• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Duydumki müstakbel Kaynanam beni sevmiyor? Ne yapmaliyim?

Herkese Günaydin arkadaslar,
bugün beni istemeye geliyorlar, fakat dün telefonla aradim müstakbel sözlümü cok sinirliydi annesine kiziyordu sonra kapandi konu ben hicbirsey anlamadm. Ardindan ciktiki ortaya müstakbel sözlümün teyzesi müstakbel gelini ile resim cekinmis ve kizin boyu uzunmus, anneside benden icin laf sokusturmus bak onlar ne güzel kiz ayni ablam kadar uzun hatta daha uzun falan filan yani anlayacaginiz beni begenmemis boyumdan dolayi. Bugünde istemeye geliyorlar inanin icimde cok büyük bir kizginlk var ona karsi. Ben nasil davranmaliyim o kadina karsi? Nasil anne diyimki beni kabul etmiyorsa bu halimle? Sonucta benmi istedim böyle kücük kalmayi cenabi ALLAH bizi herkesi farkli yaratmis neden bunu kabullenmiyor? Cok zoruma gitti cok. Inanin ilk günden böyle basladiysa bilmiyorum ilerde neler yapar.

Sunu anladim kimseye iyilik yaramiyor, saygida kusur etmedim hizmetlerini ettim tanismaya geldiklerinde sart koymadim sunlar bunlar olacak altin falan diye. Onlari düsündüm istemeyim altin falan dedim kendi kendime belki sIkintiya girerler diye. Cidden isticeksin herhalde kimseyi düsünmüyeceksin!

canım benim kafana takma her kayınvalide zaman zaman böyle şeyler yapar beni sevmiyolar istemiyolar diyede düşünme baştan böyle başlarsan sen mutsuz olursun sen yine üzerine düşeni yap saygıda sevgide kusur etme bırak o ettiğinden elbet utanacaktır bazen 3 maymunu oyna bi kulaktan girsin bi kulaktan cıksın cokmu canını acıtmaya başladı laf sokarak sende ona baska bi ortam oldugumda tatlı tatlı laf sok mesela sana boyunun kısa oldugunu ima etmiş ya sende bi gün de ki kısa boylular uzun boylulara göre aklını daha ii kullanabiliyo bak bunları bende yaşadım neler duydum gördüm ama en büyük avuntum nişanlım arkamda gerisi boş boşver sen şimdi şöyle güzel döşenmiş bir ev hayal et içinde sevdğinle beraber bunlara takılma ilerde takılacagın cok sey olcak o zaman geldıgınde gücün tükenmiş olcak tamammı şekerim güçlü ve dik dur

Önemli olan karşımızdakine değer verdiğimizi hissettirmek elbet. Ve ufak hediyeler de bunun bir yolu bence de. Sözlüm ailesini kendi doğumgününde bizimkilerle tanışmaya getirdi. Annem de hem pasta almış hem de bir yelek hediye almış. Davranışı benim bile hoşuma gitti. Sözlümün ailesi de benim doğumgünümde isteme ve söz için geldiler. Doğumgünüm olduğunu biliyorlardı, ta tanışama günü konuşulmuştu gün. O gün söz kesilmesine rağmen ne bir pasta ne bir hediye, söz sepeti vs getirdiler. Ben artık bunların üzerinde durmamaya karar vermiştim ki...

Annem iade-i ziyaret amacıyla kayınvalidemi arayıp, 10 gün içinde müsaitseler gelmek istediğimizi söyledi. Hem de nişan-düğün takvimini belirlemek ve bunları planlamak maksadında olduğumuzu söyledi. Ancak kayınvalidem en fazla 2 gün sürecek sudan sebepler öne sürerek, ziyaretin ocak ayında mümkün olamayacağını söylemiş! Zaten şubat başında nişan yapmak niyetindeydik! Tabii annemler çok kırıldılar, insan bir ayda bir gün zaman ayıramaz mı dediler, bizim size karşı bir hatamız mı oldu da böyle değer vermez tavır takınabiliyorsunuz diye çıkıştılar. kayınvalidem bunun üzerine alttan almış. bizimle bir sorunu olmadığını, beni çok beğendiğini, güleryüzlü, terbiyeli vs olduğumu, ama kendi oğullarına kızgın olduklarını söylemiş. sonrasında da sözlümü kötülemiş durmuş. dikbaşlı olduğunu, onlara hiç danışmadığını, kendi karar verdiğini, çok asabi, vs vs olduğunu anlatmış. annem de sözlümden yana çıkmış biraz. "gençler kendi kararlarını kendi alırlar, bize ancak destek olmak düşer...tartışmalar sırasında kötü sözler söylenebilir, biz çocuklarımızı affetmeliyiz" gibi...
biraz tatlıya bağlayarak kapatmışlar.

bu konuşmadan sonra sözlümün tavrını merak edenlere: "annenler çok yerinde davranmışlar. birinin anneme silkelemesi gerekiyordu, yoksa nasılsa beni çekiyorlar diye naz ve saygısızlık yapmaya devam edecekti" dedi, hem bana hem annemlere.

bu arada o konuşmayla beraber ev düzme, nişan ve düğünle ilgili herşeyin bana, sözlüme ve benim aileme kalacağı anlaşıldı. hayırlısı bakalım... kemer sıkmaya devam

PS: kızlar çok uzun yazmışım, kusura bakmayın. insanın canı sıkkın olunca içini döküveriyor :S

valla cok zor arada kalmak, ALLAH yardimciniz olsun. Cidden ayip etmisler insan ufacik hediye bari alir dogum gününde, sonucta gelsinsin. Birde 1 ay icersiinde bir günü size ayiramamis ondada cok ayip etmisler dogrusu :( kimbilir benim basima daha neler gelecek. Daha bastayim nede olsa. ALLAH hepimizin yardimcisi olsun ne diyelimki baska? YA SABIR :D

canım benim kafana takma her kayınvalide zaman zaman böyle şeyler yapar beni sevmiyolar istemiyolar diyede düşünme baştan böyle başlarsan sen mutsuz olursun sen yine üzerine düşeni yap saygıda sevgide kusur etme bırak o ettiğinden elbet utanacaktır bazen 3 maymunu oyna bi kulaktan girsin bi kulaktan cıksın cokmu canını acıtmaya başladı laf sokarak sende ona baska bi ortam oldugumda tatlı tatlı laf sok mesela sana boyunun kısa oldugunu ima etmiş ya sende bi gün de ki kısa boylular uzun boylulara göre aklını daha ii kullanabiliyo bak bunları bende yaşadım neler duydum gördüm ama en büyük avuntum nişanlım arkamda gerisi boş boşver sen şimdi şöyle güzel döşenmiş bir ev hayal et içinde sevdğinle beraber bunlara takılma ilerde takılacagın cok sey olcak o zaman geldıgınde gücün tükenmiş olcak tamammı şekerim güçlü ve dik dur

Cok tesekkür ederim, bu güzel yazindan dolayi. Gercekten cok haklisin sana kesinlikle A´dan Z´ye katiliyorum. Simdilik cok sükür hersey yolunda, yüzüme karsida bisey demedei. Beni tanimadan önce canli görmeden önce konusmustu boyumu fakat beni gördükten sonra hicbirsey demedi kücük citi pitibisey dedi hakkimda. Ve gülüsümü cok begenmis. Simdilik ailesi ailemlede cok iyi anlasiyor ama daha basindayiz insallah hep böyle sürer. Bozulmaz aralari. Bende arada kalmam insallah. Dik duracagim dediign gibi bazen duymamazliktan gelcem yeri gelincede bende aynen ona bana davrandigi gibi davranacagim tabiki dozunu kacirmadan. ALLAH hepimizn yardimcisi olsun ;)

walla cnm aynı olay benim kuzenimin başına geldi. şuan 3 yıllık evliler ve 6 aylık kızı var. ve şuan boşanmayı düşünüyo kuzenim. en başta kadın çok ii davranıyordu. bizde diyoduk ii kadın falan. nişanı ve düğünü burnundan getirmiş kuzenimin. bize sölemedi. sürekli laf sokuyo kuzenime. bizim yanımızda da yapmaya başladı artık. diyoki bize. işte ilk gördüğümde ay dedim yakıştırmadım oğluma :53: biz kaldı böle ne dio diye. :49: teyzem de ne demek istiyosunz dedi. hemen kıvırdı sora yok zayıftı da bilmem ne de. sen sen ol. eğer evlenirsen ki mutluysan sakın ama sakın vazgeçme sevgilinden, laf sokuyosa seni rahatsız ediyorsa, kaynanla fazla güz göz olma. mümkünse fazla gitme. inş seninki düzelir. kuzenim durumu çok kötü çünkü :43:

ya arkadaşlar bende size bişey sormak istiyorum... bende bi ilişki yaşıyordum,evlenmeye karar verdik söylendi ailelere... kayınvalide benimle konuşmak istedi,konuşmaya gttik bana dediki sen varlıklı ailede yetişmişsin zorluk çekebilecekmisin,istediğin bişey alınmadığında ısrar edermisin falan die bi sürü soru sordu ben şok oldum ama kendimce cvp verdim...herkes yapması gerekeni yapar dedim...istemeye geldiler söz taktık...ev alıcaz dediler,sonra caydılar yanlış anladınız dediler,benim ailem şok oldular aptal yurduna konuşdıkları için.sonra ben bişey demedim altın aldılar 3 kuruşluk şeyler inanın annem yine şokta..düğün yapamayız dediler,onuda bize yıktılar..bizimkiler yapıcaklar ama ben müsade etmedim guruma dokundu artık...en sonunda bi laf yüzünden ayrıldık...ailesi yüzünden yanii!..biz tekrar görüştük konuştuk,kavga ettik barıştık falan derken tekrar denemeye karar verdik aileme söledim artık kesinlikle olmaz diye reddettiler...haklılardı çünkü!.kimse istemiyo,bizim istememiz yeterli mi? ailemi karşıma almaya değer mi sizce?

Sana bişey diyeyim mi sahipsiz evlenince eziyorlarki hem de o biçim eziyorlar valla kardeşim düşenin dostu yok anladınmı?güçlü olucaksın dünyanın en melek insanı olsalar ezerler sahipsiz olunca sahipsiz köpeğe herkes hoşt der bu senin benim için değil herkes için geçerli afedersin kötü bir benzetme ama içimi döktüm çok doluyum çok :(v:58:

çok şaşırdım şu anda yaa, dış güzelliğin ne önemi var? ayrıca zevkler ve renkler tartışılmaz, hem oğlu beğenmiş demek ki, minyon tipli bayanlardan hoşlanıyor olabilir.. ayrıca dış görünüşü çok güzel ama ona çok kötü davranan bir gelini olabilirdi, bence şükretmeli.

Sizi seven sevmiş zaten.
Ayrıca sizi sevmeyen biri için yapacak birşey yok. Siz olduğunuz gibiyseniz sorun yok ,sizi sonradan sevecek ya da nefret edecek diye birşey yok.

İnsanın bilinçaltına yerleşir; "KAYNANAM BENİ SEVMİYOR" cümlesi. Sever gibi yapsa da ben sevmem onu zaten.

benimde başıma geldi ama böyle değil aynı binada oturmak istemedim ben o yüzden benide istememişlerdi..tatlım salla gitsin evet haklısın daha tanımadan etmeden yargısız infaz yapıyorlar ben çok ağladım aşırı sinirlendim ki hala unutmuyorum unutamam..sen yinede erkek arkadaşının ailesine saygılı ol yeter..onlar utansın..ben öyle yapıyorum..hatta benim nişan günüm ertelendi 1 ay sonra oldu o 1 ay boyunca neler çektiğimi bi ben bi Allah'ım bilir..birde benimle dalga geçmeleri vardı..en ufak bir saygısızlık yapmadığım halde onlar bana çok hakaret ettiler..ama bende öcümü aldım tabiki:65: beni istemedikleri halde seve seve beni istemeye geldiler..ben mesafeliyim öyle canım fln konuşmuyorum..eltim kıskancın önde gideni beni kıskanıyor laf sokuşturuyor..salla gitsin evlenince de bayramdan bayrama gidicem o kadar..

benimde başıma geldi ama böyle değil aynı binada oturmak istemedim ben o yüzden benide istememişlerdi..tatlım salla gitsin evet haklısın daha tanımadan etmeden yargısız infaz yapıyorlar ben çok ağladım aşırı sinirlendim ki hala unutmuyorum unutamam..sen yinede erkek arkadaşının ailesine saygılı ol yeter..onlar utansın..ben öyle yapıyorum..hatta benim nişan günüm ertelendi 1 ay sonra oldu o 1 ay boyunca neler çektiğimi bi ben bi Allah'ım bilir..birde benimle dalga geçmeleri vardı..en ufak bir saygısızlık yapmadığım halde onlar bana çok hakaret ettiler..ama bende öcümü aldım tabiki:65: beni istemedikleri halde seve seve beni istemeye geldiler..ben mesafeliyim öyle canım fln konuşmuyorum..eltim kıskancın önde gideni beni kıskanıyor laf sokuşturuyor..salla gitsin evlenince de bayramdan bayrama gidicem o kadar..

bide en kötüsü bana sen çok zayıfsın senin çocuğun olmaz,olursada çok yaşamaz demeleri,
bu kıza sümüğümü bile atmam demeleriydi (babası)
şeker bayramında gittiğimde burnumdan getirmişleridi..çocukları yanımızda olmayınca çok ezdiler beni..tatillerde nereye gidersiniz diye sormuşlardı hiç unutmam bende antalya,bodrum dedim..aa bizim evde de bodrum var biz genelde oraya iniyoruz diye dalga geçmeleri..ve daha bir sürü hakaret..e tabi bende onlardan çıkınca erkek arkadaşıma bir bir anlattım herşeyi..beni tanımak istemiyorlar,beni eziyorlar en önemlisi yargısız infaz yapıyorlar..şimdiden söylüyorum evlenince senin ailende gidersin görürüsün ama ben gitmiycem..bana bunları söyleyenlerle işim olmaz dedim..oda tamam aşkım demişti..görüşmiycem de bi evlenelim nişanlımla diğerleri umrumda bile değil..abisi,yengesi aman aman.

kimse kimseyi sevmek beğenmek zorunda diil sen saygıda kusur etme üzerine düşeni yap o isterse sevmesin kaldıki hiç bi erkek anası gelinlerini kendi kızları gibi sevemiyor paylaşmak zor geliyor duyma görme sen eşini eşin seni seviyosa 3.cü şahıslar için azınızın tadını bozmayın derim :34:

bütün sayfaları tek tek okudum herkes şikayetçi herkes darbe yemiş, yakında sözlenecek biri olarak gözüm çok korktu :18:
canım sanırım sözü atatmışsın şimdiden hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin.. umarım birdaha hiç problem yaşamazsın sen de bizler de.. Ailelerin denk olması ve uyuşması çok önemli rabbim yardımcımız olsun.. :71:

cidden ya kayınvalidesi ile anlaşan bi kişi bilemi yok:) bekar ama kayınvalidesi ile tanışmış biri olarak söylüyorum çok alçak gönüllü sakin sıcak kanlı ve oğlu için gerçekten elinden gelen herşeyi yapacak bi kayınvalideye sahip olucam allahın izniyle şuan erken konuşmak iyimi bilmiyorum ama her insan başta kendini belli eder allah kimsenin huzurunu bozmasın diyorum sadece:34:

o beni bir kere sevmiyorsa ben onu 2 kere sevmem:60::60::60::60::60::60:

ama o beni 1 seviyorsa ben onu 2 kere severim:90:

amann onların derdi bitmez uzun olsan bu defa da zayıf ekmek yememiş derler kilolu olsan şişmansın derler salla gitsin kıskanıyo işte

Yni burada bütüüüün bu ayrıntıları; teyzesinin gelininin boyunu posunu, fotografı, kayınvalidenin seni kısa bulduğunu falan hep sözlün mü anlattı sana.

Aferin ona. Afedersin ama ekmeğe sürecek kadar olsun kafi; azıcık aklı olan bir erkek asla böyle bişeyi sözlüsüne/nişanlısına/karısına anlatmaz.:68:

Herkese Günaydin arkadaslar,
bugün beni istemeye geliyorlar, fakat dün telefonla aradim müstakbel sözlümü cok sinirliydi annesine kiziyordu sonra kapandi konu ben hicbirsey anlamadm. Ardindan ciktiki ortaya müstakbel sözlümün teyzesi müstakbel gelini ile resim cekinmis ve kizin boyu uzunmus, anneside benden icin laf sokusturmus bak onlar ne güzel kiz ayni ablam kadar uzun hatta daha uzun falan filan yani anlayacaginiz beni begenmemis boyumdan dolayi. Bugünde istemeye geliyorlar inanin icimde cok büyük bir kizginlk var ona karsi. Ben nasil davranmaliyim o kadina karsi? Nasil anne diyimki beni kabul etmiyorsa bu halimle? Sonucta benmi istedim böyle kücük kalmayi cenabi ALLAH bizi herkesi farkli yaratmis neden bunu kabullenmiyor? Cok zoruma gitti cok. Inanin ilk günden böyle basladiysa bilmiyorum ilerde neler yapar.

Sunu anladim kimseye iyilik yaramiyor, saygida kusur etmedim hizmetlerini ettim tanismaya geldiklerinde sart koymadim sunlar bunlar olacak altin falan diye. Onlari düsündüm istemeyim altin falan dedim kendi kendime belki sIkintiya girerler diye. Cidden isticeksin herhalde kimseyi düsünmüyeceksin!
bizde de bayramın 1.gunu su girgiri alda gel diyor gorumcemde oturuyor körük gotlu gene elinden almaya çalıştı öyle olmaz yaa anne bırak keyfine bak sen dedi m ben bakıyorum dedi neyse elinden aldı girgiri başladı haliyi girgirlamaya sonra penceresen tozu atarken esim de suna bak tozu hep içeri doldurdu gelin kaynana topragimis dedi kaynanam da keşke bana cekse dedi ben de ben dedim sana yaranamiyorum dedim ne yapsam dedim ağzımwız kuş tutsam yaranamam dedim o da kus değil sinek bile tutsan iyi dedi kendini bana begendirmej zorundasın hiç de zorunda değilim beni beğenen beğenmiş dedim ışte o da oğlu için o kim diyor off yaa ağladım bayram güni iğrenç gecti

Back