Duygularım, Hislerim neden böyle oluyor neden .. ! hayat çok üstüme geliyor..

bende ilk öyle sandım.. ama değilmiş hormonlarımla ilgili olmadını anladım.
hangi birgün uzak kalım canm aynen işe yarasa e yine aynı... su an ki durum hislerimi duygularımı beni doyurmuyor ben bunu anladım ve kafama taktıkca daha cıkmaza gidiyorum:14:
sen arada hissediyosun sanırım sonra düzeliyor peki ya bunun birde sürekli böyle oldunu düşün sene:14:

ben baktım düzelmiyor o zaman durduk yere bir tartışma sebebi buluyordum tartışıyorduk sonra kaybetme korkusu düşünce içime düzeliyordu sizin küsmek gibi bir huyunuz varmı mesela biz küsemiyoruz sevgilim küsmüyor çünkü

Neler yapmadım ki canm neler yapmadım bir bilsem... neler denemedim neler düşünmedim kafamı meşgul etmek için neler neler yaptım ama bu çıkmazdan kurtulayorum olmuyor olmuyor işte:14::14:

canim psikolaga git gercekten fayda gorursun bende sendeki duruma benzer seyler sevgilimde vardi ama o beni uzerdi bagirirdi kavga ederdik bana ilgi gostermezdi bnde dayanmdm psikolga gittim iyi geldi

ben baktım düzelmiyor o zaman durduk yere bir tartışma sebebi buluyordum tartışıyorduk sonra kaybetme korkusu düşünce içime düzeliyordu sizin küsmek gibi bir huyunuz varmı mesela biz küsemiyoruz sevgilim küsmüyor çünkü

Bende genelde kavga çıkartıyorum çok zorda kaldım da ama o da biryere kadar etkili oluyo çünkü artık kavga etsekde düzeliyo oda çare olmamaya başladı yok canm bizde küs kalamıyoruz o küsmez ki sadece kırılır soguk davranır:30::30:

son zamanlarda hayatınızda bir değişiklik yaşadınız mı? ne biliyim stresli bir işe girme, atanamama. sınava hazırlanma vb..

herkes böyle şeyler hissedebilir ama siz bunu kafaya taktığınız için sorun haline getirmişsiniz.. hayatın içindeyiz hepimiz yoruluyoruz bunalıyoruz bıkıyoruz bıcır bıcır sevgi kelebeği değiliz ki ..

son zamanlarda hayatınızda bir değişiklik yaşadınız mı? ne biliyim stresli bir işe girme, atanamama. sınava hazırlanma vb..

herkes böyle şeyler hissedebilir ama siz bunu kafaya taktığınız için sorun haline getirmişsiniz.. hayatın içindeyiz hepimiz yoruluyoruz bunalıyoruz bıkıyoruz bıcır bıcır sevgi kelebeği değiliz ki ..

sadece son zamanlarda değil canm dediiğim gibi
9 aydır böyleyim tabiki öyle değiliz hiç birimiz ama bu bambaşka birşey çok farklı birşey.
dediğin gibi cok kafama taktım sorun haline geldi ve büyüdükçe büyüyor..
keşke bunaldım sıkıldım zamanlarda olmuş olsa buda ama öyle birşey değil. kendimi dogru düzgünde ifade edecek kelime bulamıyorum ki..

sadece son zamanlarda değil canm dediiğim gibi
9 aydır böyleyim tabiki öyle değiliz hiç birimiz ama bu bambaşka birşey çok farklı birşey.
dediğin gibi cok kafama taktım sorun haline geldi ve büyüdükçe büyüyor..
keşke bunaldım sıkıldım zamanlarda olmuş olsa buda ama öyle birşey değil. kendimi dogru düzgünde ifade edecek kelime bulamıyorum ki..

Yengeç burcumusunuz

benim de 1.5yılı geckın bir ilişkim var bazen telefonda tahammul bıle edemezken bır kac gün sonra da konuşmaya doyamıyorum...

mesela konuşmak istemediğim an oturup neden böyleyim neden istemiyorum neler oluyor demiyorum diğer güne daha pozitif uyanmaya çalışıyorum..

sen mutlu olmak istemedikten sonra karşındaki prens olsa seni yine mutlu edemez.. düşüncelerinden biraz sıyrılmaya çalışmalısın...

Bu içinde olduğun durumun yani yaşadığın zorlukların acıların senin kişiliğinde,ruhunda oluşturduğu boşluklardan ileri geliyor.
Bir tarafın var hiç tatmin edilmeyecek.Uç bi tarafın.
Hassassın da biraz ruhunda ki iniş çıkışlardan çok büyük etkileniyorsun galiba.
Öyle biri olmalı ki karşında senin ruhunu sevgini dinç tutabilmeli.Böyle zamanlarını koklayıp o anlarda kendini senden çekebilmeli.
Üstüne gelmemeli.Sen onu özleyip aramalısın mesela
Sana bu fırsatı tanıyabilse bu iniş çıkışları çok hafif atlatırsın.O senin üstüne sevgi ile geldikçe sen neden yapamıyorum neden sevemiyorum diyor kendini buhrana sokuyorsun tamami ile bir kısır döngüye dönüşüyor olay.
Sevgiline büyük iş düşüyor anlayacağın.

Ben "şöyle yap, böyle yap" diyemeyeceğim, bir tavsiyem yok maalesef ama bir tespitimi paylaşmak istiyorum. 2 yıllık bir birlikteliğiniz var ve bunun 9-10 ayı zaten bocalamayla geçmiş, yaklaşık yarısı. Zaten ilişkinizin süresi "uzun ilişki" sınıfına girmiyor -ki onun da yarısında duygularından emin değilsin.

Durumunuzun ilişkinin uzamasıyla, uzun ilişkilerde aşkın bitip sevgiye dönüşmesiyle falan ilgisi yok, bundan emin olabilirsin. Belki başka sıkıntıların etkisi vardır, bunu bilemem ama ilişki 2 yıl değil 32 yıl da sürse, heyecan da bitse, gerçekten sevdiğin insanla birlikteysen aklın karışmaz. Yanlış anlama bunları tenkit etmek için söylemiyorum ama duruma başka bir açıdan yaklaşman gerektiğini düşünüyorum.

Bunu bir kaç kişiden daha duymuştum ilişkileri düzgün olan kişilerden
Bana öyle geliyor ki bazen ilişkinin güzel gitmesi pürüz çıkmaması da sorun aslında !
En yakın örneğim kuzenim var
Onlarında 4 yılı aşan seviyeli güzel imrenilen bir ilişkileri var
Haziran da dügünleri var
Geçen gün konusurken duygularının eskisi kadar yoğun olmadığını söyledi
Yani aşkın yerini artık sevgi almış monotonlaşmış tabiri caizse
Alışkanlık girmiş işin içine
Bence bu kaçanılmaz bir şey

Kendini fazla zorlamasan ?
Yani neden böyle hissediyorum diye sorgulamaktan vazgeçsen en azından bir süreliğine
Kafan biraz rahatlasın

Bir de geçmişte sevgilinize karşı büyük bir kırgınlık yaşadıgınız oldu mu ?

Ayni benim.gibisin bende ikinci yilimizdan sonra yeni bi heyecan arayisina girip.sevgilimden ayrilma planlari yapardım hatta sacma sapan bahaneler üretip ayrilirdimda sonra aglamalarina dayanamax barisirdim. Boyle boyle gecti zaman sonra sozlendik ve mucize. Sevgim aşkım geri geldi. 5 ay sonra dugunumuz var ve ben o sacma duygulara kapılıp onu birakmadigim için rabbime hergun sukrediyorum. Kesinlikle nikahta keramet var derlerya sadece nikahta değil sözde nisanda bile keramet var o yüzük takılınca rabbim duygularından emin kılıyor sanki insanı. Ama insan ogluyuz hala daha bazen bi anlik emin misin niglibe evlilik bu şakası yok diye geciyo kalbimdem. Hemen euzu besmele cekip seytanin vesvesesi bu diye kendimi rahatlatiyorum.

Canım çok merak ettim burcun ikizler mi? :)
Seni çok iyi anlıyorum.
Ben de 4 yıllık ilişkimde aynı şeyleri yaşamıştım.
Sonrasında tam olarak aldatma sayılmasa da ona benzer bi durum yaşadım ve o an dünya başıma yıkıldı.
Sanki o soğudum uzaklaştığım heyecan hissetmediğim değil deli divane aşık olduğum adam oldu!
Zor oldu ama geçti tabi sonra.
Bol bol dua et.
Hakkında hayırlısı olur inşallah.

kadınların ne istediğini anlamıyorum bazen öyle için kararmış öyle sıkkın yazmışsın ki okuyan zanneder ki dermansız bir hastalığa tutuldun 3 aylık ömrün kaldı, heyecan istiyosan ve ilişkinde bunu bulamıyosan ayrılırsın ayrıca 9 sene sonunda evlenmiş biri olarak 2 senelik ilişki bana az geliyo tabi bu benim kriterlerime göre böyle, ama şunu unutma her heyecan yerini istikrara bırakmaya mahkumdur hep aynı örneği veriyorum gene vericem, senin için evereste tırmanmak çok heyecan verici olabilir yıllarca bu hayalle yaşayıp sonunda gerçekleştiredebilirsin ama bide nasuh mahrukiye sor bakalım everest bile onun için artık sıradan

Konu başlığına bakınca dünya yıkıldı da altında kaldınız zannettim. Allah dermansız dert vermesin.

durağanlık canım başka bişey değil herkes yaşıyo bunu belki arada özlesen hatta küçük küslükler bile karşındakini fazlasıyla özletiyo insana bence ilişikn sorunsuzsa kıymetini bil

Bu içinde olduğun durumun yani yaşadığın zorlukların acıların senin kişiliğinde,ruhunda oluşturduğu boşluklardan ileri geliyor.
Bir tarafın var hiç tatmin edilmeyecek.Uç bi tarafın.
Hassassın da biraz ruhunda ki iniş çıkışlardan çok büyük etkileniyorsun galiba.
Öyle biri olmalı ki karşında senin ruhunu sevgini dinç tutabilmeli.Böyle zamanlarını koklayıp o anlarda kendini senden çekebilmeli.
Üstüne gelmemeli.Sen onu özleyip aramalısın mesela
Sana bu fırsatı tanıyabilse bu iniş çıkışları çok hafif atlatırsın.O senin üstüne sevgi ile geldikçe sen neden yapamıyorum neden sevemiyorum diyor kendini buhrana sokuyorsun tamami ile bir kısır döngüye dönüşüyor olay.
Sevgiline büyük iş düşüyor anlayacağın.

çok haklısınız çok dogru.. yaşadıklarımında büyük bir etkisi var biliyorum ki.Şu cümlenize o kadar katlıyorum ki ' öylr biri olmalı ki Ruhunu sevgini dinç tutabilmeli'
Öyle olmalı ki... sürekli kendini bana tam vermemeli yinede zor olmalı saklı birşeyleri olmalı keşfetmeliyim
Ve sevdiğinden hiç bir zaman emin olmamalıyım
Sevdiğinden emin oldum için biraz da bu yaşayışlarım bu duygularım bakalım zaman ne gösterecek belki gececek bu dönemlerim belki aynı kalacak.. ama gerçekten beni çok yordu biliyorum ne dertler var.. bu hayatta Herkezin derdi kendine agır derlermiş ya banada bu öylesine agır geliyor ki ..

Bunu bir kaç kişiden daha duymuştum ilişkileri düzgün olan kişilerden
Bana öyle geliyor ki bazen ilişkinin güzel gitmesi pürüz çıkmaması da sorun aslında !
En yakın örneğim kuzenim var
Onlarında 4 yılı aşan seviyeli güzel imrenilen bir ilişkileri var
Haziran da dügünleri var
Geçen gün konusurken duygularının eskisi kadar yoğun olmadığını söyledi
Yani aşkın yerini artık sevgi almış monotonlaşmış tabiri caizse
Alışkanlık girmiş işin içine
Bence bu kaçanılmaz bir şey

Kendini fazla zorlamasan ?
Yani neden böyle hissediyorum diye sorgulamaktan vazgeçsen en azından bir süreliğine
Kafan biraz rahatlasın

Bir de geçmişte sevgilinize karşı büyük bir kırgınlık yaşadıgınız oldu mu ?
SAnırım haklısın canm ben kendimi çok zorladım.. çok düşündüm çok kafama taktım ama inan takılmıcak gibi değil olmuyor işte ne kadar tkmasam da o sorularla boguşurken buluyorum kendimi
Hayır hiç bir kırgınlık yaşamadım olmadı. kilit noktasının
Artık onun beni sevdiğinden gitmeyecen den nasıl olsa bırakmaz mantı ile duygularımın hareket etmesi ben birazda olsa bunu anladım sizlerein yorumundan da
Hani rahat batar derler ya öyle sanırım benimkisi
Nasıl bir duygum ruhum varmış bende anlamadım hiç bir zaman doymuyo beni yalnışlara çok fazla sürüklüyo bazen dayanamıyorum bitti noktasına getirmemek için zor tutuyorum kendimi bazen de ben bunları nasıl düşünürüm diyorum
Hastalık gibi bir hal aldı ben rahatlamaya çalıştıkca ruhum buna izin vermiyor..

Canım çok merak ettim burcun ikizler mi? :)
Seni çok iyi anlıyorum.
Ben de 4 yıllık ilişkimde aynı şeyleri yaşamıştım.
Sonrasında tam olarak aldatma sayılmasa da ona benzer bi durum yaşadım ve o an dünya başıma yıkıldı.
Sanki o soğudum uzaklaştığım heyecan hissetmediğim değil deli divane aşık olduğum adam oldu!
Zor oldu ama geçti tabi sonra.
Bol bol dua et.
Hakkında hayırlısı olur inşallah.

SAgol canım çok teşekkür ederim
Hayır burcum ikizler
Ve nasıl bir duygum ruhum varmış valla öldüresim geliyo onları :9:
çok teşekkür ederim Allah razı olsun herkezin derdi kendine derdinin agırlı kendine sagolasın canım..

Ayni benim.gibisin bende ikinci yilimizdan sonra yeni bi heyecan arayisina girip.sevgilimden ayrilma planlari yapardım hatta sacma sapan bahaneler üretip ayrilirdimda sonra aglamalarina dayanamax barisirdim. Boyle boyle gecti zaman sonra sozlendik ve mucize. Sevgim aşkım geri geldi. 5 ay sonra dugunumuz var ve ben o sacma duygulara kapılıp onu birakmadigim için rabbime hergun sukrediyorum. Kesinlikle nikahta keramet var derlerya sadece nikahta değil sözde nisanda bile keramet var o yüzük takılınca rabbim duygularından emin kılıyor sanki insanı. Ama insan ogluyuz hala daha bazen bi anlik emin misin niglibe evlilik bu şakası yok diye geciyo kalbimdem. Hemen euzu besmele cekip seytanin vesvesesi bu diye kendimi rahatlatiyorum.

Çok zor çok kötü bir durum değil mi.. Rabbim kimseye yaşatmasın agırlıgı cok fazla inşallah bende öyle olurum inşallah bende düzelirim öylesine düzelmeyi bekliyorum canm senin adına çok sevindim kurtulmuşun aydınlık oldun bana inşallah bende başaralabilirim çok teşekkür ederim
Bu duygularla baş edecem kapılmayacam onlara yeter artık ..

Konu başlığına bakınca dünya yıkıldı da altında kaldınız zannettim. Allah dermansız dert vermesin.

Ben konu başlığımı böyle açmayı uygun gördüm . böyle anlamlı buldum
Herkezin sıkıntısı derdi kendine
Evet nice nice sorunlar var dertler var bunları bilyoum zaten bu dünyada en acısını da yaşadım
Babamı kaybederek .. ama insanoglunun böyle sıkıntılarıda oluyor
Ve bu duygularımdan ruhumdan düşüncelerimden dolayı kendimi çok çıkmazda hissediyorum bu durum beni çıkmaza sürüklüyo çabalıyorum kurtulmak için bu duygulara kapılıp hata yapmaktan korkuyorum ve bütün bunları yaşarken herkez çok üstüme geliyor
Başta ailem ben dermanımı bulamadım bulmaya çalışıyorum kurtulmaya mutlu olmak istiyorum hayatta cok acılar çektim.
Size basit gelebilir bu durum benim için öyle değil Rabbim böyle şeyleri üst üstte kimseye yaşatmsın..

çok haklısınız çok dogru.. yaşadıklarımında büyük bir etkisi var biliyorum ki.Şu cümlenize o kadar katlıyorum ki ' öylr biri olmalı ki Ruhunu sevgini dinç tutabilmeli'
Öyle olmalı ki... sürekli kendini bana tam vermemeli yinede zor olmalı saklı birşeyleri olmalı keşfetmeliyim
Ve sevdiğinden hiç bir zaman emin olmamalıyım
Sevdiğinden emin oldum için biraz da bu yaşayışlarım bu duygularım bakalım zaman ne gösterecek belki gececek bu dönemlerim belki aynı kalacak.. ama gerçekten beni çok yordu biliyorum ne dertler var.. bu hayatta Herkezin derdi kendine agır derlermiş ya banada bu öylesine agır geliyor ki ..

Bunu sadece sizden duymadın çevremde söyleyen bir çok bayan var.Biz sanırım biraz da zor erkek seviyoruz.Öyle sevgisi ile her şeyi ile bizi boğan değil.Yeri geldiğinde kendini çeken özleten,merak ettiren..İlişkiyi birazda bunlar dinç tutmuyormu zaten
İnsan oğluyuz hep keşfedilmemiş ilgimizi çeker.Her an her dakika elimizin altında olana ilgiyi çabuk kaybederiz.Belki iyi bir şey değil ama olayda böyle işliyor.

Back
X