• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemgille evi ayirip farkli sehre tasininca vebalemi girmis oluyorum ?

Ne vebali Allah aşkına ya.
Ben de eşimle beraber annemin alt katına geldim.
Kv kp uzak. Ne yapalım yani aman onların gönlü olsun diye çocuğumla, eşimle ortada sürünecek miydim?
Ne söylerlerse söylesinler aldırmayın, zaten ortada vebal falan da yok.

Yaşadıklarınızı yaşamış olsaydım, sanirim ben anne babamın yanına dönerdim. Çünkü kaybedecek hiçbirseyim olmazdı.. Doğurun Allah'ın izniyle bebeğimiz.. Herşey bir bir yoluna girsin inşallah..

Vebal alma konusuna kadar okuyamadim. Benim sasirdigim tek sey hangi yurekle evlendiniz?
Hem kacmissiniz. Hem kv evine gitmis. Hem dogum yapacaksiniz. Esiniz de issiz..

Neyse butun konuyu okudum sukur edin guzel bir aileniz varmis..yardimci olacaklarmis. Onlar olmasa ne olacakti? Biraz dusunerek hareket edin. Baliklama dalmayin. Artik anne de olacaksiniz..

Ailenizin yanina tasinin. Kv deyi bosverin. Vebal altina girmis olmazsiniz merak etmeyin

Esin ne dusunuyor peki

Bi nevi ic guveysi gibi gitmis olacak

Kusura bakmayin da icguveysi ne demek Allah askina kim cikariyor bunlari? Tabiki mahalle, toplum..

Etrafimda ailesinin durumu iyi olup hatta baya baya zengin olup, kendileri gibi zengin olan insanlarla evlenen tanidiklarim var. Eşleri zengin oldugu halde babalarinin aldigi arabaya biniyorlar, annelerinin kartindan harcama yapabiliyorlar. Anne baba icin evlat evlense de evlattir.

Şimdi F _Fatimatuzzehraliva_ kardesimiz de ayni sekilde evlat olarak anne babasindan destek gorebilir. Umursamayin boyle seyleri kardeslerim, bu tur cumleler cekemeyenlerin, kiskananlarin kurdugu cumlelerdir. Anne babanizin durumu varsa sizde çatir çutur yersiniz. Emin olun o icguveysi lafini edenler kendi ailelerinde olsa onlarda yemek icin debelenir. Cok rahatsiz olursaniz aylik 100-200 lira kira verirsiniz, sorana da kira oduyoruz aileme dersiniz, fiyatini da soylemezsiniz. Ev sahibi memnun kiraci memnunsa kalani kimseyi ilgilendirmez.

Tepkim ozel olarak size degil son mecnun son mecnun polemige gerek yok, sevgiler

Kusura bakmayin da icguveysi ne demek Allah askina kim cikariyor bunlari? Tabiki mahalle, toplum..

Etrafimda ailesinin durumu iyi olup hatta baya baya zengin olup, kendileri gibi zengin olan insanlarla evlenen tanidiklarim var. Eşleri zengin oldugu halde babalarinin aldigi arabaya biniyorlar, annelerinin kartindan harcama yapabiliyorlar. Anne baba icin evlat evlense de evlattir.

Şimdi F _Fatimatuzzehraliva_ kardesimiz de ayni sekilde evlat olarak anne babasindan destek gorebilir. Umursamayin boyle seyleri kardeslerim, bu tur cumleler cekemeyenlerin, kiskananlarin kurdugu cumlelerdir. Anne babanizin durumu varsa sizde çatir çutur yersiniz. Emin olun o icguveysi lafini edenler kendi ailelerinde olsa onlarda yemek icin debelenir. Cok rahatsiz olursaniz aylik 100-200 lira kira verirsiniz, sorana da kira oduyoruz aileme dersiniz, fiyatini da soylemezsiniz. Ev sahibi memnun kiraci memnunsa kalani kimseyi ilgilendirmez.

Tepkim ozel olarak size degil son mecnun son mecnun polemige gerek yok, sevgiler

Icguveyi etiketiñi ben yapistirmadim malumunuz ayni ulkede yasiyoruz..

Benim kastim aslunda nasil ki biz aile apartmani dahi olsa kv kp gorumcden uzak mesafeli bir iliski tercih ediyoruz

Ayni sekilde erkeklerde bu anlayista olabilirler

Ister kabul edin ister etmeyin erkek kadin fark etmez kim kv kp in kanatlari altindaysa deplasmandadir

Burada tonla kv ile ayni apartmanda otursam nasil olur diye konu aciliyor ve ezici bir cogunluk sakinnnn aslaaa diye basliyor yoruma..

Yani diyecegim o ki biraz empati biraz da erkeklerin tarafindan bakalim olaya..

Sen ben demesek belki en yakinlari diyecek iste gittin icguveysi gibi girdin aralarina falan filan

O sebeple esinin dusuncesini sordum. Polemik olmasin tabiki ama bukadarcik cevap verme hakkim vardir diye dusunuyorum.

Konu sahibinin hakkinda hayirlisi..

Icguveyi etiketiñi ben yapistirmadim malumunuz ayni ulkede yasiyoruz..

Benim kastim aslunda nasil ki biz aile apartmani dahi olsa kv kp gorumcden uzak mesafeli bir iliski tercih ediyoruz

Ayni sekilde erkeklerde bu anlayista olabilirler

Ister kabul edin ister etmeyin erkek kadin fark etmez kim kv kp in kanatlari altindaysa deplasmandadir

Burada tonla kv ile ayni apartmanda otursam nasil olur diye konu aciliyor ve ezici bir cogunluk sakinnnn aslaaa diye basliyor yoruma..

Yani diyecegim o ki biraz empati biraz da erkeklerin tarafindan bakalim olaya..

Sen ben demesek belki en yakinlari diyecek iste gittin icguveysi gibi girdin aralarina falan filan

O sebeple esinin dusuncesini sordum. Polemik olmasin tabiki ama bukadarcik cevap verme hakkim vardir diye dusunuyorum.

Konu sahibinin hakkinda hayirlisi..

Estagfirullah cevap verme hakkiniz konusunda ben karar merci olamam. Siz cok haklisiniz yazdiklariniza birsey demiyorum fakat bu yargiyi siz kirmazsaniz ben kirmazsam, bizlerde bir zaman sonra o elestirdigimiz toplum-mahalle baskisini yapan konumuna dusecegiz. Bir bayan olarak babamin verdigi evde otursam eşim gurursuz olarak nitelendiriliyor. Ama babam ölse bize de bir ev miras birakmis olsa o evde oturunca kimse bisey demiyor, babasindan kaldi diyorlar.

Veyahut babam bana harclik verse kocasi nasil kabul ediyor derler, ama babamdan bana yine ölse para miras kalsa biz onu yerken kimse kocama kayinbabasinin parasini yiyor demiyor. Ulkede miras hak, harclik-destek gurursuzluk.

son mecnun son mecnun bakmayin boyle konustuguma, bu yazdiklarimla ilgili seyler yaşasam ben de kocamin ele karsi malzeme etmek istemem. Bu dedigimle kendimle celistigimin farkindayim elbet. Fakat yaziyorum ki okuyanlara duyarlilik olsun.

Dunyayi kurtarirsa biz kadinlar kurtarır. Bir kadin bir cocuk yetistirirken, bir nesli şekillendiriyor.. Biz dogru şekillenelim ki nesiller kurtulsun.

F _Fatimatuzzehraliva_ kardesim siz de vicdaninizdan, merhametinizden vurulmayin.
Sizin bir yukumlulugunuz yok. Ama eşiniz anne babasinin rizalarini almaya calissin, gonullerini yapmaya calissin. Veballik bir durum olmasi icin haklarina giriyor olmaniz lazim. Siz bir aile kurmussunuz, onlar anne baba olarak topraginizin koklenmesini istiyorsa sularlar, yok koklenmeyecek toprakta kalmanizi istiyorlarsa esas onlar sizin hakkiniza girer. Almaniz gereken yalnizca hayir duasi, o da eşinize düşer, gelin olarak sizi baglamiyor. Ha ille de dua etmeyip kendi nefisleri icin yolunuza taş koyuyorlarsa da goren Allah var, O da size yeter. Siz zaten yuvanizi kurup, onlari da ihmal etmediginiz muddetce zamanla herkes herseye alişir.

Cok uzun yazdim kusura bakmayin, Allah hepimizin hakkinda hayirlisini nasip etsin

Kredi ile ev almak istemiyorsunuz faiz olur diye, ama torpil ile is bekliyorsunuz kul hakkindan korkmadan.
Kv'de, kp'derin gönlü kirilmasindan korkuyorsunuz fakat kacarak evlendiginizde, kendi annenlerin gönlü kirilmasindan korkmadiniz.

Daha kendi geciminizi saglayamadiginiz halde, bebek dünyaya getiriyorursunuz, hic onun maddi ve manevi durumunu düsünmeden.

Gelmisiniz kac yasina, kacmak, sevismek ve bebek yapmak icin yeteri olgunsunuz fakat halen baskalarin sizin düzeninizi kurmanizi bekliyorsunuz.

Gercekten konu her sekilde elimde kaliyor.

Kredi ile ev almak istemiyorsunuz faiz olur diye, ama torpil ile is bekliyorsunuz kul hakkindan korkmadan.
Kv'de, kp'derin gönlü kirilmasindan korkuyorsunuz fakat kacarak evlendiginizde, kendi annenlerin gönlü kirilmasindan korkmadiniz.

Daha kendi geciminizi saglayamadiginiz halde, bebek dünyaya getiriyorursunuz, hic onun maddi ve manevi durumunu düsümeden.

Gelmisiniz kac yasina, kacmak, sevismek ve bebek yapmak icin yeteri olgunsunjz fakat halen baskalarin sizin düzeninizi kurmanizi bekliyorsunuz.

bütün düsündüklerimi yazmisiniz

Bi an çocukluğuna kadar ineceksin falan diye korkmadım değil :KK48:

Ekmek nerdeyse ev orda olur.
Yaşadığınız yerde iş bulamıyorsa gitmek en karlısı tabiiki.

Ama ailene de o kadar yüklenmeyin.
İşini bulsun eşin.
Evi yavaş yavaş düzersiniz.

Kv kp de ilk başta kötü hisseder tabii
Çok normal
Ama onlar da alışırlar hiç merak etme.

Suçlu gibi de habire gönül almaya çalışmak da mantıklı değil.

Orada iş bulduk, gidiyoruz.
Bitti

annenlerin yanina git hayatini kUr!
kac yasindasiniz ki? amcam sana is bulcam dedi zink diye ciktim isten iyimis...

Hay ağzın bal yesin. Amcası belediyeye hastaneye ise koyacakmış güya, faiz konusunda vebal konusunda bu kadar hassassınız da, torpille ise girecek adamın kazandığının helal olacağına nasıl kanaat getirdiniz bunun vebali sözde inancınızın neresinde? bu mu dürüst merhametli adam? Dürüstlük ne demek size göre?

Daha kendi geciminizi saglayamadiginiz halde, bebek dünyaya getiriyorursunuz, hic onun maddi ve manevi durumunu düsünmeden.

Gelmisiniz kac yasina, kacmak, sevismek ve bebek yapmak icin yeteri olgunsunuz fakat halen baskalarin sizin düzeninizi kurmanizi bekliyorsunuz.

Selamun Aleykum kizlar. Ben A sehrinde yasiyordum 10 ay once esimle evlenip B sehrine geldim. Yanliz biz kacarak evlendik. Annemler gurbet oldugu icin vermemisti. Akrabayiz esimle. Ve cok mutluyum cok sukur. Cok anlayisli olgun bir esim var. Kendi ailemlede hemen baristik esimi cok sevip sayiyor Ailem hamdolsun.

Kayinvalidemgil bizimle oturursan sana 1 sene sonra ev alicaz dedi. Bende tabiki inandim kabul ettim ve beraber oturuyoruz. Hersey bu kadar normal seyrinde giderken yanliz benim esim bir turlu is bulamadi cunku yasadigimiz sehir gercekten cok kucuk herkes bir yerden soz verdi lakin hep sozde kaldi giremedi. Kendi yasadigim sehir uc buyuk sehirden birisi is imkani cok fazla. Biz o kadar bunaldikki artik duzen kuramadigimiz icin birde yeni hamileyim esimle oturup agliyoruz dua ediyoruz bazen illaki birbirimize yansiyor tartisiyoruz.

Doluya koyuyoruz almiyor bosa koyuyoruz dolmuyor. Esim pazarda calisiyor sigortasi yok haftalikci. Dogum yapacagim yaza onami yanayim duzenim yok onami yanayim. Esimin isi yok onami yanayim. Esimin ailesinin bizim dugun taki paramiz haric ustune biriktirdikleri para var ev almaya kalksak ustune 70 bin borca girmemiz gerek.

Esim krediyede karsi elden nerden bulcaz hakli olarak kim verir. Verdi diyelim aldik diyelim evin icinede gecemezsiniz diyorlar borcu bitmeden biz odeyecekmisiz bende kizdim neden herkes evladina duzen olustururken siz bize duzen kurmak istemiyorsunuz diye. kv. basiniza duseni alirsiniz gerisi size ait diyor. Simdide arada derede.

Kv. Cok tutucu yasadigimiz sehir cok soguk bir yer ev buz petegi yakiyorum o kapiyor. Yada derecesini dusuruyor. Cok para gelirmis. Hamileyim ve yaklasik 2 haftadir gribim rahatsizim gecen hafta serum aldim. Herneyse asil soruma gelirsem kendi annemgilin durumu iyi gelin yanimiza diyorlar. Evinizde hazir kiraciyi cikaririm siz oturun kira falan istemem diyorlar . Abiminde iyi bir isi var cevresi cok isini bulurum. Arti olarak bana yardim eder parasiz birakmam diyor. Sadece evini icini dosemek kalacak geriye onuda yapariz diyor annemler. Bir bogaz derdimiz elektrik su olacak.

Esimde ise girdimi aldigi parayi birikim yapar evimizi aliriz A sehrinde zamanla insallah diye dusunuyoruz. O kadar bunaldim ki B sehrinde hic kimsem yok beni anlayanda yok hamileligim o kadar bunalimli geciyor ki korkuyorum birsey olacak diye. Esimin ailesine gelirsek esim annesine soylemis moral sifir gonlum yok ama siz bilirsiniz diyor. Is burdanda bulurdu zamanla diyor. Biz nasil oturduk zamaninda beraber diyor.bizde sizin icin cabaliyoruz diyor. Kayinpederim zaten hic evin muhabbetini dahi etmiyor herkes cok memnun bize duzen kurmaya kimsenin niyeti yok.

Kp isine gelirse benle konusuyor isine gelmezse hic yuzume bakmiyor. Kayinvalidemle bende konustum. Tatli dille konustum kendisi tek kelime etmedi. Anne hayir duasi edin bize dedim gonlum yok dedi. Anne eger bize engel olursaniz artik bizim ve karnimdaki bebegin vebaline girersiniz dedim. Suan ayni evin icinde limoniyiz. Biz burdan ev alirsak 4 5 sene borc odicez odedigimiz gibi evin icinde oturamicaz.

Buradan alacagi asgari ucretle evimi gecindircez cocugun ihtiyaclarinimi karsilicaz yoksa borcmu odicez. Ama A sehrine gidersek esimle hem duzenimiz olcak hem iyi bir isi olacak hemde benim buradaki yanlizligim bitecek :KK43: kv ve kp. Aklimi karistiriyor ya gonulleri olmazsa isimiz gucumuz rast gitmezse diye dusunuyorum cok canım sıkkın kızlar. Hakkinizi helal edin cok uzun oldu.

-Yorumlardan oturu bu eklemeyi yapma zorundayim. Benim esim issiz degildi fabrikada calisiyordu amcasi belediyeye sokacagim diye cikartti sokamadi hastneye sokacagim dedi yine ici bos cikti bu sebeple issiz kaldi. Bana kv kp acitasyon ve duygu somurusu yaptiklari icin ve hamilelik duygusalligi hassasligi eklenince yanimda kimse olmayinca size sormak istedim. Kendimi cok yanliz hissederken lutfen sizde uzmeyin beni. Ben ailemin gonlunu aldim almasaydim bana bu sekilde teklif sunarlarmiydi gidince yine helallik alacagim. Esimle birbirimizi cok sevdik ayrilamadik cahillik ettik belki ama inanin ayrilamadik. Ailem esim kotu diye vermediler gurbet diye vermediler. Esim cok olgun merhametli bi insan. Ve benim resmi nikahim da var cok sukur. Lutfen isin icini bilmeden kimseyi yargilamayin. Kimse benim basima gelmez demesin..m
Erkeğin ailesiyle beraber oturulacak diye bir kanun mu var tabiki istediğin yerde istediğin şehirde kalabilirsiniz sormanız hata sadece bizim düşüncemiz bu artık A şehrinde yaşamaya karar verdik diyecektiniz...

Aile desteği güzeldir fakat niye yapmıyorlar demek yanlış olur .
Eşiniz işsizken neden bebek yaptınız ? Neden eşinize bir işe girip beraber yardımcı olmadınız ?
Kaçarken iki kere düşünseydiniz keşke
Kimse kimseye evladı diye yardım etmek zorunda değil.
Gönülden yardım eder amenna ne güzel
Ama nimet oturduğunuz yerden armut piş ağzıma düş olnaz

Başlığa göre cevabım kendi evini kurmak neden vebal olsun hiç de vebal olmaz
İçeriği okuyunca da düşüncem aynı hatta onların gönülsüz olmasını umursamamanız lazım iş yok, ev yok ama taş koyan kv kp var olacak iş mi?
Siz eşinle karar verin onlara sadece saygı duymak düşsün kendi evinizi kurmak için onlardan icazet almak zorunda değilsiniz

Hamileyimden sonrasini okumadim. Kusura bakma ama daha esinin isi yok evin yok neyinize guvenip bu dunyaya bir canli getiriyorsunuz? Rizkini Allah verirdeki rizik anne sutuymus bir hoca aciklamisti. En dogrusu ne olacak gibi hissediyorsaniz onu yapin

Kuzum sen bu içindeki vebal duygusunu onlara yansitmissin onlarda burdan vuralim demişler anladığım kadarıyla hata sende ömrünün sonuna kadar beraber oturacak deilsiniz herhalde bende üç yıl beraber oturdum kb ve kp le ama benimkiler çok iyiydi benim esimde fabrikada çalışıyordu Birgün geldi ve dediki ben uzmanlık sınavlarına girmek için Ankara'ya gidiyorum. Ve gitti aradı kazandım dedi üç beş ay sonra biz siirte geldik şimdi burdayız çok şükür rizkin nerdeyse oraya sürükler seni rabbim zaten bu kadar sıkma canını biz bu yalnızlığı bu sıkıntıyı keyfimizden çekmiyoruz sonuçta esimin tek düşüncesi sizi rahat ettirip çocuklarımın geleceğini garantiye almak istiyorum diyor sizde öyle düşünün mümkünse

Back