Duygusal Açlıgı Yenebilen Oldu mu?

sakın kgnuz var diye yalnızım sanmayın belim incelikten kopucak yapayalnızım aile sevgisi bile yok hayatımda ...

Ben de çok kiloluydum ve yarıya indim.
Kendinizi telkin edin. Telkin dediğim kendinizle sesli konuşup aynı cümleyi defalarca tekrarlayın.
Her sabah aynı şeyi düşünmek yerine kilo veren insan hikayelerini okuyun.
Bu durumun sizi nasıl yıprattığının iyice farkına vardığınız günler,aydınlık günlerin göstergesidir zaten.

Karar verdiğinizde hep dışarda olun evde olmayın.
Gücünüze inanın.

Ben de çok kiloluydum ve yarıya indim.
Kendinizi telkin edin. Telkin dediğim kendinizle sesli konuşup aynı cümleyi defalarca tekrarlayın.
Her sabah aynı şeyi düşünmek yerine kilo veren insan hikayelerini okuyun.
Bu durumun sizi nasıl yıprattığının iyice farkına vardığınız günler,aydınlık günlerin göstergesidir zaten.

Karar verdiğinizde hep dışarda olun evde olmayın.
Gücünüze inanın.
tebrik ederim sizi.Nasil Cumleler kurdunuz

Olurum tabi:)
Şöyle ki her gün sabah aynı sorunu düşünmeyi bırakıp bugüne bakın.
Tüm ıvır zıvırları gidip çöpe atın.
Kendinize uygun bir spor tekniği yapın.(evde yapmak daha iyi olur. Pilates, kondisyon bisikleti vs)
Bunu yenmiş insanlara bakın.
Artık zamanıdır diyip , başlayın.

Olurum tabi:)
Şöyle ki her gün sabah aynı sorunu düşünmeyi bırakıp bugüne bakın.
Tüm ıvır zıvırları gidip çöpe atın.
Kendinize uygun bir spor tekniği yapın.(evde yapmak daha iyi olur. Pilates, kondisyon bisikleti vs)
Bunu yenmiş insanlara bakın.
Artık zamanıdır diyip , başlayın.
teşekkür ederim :)

mutsuzken yemek konusunda ne düşünüyorsunuz bana da soyleyin ben de öyle dusuneyim :)
yaa cok gec olacak konuyu da hortlatcam ama yazmasam duramam :d
ben yemek yerken hep keyif alirim boyle doymak icin degil yani sevdigim icin yiyorum ve her zaman mutlulukla bagdasti artik. kotu bi sey yasadigimda konuyu kafamda halledene kadar normalde keyif aldigim seyleri yapamiyorum. ozellikle yemekten uzak duruyorum istemsiz. 3 gun bikac lokma ekmek ve sekerli cayla gecirdigimi bilirim

Arkadaslar bu durumdan muzdaribim sıkılıyorum yiyorum üzülüyorum yiyorum strese giriyorum yiyorum..O kadar çok duygumu yemekle bastırdim ki yıllardır artık çıkış yolu bulamiyorum.
Yenebilen ya da tavsiyesi olan var mıdır?
Yol yöntem olur,sosyal medya hesabi olur,kitap olur..Lütfen yardımcı olun

Bunun sebebi bebeklik döneminde her ağlamada ebeveynlerin bebeğin ağzına bişeyler tıkarak susturmasıyla alakalı.
Mantıken düşünerek bunu yenebilirsin bence. Kilo sorunun var mı bilmiyorum. Varsa çözüm kafada bitirmekten geçiyor.

Yazdıklarınızı okurken kendimi buldum. Bu tıkınırcasına yemenin duygusal boşluğun bi çözümü olmalı. Biri bulsun yav şunun çözümünü. Ömrümün sonuna kadar böyle yaşamak istemiyorum. Kim ister ki. Demek ki Allah da bizi böyle sınıyor. Ve bence sigara uyuşturucu bağımlılığına çok benziyor yeme bagımlılıgı. Atak geldiği an yemezsem morslim bozuluyo sinirleniyorum yiyene kadar içim rahat etmiyor. Benle aynı sorunları yaşayan varsa mesahlasabiliriz gercekten cok iyi olur

Yazdıklarınızı okurken kendimi buldum. Bu tıkınırcasına yemenin duygusal boşluğun bi çözümü olmalı. Biri bulsun yav şunun çözümünü. Ömrümün sonuna kadar böyle yaşamak istemiyorum. Kim ister ki. Demek ki Allah da bizi böyle sınıyor. Ve bence sigara uyuşturucu bağımlılığına çok benziyor yeme bagımlılıgı. Atak geldiği an yemezsem morslim bozuluyo sinirleniyorum yiyene kadar içim rahat etmiyor. Benle aynı sorunları yaşayan varsa mesahlasabiliriz gercekten cok iyi olur
gerçekten grup kurup mesajlasalim

bende birzamanlar öyleydim hep yemek isterdim zorlardim kendimi tutardim ama olmuyordu yerdim yerdim sonrasinda kendimi kötü hisseterdim bazen okadar cok yerdimki kusardim o derece igrenc birseydi , yillarca sürdü 17 yasimdan 25 kadar ,...sonrasinda yardim almayi sectim , ise yaradimi hayir , tatiller , hobbyler gezmeler hicbirsey ise yaramadi cünki sorun hayatimin taa kendisiydi ...birgün karar verdim ilk olarak ayri eve büyük bir sehire tasindim ,isimi degistirdim cevremde otomatikmen degisti beni mutsuz eden herseyi arkadamda biraktim halan da icimden gelmeyen hicbirseyi yapmiyorum ....aski buldum , sonrasinda mini bir chi aldim yavrum hayatimdaki en güzel kararlardan biri , simdi cogu zaman yemek yemegi bile unutuyorum , saglikliyim mutluyum ve bu dönemde kendimi sevmeyi ögrendim ....yani sizi mutsuz eden birsey var özünde bu aile olur, is olur , ask olur olur da olur - yilanin basini keseceksiniz yoksa seytan mutfaginda dönüp duruyor insan hergün dahada aci cekerek ...

Ben de senin gibiydim.Duygusal acligimi yemekle gidermeye calistim yillarca,sinirlendim yedim uzuldum yedim canim sikildi yedim ,yedim de yedim.Baktimki 80 lere dayanmisim.Ama hala kendimi cok kilolu gormuyordum.Bi gun bi resmimi cektiler aman Allahim dedim ben bu kadar kilolu duruyor muyum ? Duygusal olrak hala boslukta oldugum halde kendimi siktim 20 kilo verdim.Bazi bosluklar dolmasa da ne kadar sexsi ,ne kadar guzel oldum diye mutlu oldum.İnsanlar iltifat ettikce ozguvenim yukseldi oh be dedim.Artik her seyde yemege saldirmiyorum.Guzel kiyafet giymek ve en onemlisi de ustunde sahane durdugunu gormek inanilmaz guzel bi duygu.Evde bile giyinip arada bakiyorum :)
Sen gercekten cok hos birisin, ekolumsun :) bir insan birinde bu kadar mi kendine uygun seyler bulur :) Tabi ben de seksenlerdeyim ama henuz 20 kilo veremedim, versem mutlu olurdum herhalde :)

X