• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eğitim ne demek /Böyle mi olur ?

il milli eğitim müdürü + kaymakam ile görüşülecek
oda sonuç vermezseki biliyorum pek birşey değişmeyecek
direk ilköüretim müfettişliğine fax çekeceğim

Eğitimci ama işte arının sirkeyle değil balla tutulacağını öğrenememiş maalesef
Böylesi insanlara cehli mürekkep denir ki bu çok acı bir durum ne yazıkki

umarım çabalarınız bir sonuç verir
ama en fazla alacağı ceza sürgün olacaktır
bu kişinin eğitmen hayatı sürecek..
başka öğrencileri zehirlemeye okuldan soğutmaya devam edecek
böylelerini temizleyip atsakta eğitim sistemi belli bir kaliteye ulaşsa
böyle öğretmenleri işten çıkartmanın bir yolu olsa keşke
bazı okullarda kameralı eğitim sistemi başlamış
sizde böyle bi yol deneyebilirsiniz belki...

yıllardır hiçbir şeyin değişmemiş olması çok acı....umudum yeni öğretmenler....
keşke bizleri yani yeni öğretmenleri atasalar..inanın öyle güzel bir eğitimden geçtik ki..ama sorun bu da degil,bu meslek gönül mesleği..içinden gelen yapsın,psikolojik testtten mutlaka geçirilsin..ben öyle gönüllüyüm bu iş için,ilkokul 5 te kararımı vermiştim,şimdi ilkokul öğretmenimi,beni haksız yere döven,dogru dürüst bişey öğretmeyen bu öğretmeni iki çift laf etmek için arıyorum ama bulamıyorum..haksızlıklara karşı susmayalım..yüz bula bula bu hale getirdiler işi..

benim ilkokul öğretmenim geldi aklıma
aynı anlattığınız gibiydi
hergün ağlayarak okula giderdim,derste ağlardım,
birgün anlamayan varmı dedi
ben anlamadım dedim
allah belanı versin dedi
o günü hiç unutmuyorum
arkadaşlarımın yanında ne kadar utanmış ne adar aşığlanmış hissetmiştim kendimi
nefret etmiştim okuldan dersten,tabi bu tüm eğitim öğretim hayatımı etkiledi
lise 2-3 e kadar çok kendime güvensizdim
hala nefret ediyorum o kadından

benim ilkokul öğretmenim geldi aklıma
aynı anlattığınız gibiydi
hergün ağlayarak okula giderdim,derste ağlardım,
birgün anlamayan varmı dedi
ben anlamadım dedim
allah belanı versin dedi
o günü hiç unutmuyorum
arkadaşlarımın yanında ne kadar utanmış ne adar aşığlanmış hissetmiştim kendimi
nefret etmiştim okuldan dersten,tabi bu tüm eğitim öğretim hayatımı etkiledi
lise 2-3 e kadar çok kendime güvensizdim
hala nefret ediyorum o kadından

aynı işteee bizim yavru ceylanımızda öyleee önceden okulakarşı büyük istek duyardı
ana sınıfına başlamadan önce 5 yaşındayken kaçar kaçar okula giderdi kendini çokda güzel ifade ederdi mantıklı akıllı cevaplar verir kendini gayet iyi savunur tatlı tatlı konuşurdu.Öğretmenlerin öğrencilerin taa ozamandan sevgisini kazanmıştı.Ama şimdi isteksiz isteksiz okula gitmeler haklıda olsa kendini savunamama kendini ifade edememe daha bir sürü davranış bozukluğu oluştu.Öğretmeni kendine nasıl davranıyorsa evdede bizlere aynı şekilde davranır oldu.Konuşma üslubu bile değişti düşünün artık.Her gün eve ağlayarak mutsuz bir şekilde döner. Bir öğretmen bile bile öğrencisini rencide etmek ister mi ? bizim sözde eğitimci öğretmenimiz bile bile öğrencisini değil tüm sınıfın önünde tüm okulun önünde rencide ediyor ve bundan büyük zevk duyuyor. Neyse okullar açılmasını iple çekiyoruz du bakalım n'olcak

umarım çabalarınız bir sonuç verir
ama en fazla alacağı ceza sürgün olacaktır
bu kişinin eğitmen hayatı sürecek..
başka öğrencileri zehirlemeye okuldan soğutmaya devam edecek
böylelerini temizleyip atsakta eğitim sistemi belli bir kaliteye ulaşsa
böyle öğretmenleri işten çıkartmanın bir yolu olsa keşke
bazı okullarda kameralı eğitim sistemi başlamış
sizde böyle bi yol deneyebilirsiniz belki...

nush ile uslanmayani etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanin hakki ... diye bir söz vardır ya
wallahide billahide bunu hakeden cinsten..
evet en fazla sürgün olacak bu ceza onun kendine çeki düzen vermesine yetecekmi bilemiyorum doğrusu

keşke bizleri yani yeni öğretmenleri atasalar..inanın öyle güzel bir eğitimden geçtik ki..ama sorun bu da degil,bu meslek gönül mesleği..içinden gelen yapsın,psikolojik testtten mutlaka geçirilsin..ben öyle gönüllüyüm bu iş için,ilkokul 5 te kararımı vermiştim,şimdi ilkokul öğretmenimi,beni haksız yere döven,dogru dürüst bişey öğretmeyen bu öğretmeni iki çift laf etmek için arıyorum ama bulamıyorum..haksızlıklara karşı susmayalım..yüz bula bula bu hale getirdiler işi..

Rabbim yavrularımıza tüm cümlesi genç fidanlara vijdanlı merhametli aklı selimm
işini canı gönülden yapan öğrencilerine kendi yavrusuymuş gibi davranan öğretmenler nasip eylesin İnşallah atamanız olur

nush ile uslanmayani etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanin hakki ... diye bir söz vardır ya
wallahide billahide bunu hakeden cinsten..
evet en fazla sürgün olacak bu ceza onun kendine çeki düzen vermesine yetecekmi bilemiyorum doğrusu

valla çok haklısınız
şiddeti tavsip etmiyoruz ama şu öğretmen bozuntusunu
şöyle biri bi güzel evire çevire dövse ne süper olur.. :roflol::roflol:
benimde lisedeyken böyle bir öğretmenim vardı
matematik öğretmeniydi hocam anlamadım ben bunu dediğimde bana
sen bu yaşa boşuna gelmişsin bunu anlamayacak ne var dedi
çünkü kendiside bunu anlatamayacak bi seviyedeydi
matematik öğretmeni olmuştu ama nasıl olmuştu hiç bilmiyorum
sorduğum sorulara tam anlamıyla cevap vermez
aradada böyle geçiştirme cevaplar verirdi
onun yüzünden yarım yamalak bir eğitim aldım dersanelerde geçti ömrüm..
hakkımı helal etmiyorum asla
o yediği para bize verdiği eğitim karşılığı alınmış bir paraydı
hak etmedi hiç birini adam gibi eğitim vermedi o parada haram olsun ona
aynı durumda sizde helal etmeyin hakkınızı :kızgın::kızgın:

gelecek için kendine güveni olmayan ezik ççocuklar eğitiliyo böyle olunca. ben olsam çocuğumu ne yapar ne eder alırdım o okuldan. çünkü bu çocuğunuzun geleceğinin büyük bi kısmını etkileyecektir. bende ilkokulda çok çekmiştim, hoca matematik dersinde bilemeyenleri döverdi çok korkardım küçüktüm tabi. taaaa matematiğin temelleri atıldığı dönem korkumdan matematikten soğudum hala matematik görsem tüylerim diken diken olur. şuanda sizinde çocuğunuz için ilerdeki derslerin temelleri atılıyo tamamen çocuğun psikolojisi bozulup okuldan soğumadan çaresini bulun.
umarım kurtulursunuz o hocadan.

valla çok haklısınız
şiddeti tavsip etmiyoruz ama şu öğretmen bozuntusunu
şöyle biri bi güzel evire çevire dövse ne süper olur.. :roflol::roflol:
benimde lisedeyken böyle bir öğretmenim vardı
matematik öğretmeniydi hocam anlamadım ben bunu dediğimde bana
sen bu yaşa boşuna gelmişsin bunu anlamayacak ne var dedi
çünkü kendiside bunu anlatamayacak bi seviyedeydi
matematik öğretmeni olmuştu ama nasıl olmuştu hiç bilmiyorum
sorduğum sorulara tam anlamıyla cevap vermez
aradada böyle geçiştirme cevaplar verirdi
onun yüzünden yarım yamalak bir eğitim aldım dersanelerde geçti ömrüm..
hakkımı helal etmiyorum asla
o yediği para bize verdiği eğitim karşılığı alınmış bir paraydı
hak etmedi hiç birini adam gibi eğitim vermedi o parada haram olsun ona
aynı durumda sizde helal etmeyin hakkınızı :kızgın::kızgın:

Çok iyi olur yüreğimiz soğur ama işte çare değil.Allah sorsun her iki cihanda da böylesi insan hayatıyla oynayanların cezasını er yada geç versin inş.

gelecek için kendine güveni olmayan ezik ççocuklar eğitiliyo böyle olunca. ben olsam çocuğumu ne yapar ne eder alırdım o okuldan. çünkü bu çocuğunuzun geleceğinin büyük bi kısmını etkileyecektir. bende ilkokulda çok çekmiştim, hoca matematik dersinde bilemeyenleri döverdi çok korkardım küçüktüm tabi. taaaa matematiğin temelleri atıldığı dönem korkumdan matematikten soğudum hala matematik görsem tüylerim diken diken olur. şuanda sizinde çocuğunuz için ilerdeki derslerin temelleri atılıyo tamamen çocuğun psikolojisi bozulup okuldan soğumadan çaresini bulun.
umarım kurtulursunuz o hocadan.

walla gönderebileceğimiz başka okul olsa 1 sn düşünemden oradan alırdık.Başka alternatifimiz yok İlçe olduğu için Tek bir okul.Çevre köyler desen kmlerce uzakta ki oradaki öğrencilerde bu okulda eğitim görmekte.Tek çıkar yolumuz ona karşı direnmek
İnşallah..inşallah kurtuluruz Rabbim hayırlı vesileler verirde...

geçen daha televizyonda haberlerde vardı,öğretmeni soruyu bilemediği için küçük kızın bacağına tekmeyi vurmuş...
eve gelince bacak iyice şişmiş ve doktora götürmüş ailesi,kırık olduğu anlaşılmış...
bu arada çocuk yazık korkudan o vakte kadar birşey diyememiş,sonrası sıkıştırılınca malum dökülmüş yavrucak...

yemekteydik eşimle,kaşık elimizde öylece kalakalmışız tv ekranına...
şimdi bu çocuğun kırılan kemiği kaynayacak elbet ama ruhundaki kırık nasıl kaynayacak?
verilen ceza sürgün etmekse başka bir ile olmamalı,meslekten sürgün edilmeli bence...

okumak ile ancak öğretmen, doktor, muhasebeci ...vs olursunuz eşşeklik baki kalır ...insan olamazsınız bu tür durumlarda cukk diye oturuyor...... "eğtim" ile hiç alakası olmayan bir kurumun adı "milli eğitim bakanlığı" oluyor halbuki tek yapılan kii ne kadar yapıldığı tartışılır "öğretim" yapmak ....ben üniversite hayatını yeni bitirdim ve inanın nasıl insanlar var şaşırısınız bunlar ilerde anne-baba olacak, ileree doktor oalcak,öğretmen olacak ama çok afedersiniz "insan gibi" tek hareketleri yok ...bir kere başkaları için bir eşy yapmamamışlar...tek dertleri "ihtiyaçları,istekleri" malesef Allah karşılaştırmasın demekten başka birşey gelmiyor elimizden tabi bilinçili idarecilerle iş birliği yapılabilir, bilinçli velilerle görüşülebilir ...Allah yarıdmcınız olsun...

geçen daha televizyonda haberlerde vardı,öğretmeni soruyu bilemediği için küçük kızın bacağına tekmeyi vurmuş...
eve gelince bacak iyice şişmiş ve doktora götürmüş ailesi,kırık olduğu anlaşılmış...
bu arada çocuk yazık korkudan o vakte kadar birşey diyememiş,sonrası sıkıştırılınca malum dökülmüş yavrucak...

yemekteydik eşimle,kaşık elimizde öylece kalakalmışız tv ekranına...
şimdi bu çocuğun kırılan kemiği kaynayacak elbet ama ruhundaki kırık nasıl kaynayacak?
verilen ceza sürgün etmekse başka bir ile olmamalı,meslekten sürgün edilmeli bence...[/COLOR]

canımsın haklısın...bencede meslekten sürgün edilmeliler böyleleri!

okumak ile ancak öğretmen, doktor, muhasebeci ...vs olursunuz eşşeklik baki kalır ...insan olamazsınız bu tür durumlarda cukk diye oturuyor...... "eğtim" ile hiç alakası olmayan bir kurumun adı "milli eğitim bakanlığı" oluyor halbuki tek yapılan kii ne kadar yapıldığı tartışılır "öğretim" yapmak ....ben üniversite hayatını yeni bitirdim ve inanın nasıl insanlar var şaşırısınız bunlar ilerde anne-baba olacak, ileree doktor oalcak,öğretmen olacak ama çok afedersiniz "insan gibi" tek hareketleri yok ...bir kere başkaları için bir eşy yapmamamışlar...tek dertleri "ihtiyaçları,istekleri" malesef Allah karşılaştırmasın demekten başka birşey gelmiyor elimizden tabi bilinçili idarecilerle iş birliği yapılabilir, bilinçli velilerle görüşülebilir ...Allah yarıdmcınız olsun...

sende doğru söylüyorsun canımsın eşşeklik baki kalıyor ne yazıkki! Allah böylesi insanlarla karşılaştırmasın hiç kimseyi zor walla

benim ilkokul öğretmenim bundan beterdi..
işin içine şiddette girerdi..
benim ve sınıf arkadaşlarımın geleceğini mahvetti..
size tavsiyem çok geçmeden çocuğunuzu başka bir sınıfa aldırın,şikayetçi olun..

Allahın izniyle geleceğinin mahvolmasına göz yummayacağım ama allah sorsun böylesi yavrucakların hayatını karartanlardan Rabbim sorsun inşlallah!

okulların açılması bekleniyor
okul müdür ile görüşüldü/ görüşecek sıkıştıracak sözdeeee ki daha öncede bu vaadlerde bulunduğu için pek kaale almıyoruz açıkcası.İl milli eğitim müdürü ile görüşücez inş. hele bir okullar açılsın

BU MESLEĞİN YÜZ KARASI cahil öğretmen bozuntularından bu ülke kurtulmadıkça eğitimsiz ve cahil bir toplum kesimi hep kalacaktır..
en önemli çağ bence ilkokuldur...burda motive edilen cesaretlendirilen çocuk sonuna kadar gider..
ama burda ezilen ve yıpranan ,üzülen çocuk zor durumda kalır..
Bu tip öğretmenlere hiçbir şey olmuyor arkadasım..
Bunlar toplumun devletin kendilerine verdiği sonsuz hakla at koşturan tipler..bunları doğru dürüst denetleyen mi var?müfettiş gelmeden önce haber veriyor okula bunlar da kusursuz görünüyorlar atlatıyorlar badireleri böylece..
çok üzüldüm cidden yapılacak pek bi şey yok alsında ..
çocugu okuldan almaktan başka...
hep bu işin vicdan işi olduguna inanırım..
hangi işi yaparsan yap hakkını vereceksin..
ama öğretmenlik ve doktorluk cidden şakaya gelmez..biri can kurtarır biri o cana can katar ..
En güzeli arkadaslar öğretmenlik meslegine her kazananın alınmaması.çeşitli mülakatlardan aşamalardan geçmeleri gerek öğretmenlerin..öyle canı isteyen puanı buna yeten yazın 3ay yatarım diye düşünen öğretmen olmamalı ÖĞRETMENLİK RUHU TASINMALI..çocuklarımız emanet edecegimiz kişiler bunlar ya...neyse arastırın baska okulları bence..SAGLICAKLA KALIN..

canim cocuk bu ogretmende okumaya devam ettigi surece cok uzulur. tek sinif mi var? sinifi degistirseniz? yani sonucta ilkokul. brans dersi degil ki bu, matematikci tum siniflarin matematigine girsin?

cocugu bence insiyatif kullanmaya tesvik edin? sorular sorun konularla ilgili. kendisi versin cevaplarini. cevaplari tartisin onunla. sence nasil? yani ben boyle dusundum ama senin fikrin de cok ilginc geldi. herkes farkli dusunebilir, ben cozemedim bir de sen bak, afferin sana, ben akil edememistim. ya bu yasta bu zeka. akilli oglum benim. vs vs. yani kendisi karar vermeye yeniden insiyatif kullanmaya baslamali. ayrica cocugunuza biraz asi olmayi da ogremekte fayda var. ogretmen her zaman hakli degildir. sana vurmak isterse neden vurmak istedigini sorabilmeli cocuk. gerektiginde karsilik verebilmeli sonucu ne olursa olsun. ogretmen karsisinda saygili, aciz cocuklari gorunce siniftaki hukumranligini kanitlamak istiyor.

gerekirse kamera yerlestirin veya kayit cihazi yerlestirin cocuga. ses kaydi yapsin. yani biraz ilginc olacak ama siz de dinlersiniz ne olmus, gerektiginde dinletme sansiniz da olur...

Back