Eğitimimle alakalı olarak karar veremediğim bazı şeyler var. Fikirlerinizle yardımcı olur musunuz?

_donukpudra_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2014
1.255
756
Merhaba bayanlar. Konumu size hemen aktarmak istiyorum. 23 yaşındayım. Birkaç gün sonra 24 olacağım. Bir üniversitede 2 yıllık bir bölümde okuyorum. Daha önce özel bir üniversitede Beslenme ve Diyetetik okuyordum. Bölümümü o kadar çok seviyordum ki aşıktım adeta. 1 yıl okudum ve maddi imkansızlıklar yüzünden bırakmak zorunda kaldım. Ve şu anda okuduğum bölüme başladım. Seneye mezun olacağım. DGS düşünmüyorum çünkü bölümümü sevmiyorum. Beslenme ve Diyetetiğe devam etmeyi o kadar çok istiyorum ki tabi özelde değil devlette. Bunun için dişimi sıkıp kazanmak için uğraşacağım. Yalnız yaşım 25 olacak tekrardan başladığımda. Muafiyetlerimin dışında bana 3 yıllık bir süre daha kalacak. 28 yaşımda mezun olacağım. Akademik kariyer hayalim vardı. Bunu gerçekleştirmek de istiyorum. Yalnız yaşım belli bir ortalamayı geçmiş olacak. Sizce bu mantıklı mı? Ayrıca ailemden maddi destek de bekleyemeyeceğim çünkü arkamda kardeşim de var. Kredi alabileceğim sadece. Kafam çok karışık. Ne yapmam gerektiğini biliyorum yalnız maddiyat ve yaş aklımı fazlasıyla karıştırıyor. Fikirlerinizle yardımcı olur musunuz?

O bölümü bırakıp alakasız 2 yıllık okuyacagina bir an önce sınava hazirlanip sevdiğin bölümü kazansaydin

O bölümü bırakıp alakasız 2 yıllık okuyacagina bir an önce sınava hazirlanip sevdiğin bölümü kazansaydin
Geçen yıl okulun ilk zamanları böyle bir şeyin olacağını tahmin etmiyordum bile. YGS'ye ben öylesine girmiştim. Konumuz sonradan ve tamamen farklılaştı. Kaldı ki LYS'lere girmemiştim bile.

okumanın yaşı olmaz neden mantıklı olmasın ki

Kesinlikle istediğin bölümü okumalısın maddi duruma gelince en kötü part time iş bulursun okumanın da yaşı yoktur ayrıca sen bu kararlılığından vazgeçme yeter ki

okumanın yaşı yoktur diyorum ama şunu da belirtiyim çoğu devlet okulunda özelden aldığın dersleri saydıramazsın. yani hesabını 4 sene üzerinden yapmanı tavsiye ederim

Akademik kariyer için belki geç olabilir, malum yaş sınırı var. Yani her şey yolunda gitmeyebilir, ilk seneden kazanamayabilirsin okulu uzatabilirsin vs. bunları da ihtimale kat. Okuman konusunda sıkıntı yok ama akademik kariyer olayı biraz problem olabilir sadece.

Kesinlikle istediğin bölümü okumalısın maddi duruma gelince en kötü part time iş bulursun okumanın da yaşı yoktur ayrıca sen bu kararlılığından vazgeçme yeter ki

Şu anda okuduğum bölümde autocad dersi de aldım. En kötü ihtimalle bir şirkette ya da ofiste çizim yapsam iyi kötü harçlığımı çıkarırım, alacağım krediyle de idare edebilirim diyorum. Vazgeçmek istemiyorum.

28 yaşımda bitecek okulum, hadi 29 olsun. Akademik kariyer için 35 yaş sınırı var diye biliyorum.

okumanın yaşı yoktur diyorum ama şunu da belirtiyim çoğu devlet okulunda özelden aldığın dersleri saydıramazsın. yani hesabını 4 sene üzerinden yapmanı tavsiye ederim
Şöyle ki, kültür dersleri tamamen gidiyor. Neredeyse iki dönemden de 3-4 ders muafiyetim oluyor. Yaz okulu da yaparak toplamda 1 yılı kurtarabiliyorum.

Önceden okuduğun okulu burslu kazanmaya bak. Bu şekilde 2,5 yılda bile biter, sen okurken burs alma durumun yok muydu? Okulların ösym dışı bursları olur

28 yaşımda bitecek okulum, hadi 29 olsun. Akademik kariyer için 35 yaş sınırı var diye biliyorum.

Evet doğru, kesin geç kalırsınız demedim zaten. Hayatınızda her şeyin tıkırında gitmeyeceğini varsayarak ona göre plan yapmanızı önerdim.

Önceden okuduğun okulu burslu kazanmaya bak. Bu şekilde 2,5 yılda bile biter, sen okurken burs alma durumun yok muydu? Okulların ösym dışı bursları olur
Yerleşme puanına göre oluyor. İlk 100 mesela aylık 500 gibi ve şeref veya yüksek şeref alırsan sadece dönemde 1 defa hediye çeki veriliyordu.

Evet doğru, kesin geç kalırsınız demedim zaten. Hayatınızda her şeyin tıkırında gitmeyeceğini varsayarak ona göre plan yapmanızı önerdim.
Daha da sarkarsa planlarım belki 35 yaşımda bile yapamayabilirim gibisinden... Haklısınız. Zaten her şey planlarımız doğrultusunda ilerlemiyor.

Şöyle ki, kültür dersleri tamamen gidiyor. Neredeyse iki dönemden de 3-4 ders muafiyetim oluyor. Yaz okulu da yaparak toplamda 1 yılı kurtarabiliyorum.
işte ben de onu diyorum muafiyetim var demekle ya da o dersi önceden almakla muaf olmuyorsunuz. iki okulun birbirine denklik vermesi lazım. özellikle devlet okulları denklik vermiyor özellere. mesela atıyorum kültür veya başkent'te aldığınız dersi marmara'da veya odtü'de saydıramazsınız, saymazlar, baştan almak zorunda kalırsınız.

Yerleşme puanına göre oluyor. İlk 100 mesela aylık 500 gibi ve şeref veya yüksek şeref alırsan sadece dönemde 1 defa hediye çeki veriliyordu.
Bu çok kötü olmuş, dersleri saydırmak zor olabiliyor devlette ve yaz okulu çoğu devlet üniversitesinde açılmaz, bunu araştırıp tercih yapın çünkü başka okulun yaz okuluna gidip saldırırım diye uğraşmak ve sonuçta sayılmaya ihtimali kötü olur ki yaz okulları da ücretli. Eski okulunuzu burslu kazanmak çok mu zor? Bilkent misal burslu girmek çok zor, Atılım zira öyle ama Nişantaşı burslu çok kolay.

Bu tam olarak böyle değilama söylediğiniz temelde çok doğru. YÖK nezlnde vakıf ve devlet denktir yani bu okul bizim dergimiz değil diyemez hiç bir devlet okulu amaaa bölüm geleneği ve bölüm başkanı insiyatifinde A dersi Prof.Dr... tarafından veriliyor ve bunu bizde tekrar almanı istiyoruz derlerse ve intibak bu doğrultuda yapılırsa itiraz etmeniz fayda etmez, "ders içeriği" uyuşmazlığı der geçerler, dersin adı aynı olsa bile tanımı ve içerik bir yerde farklı olur. Bu YÖK dersleri için geçerli değildir, inkılap-Türk Dili ama bölüm dersleri için dereyi görmeden paçaları sıvsmamalıyız sizin de dediğiniz gibi.

ben kendim yaşadığım için biliyorum. geçen senelerde yaz okulundan ders almam gerekmişti de adım başı üniversite olan istanbul'da sadece marmara'yı kabul etmişti bizim okul, yaz okullarının uçuk fiyatları da cabası. aynı şekilde özel okullardan yatay geçişle gelen arkadaşlarım inkılabı bile saydıramamışlardı. ha belki bu bizim okula hastır bilemiyorum ama yine de izmir, istanbul, ankara gibi büyükşehirlerdeki devletler için saydırma konusunda çok da umutlu olmayın. kendi okulunuzda burslu kazanmanız size çok daha avantaj sağlar bence.

Yaz okulunda denklik olayı var evet, ben normal müfredat anladım. Yaz okuluna pek güvenmemek lazım, daha oturmadı Türkiye geneli bi sistem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…