- 17 Ekim 2021
- 11.296
- 37.403
- 38
-
- Konu Sahibi Diyettenvzgctm-olmuyo
Yersem ben de anca muz yiyorum. Dediğiniz gibi daha kolayıma geliyor. Şimdi kahvaltıya elma ekledim. Gün içinde yine yemem çünkü ben.Bence de ekleyin, hatta ben dün muz yedim, unutmadım, yazacaktım, dedim şimdi meyveyi de mi düzenden sayıyor olacak . Ben de önüme koyulsa yiyorum, muz kolay tabi ., üsenmem
Beraber mi yatıyorsunuz ?Allah kolaylık versin, yorgunluk yarışı gibi konuşmak istemem ama hâlimi görseniz.kizim 2 yaşında ve uyumuyor desem abartmam.hani bazıları abartir ya ,bizimki uyumadı diye, sorarsın anne uyumuştur 4-5 saat. Her gece 2-3 saatlik uykuyla durmaktan hayal dünyasında yaşamaktan korkuyorum. Küçük bebeğim de henüz yarım yaşında değil. O genelde uyuyor çok şükür geceleri. Ama bir çocuğun zorlu olması yetiyor. Az önce uykudan yere yapışacak gibi oldum. Sizin çocuğunuz 6 aydan sonra düzelir büyük ölçüde. Kardeşler arasında 5 yaş falan olmalı da yaşım gereği ertelemedim ben fazla. (Kıskançlık oluyor, direkt belli edemese de davranışlarına yansıyor) önceden de zordu ama şimdi iki tık daha fazla zor.
Bence siz iki aya kadar çok zorlamayın kendinizi.
Hayır.Onu da çok denedim, sabaha karşı kabul ediyor anca.bosver dostum olmuyor naapsam. 3 yaşı beklicezBeraber mi yatıyorsunuz ?
Allah yardımcın olsunHayır.Onu da çok denedim, sabaha karşı kabul ediyor anca.bosver dostum olmuyor naapsam. 3 yaşı beklicez
Hayirli Aksamlar Hanimlar,
bi kac gündür yazamadim ama konuyu takipteyim okuyorum yazdiklarinizi.
1 Haftadir Memleketteydim oglumla. Dolayisiyla esim evde tek kalinca ev isleri de gelince beni bekledi. Dün tüm gün ev isi yaptim. Bugünde haliyle ilk is günü kres derken yogun ve stresli gecti. Tatil sonrasi hep bir agirlik oluyor bi kac gün üzerimde.
Bu arada gecen günler ajandami düzebledim yaptiklarimi yazdim. Ilk bas hedeflerim az gelsede ocak ayi icin, 3 üncü gün ve ben bunlari dahi hepsini yapamadim... ama motivasyonumu yüksek tutuyorum. Is rayina oturana kadar tek tük de yapsam devam edecegim.
Sizlerde keyifler nasil?
Ocak ayi hedeflerim
Bakim
Sabahlari el yüz yikadiktan sonra sac bas toplayip üzerimi degistirip kokular sürüp ve bazen hafif makyaj ile güne baslamak. Aksamlarida majyaji temizleyip bakim ürünlerimi uygulayip yatmak.
Su
Miktarini bilerek belirlemedim, maksat su icme aliskanligi kazanmak simdilik. Ve oldukca asitli sekerli sulardan uzak durmak.
Takviye
Günlük ilaclarimi ve Ek Gida takviyelerimi düzenli olarak almak. Bu arada oglumun da takviyelerini verip esime de almasini hatirlatiyorum.
Namaz
Günlük 5 Vakti hedefliyorum. Kendime fazla yüklenmemek icin bazen farzliyorum. Dün mesela hic kilmadim malesef ise dalinca nedense. Ev daginik olunca kendimi temiz hissetmiyorum ve Namazimida rahat bir sekilde kilamiyorum. Önemli olan Kilmamis olsamda kesinlikle Kazalarini kilmak. Insallah
Kitap
Süre ve Sayfa sayisi belirlemedim. Daha önce dedigim gibi aliskanligi kazanmak amacim. 5 Dakikada olsa,1 sayfada olsa yeterli bu ay.
Yürüyüs
Bazi günler hic disari bir adim dahi atmadigim icin bu hedef önemli benim icin. 10 dakikaligina bile osla oglumla disari cikmak istiyorum. Kar yagmur soguk sicak dinlemeden. Her gün disari cikanlara hep imrenirdim. Ne yazikki isi, yorgunlugu felan bahane edip evde durmuslugum coktur. Ama cok sükür bu üc gündür hep ciktim.
Cocuk
Her gün bir etkinlik ( disari cikmak, gezmek, oyunlar, beraber yemek yapmak tarifler denemek evi beraber toplamak) Önemli olan ona sevgimi ilgimi cokca göstermek.
Güne Hazirlik
Bu Noktada Aksamdan evi toplu birakmak, ertesi güne giyisilerimizi, yapilacaklari, beslenme cantalarini hazirlamak ve kalkinca diger ajandama günümü planlamayi kastettim. Böylece sabahlari stres minimuma inecek ve temiz toplu bir evde güne baslamak icimi ferah tutacak.
Sükür
Nezamandir sükür günlügümü düzenli olarak sürdürmek istiyorum. " The Secret" adli kitabimida bitirp bu konuda bilgimi ve kendimi gelistirmek hedefim. Sükür dolu insan daha pozitif bakar hayata, daha enerjiktir ve kücük seylerden bile mutluluk duyarak hayatini cennete cevirebilir bence. Onca minik seyleri dahi normal olarak görmemiz oldukca yanlis ... elimizden gidince bazen anca degerini biliyoruz.
Hayırlı akşamlar, ilk 3 günün verimsiz geçmesi kötü olmuş ya, tabi ki toparlarsin. Tavsiyelere açıksin madem yazayımYani sira Haftalik ve aylik hedeflerimde var.
Ocak Ayi icin haftalik
Misafir agirlamak veya misafirlige gitmek istiyorum. Bu Zorlu sürecte odlukca ice kapandi herkes dogal olarak ve insanlarin psikolojisi iyice bozuldu. Hem kendim icin hem cocugum icin hemde dostluklari akrabaliklari sürdürmek icin böyle bir hedef koydum kendime. Bu cagin insanlari olarakta gözlemledigim sey , insanlar misafir agirlamaktan kacar oldu. Halbuki evlerimiz öyle bereketleniyor ki, nasibiyle geliyor misafir :) Ve Her gittigim eve mutlaka ufak bi hediye götürmek istiyorum. Maksat elim bos olmasin ve ev sahibini gülümseteyim. Bu satin alinmis bir hediyede olabilir, el emegide veya evde yaptigim bir güzel kek, kurabiye veya bir demet cicek. Büyüklügü kücüklügü dedigim gibi önemli degil. Önemli olan düsünmek.
Bir diger haftalim hedef te ailece yapacagimiz bir etkinlik. Bu beraber pasta yapmakta olabilir, bir geziye gitmekte, bahcede cay keyfi de oalbilir... Yine hedefledigim sey güzel anilar biriktirmek. Oglum büyüyünce " Bi ailemle her hafta güzel etkilinkler yapardi. Cay saatimiz olurdu, beraber sohbet eder oynardik gezderdik..." diyebilsin. Her animizi , saniyemizi, günümüzü degerlendirmek amacim.
Aylik olarakda bu ay icin iki hedef belirledim.
Biri her ay görmedigim bir sehir, yer, lokanta, cafe.vb bi yer kesfetmek.
Digeride "date night" esimle:)
Buna en cok seviniyorum. Anne baba olunca birbirimize ayirdigimiz basbasa oldugumuz anlar kisitlandi dogal olarak. Bu yüzden ayda en az 1 kez bir "Date" a cikmak istiyoruz. Esimlede konustuk bunu. Oda cok mutlu oldu. Bu böyle hadi gidelim diye spontan degil de önceden planlanmis özel bir gün olacak her ay. Böylelikle es olmayi da unutmamis olacagiz ve birbirimize olan Sevgi saygi ask dahada cogalicak.
Karsindaki insana deger vermek aslinda okadar kolay ki...yeterki icten yürekten gelsin. Yilbasi icin esimle hediyelestik. Ve bu bile iliskimize cokca güzellik katti. " Seni düsünüyorum, deger veriyorum, mutlu olman icin cabaliyorum" dee´mektir böyle kücük jestler. Illa maddi birsey olmali degil. Bir iki güzel söz, mektup, el emegi.... hepsi sevgiye dair.
Benim hedeflerim bu Ay icin bukadar. Yeni fikirler, tavsiyeler icin acigim. :)
Bizlere ayirdiigin zamanin ve ilgin icin cok tesekkür ederim-Aykiz- ilk mesajinin başlarını okudum henüz. Sana yazmak içimden geldi ama dedim bu sefer devam etmeyenleri extradan etiketlemicem,isteyen zaten yazar yoğundun demek. Sevindim yazmana. Ben eski konularımda konuyu okuyanları bile görür hemen selam verirdim. Oğlum ayağımda, simdi mesajlarıni okumaya geçiyorum.