• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Duydumki müstakbel Kaynanam beni sevmiyor? Ne yapmaliyim?

begenmistir yaa, begenmediysede cokta tin tin dedigin gibi ;) begenen begenmis zaten:) , hayirlisi olsun .. artik devami nisana :) resimlerin varsa eklesene.. :) darisi basima:nazar: insallah..

buyur bitane resim :P

Eklentiler

• $SL373409.jpg
    $SL373409.jpg
    123,8 KB · Görüntüleme: 144
bunlar san gelip direk söyledimi

birilerinin laf yetiştirmesiyle karar verme bence
insanlar bire bin katmaya bayılır çünkü :34:

eğer şüphen varsa gün gelir konu açarsın kırmadan konuşursun dersin
anne bana böyle böyle demişsin bakalım ne diyecek

üzme kendin boşuna

allah tamamına erdirsin!:) ayşe'ye de sana da Allah kolaylık versin.

bizim de 2 hafta önce sözle beraber istememiz oldu. senin başına gelenlerin benzerini ben de yaşıyorum. Sözlümün annesinin boyumu kısa bulduğunu da, "o kız büyük gösteriyo" minvalinde laflar ettiğini de biliyorum! Bunlara hem kulak misafiri olmuşluğum var hem de sözlüm kıyafet konusunda fikir istediğimde "büyük gösterecek kadınsı bişey giyme", "topuklu giysen iyi olur bence" gibi yönlendirmeler yaptı.

Dindar insanların dış görünüşe bu kadar takmasını gerçekten ben de anlamıyorum. Kayınvalidem "boyum 164" diyen birini bile "senin boyun 164 olamaz, 162 falansındır" diye düzeltip tersleyecek kadar boy konusunda takıntılı. İstemem de biraz tuhaf geçti. (Annesi sözlüme 2 gün kala "şu işi nişanla birleştirseydik keşke, şimdi günler kısa, Bursa'dan İstanbul'a gelmek zor, onlar akrabalarını niye çağırmış, biz bizimkileri çağırmak istemiyoruz ki... gibi şeyler söyledi. Telefonda kulak misafiri oldum. O yüzden çok gerildim.) İsteme sırasında babası "aslında biz kız istemekten ziyade oğlumuzu vermeye geldik.." gibi şeyler söyledi. Mecburen incelik yapıp güldük. Nişan için bohça bile istemediğimi söylemiştim sözlüme. Annesi strese girer, gereksiz masraf diye düşünmüştüm. Acaba ben de gereksiz incelik mi yapıyorum? Misal, ben söylemeyince sözde tektaş takmayı düşünen olmadı...Sözlüme düğün konusunda destek olamayacaklarını da söylemişler:(

eflatunpisi güzelm seninde işin bizimki gibi sarpa sarmış...sözlünün tutumuna bak,annesinin ağzıyla mı hareket ediyo yoksa orta yolu bulmaya mı çalışıyo bu önemli..sana değer vermesi önemli...düğün olmasın madem destek olmuycaklar...ama bence onların isteksizliği heralde uzak yerlerden olmanız olabilir..ama sanıyorum kii siz evlendiğinizde kayınvalidene uzak oturucaksınız,bu çok iyi bişey..isteme konusunda bazen abuk sabuk laflar konuşuluo ve her iki tarafta yanlış anlıo genelde..bunu ilk defa karşılaştığında insanların böyle bi konuda ilk kez konuştuklarından dolayı oluyor..dert etme sen,kimsenin ağzınada bakma...sen eğer sözlünden kötü bi laf duyarsan,kötü bi muamele görürsen ozaman tekrar düşün..yoksa ağzı olan konuşur duyma sen....

sağol ayşe_k.. ne kadar samimi ve ılımlı bir mesaj yazmışsın. sözlümden yana sıkıntım yok, anne-babasının lafıyla hareket etmiyor. biraz başına buyruk ve bu huyundan anne-babası şikayetçi. hatta kayınbabam beni oğlunun bu huyuna karşı uyardı. ama sözlüm bana karşı o kadar dikbaşlı değil tabii :)
allah bütün gelinlere sabır versin =)

bizim de 2 hafta önce sözle beraber istememiz oldu. senin başına gelenlerin benzerini ben de yaşıyorum. Sözlümün annesinin boyumu kısa bulduğunu da, "o kız büyük gösteriyo" minvalinde laflar ettiğini de biliyorum! Bunlara hem kulak misafiri olmuşluğum var hem de sözlüm kıyafet konusunda fikir istediğimde "büyük gösterecek kadınsı bişey giyme", "topuklu giysen iyi olur bence" gibi yönlendirmeler yaptı.

Dindar insanların dış görünüşe bu kadar takmasını gerçekten ben de anlamıyorum. Kayınvalidem "boyum 164" diyen birini bile "senin boyun 164 olamaz, 162 falansındır" diye düzeltip tersleyecek kadar boy konusunda takıntılı. İstemem de biraz tuhaf geçti. (Annesi sözlüme 2 gün kala "şu işi nişanla birleştirseydik keşke, şimdi günler kısa, Bursa'dan İstanbul'a gelmek zor, onlar akrabalarını niye çağırmış, biz bizimkileri çağırmak istemiyoruz ki... gibi şeyler söyledi. Telefonda kulak misafiri oldum. O yüzden çok gerildim.) İsteme sırasında babası "aslında biz kız istemekten ziyade oğlumuzu vermeye geldik.." gibi şeyler söyledi. Mecburen incelik yapıp güldük. Nişan için bohça bile istemediğimi söylemiştim sözlüme. Annesi strese girer, gereksiz masraf diye düşünmüştüm. Acaba ben de gereksiz incelik mi yapıyorum? Misal, ben söylemeyince sözde tektaş takmayı düşünen olmadı...Sözlüme düğün konusunda destek olamayacaklarını da söylemişler:(

insan yorumları okurken her cümlesinde kendinden bir şeyler bulabilirmi.Bende mayıs ayında nişanlandım kaynanacığım göçmen trakyalılar ben iç anadoluluyum o yüzden sıcak bakmadı oğlunu caydırmaya çalıştı,benimle tanışma olayını bile atabildiği kadar ileri attı en sonunda oğlu resti çekti senle yada sensiz olacak bu sen gelmezsen ben tek gider isterim diyip evden çıkınca mecburiyetten sanırım gelip istedi nişan yaptı.Daha dorusu biz yaptık onlardan kaynanam nişanlım görümcem ve damatlarından başka kimse yoktu.kaynanamın takacağı takıyı bile ben nişanlımdan fazla para verip biz aldık.mayıstan beri 2 defa telefonda 2 defa yüz yüze görüştük.Düğün için biz harıl harıl bişeyler alıp düşünürken hanfendi emeklilikte alacağı tazminatı oğlundan kaçırma planları yapıyor.Ben azla yetinmesini mücadele etmesini seven biri olduğum için sorun etmiyorum zaten para çıkarıp versede almam oğluna her seferinde siz anlaşabilecekmisiniz diye soran birinden.biz 3 sene çıktıktan sonra nişan yaptık mayıstan beri nişanlıyız hala bu soruyu soruyor.eğer seni sevmediğini düşünüyosan hissediyosan yardım etsede isteme boşver ilerde bunlar sana döner geri laf olarak. allah yardımcımız olsun

merhaba
ben de çok korkuyorum kaynanamla anlaşamamaktan
gerçi henüz ortada bişi yok ama 15 gün sonra isteme ve sözden sonra bozulursa aramız
ve başa çıkamaz ezilirsem
aslında ezilmem de sonuçta arada erkek arkadaşım var o da üzülür bu sefer oooofffff ne zor işler :18:

iki insan birbirini beğendikten sonra boyun ne önemi var ayrıca boy uzun olunca ya da manken gibi olunca daha iyi mi anlaşılıyor.önemli olan insanın huyu.benim kayınvalidem değilde eşimin teyzesi boyuma takmıştı neymiş çocuğum olmazmış, 7 haftalık hamileyim.çocuğum doğsun sağlıklı bi şekilde kucağıma alayım o lafın hesabını sorucam inş.boyum 155 ben halimden memnunum ona ne.ayrıca kayınvalidelerin huyudur gelinlere kusur bulmak kendileri süper ya benim ki 6 ayda yapmadığını bırakmadı şimdi altlı üstlü oturmamıza rağmen konuşmuyoruz.iyilik yaramıyo ne kadar iyilik yap,saygıda kusur etme yine yok.Ama artık onu memnun etmeye uğraşmayacağım kendi mutluluğuma bakacağım.

valla aynen öyle kendi mutluluğuna bak..kimseyi karıştırmayın hayatınıza...boy pos hikaye,çok güzel olsanız bu defada bunun gözü dışarıda derler... 3 günlük dünya yaa sevdiğiniz adam yanınızdaysa onunla mutlu olmaya bakın,her saniyenizin tadını çıkarın :(( inş bizde bigün oluruz

Canim seni cok cok iyi anliyorum. Bende ben tek tasimi istemistim bastan sözlüme söylemistim bunu, oda annesine söylemis ben sözlüme tek tas almak istiyorum diye anneside tabiki demis. Kuyumcuya gittigimizde kendileri sordular tek tas yüzüklerinizide görebilirmiyiz diye. Yüzükleri secerkende kimse karismadi tamamen bana biraktilar. Bende tabi abartmadan ucuzundan birtane tek tas aldim ayip olmasin diye ama ciddende begenmistim, parmaklarim ince oldugu icin gramida :D az cikti ve azda tuttu. Ilk basta ön yargili yaklasmis benim kaynanam, fakat simdi beni sevdigini hissediyorum. Kadin benden cekinmis galiba en basta. Ben bir takim seylere kulak misafiri oldugum halde saygimi vs. yitirmedim. Sende öyle yap. Eminimki oda görecektir senin nasil biri oldugunu. Ama seninde dedign gibi bazi kisiler okadar ince düsünemiyorlar. Misal Bohca, ufak tefek hediyeler özel günlerde vs. bazilari cok aliyor bazilari hic. Yilbasindada ban saat aldi sözlüm. Bende ona Kemer almistim. Fakat kaynanam gil birsey getirmediler yiyecek haric. Bize davetlilerdi. Bazilari diyor altin almak lazim bence buda cok abartili yilbasi icin ufak hediye olur. Habire Altin vs. alinirsa evin yolu bulunmaz, bence karsi tarafida düsünmek lazim ama deigim gibi karsi tarafinda birazcik olsn detaylarini düsünmesi lazim ince ufak tefek hediyeler getirirlerse cok iyi olur, ha ben hediye ye düskünüm vs. diye degil cevreye mahcup olmamak acisindan, sonucta hergelen soruyor ne getirdi damat ne getirdi kaynanan diye her özel günde. Cok sacma ama milletimiz böyle malesef :(

Sayfaları bi şöyle okudumda.

En iyisi kaçmak haaa :)

Daha bekarım sevgilim var yakında da düğün var inşallah ama bu isteme misteme kaynana olayları okurken gerdi beni, kaçarak evlensek hepsnden kurtulmuş olacağız :)

Ay söylemeden edemeyeceğim: Kaynanayı ne yapmalı, kaynar kazana atmalı. Yandım gelin dedikçe, altına odun atmalı ohh :D

Canim seni cok cok iyi anliyorum. Bende ben tek tasimi istemistim bastan sözlüme söylemistim bunu, oda annesine söylemis ben sözlüme tek tas almak istiyorum diye anneside tabiki demis. Kuyumcuya gittigimizde kendileri sordular tek tas yüzüklerinizide görebilirmiyiz diye. Yüzükleri secerkende kimse karismadi tamamen bana biraktilar. Bende tabi abartmadan ucuzundan birtane tek tas aldim ayip olmasin diye ama ciddende begenmistim, parmaklarim ince oldugu icin gramida :D az cikti ve azda tuttu. Ilk basta ön yargili yaklasmis benim kaynanam, fakat simdi beni sevdigini hissediyorum. Kadin benden cekinmis galiba en basta. Ben bir takim seylere kulak misafiri oldugum halde saygimi vs. yitirmedim. Sende öyle yap. Eminimki oda görecektir senin nasil biri oldugunu. Ama seninde dedign gibi bazi kisiler okadar ince düsünemiyorlar. Misal Bohca, ufak tefek hediyeler özel günlerde vs. bazilari cok aliyor bazilari hic. Yilbasindada ban saat aldi sözlüm. Bende ona Kemer almistim. Fakat kaynanam gil birsey getirmediler yiyecek haric. Bize davetlilerdi. Bazilari diyor altin almak lazim bence buda cok abartili yilbasi icin ufak hediye olur. Habire Altin vs. alinirsa evin yolu bulunmaz, bence karsi tarafida düsünmek lazim ama deigim gibi karsi tarafinda birazcik olsn detaylarini düsünmesi lazim ince ufak tefek hediyeler getirirlerse cok iyi olur, ha ben hediye ye düskünüm vs. diye degil cevreye mahcup olmamak acisindan, sonucta hergelen soruyor ne getirdi damat ne getirdi kaynanan diye her özel günde. Cok sacma ama milletimiz böyle malesef :(

Önemli olan karşımızdakine değer verdiğimizi hissettirmek elbet. Ve ufak hediyeler de bunun bir yolu bence de. Sözlüm ailesini kendi doğumgününde bizimkilerle tanışmaya getirdi. Annem de hem pasta almış hem de bir yelek hediye almış. Davranışı benim bile hoşuma gitti. Sözlümün ailesi de benim doğumgünümde isteme ve söz için geldiler. Doğumgünüm olduğunu biliyorlardı, ta tanışama günü konuşulmuştu gün. O gün söz kesilmesine rağmen ne bir pasta ne bir hediye, söz sepeti vs getirdiler. Ben artık bunların üzerinde durmamaya karar vermiştim ki...

Annem iade-i ziyaret amacıyla kayınvalidemi arayıp, 10 gün içinde müsaitseler gelmek istediğimizi söyledi. Hem de nişan-düğün takvimini belirlemek ve bunları planlamak maksadında olduğumuzu söyledi. Ancak kayınvalidem en fazla 2 gün sürecek sudan sebepler öne sürerek, ziyaretin ocak ayında mümkün olamayacağını söylemiş! Zaten şubat başında nişan yapmak niyetindeydik! Tabii annemler çok kırıldılar, insan bir ayda bir gün zaman ayıramaz mı dediler, bizim size karşı bir hatamız mı oldu da böyle değer vermez tavır takınabiliyorsunuz diye çıkıştılar. kayınvalidem bunun üzerine alttan almış. bizimle bir sorunu olmadığını, beni çok beğendiğini, güleryüzlü, terbiyeli vs olduğumu, ama kendi oğullarına kızgın olduklarını söylemiş. sonrasında da sözlümü kötülemiş durmuş. dikbaşlı olduğunu, onlara hiç danışmadığını, kendi karar verdiğini, çok asabi, vs vs olduğunu anlatmış. annem de sözlümden yana çıkmış biraz. "gençler kendi kararlarını kendi alırlar, bize ancak destek olmak düşer...tartışmalar sırasında kötü sözler söylenebilir, biz çocuklarımızı affetmeliyiz" gibi...
biraz tatlıya bağlayarak kapatmışlar.

bu konuşmadan sonra sözlümün tavrını merak edenlere: "annenler çok yerinde davranmışlar. birinin anneme silkelemesi gerekiyordu, yoksa nasılsa beni çekiyorlar diye naz ve saygısızlık yapmaya devam edecekti" dedi, hem bana hem annemlere.

bu arada o konuşmayla beraber ev düzme, nişan ve düğünle ilgili herşeyin bana, sözlüme ve benim aileme kalacağı anlaşıldı. hayırlısı bakalım... kemer sıkmaya devam

PS: kızlar çok uzun yazmışım, kusura bakmayın. insanın canı sıkkın olunca içini döküveriyor :S

Back