- 26 Şubat 2015
- 1.908
- 4.422
-
- Konu Sahibi Papatyamelo
Şuan 7bucuk aylikBebeğiniz kaç aylık
Kuzu kıyma ilk seferde hazımsızlık kabızlık yaptı mı sindirimi zor oldu mu
Listeyi atarmısınız acaba tan haliyleMerhaba hanımlar, geçen ay başladık ek gıdaya. Doktorumuz bir liste verdi bu listede olanların hiç biri alerjik değil tek tek ver besinlerin tatlarini anlasın dedi. Listeye göre havuc, patates, balkabagi,armut, lor, muz, elma vs vardı gün içinde hem sebze hem meyve tadımı yaptırdım. Bu ay ki listemizde havuç,patates,balkabagina ek olarak brokoli,semizotu,ıspanak,avakado,taze fasulye, enginar,bezelye,kiyma,pirinc,kirmizi mercimek var. Bunlarda da 3 gün kuralı yapmadık birde çekirdeksiz domates dedi onda bi gözlemledim bi sıkıntı olacakmı diye şükür sorun yok. Ayrıca tarhana ve yayla çorbası da bu ayki listemizde var. Birde biz keci yogurdu kullanıyoruz
https://instagram.com/pembe.balik?igshid=YmMyMTA2M2Y= Bu sayfaya bi göz at istersenListeyi atarmısınız acaba tan haliyle
Daha cok tadimlik doyma amaçlı olmadığından hala beslenmesinin büyük kısmı icin aralarda ve her ek gıdadan 5-10 dakika sonra anne sütü veya mama teklif edilecek.Listeyi atarmısınız acaba tan haliyle
Ben iyi bir doktor bulamadım malesef doktorlar ilgisiz ve bu konuda hiçbir bilgim yok yani bi doktor öneriside yok bu konudao yüzden burdan bilgi almaya çalışıyorum,bebeğim 4 buçuk aylık fakat mama ve anne sütü bir arada gidiyoruz,yani bu durumda erkenden tadıma bailanabileceğim söylenmişti ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum
Sağlık ocağı doktorumu yoksa hsstanedeki çocuk doktorumu kontrol etti acaba,benim ikiside ilgisiz doğru düzgün muayene yokYazıldı mi bilmiyorum ama doktor onermeden baslamayin. Benim 5.ayda emmeyi birakti. Doktor muayene etti, bu cocuk 15gune desteksiz oturur, tadimlara simdiden basla dedi ve oyle basladik 3gun kurali ile. Oturmaya baslamadan once onermiyorlar ek gidayi
Yumurta sarısına ne zaman geçtiniz tek mi denettiniz karıştırarak mı3 gün deneme yaptım hep.
Her bebekte farklı olur elbette ama ben kızımda böyle bir sorun yaşamadım.
3 kere çekilmiş kuzu kıyma olunca bir de en başından beri pütürlü beslediğimiz için zorlanmadı da. Bir de şöyle bir durum var yemek derken büyük tabaklar değil az az tadını bilsin ihtiyaç hissettikçe verirsiniz.
Yumurta sarısına ne zaman geçtiniz tek mi denettiniz karıştırarak mı
Cocuk doktoru muayene ettiSağlık ocağı doktorumu yoksa hsstanedeki çocuk doktorumu kontrol etti acaba,benim ikiside ilgisiz doğru düzgün muayene yok
Teşekkür ederim canım takibe aldım hemenPapatyamelo ek gıda tarifleri için arkadaşım önerdi bu sayfayı sadece tarif var https://instagram.com/ekgidagunlugumm?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Hepsini not alıyorum teşekkür ederimCocuk doktoru muayene etti
Sonra sebze corbasi yapabilirsiniz cocuga. Patates+sogan+havuc+mevsim sebzesi bu bizim ilk ogunumuzdu
3 gun sebze corbasindan sonra 3 gun yogurt verebilirsiniz. Sahsi tavsiyem sebze corbalarini tadim asamasindan sonra ogun haline getirdiginizde pütürlü birakmaniz yönünde. Ilk basta ögürecek ama sonra alisacak.Hepsini not alıyorum teşekkür ederim
birinden gordugum kadariyla 6. aydan sonra 3gun 3gun kuralina gore gidiliyor. ilk uc gun yogurtla basliyordu sonraki uc gun kabak püresi sonraki 3gun kabak yogurt karişimi tabi istediginiz sebzeyle baslayablirsiniz 3 gun 3 gun olarak. boyle pureyi yogurtla karisitirp ara ogunlerde de verebilirsinjz.Evet hanımlar Özellikle Benim Gibi İlk Defa Anne Olan Acemi Anneler,Ek Gıdaya Nasıl Başlanmalı,Nasıl Devam Edilmeli,Bu Dönemde Neye Dikkat Edilmeli, Bütün Bildiklerimizi Ve Faydalı Bilgileri Burda Birbirimizle Paylaşalım Lütfen:) Hadi Bakalım "YENSİN YEMEKLER YAŞASIN MUTLU ANNELER" :))
Destekli oturamıyormu canımBenimde bir hafta sonra 5 aylık olacak kızım ramazanda ek gıda vermeyi düşünüyordum ama kendi başına oturamıyor, sanırım veremeyeceğim.
5 aylık olucaz hayırlısıyla yavaş yavaş başladım tadımlara bakalım nasıl gidicezbirinden gordugum kadariyla 6. aydan sonra 3gun 3gun kuralina gore gidiliyor. ilk uc gun yogurtla basliyordu sonraki uc gun kabak püresi sonraki 3gun kabak yogurt karişimi tabi istediginiz sebzeyle baslayablirsiniz 3 gun 3 gun olarak. boyle pureyi yogurtla karisitirp ara ogunlerde de verebilirsinjz.