Eğitim farkı...

Ben böyle ilişkilerde ileride sorun çıkacağına inanıyorum. Tabi olay tamamen size ve karşı tarafa bağlı hep sorun çıkacak diye bir kural yok ama ortada yüksek bi olasılık var sonuçta değil mi? Bir mühendis olarak güvenli tarafta kalmanız gerek

Yaşı yaşıma yakın, benimle yakın eğitim ve kültür seviyesinde, yaptığım şakaları anlayan biriyle ben daha mutlu olurum örneğin. Aile şirketi olayı da çok sakat. İyi düşünün derim.

Üniversite günümüzde bize bir şey katmıyor diye düşünüyorum ben. Ama gitmeyen bi insanın gözünde üniversite nasıl bir yer onu bilemiyoruz. Gözünde büyütebilir, kendini ezik görüp sizi ezmeye çalışabilir.

Yukarda da yazdım aile şirketi derttir. Bir de aile aynı apartmanda oturuyor diyorsunuz. Evlenince sizinde orda oturma olasılığınız çoook yüksek. Baştan olmasa bile bi kaç yıl sonra bir sürü nedenle o apartmana taşınmanızı isteyebilir eşiniz. Çünkü gelir ortak. Fazla söz sahibi olamayacaktır. Baskı yaşayabilir ve kaldıramıyabilir sizden taviz vermenizi isteyebilir. Bunları iyi konuşun ve iyi düşünün

Eskiden bu konularda bambaşka yorumlar yapardım. Tecrübem eksikmis. Denklik arkadaşım, her konuda eş adayında araman gereken şey bu. İsterse babası CEO olsun vizyonu hele ki babadan kalan şirkette çalışan kişinin dar oluyor. Belki başka bir ülkede böyle olmayabilir bilemiyorum. Ama hayır kendini geliştiren bir erkek de pekala yuksek lisans mezunu bir kadınla anlaşabilir görüşümü bin parçaya bölüp yedirdi hayat. Aile şirketi yüksek gelir grubu vs hoşuna gitmiş olabilir fakat seni temin ederim çok istisna bir beyefendi olmadığı müddetçe bu eşitsizlik ömür boyu canınızı sikacak

Yakında mahalle adına üniversite açacaklar.
Üsküdar, Nişantaşı, Esenyurt, Beykent, Maltepe, Beykoz semt semt üniversite açtılar :))
Egitim önemli, çok çok çok önemli.
Diplomayı dert etmeyin.
İkisi farklı şeyler.

Bu soruyu sorduğunuza göre ,adamla bir ilişkiniz olsa dahi; aklınızda sürekli bir "acaba" olacak gibi duruyor.

Ayy evet aynı apartmandalar annesi ve amcasıgil. Ama çocuk burada yaşıyor bir kaç yıldır. Arada onların yanına gidiyorum diyor. Kaç kaç kaç derken merak ettim aklıma bişi gelmedi

"Amcasıgil" kullanımınızı okuyunca ; adamı ve adamın kendini ifade ediş şeklini merak ettim.

Bahsettiğiniz adam , "ihale uzmanı" olduğunu söyleyen adam mı ?

Siz 32 yaşındaymışsınız. Adam da sizinle yaşıt olsa ; bundan 14 sene önce, neden üniversite eğitimi almadığını söyledi mi ? Tercih mi , yetersizlik mi , ders çalışma sorumluluğundan kaçınmak mı , babasının maddi imkanlarına güvenmek mi ?

Burada ne okumus ""ler gördü bu gözler. Okumakla sadece cahilliği gitmis ama kasa ayni kasa..
Her şey okumak değil ama ilerde sizi kendine yakıştıramadıgı için manipule etmeye çalışabilir. Onun da örneklerini gördük.
Ha şu da var insan bu zamanda nasıl okumaz ya? Artık eski ÖSS gibi çalışmak gerekmiyor ki nasil okumamış o da enteresan.

İşin özü yaşayıp görmek lazım ama artıları ve eksileri de var.

Devir maalesef değişti,artık herkes üniversite mezunu,mukellefimizin büyük bir şirketi vardı eğitim durumu da lise,fakat 2 yuksek lisans yapmış biriyle evlendi,eşini sigortalı olarak yanında çalışıyor gösteriyordu.Bu kadın altında jeeplerle geziyor parası pulu var,gezmeler vs. bir arkadaşın dediği gibi hal böyle ise onların problem yapması gerekiyor.Cunku diploma işler iyi gittiği sürece bir işe yaramıyor onlar acisindan

Gönül bağı kurmak için eğitim seviyenizi mi denklemeye çalışıyorsunuz? Çok tuhaf.

Bir öğretim üyesi olarak söylüyorum: Sosyo ekonomik statü kriteri öldü arkadaşlar biz onu gömdük helvasını bile yedik Evet diploma bir kriter değil hatta (içerden bildiriyorum) gerizekalılar bile profesör olabiliyor ama üniversite sıralarından geçmek de belli bir ufuk katma potansiyeli taşıyor. Belki bundan bir 10-15 yıl önce üniversite eğitimi çok önemli lise mezunu biriyle evlenmem diye düşünürdüm ( ki öyle bir mevzu oldu ama sebep lise mezunu olmasından ziyade her gün bi kızla görüşen bir zengin züppesi olmasıydı) ama uzatmayayım demem o ki bir insanda zeka, aile görgüsü, iyi insan ilişkileri, iş konusundaki azmi ve istikbal vaadetmesi, iş etiği, sosyal çevre ile ilişkisi, oturmayı kalkmayı bilmesi yani bir ortamda sergilediği tavırlar, ufkunun geniş olması sabit fikirli olmaması yani şartlar gereği meslek edinmek için üniversite okumasa da buna ihtiyaç duymasa da bilmeye öğrenmeye yeni fikirlere açık olması, muhakeme yeteneği ve sorun çözme becerileri olması önemli kriterler. Bunlardan çoğu tutuyorsa diploma bir formalite. Ben doktora bitirdim eşim lisans mezunu bazen benim alanımla ilgili konularda bile ona danışırım. Öyle öğrenciler mezun ediyoruz ki… Kişinin kendi çabası önemli ufku önemli

Benim eşim lise terk idi dışarıdan okuyor şu an. Ben ise kallavi bir eğitim geçmişine sahip biriyim. Mutluyuz, bu aramızda bazı farklılıklara yol açsa da onlar bile güzeldi. Ama herkeste aynı şey olacak diyemeyiz elbette.

Benim eşim biz tanıştıktan sonra liseyi açıktan tamamladı :) ilk liseyi bile okumadığını öğrendiğimde şok olmuştum:)
çünkü ben 2 üniversite okudum, Almanya'da yetiştim. Şuanda da bir Alman yazılım şirketine bağlı çalışıyorum. O ise kısaca "işçi".
Çok detaya girip kendimi anlatmayayım ama her gün bir önceki günümden daha mutluyum, allah utandırmasın:)

Ama bu tamamen karşı tarafın karakter yapısı, ailesi, dünyaya bakış açısı vs ile alakalı. Ne mutluyum diyenleri ne de mutsuzum diyenleri baz almayın derim. Bu durumda yalnız birbirinizle iletişiminize, birbirinizi anlayabilmenize odaklanın derim, hayırlısı olsun

Aile şirketi derken herkesin aklina Çilek Kokusu vb dizilerdeki sirketler mi geliyor allah aşkına? Belki de bir tane manavlari var ve aile sirketi diyorlar olamaz mi hemen sizin maddi olarak ondan düşük seviyede olduğunuz ima edilmis

Üniversite eğitiminin olayı, ömründe kendi çevresinden çıkmamış ailesinden ne gördüyse onu devam ettiren insanlara ufuk sağlaması, yeni insanlar yeni görüşler, tek başına evini idare etmek vs. yoksa çoğu üniversitenin eğitimi lise devamı niteliğinde.
Ayrıca insanı kültürlenmeye motive eden şeylerden biri de çevresine uyum sağlamaktır, çevresindeki konulara dahil olabilmek için kendini geliştirir. Üniversitede bu daha kolay oluyor haliyle. Bu demek değil ki her üniversite mezunu yüksek lisans yapan kültürlü olacak. Hayatında kitap görmemiş tonla üniversite mezunu var. Siz bu insanla konuşabiliyor, gülebiliyorsanız, hoşlandıysanız zaten denksinizdir. Kompleksli vs. olup olmaması da eğitiminden bağımsız. Asıl önemli olan hayata aynı yerden bakabilmek. Tanıyın ona göre karar verirsiniz.

Son yıllarda 3 net yapanı lisans programına alıyorlar zaten, çoğu üniversitenin insana bişey kattığını düşünmüyorum. Yüksek lise gibi bir şey

Oturup ne kadar sohbet edebildiğinize bağlı. Konuşacak ortak konular buluyorsunuz, birbirinizin yanında mutluysanız, senem açtığın bir muhabbete Fransız kalmıyorsa olur, neden olmasın. Kendini geliştirip geliştirememekle ilgisi var.

Ben doktora terk eşim lise mezunu ama o konuda hiç sıkıntı yaşamadık . Artık okumanın da bir manası kalmadı gelen geçen ne bulursa okuyor. Üniversite mezunu olmak zor değil.
Tabii ki etkileme ihtimali de var bir üniversite ortamı görmek , birkaç yıl aileden ayrı farklı şehirde olmak , kendini geliştirecek bir bölümde okumak bunlar bazen artı kazandırabilir.

Aynı apartmanda yaşamasa bile aynı iş yerinde olurlarsa kaynı eltisi falan

Abi kardeş şirket kurmak da aile şirketi sayılıyor mu ortada baba olmadan. Aynı sorunlar gündeme gelir mi

Peki siz
Evlenirken sorguladınız mı ben işten çıkarsam çocuk olduğunda evi geçindirebilir mi falan diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…