Duygusal Açlıgı Yenebilen Oldu mu?

Canim ne yap biliyor musun?

Kalk abdest al, her vakit olmasa da namaz kilmaya calis. Ezani bekle, icine ceke ceke ezani dinle (ah ah 5 yildir ezan sesi duymuyorum, bazen acip internetten dinliyorum) onu duyunca kalk kil namazini. Ac kuran-i kerim oku, arapca bilmiyorsan turkce oku. Bol bol dua et. Bol bol tovbe et. Haramlardan, gunahlardan uzak dur. Daha bircok sey var da sen baslangic olarak bunlara basla, goreceksin icinin insirah doldugunu.

en iyi terapi bence konuşmak yok mu öyle iyi arkadaşın dertleşeceğin dostun sık sık görüş ve dertleş

Canim ben konunu yeni görüyorum. Kitap tavsiyesi verebilirim belki duymussundur. 'Mucize sizsiniz' diye.

Sadece internet üzeri siparis veriliyor bir bak istersen.
Birde instagram kullaniyormusun?

Sen gercekten cok hos birisin, ekolumsun :) bir insan birinde bu kadar mi kendine uygun seyler bulur :) Tabi ben de seksenlerdeyim ama henuz 20 kilo veremedim, versem mutlu olurdum herhalde :)
Ooo kimleri goruyorum:) canim sen de cok tatlisin :) Sen verirsin ben sana inaniyorum.O kadar sey basarmissin bunu mu basaramaycksin:KK66:

Arkadaslar bu durumdan muzdaribim sıkılıyorum yiyorum üzülüyorum yiyorum strese giriyorum yiyorum..O kadar çok duygumu yemekle bastırdim ki yıllardır artık çıkış yolu bulamiyorum.
Yenebilen ya da tavsiyesi olan var mıdır?
Yol yöntem olur,sosyal medya hesabi olur,kitap olur..Lütfen yardımcı olun
Instagram perisoko diye bi kadin var takip et.onun mucize sizsiniz kitabini oku

Aslında hiç kilo problemim yok ama duygusal açlıktan ben de muzdaribim diyebilirim. Moralim bozukken kendimi buzdolabı önünde buluyorum ya da yediğim porsiyonlar neredeyse 3 kişilik oluyor.. Doyma hissim kayboluyor resmen.. Benim şansım hızlı çalışan metabolizmam. Kilo olmasa bile, böyle amaçsız ve abartılı yediğim zaman sinir oluyorum kendime.. Sonraki bir kaç gün hafif yemeye çalışıyorum.

ben mutluyken de yiyorum mutsuzkende yiyorum nasıl bir duygusal açlıksa artık..sevinirim sevincimi pekiştirmek için üzülürüm derdimi unutmak için yerim...kesinlikle bir şekilde olumlu olumsuz bu enerjiyi bir yere kanalize etmek lazım ..

ben mutluyken de yiyorum mutsuzkende yiyorum nasıl bir duygusal açlıksa artık..sevinirim sevincimi pekiştirmek için üzülürüm derdimi unutmak için yerim...kesinlikle bir şekilde olumlu olumsuz bu enerjiyi bir yere kanalize etmek lazım ..

Aynı ben de böyleyim. Genelde yeme bozukluğu olanlar ve "binge eating" yaşayanlar, atakları mutsuzken yaşıyor aslında. Ben mutlu olduğumda da yaşıyorum. Mesela o gün, ertelediğim ve yapmak istemediğim bir işi yaptım diyelim. O iş halloldu, kafam rahatladı ya, keyiften bir şeyler yiyerek kutlamak istiyorum :oops:.

Neyse,
@cranial, canım, ben de varım. Kilo problemini halletim ama bu atakları tamamen ortadan kaldıramıyorum ve çok sıkıldım cidden. Normal insanlar gibi olamıyorum; ay içinde bazı günler kıtlıktan çıkmış gibi yiyip, diğer günler diyet modunda yaşayarak ancak koruyabiliyorum kilomu.

Geçen sene de, şeker oruçları yaparken, seninle bu konuyu çok konuşmuştuk hatırlıyor musun? Bu yıl yine bu noktadayız, yine bu lanet döngü devam ediyor :KK43:. Bambaşka bir yol izlemeliyiz sanırım, nerden bulaştık bu belaya yahu :KK43:.

Aynı ben de böyleyim. Genelde yeme bozukluğu olanlar ve "binge eating" yaşayanlar, atakları mutsuzken yaşıyor aslında. Ben mutlu olduğumda da yaşıyorum. Mesela o gün, ertelediğim ve yapmak istemediğim bir işi yaptım diyelim. O iş halloldu, kafam rahatladı ya, keyiften bir şeyler yiyerek kutlamak istiyorum :oops:.

Neyse,
@cranial, canım, ben de varım. Kilo problemini halletim ama bu atakları tamamen ortadan kaldıramıyorum ve çok sıkıldım cidden. Normal insanlar gibi olamıyorum; ay içinde bazı günler kıtlıktan çıkmış gibi yiyip, diğer günler diyet modunda yaşayarak ancak koruyabiliyorum kilomu.

Geçen sene de, şeker oruçları yaparken, seninle bu konuyu çok konuşmuştuk hatırlıyor musun? Bu yıl yine bu noktadayız, yine bu lanet döngü devam ediyor :KK43:. Bambaşka bir yol izlemeliyiz sanırım, nerden bulaştık bu belaya yahu :KK43:.
canım benim seni gördüğüme çok sevindim çok özlemişim. Dediğin gibi geçen sene hangi noktadaysak hâlâ o noktadayiz malesef.En azindan senin kilo problemin yok bende var vucudumu beğenmiyorum malesef.Bugün yeni bir sayfa acmayi düşünüyorum. Fikrin var mi ne yapacagimiz konusunda?

canım benim seni gördüğüme çok sevindim çok özlemişim. Dediğin gibi geçen sene hangi noktadaysak hâlâ o noktadayiz malesef.En azindan senin kilo problemin yok bende var vucudumu beğenmiyorum malesef.Bugün yeni bir sayfa acmayi düşünüyorum. Fikrin var mi ne yapacagimiz konusunda?

Mike Dow'un "yeme bağımlılığı" kitabını okudum. Sorunun beyin kimyamızda olduğunu söylüyor. Biz bu binge eating ataklarıyla beyin kimyamızı bozmuşuz. Normal bir insan acıktığında, makul ölçülerde yiyerek beyin kimyasını (serotonin ve dopamin) yükseltebilirken, biz onlar kadar yediğimizde beyin kimyamızı yükseltemiyoruz. Ve toleransımız da gittikçe artıyor. Mesela, benim eşim 1 küçük kase cips yediğinde yeterli buluyor, bense ancak 1 koca paket cips yediğimde mutlu olabiliyorum. Hatta son zamanlarda gelen ataklarda 2 paket cipsi bile bitirebiliyorum. Yani toleransım gittikce artıyor, aynı sigara-alkol-uyuşturucu bağımlılarında olduğu gibi. Kullanılan maddenin dozu gittikçe artar ya; mesela alkol bağımlıları ilk başta diyelim ki birkaç kadeh içkiyle yetinebilirken, sonraki aşamalarda birkaç şişeyle ancak istedikleri kıvama gelebiliyorlar.

Mike Dow, aşamalı detoks yöntemini savunuyor, kesinlikle mükemmeliyetçi olmayın diyor, zaten bu yeme bağımlılığı da bizim gibi mükemmeliyetçilerde oluyor işte, ya hep ya hiç diyoruz ya.

Serotonin ve dopamin yükseltici gıdaları ve aktiviteleri veriyor liste halinde. Yani bir şeyin yerine yenisini koymadan, bir şeyi çıkarmıyor hayatımızdan.

Eğer canımız şekerli ve karbonhidratlı şeyler istiyorsa, serotoninimiz düşmüş demekmiş, yağlı şeyler yemek istiyorsak da dopaminimiz düşmüş demek oluyormuş. Ben de genelde ikisi birlikte düşmüş oluyor, dedikleri çok doğru hissediyorum. Çünkü serotonin; özgüven, huzur, iyimserlik, sakinlik, olumluluk hissi veriyormuş. Ben ne zaman kendimden hoşnut olmasam ya da sinirli olsam ekmek yemek isterim mesela. Dopamin de; heyecan, enerji, keyif, aşk, zevk, canlılık veriyormuş. Dizi izlerken cips yemeyi çok seviyorum, neden? Dopaminim yükselsin de daha fazla keyif alayım diye.

İşin özü; tıkınırcasına yemeden beyin kimyamızı yükseltmeliyiz. İşte biraraya gelip bunları konuşalım. Gerekirse, şeker orucu topic'in de olduğu gibi liste yapalım, ataksız geçirilen günler için. Aylık istatistikler çıkaralım, durumlarımızı değerlendirelim. Bir yerden başlarsak devamı gelir.

Önemli olan sorunu kabul etmek; bu kilo verme sorunu değil, bizler artık yemek bağımlısıyız, abuk subuk diyetlerle beyin kimyamızı bozduk ve şimdi bunu düzeltmeliyiz.

X