antrenör arkadaşım sana sorum olacak.yukarıda anlattığım kendimle ilgili bilgilere ek olarak yazacaklarımın ardından bana önerilerde bulunursan çokk sevinirim.
yaşım 34:)
boy:1.50 cm:))))) bu yüzden 1 kg bende 3kg gibi duruyor
bel:70 cm
göbek 80 cm
kalça: 90(standartlara birtek burası uyuyor:))) )
bacak:52cm
ölçülerdende anlaşıldığı üzere yağlar mide ,göbek ,yanlar da yoğunlaşmış durumda.dar badi giyince katlanan bir karın görmekten muzdaribim:)
benim ikinci ve önemli sorunlarımdan birisi de düzenli beslenmemek......
hiçbir zaman diyet uygulayamadım .bir iki sefer denemem oldu ama en uzunu 15 gün sürdü.baktım sonuç yok hemen bıraktım.ve bir daha diyet uygulamamak için karar verdim.nefret ediyorum o kelime ve psikolojiden.
ben düzenli beslenme alışkanlığı edinmek istiyorum.bunu yapamamamın nedenleri:
çok geç yatıyorum en erken 02:00 yada 03:00 gibi.dolayısıyla da sabah 9 engeç 10 gibi kalkıyorum .ekmekle sadece kahvaltıda buluşuyorum diğer öğünlerde alışkanlığım yok.kahvaltıda da ennnn fazla 2 dilim .ama margarinli.margarinsiz yiyemiyorum maalesef,4-5 yeşil zeytin belki 1 çorba kaşığı kadar reçel ve ya çokokrem:))) ve beyaz peynir yarım yağlı.......
geç kahvaltı ettiğim içinöğle öğünü hiç olmuyor......
meyve yeme alışkanlığım yok .bu alışkanlığı edinemediğim için ara öğün kavramı yada arada elma yemeyi unutuyorum.aralarda yeşil çay zencefil çayı ya da diğer karışım çaylarından içiyorum.su desen 2 hafta öncesine kadar hiçç yoktu..2 haftadır ilaç içer gibi günde 2 lt su içmeye kendimi alıştırıyorum.
saat 4-5 gibi olunca çok acıkmışsam k flakes 1 kase yiyorum.eşim eve geç geliyor işten o geldiğinde en erken akşam 9 ya da 10 da akşam yemeği yiyor bazen eşlik ediyorum bazen onu da yapmıyorum.
vee asıl bundan sonrası benim için tehlikeli saatler başlıyor.genel türk ailesi yapısında olduğu gibi çay faslı başlayınca bütün gün yemediğim saatleri dolduruyorum..çayın yanında o gün yaptıysam kek ,pasta hangisi varsa,cips.çerez,ve bağımlısı olduğum çikolata allah ne verdiyse...:)))) vee geç yatınca da atıştırma yapmadan olmuyor...
şimdi anlıyor musunuz neden diyet yapamadığımı?:)))
çünkü herkesin öğle öğünü yediği saatte ben kahvaltı yapıyorum ara öğünler sıfır,akşam çok geç saatte yemek onu yapmadığım zamanda da çay faslında kaçırdıklarım ve meyve su alışkanlığımın olmaması(neyse ki suyu içmeye başladım alıştım:)) )
böyle düzensiz besleniyorum işte.
hergün kendimce karar alıyorum erken kalkıcam diye ama akşam maalesef bizde geç başlayınca kıım gece 12 -1 den önce yatmayınca bende kendime 1 saat bari kafa dinleyeyim diye nete takılınca geç yatıyorumm ve ne kadar saat kurduysam duymuyorum en erken 9 dan önce kalkamıyorum.bu yüzden sabah sporu yapamıyorum
(( devlet hastanesinde diyetisyene gittim beslenme şeklimi anlattımçok ilginç bir beslenmeniz var diyince kendimi tuhaf hissettim.çünkü bekarken ailemde de geç kahvaltı ve sadece akşam yemeği ,sonrasında da çay faslı olurdu.ben herkesi böyle zannederdim:))birtek babam meyve yerdi.ama ben şimdi düzenli beslenme alışkanlığı ilk önce kızım sonra kendim için istiyorum.o da benim gibi düzensiz beslenmesin istiyorum...sizler nasıl besleniyorsunuz?tavsiye edildiği gibi düzenli mi?diyetisyende öyle deyince kendimi tek zannettim uzaylı gibi :)))
öfff çokk yazdım ne olur kusura bakmayın.kimseyle paylaşmamıştım bu düşüncelerimi .böyle sıcak bir topik arkadaşları okuyunca dayanamadım söküldüm .:)9kusura bakmayın
antrenör benim gibi bölgesel sorunu az ama zor olan birisine önereceğin egzersizler neler?cd yi temin edeceğim ama dediğim gibi çok eski yağlar olunca artı eklememde fayda olacak hareketler neler ve süreleri?
ben en fazla 1 saat ayırabiliyorum gün içerisinde.
yarından itibaren tekrar karar alıyorum erken güne başlamak için.geç yatınca metabolizma da yavaşlıyor.sabah kalktığımda artık 400 gr vermiş oluyorum sadece.heee yukarıda anlattığım beslenme biçimini 4gündür uygulamıyorum 9 dan sonra ne çay faslına ne de abur cubura fırsat vermiyorum:))ve egzersiz yapıyorum 45v dak ama vücut daha alışmadı herhalde sadece 400 gr gidiyor..ve her sene daha da azalıyor..metabolizmamı nasıl daha hızlandırabilirim.?
birde ben bu düzenli beslenme alışkanlığını nasıl kazanıcam yaaaa?
((((((((((
saat kurucam nerdeyse meyve ye su iç diye .....bunu uygulayanlar hep sabah erken mi kalkıyor anlayamadım...
bulunduğum şehirde özel diyetisyende yok bana özel bir uygulama istesem..çıkamadım içinden.
neyse arkadaşlar bu yazdıklarımı tanışma faslına verin bir daha bu kadar uzun yazmam inşallah:)))