Düzenli yaşamak

Hemen yılın ilk gününü paylaşıyorum.

İlk gün olduğu için örnekleme ve teşvik açısından toplu da yazıyorum. Kısım kısım yazicam bundan sonra sadece. Böyle çok yorucu.

SAĞLIK
Su/ 400+500+150+750+330 ml ayrı ayrı ölçülerde motive oldum.
Demir ilaci ☑️

İBADETLER
5 vakit çok şükür namaz, tesbih tamam,

EKONOMİ
Kumbaraya para atmadim
Harcama sıfır (kendimi kasmaktan değil,tek seferde 1.000 TL de harcıyorum)

KİSİSEL BAKIM
Banyo ☑️
Saç bakım yağı ☑️
Dudak kremi,☑️

EV İŞİ
Çocukların çamaşırlarini yıkadım

YEMEK
Hünkar beğendi

Öğün dışı sağlıklı bir şeyler at ağzına
10 çiğ fındık

Not:spor ve sağlıklı beslenme kısmını yapamadım. Yoksa diğerleri başlangıç için iyi

Canım çıktı yazmaktan 😱
hem tahtaya,
hem buraya parçalı,
hem buraya toplu,
Bı de ajandaya geçiricem , bu ilk ve son valla.🤣

Sesli klavye kullanın isterseniz bu kadar yorulmazsiniz buraya yazarken :).

Kızım uyurken bir şeyler yapmaya çalıştım. Biraz özensiz oldu. Üzerinde düşünecek zamanım olmadı ne yazık ki. En başa yıllık hedeflerimi yazdım. Her sayfada rutin başlığı altında birkaç madde olacak. Bunlar; kitap okuma (beni zorlamaması ve aksatmamak için günlük 2 sayfa alt sınırı koydum), iki litre su, ilaç kullanımı, alışkanlık kazanana kadar diş ipi ve gargara kullanımı. 1 Ocak sayfasına okumakta olduğum kitapları yazdım. Bittikçe veya yenisine başladıkça hangi gün başladıysam o sayfaya ekleyeceğim. Ayın araştırma konusu olarak zaman kavramı ve yönetimi üzerine makaleler ve kitaplar okumak istiyorum. Böyle bir yönetime çok ihtiyacım var. Bebekten dolayı günlük yarım saati bile kendime ayıramıyorum. Sevdiğim hiçbir şeyi yapamaz oldum. Kendime zaman ayıramadıkça sinirlerim ve psikolojim çok yıpranmaya başladı. Bu şekilde ne kendime, ne bebeğime ne eşime faydam var. Bunun üzerine kapsamlı bir şekilde düşünmek istiyorum.

Kızım uyurken bir şeyler yapmaya çalıştım. Biraz özensiz oldu. Üzerinde düşünecek zamanım olmadı ne yazık ki. En başa yıllık hedeflerimi yazdım. Her sayfada rutin başlığı altında birkaç madde olacak. Bunlar; kitap okuma (beni zorlamaması ve aksatmamak için günlük 2 sayfa alt sınırı koydum), iki litre su, ilaç kullanımı, alışkanlık kazanana kadar diş ipi ve gargara kullanımı. 1 Ocak sayfasına okumakta olduğum kitapları yazdım. Bittikçe veya yenisine başladıkça hangi gün başladıysam o sayfaya ekleyeceğim. Ayın araştırma konusu olarak zaman kavramı ve yönetimi üzerine makaleler ve kitaplar okumak istiyorum. Böyle bir yönetime çok ihtiyacım var. Bebekten dolayı günlük yarım saati bile kendime ayıramıyorum. Sevdiğim hiçbir şeyi yapamaz oldum. Kendime zaman ayıramadıkça sinirlerim ve psikolojim çok yıpranmaya başladı. Bu şekilde ne kendime, ne bebeğime ne eşime faydam var. Bunun üzerine kapsamlı bir şekilde düşünmek istiyorum.
Allah kolaylık versin, yorgunluk yarışı gibi konuşmak istemem ama hâlimi görseniz.kizim 2 yaşında ve uyumuyor desem abartmam.hani bazıları abartir ya ,bizimki uyumadı diye, sorarsın anne uyumuştur 4-5 saat. Her gece 2-3 saatlik uykuyla durmaktan hayal dünyasında yaşamaktan korkuyorum. Küçük bebeğim de henüz yarım yaşında değil. O genelde uyuyor çok şükür geceleri. Ama bir çocuğun zorlu olması yetiyor. Az önce uykudan yere yapışacak gibi oldum. Sizin çocuğunuz 6 aydan sonra düzelir büyük ölçüde. Kardeşler arasında 5 yaş falan olmalı da yaşım gereği ertelemedim ben fazla. (Kıskançlık oluyor, direkt belli edemese de davranışlarına yansıyor) önceden de zordu ama şimdi iki tık daha fazla zor.
Bence siz iki aya kadar çok zorlamayın kendinizi.

Allah kolaylık versin, yorgunluk yarışı gibi konuşmak istemem ama hâlimi görseniz.kizim 2 yaşında ve uyumuyor desem abartmam.hani bazıları abartir ya ,bizimki uyumadı diye, sorarsın anne uyumuştur 4-5 saat. Her gece 2-3 saatlik uykuyla durmaktan hayal dünyasında yaşamaktan korkuyorum. Küçük bebeğim de henüz yarım yaşında değil. O genelde uyuyor çok şükür geceleri. Ama bir çocuğun zorlu olması yetiyor. Az önce uykudan yere yapışacak gibi oldum. Sizin çocuğunuz 6 aydan sonra düzelir büyük ölçüde. Kardeşler arasında 5 yaş falan olmalı da yaşım gereği ertelemedim ben fazla. (Kıskançlık oluyor, direkt belli edemese de davranışlarına yansıyor) önceden de zordu ama şimdi iki tık daha fazla zor.
Bence siz iki aya kadar çok zorlamayın kendinizi.
Size kolaylıklar diliyorum. Zor ama keyifli bir yolculuktayız. Herkes zorlukların geçici olduğunu söylüyor. İnşallah en kısa zamanda siz de rahatlarsınız. Kızım 6 aylık ama düzelir mi bilmem, özellikle uyku durumu. Neler yapıp neler yapamayacağımı bilemediğim için hedef listemi de kısa ve az tuttum. Kendimi zorlamadan bir şeyler yapmaya çalışıyorum yine de.

Çok teşekkür ederim, amin 😍senin nasıl gidiyor,ajanda tutuyor musun? 1 gün geride kaldı 🥰
ajandamı duzenledim yıllık hedefleri, kitap listemi vs yaptımm ama malesef dun rahatsızlandığım için kapağını bile açamadım. bugun baslıyorum yazmaya :)

Hayatina sahip cik Hayatina sahip cik bu arada yıllık hedefleriniz hepinizin çok guzel ve özel, fakat sizin yazdıklarınızda suluboya sergisi kısmı çok dikkatimi çekti acaba yaptığınız çalışmaları paylasmayı dusunuyomusunuz? insallah serginizden de kareleri burda görmek nasip olur hersey gonlunuzce olsun :KK200:

Son düzenleme:
Size kolaylıklar diliyorum. Zor ama keyifli bir yolculuktayız. Herkes zorlukların geçici olduğunu söylüyor. İnşallah en kısa zamanda siz de rahatlarsınız. Kızım 6 aylık ama düzelir mi bilmem, özellikle uyku durumu. Neler yapıp neler yapamayacağımı bilemediğim için hedef listemi de kısa ve az tuttum. Kendimi zorlamadan bir şeyler yapmaya çalışıyorum yine de.
Teşekkür ederim.insaallah kısa ve az da olsa düzenle halledeceksiniz.

ajandamı duzenledim yıllık hedefleri, kitap listemi vs yaptımm ama malesef dun rahatsızlandığım için kapağını bile açamadım. bugun baslıyorum yazmaya :)

Hayatina sahip cik Hayatina sahip cik bu arada yıllık hedefleriniz hepinizin çok guzel ve özel, fakat sizin yazdıklarınızda suluboya sergisi kısmı çok dikkatimi çekti acaba yaptığınız çalışmaları paylasmayı dusunuyomusunuz? insallah serginizden de kareleri burda görmek nasip olur hersey gonlunuzce olsun :KK200:
Geçmiş olsun, genel bir kırıklık mı?

İyi akşamlar
15 çiğ fındık ☑️
Kumbaraya 5 TL attım ☑️
Spor olarak 5 dak çok yavaş dans ,☑️
Namaz,sabahı kıldım. Regl oldum ☑️
Yemek yapmadım📌
Ev işi olarak, kuruyan çamaşırları topladım , yerleştirdim☑️
Su 1 buçuk litre☑️
Tesbih tamam (500 estağfirullah)☑️
Kişisel bakım 📌

mimesis mimesis siz neler yaptınız?
Merhaba, günaydın. Dün akşam yazamadım yaptıklarımı.

Kitap ✅
Su ✅
İlaç✅
Yürüyüş ❌
Diş ipi ve gargara kullanımı ❌

Kişisel bakım; duş alındı. Saç maskesi, vücut ve yüz peelingi yapıldı.

Ev işi; genel evi toplama işlemi. Çamaşır yıkandı, duşu temizledim, bulaşık makinasını boşalttım. Birkaç şey daha yaptım. Günlük yaptıklarımı Düzenli Evimiz & Hayatımız başlıklı forum konusuna yazıyorum.

Araştırma konusu ile ilgili 20 sayfalık bir makale okudum.

Yemek; yemek vardı yanına tarhana çorbası yaptım.

Merhaba, günaydın. Dün akşam yazamadım yaptıklarımı.

Kitap ✅
Su ✅
İlaç✅
Yürüyüş ❌
Diş ipi ve gargara kullanımı ❌

Kişisel bakım; duş alındı. Saç maskesi, vücut ve yüz peelingi yapıldı.

Ev işi; genel evi toplama işlemi. Çamaşır yıkandı, duşu temizledim, bulaşık makinasını boşalttım. Birkaç şey daha yaptım. Günlük yaptıklarımı Düzenli Evimiz & Hayatımız başlıklı forum konusuna yazıyorum.

Araştırma konusu ile ilgili 20 sayfalık bir makale okudum.

Yemek; yemek vardı yanına tarhana çorbası yaptım.
Günaydın.iyi , verimli geçirmişsiniz, ay ben de duş almıştım, yazmayı unutmuşum 🙂

İyi akşamlar
15 çiğ fındık ☑️
Kumbaraya 5 TL attım ☑️
Spor olarak 5 dak çok yavaş dans ,☑️
Namaz,sabahı kıldım. Regl oldum ☑️
Yemek yapmadım📌
Ev işi olarak, kuruyan çamaşırları topladım , yerleştirdim☑️
Su 1 buçuk litre☑️
Tesbih tamam (500 estağfirullah)☑️
Kişisel bakım 📌
Duş aldım, unutmuşum yazmayı 🙂

Günaydın.iyi , verimli geçirmişsiniz, ay ben de duş almıştım, yazmayı unutmuşum 🙂
Böyle yazdıkça yeni yeni aklıma geliyor. Ben meyve hiç yemiyorum, aklıma gelmiyor yemek. Anca birisi önüme koyarsa yiyorum. O yüzden her gün bir porsiyon meyve yemek istiyorum. Bunu da günlük rutinin içine ekleme kararı aldım.

Böyle yazdıkça yeni yeni aklıma geliyor. Ben meyve hiç yemiyorum, aklıma gelmiyor yemek. Anca birisi önüme koyarsa yiyorum. O yüzden her gün bir porsiyon meyve yemek istiyorum. Bunu da günlük rutinin içine ekleme kararı aldım.
Bence de ekleyin, hatta ben dün muz yedim, unutmadım, yazacaktım, dedim şimdi meyveyi de mi düzenden sayıyor olacak . Ben de önüme koyulsa yiyorum, muz kolay tabi ., üsenmem

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni yılda 3 TE 3 diyebilirim. Sadece üç gündür ajandama geçiremedim.yine vakit bulup yazardim ama özenle yaZmak için daha çok vakit gerekli bana, ayrıca kalem/ defter elime alınca kızım hücum ediyor maalesef. Ona başka kalem defter veriyorum da çözüm olmuyor, sonuçta en çirkin defter bile olsaydı isterdi, çünkü yeni !

X