Düz lise mezununun kpss'de atanma şansı var mı?

peki hizmetli ne iş yapar biliyor musunuz? tuvalet temizliği vs?

Hizmetli ne iş yapar söyleyeyim, dosya evrak vs getirip götürür. Çay kahve servisi yapar. Özetle getir götür işine bakar. Yerine göre yapar falan değil kesinlikle hizmetliler temizlik işi yapmaz. Bu iş için taşeron elemanlar çalışıyor.

Soruna gelince de şöyle yönlendireyim arkadaşım seni. Ben her mezuniyet durumundan girdim kpss'ye. Bu yüzden tecrübeliyim.
Merkezi atamada evet şansın çok düşük. Ankara falan olması ihtimali çok çok düşük. Ama açıktan atamalarda şansın oldukça yüksek.
Bunun için de yapman gereken bilgisayar işletmenliği sertifikası sahibi olman.
Benim çalıştığım kurumda hizmetliler lise mezunu ve genelde üniversite öğrencileri. Yapman gereken kpss puanınla sıralamaya girip mülakata kalman.
Bunun dışında infaz koruma memurluğu, zabıt katipliği vs pozisyonlar hep açıktan atama yapıyor. Mezuniyet durumu da aramıyor.

Hizmetli ne iş yapar söyleyeyim, dosya evrak vs getirip götürür. Çay kahve servisi yapar. Özetle getir götür işine bakar. Yerine göre yapar falan değil kesinlikle hizmetliler temizlik işi yapmaz. Bu iş için taşeron elemanlar çalışıyor.

Soruna gelince de şöyle yönlendireyim arkadaşım seni. Ben her mezuniyet durumundan girdim kpss'ye. Bu yüzden tecrübeliyim.
Merkezi atamada evet şansın çok düşük. Ankara falan olması ihtimali çok çok düşük. Ama açıktan atamalarda şansın oldukça yüksek.
Bunun için de yapman gereken bilgisayar işletmenliği sertifikası sahibi olman.
Benim çalıştığım kurumda hizmetliler lise mezunu ve genelde üniversite öğrencileri. Yapman gereken kpss puanınla sıralamaya girip mülakata kalman.
Bunun dışında infaz koruma memurluğu, zabıt katipliği vs pozisyonlar hep açıktan atama yapıyor. Mezuniyet durumu da aramıyor.
Gerçekten çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim :) bana hep "anca hizmetli olursun" dedikleri için bende öyle bir anlam oluşmuştu ki alakası yokmuş anlaşılan.
Açıktan atamalar nasıl oluyor peki? Nereye, nasıl başvurmak gerekli? Bir de bilgisayar işletmenliği sertifikası acaba bilgisayar kullanımı sertifikasıyla aynı mıdır ki acaba? Halk eğitim merkezine gitmeyi düşünüyordum da bunun için hazır öğrenmişken ona göre gidiyim.

Gerçekten çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim :) bana hep "anca hizmetli olursun" dedikleri için bende öyle bir anlam oluşmuştu ki alakası yokmuş anlaşılan.
Açıktan atamalar nasıl oluyor peki? Nereye, nasıl başvurmak gerekli? Bir de bilgisayar işletmenliği sertifikası acaba bilgisayar kullanımı sertifikasıyla aynı mıdır ki acaba? Halk eğitim merkezine gitmeyi düşünüyordum da bunun için hazır öğrenmişken ona göre gidiyim.

Halk eğitim merkezlerinde verdikleri sertifika geçerli evet alabilirsiniz.
Şahsen ben yıllardır uğraşıyorum. Üniversite mezunuyum ve atanmadan önce falanca kuruma hizmetli olarak atanmak ister misin deselerdi asla gocunmazdım. Hele rahat bir kurumdaysanız o getir götür işleri bile az olur. Bizim kurumda ben yeni başladığımda bir kız vardı mesela. Benimle aynı devreydi. Kıza kolaylık olsun diye dosya falan taşıtmıyorlardı sadece çay kahve servisi yapıyordu.
Zaten yükselme imkanınız da var, şu devirde iş ayırt etmek yersiz bana göre.

Açıktan atamalar da şöyle oluyor; kurumlar kendisi ilan veriyor şu kadar personel alacağız, şu nitelikleri arıyoruz diye. Başvuruyorsunuz. Eğer ayrı bir sınav yapılacaksa (örneğin zabıt katipliği için klavye uygulama sınavı var) ona giriyorsunuz. Başarılı olursanız mülakata kalıyorsunuz. Ama hizmetli gibi kadrolarda sınav olmuyor, puanınız yeterse mülakata kalıyorsunuz.

Bunları takip etmek için memurlar.net sitesini takip etmeniz, rahatlıkla mülakata kalabilmek için de kpss'den mümkün olduğunca yüksek puan almanız gerekecek.

Bol şans, şimdiden başarılar. :)

düz lise mezunları 95 üstü ile atanıyor ama çok az kadro var o yüzden zaten bu kadar yüksek fakat hizmetli kadrosu veriliyor genellikle.. Bence klavye çalışın zabıt katipliği alamların takip edin onlarda şansınız var

85alan onlisans mezunu(bölüm ustelik) tanidigim atanamazken 85 alan lise mezunu nasil atanmis?
Aciktan atamada nasil sansi yuksek aydunlatir misiniz?
Kpss ye hic girdin mi bilmiyorum ama 90 puan cok ciddi bi puan.amacim sevkini kirmak deil .2018e kadar gomulurum kitaplara diyosan ne ala.yasin kac?bekar misin?universite okusan sansin daha yuksek olur.katip memurlugu gardiyanlik dersen de torpilin varsa halledersin

85alan onlisans mezunu(bölüm ustelik) tanidigim atanamazken 85 alan lise mezunu nasil atanmis?
Aciktan atamada nasil sansi yuksek aydunlatir misiniz?
Kpss ye hic girdin mi bilmiyorum ama 90 puan cok ciddi bi puan.amacim sevkini kirmak deil .2018e kadar gomulurum kitaplara diyosan ne ala.yasin kac?bekar misin?universite okusan sansin daha yuksek olur.katip memurlugu gardiyanlik dersen de torpilin varsa halledersin
Valla ben demedim yazanlar dedi atanan var diye hem de çalıştıkları yerde varmış. Ben zaten üniversite okuyorum ama çalışmam lazım o yüzden kpss'yi değerlendirsem mi diye düşünüyordum. 20 yaşındayım.

peki hizmetli ne iş yapar biliyor musunuz? tuvalet temizliği vs?
Aslında normalde hizmetli kadrosunun is alani temizlik vs ama artik kamu kuruluslarinin temizlik gibi islerini taseron sirketler aldigi icin hizmetliler duz memur statusunde calisiyo muhasebe vb bolumlerde tabi dogu geneli olarak konusuyorum batida is nadil yurur bilemiyorum ama

Hizmetli kadrosuna yerlesmek bile mucize oyle bi imkanin olursa kacirma bence sonradan ünvan degisikligi sınavlari falan oluyor onunla pozisyon degisikligi yapabiliyorsun

Aslında normalde hizmetli kadrosunun is alani temizlik vs ama artik kamu kuruluslarinin temizlik gibi islerini taseron sirketler aldigi icin hizmetliler duz memur statusunde calisiyo muhasebe vb bolumlerde tabi dogu geneli olarak konusuyorum batida is nadil yurur bilemiyorum ama

Hizmetli kadrosuna yerlesmek bile mucize oyle bi imkanin olursa kacirma bence sonradan ünvan degisikligi sınavlari falan oluyor onunla pozisyon degisikligi yapabiliyorsun
şansımı bir deneyeceğim bakalım. Teşekkürler :)

Polemik yaratmak amacında değilim, yanlış anlaşılmak da istemem ama ayak işleri tabiri sizce de biraz kaba değil mi? Şahsen ben hizmetli kadrosunda çalışıyor olsaydım bu yoruma kırılırdım.
bizde çalışan hizmetlileri getridim göz önüne öle cevap verdim.akşama kadar evrak getir götür bankaya git fatura yatır çay getir vs. işlere bakıyorlar.kırılacak çokta bişi yok aslında.ama özelde daha kibar ofis boy diyorlar.birde tuvalet temizliğimi mi yapıyorlar deyince bende boş bulundum bu şekilde yorum yaptım aslında.

bizde çalışan hizmetlileri getridim göz önüne öle cevap verdim.akşama kadar evrak getir götür bankaya git fatura yatır çay getir vs. işlere bakıyorlar.kırılacak çokta bişi yok aslında.ama özelde daha kibar ofis boy diyorlar.birde tuvalet temizliğimi mi yapıyorlar deyince bende boş bulundum bu şekilde yorum yaptım aslında.

Yok yok kötü niyetle yazmadığınızın farkındayım, o yüzden yanlış anlaşılmak istemem diye düzeltmeyle girdim cümleme bile. Söyledikleriniz de aynen doğru görev tanımı açısından. Ama ayak işleri kısmıydı bana doğru gelmeyen. Getir götür kısmı da doğru. Ne bileyim ayak işlerine bakmak, ayakçı vs pek güzel gelmiyor kulağa sanki. Sadece dikkatimi çektiği için yazdım kusura bakmayın.

Arkadaşınız müşkülpesent davranmış olabilir belki tercih yaparken. Evet atanmak zor, hele düz lise mezunuysanız daha zor. Ama 94le hiçbir yere atanamayacak kadar da değil. Puanlar ortada.
Valla düz liseler öle malesef bende şise mezunuydum ama saglık meslek lisesi 70 şe atanmıstım ama düz lise malesef böle

X