- 5 Nisan 2008
- 3.023
- 5.428
Bu yüzden psikoloğa gitmeyi düşündüm, yıllardır kilo sorunum var. Her yattığımda kilo verdiğim o günü hayal ediyorum. Bilmiyorum kaç kilosun? Ben kendi kendime yenmeye başladım bu durumu. Hayatta karşılaştığım her zorlukta yemeğe sarıldım sonuç 100 kilo ve hiçbir zaman istediğim gibi giyinmemek. Tarzım olan kıyafetleri bulamamak. Sırf içine görebildiğim kıyafetleri almak. Kilo verdikçe bu duyguyu yendim sadece 2 haftada 1 serbest gün ilan ettim kendime. Çok uğraştım çünkü 2 yıl kendimi kandırdım yarın yarın diye o yarın 2 yıl sonra geldi. Zaman çok çabuk geçiyor.Arkadaslar bu durumdan muzdaribim sıkılıyorum yiyorum üzülüyorum yiyorum strese giriyorum yiyorum..O kadar çok duygumu yemekle bastırdim ki yıllardır artık çıkış yolu bulamiyorum.
Yenebilen ya da tavsiyesi olan var mıdır?
Yol yöntem olur,sosyal medya hesabi olur,kitap olur..Lütfen yardımcı olun
Tek başıma uğraştım olmadı, Diyetisyene gidiyorum sevdiğim yemeklerle diyet yapıyorum. Mesela köri soslu tavuk kremasız da çok güzelmiş, yumurtalı patates, patatesin kızarmış olması gerekmiyormuş, fırında 20 dk da ev yağ kokmadan aynı lezzeti sağlıklı şekilde yakalayabiliyormuşsun. Sağlıksız yedikçe insan daha da acıkıyor, özellikle tatlı. 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yeterli oyalanmak için arada daha fazlasına gerek yok.
Ama dediğim gibi kendini ikna etmen gerek.
Çok kiloluysan kısa hedefler koy 5 kilo 5 kilo gibi. Benim hedefim şu an 83 83 e kim sevinir normalde. Sonraki ise 79.