bir kerede Yoğurtta kattım bir yemek kaşığı ozamanda güzel yedi. Tatlı yemiyorsa ekşiyi seviyormuş anladım. Bir tek kahvaltıyı nasıl verecegimi bulamadım hiç bir şeyi sevmedi kahvaltidaki .

Bizim hiç iyi gitmiyor yemek istemiyor sadece emmek istiyor
Zorla oyunla eline oyuncak vererek filan yedirebiliyorum ne olacak bilmiyorum
Ah benim de öyle gerçekten cok zor şu ek gıda dönemi napsam bilmiyorum pirinç ununh sevdi en son çarem onu vermek artık kaç tanen mama denedik emmek istiyor sürekli ege de biraz da ek gıdaya başlamamız lazım emmeye devam aynı zaman da Allah yardımcımız olsun

Merhaba, kusmayı araştırırken mesajınızı gördüm. Benim bebeğim de yumurta yedikten sonra bahsettiğiniz gibi safra çıkana kadar kustu. Acile gittik serum takıldı. 15 günün sonunda bir alerji uzmanı teşhis koydu. Bebeğiniz bir daha kustu mu acaba? Bir de belli bir besini tüketince mi kusuyor?

karışık bulamaç kahvaltı yaptigimda kustu üst üste öyle Yumurta vermedim bir süre.birdaha kusması olmadi o şekil .kahvaltiyi es geciyordum . .bizede serum vermişlerdi ozaman.1 -2 defa vermeyi yeni denedim verdim yumurta yanağında kırmızılık oluştu. 2 gündür gene vermiyorum. Kahvaltıda çorba veriyorum artık.
Belli araliklarla gene deneyeceğim. Bir besine reaksiyon gösterdiğinda belli aralıklarla deneyerek geçip geçmediğini kontrol ederek verebilirsiniz. Ömür boyu verilmeyecek diye bişey yok yani

İnşallah bir daha hiç kusmaz. Kızamık aşısı yaptıracak mısınız peki? Yumurta alerjisi olana temkinli yaklaşıyorlar, merak ettm fikrinizi.

1 yaştı eskiden ancak bu sıra kızamık vakaları çoğaldığı için 9 aya çekmişler. Ben çok kararsızım, çok az yumurtayla bile acillik oluyoruz
Bizde o kadar ağır bir belirti yok az veriyorum ağzına kusma olmuyor .tam alerji var diyemem yani. Az bir miktardaymis aşının için de yumurta proteini. Genede doktora sorarım gerekirse 1 yasa alırım aşıyı.

Merhaba bebeginiz 5bucuk aydan sonra ögünlere başlamis,peki bir ogünde ortalama kaç ml yiyordu hatrliyormusnz benimde 6aylik oglum onun icin merak ediyrm

Merhaba bebeginiz 5bucuk aydan sonra ögünlere başlamis,peki bir ogünde ortalama kaç ml yiyordu hatrliyormusnz benimde 6aylik oglum onun icin merak ediyrm
Doktor bize bebek mama kaşığı ile 6.ayda 12-15 kaşık demişti ama o kadar yemiyordu oglum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…