• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dusuncesiz arkadas

Evet konusmayi dusunuyorum cunku iyice psikolojimi bozdu mesela bisey anlatiyorum ayy tekme atti gel elini koy diyo en cokta su zoruma gitti diger arkadadimda hamile oldugunu ogrendi bende tedavi icin doktora gificem oda biliuor bunu bizde kontrole gidicez beraber gidelim dedi o gun cok agladim onlarbebeklerini kalp atislarini duyarken ben tedavi icin gidiyorum bunu bildigi halde nasil bole bisey soyler simdide sen ne zaman doktora gideceksin deyip duruyor o da rutin kontrole gidecekmis sen git ben simdi gitmicem diyorum olsun yanliz gitmeyim diyor

Allahim tez zamanda saglikli bir gebelik yasatip meleginin kokusunu icine cektirir insallah canim benim...benim bile canim sikildi sen boyle anlatinca cok sinir oldum arkadasiniza:KK62:bence senin suanda stres yapmaman gerekiyor ama bu kisi senin durduk yere canini sikip iyice kafana takmana sebep oluyor yaaEn Büyük KKben sinir oluyorum boyle insanlara karnindaki bebege yazik ya bu kadar dillendirmeyi ballandira ballandira anlatmayi falan nasil goze aliyorki insanoglunun kendi evladina bile gozu deger derlerki bu arkadas sizi uzdugunu nasil dusunemiyor...sen suan sadece kendine odaklan lutfen canim olabildigince gorusme bu arkadasinla bence sen bisey anlatmaya calissanda bu kadin bu sefer dehasan beni cekemiyor der zaten :KK66:Allahim sana saglik versin insallah dualarimiz kabul olurdu o duyguyu yasarsin sende canim:KK19:

Evet konusmayi dusunuyorum cunku iyice psikolojimi bozdu mesela bisey anlatiyorum ayy tekme atti gel elini koy diyo en cokta su zoruma gitti diger arkadadimda hamile oldugunu ogrendi bende tedavi icin doktora gificem oda biliuor bunu bizde kontrole gidicez beraber gidelim dedi o gun cok agladim onlarbebeklerini kalp atislarini duyarken ben tedavi icin gidiyorum bunu bildigi halde nasil bole bisey soyler simdide sen ne zaman doktora gideceksin deyip duruyor o da rutin kontrole gidecekmis sen git ben simdi gitmicem diyorum olsun yanliz gitmeyim diyor

Ne kadar zamandir istiyorsunuz peki?

Allah gönlünüze göre versin. Ben 2 yıllık evliyim. Henüz çocuk düşünmüyoruz. Dün daha iki kere konuştuğum bir arkadaş neden bebek yapmıyorsunuz dedi. Daha önce de başka biri eşime bunun çocuğu olmuyorsa boşa dedi, hem de ben yanındayken. İnsanların bu kadar patavatsız ve burnunu sokmaya meraklı olması çok canımı sıkıyor. Ki ben henüz düşünmediğim halde.

Allah kucağını doldursun, aratmasın inş. İstersen bir süre görüşmelerine ara ver. Onlar normal sohbetlerini yapıyorlar ve sana batıyordur. Biraz kendine yönel ve zihnini arındır.

Bende hamile olduğumu öğrendim ve liseden beri görüştüğümüz çok yakın bir arkadaşım var ona söylediğimde bana verdiği teki "aaaaa çok sevindim, dikaktt et düşük olmasın" olmuştu. Bozuldum tabi haklı olarak. Oda bir düşük yaşadı peşinden tekrar hamile kaldı ve şuan 1 yaşını geçmiş kızı var. Benim bebeğimi kalp atışı olmadığı için aldılar. Bebek haberinin ardından 1 buçuk ay geçti ne aradı ne sordu dün aradı nasılsın nasıl gidiyor diye. Anlattım durumu hadi yaa üzülme falan filan dedi ama ne bilim samimi gelmedi bana nedense. Kaldı ki ben onun hamileliği boyunca aradım sordum hediyeler aldım. Bazen insanlar çok acımasız olabiliyor maalesef :KK61:

Yahu bu arkadaş sonuçta annen baban, eşin sevdiğin değil ayrıca anşayışsız ve duyarsız bir arkadaş. Çek arana mesafeyi, sana onu kıskandığını bile ima edebilir kestir at nedir yaa?!

duyarsız, anlayışsız bir arkadaş arkadaş mıdır Allah aşkına ya. sen onun anasımısın da bi de doğumda yanımda ol demiş.

Şuna inanırım kişi muameleyi hak eder. o sana naz yapa biliyorsa sen ona naz yapabilme ortamı vermişsindir. Bu eşler için de geçerli adam kadına saygısızlık yapabiliyorsa kadın ona o fırsatı vermiştir. Kimseyi fazla insan yerine koymayın hele size saygısızlık yapana ASLA.

Canim allah sanada tez zamanda saglikli bi bebek nasip etsin senin icin dua edicem bu konuda seni hakli gordum senin yerinde olsam bi uyari atisi yapardim arkadaslarima yaptiklarini hatali buldum bir an once kendilerinr gelseler iyi olur:63:

Rabbim inşallah en kısa zamanda evlat hasretinizi dindirsin sağlıcakla hayırlısıyla bir evlat nasip etsin size inşallah. Arkadaşınıza gelince bence yakınlık derecenizi bilmiyorum ama açıkca söyleyin canım normal söylüyorsun anlamıyorsundur üzülüyorum içimde hep ağır geliyor bence bu tür konuları pek açmayalım bebeğini seveceksin tabi ama en azından kontrollerine falan gelemem diyebilirsiniz baktınız anlamıyor tek çare uzak durmak bu resmen düşüncesizlik kim karşındakini bu derece anlayamaz şaşırdım doğrusu :KK51:

Valla ben cocugum oldugu halde hamileligini boyle abartanlardan sıkılıyorum.
Bazilari hamileyken tek dusunceleri doguracaklari cocuk oluyor o yuzden baska konu konusamaz hale geliyorlar. Yakin arkadassaniz bir sure idare edin kotu niyetli olup olmadigini bilirsiniz zaten.

Herkese gunaydin cocuk tedavisi goruyorum malesef olmuyor bunu yasayan bilir cok uzuluyorum agliyorum disarida bi hamile gorsem Allahim onu nazarlardan koru banada nasip et diyorum cevre baskimda fazla bu daha cok etkiliyor benim bi arkadasim var hamile surekli yanimda gittigimiz her ortamda cocugundan bahsediyor bu beni hem uzuyor hemde cok sikiyor hassas oldugum icin boyle dusunuyorum diyorum ama gercekten abartiyor diger bi arkadasimizda hamile ikisi doktora kontrole gidecekler sende gel diye tutturdu tabiki gitmek istemedim cocuguna alisveris yapmaya doktor kontrollerine herseye beni goturmek istiyor dun gunumuz vardi abartisiz kalkana kadar bebeginden bahsetti benide bozdu herkesin icinde akil verir gibi kitap oku puzzle yap unut cocugu hep cocuk takiyorsun dedi evde cok agladim insanlar niye dusuncesiz acaba benmi abartiyorum esime anlattim oda bana hak verdi peki ya sizce abartiyormuyum

hemde biraz fazlaca düşüncesiz

ben ilk hamileliğim 4. ayda üzücü bir şekilde sonlandı
ozamana kadar sürekli çocuklarından bahseden arkadaşlarım benimleyken olabildiğince çocuklarından bahsetmediler ki onlardan bahsetmeleri beni yaralamazdı çoktan doğmuş büyümüş çocuklardı.
bende hamileyken çocuğu olmayan arkadaşlarıma bebeği sormazlarsa hiç bahsetmezdim sorarlarsa da şimdilik iyi der geçiştirirdim nispet yapıyorum gibi algılamalarından korkardım
ama üzülmeyin o onun düşüncesizliği siz haklı olarak çok hassassınız

onun çocuğu olması onun marifeti olmadığı gibi
sizin şimdilik olmaması da sizin eksikliğiniz değil
Allah verirse olur vermesse olmaz herşey O'na bağlı
sadece tevekkül edin insanları fazla umursamayın

Herkese gunaydin cocuk tedavisi goruyorum malesef olmuyor bunu yasayan bilir cok uzuluyorum agliyorum disarida bi hamile gorsem Allahim onu nazarlardan koru banada nasip et diyorum cevre baskimda fazla bu daha cok etkiliyor benim bi arkadasim var hamile surekli yanimda gittigimiz her ortamda cocugundan bahsediyor bu beni hem uzuyor hemde cok sikiyor hassas oldugum icin boyle dusunuyorum diyorum ama gercekten abartiyor diger bi arkadasimizda hamile ikisi doktora kontrole gidecekler sende gel diye tutturdu tabiki gitmek istemedim cocuguna alisveris yapmaya doktor kontrollerine herseye beni goturmek istiyor dun gunumuz vardi abartisiz kalkana kadar bebeginden bahsetti benide bozdu herkesin icinde akil verir gibi kitap oku puzzle yap unut cocugu hep cocuk takiyorsun dedi evde cok agladim insanlar niye dusuncesiz acaba benmi abartiyorum esime anlattim oda bana hak verdi peki ya sizce abartiyormuyum
Ablamla ortak arkadaşımız var , ablam 2. çocuğuna hamileyken yanına çocuğu olmayan arkadaşımız oturmaya gelmiş . Bana dediki ; ....... Oturmaya geldi kendimi kötü hissettim üzülür diye hamileyim diyemedim ! İnsan dediğin arkadaş dediğin böyle olur . Peki o arkadaş naptı , ben çocuksuz yaşamı tercih eden biriyim bunu biliyor ; evlatlık aldı evlatlığı geldiği gün ay annelik çok güzel bir his insan anne olmadan haketen anlayamıyormuş gibi abuk bir telefon mesajı attı ama ablama atmıyor bu mesajı bana

Son düzenleme:
belki biraz hassas davranıyorsun tabi onunda biraz daha dikkatli olması lazım insan çocuğu olunca hep ondan bahsetmek istiyor seninde inşallah çocuğun olduğunda farkında olmadan ondan bahsedeceksin , bende 1,5 yıl önce ciddi bir rahatsızlık geçirdim insanlar yanımda hastalıklarından bahsettiklerinde bende sinir oluyorum benim ki daha ciddi ben anlatıyor muyum falan diyorum kendi kendime ama sonra düşününce onlar bunun farkında değiller kimse kimsenin psikolojisini bilemiyor ki diye kendime kızıyorum ve hassas olduğumu düşünüyorum.

canım merhaba ben senii çok iyi anlıyoruumm..bende tedavi görüyorum ALALH ım ne zaman nasip ederse artııkk..benim de 2 arkadaşım hemen hamile kaldı..bir tanesi 2. ciye diğeri ilkine hamileydi..ilk hamilelik yaşayan halden anlayan biriydii benim yanımda aman şöle aman böle demedii hiçç muhabeet etmezdii pekk ben kendim sorardım nasıl gidiyorr filan diye..ama diğerii 2. ciye hamile olan bir günn benim yanımda çook şükür bekletmeden verdii beklemedik dedii ...sonra geldii kontrolden elleri ayakalrı şöyle böylee ben kıskanmadım ama canım çoook sıkılmıştıı..sanki dedim nispet yapıyooorrr..bende fazla muhatap olmuyoruumm onunla..

Bence bu konuda hassas olduğnuuz için gözünüze batıyor arkadaşın sana güzel bir öneri de bulunmuş aslında ne kadar kafa olarak rahat olur zamana bırakırsan o kadar kolaylaşır. Ben de istiyorum tedavi görüyorum 2 aşılamam bir tüp ve bir de dondurulmuş denemem var negatif. bu sitede olsun sosyal hayatta olsun her arkadaşım hamile kaldı hele hele hamilelerin olduğu bir ortam olunca ister istemez bu konular konuşuluyor. Allah tez zamanda nasip etsin inşallah huzursuz oluyorsan gitme bahane uydur ama hayat böyle bu da bizim sınavımız elbet zamanı gelince olur Allah hayırlısını versin öncelikle.

bilimsel olarak tam olarak kanıtlanmış mıdır araştırmadım bilmiyorum ama bir doktordan şunu duymuştum. Hamile kalmaya çalışan insanların, çok fazla bebekli ortamlarda ya da hamile insanlarla beraber olmaması gerektiğini, bunun prolaktin seviyesini arttırıp, gebeliği geciktireceğini söylemişti. Dediğim gibi emin değilim ama bunu hangi arkadaşıma tavsiye ettiysem kısa zaman sonra hamile kaldılar. Şu anda fazlaca bebek istediğiniz için bebekle ilgili konular sizde duygusal değişimlere, dolayısıyla duygusal değişimlerde hormonsal değişimlere neden oluyor

Ben sirf bu sebepla bir arkadasimla gorusmeyi kestim bana da surekli sorup duruyodu yok mu bisey neden olmuyor doktora git bilmem ne sanki ben akil edemiyorum her gordugunde telefonda sorardi gicik oldum bidahada gorusmedim simdi hamileyim cok sukur Allah isteyen herkese nasip etsin bilirim ne demek oldugunu anliyorum seni ama gececek bu gunler emin ol ben yapamadim ama sana tavsiyem kendini uzecegine kocanla basbasa olmanin keyfini cikar bu gunler bidaha gelmeyecek cunku ama ben bu surecte anladimki annelik oyle kutsal bir sey degilmis bazilari icin sanki kendi marifetleri gibi sergilemeye calisanlar var yani kadinlar bu mucizeyi bile kirletmeyi basarmislar birbirlerine bununla bile nispet yapip kiskandirmak icin ellerinden geleni yapanlar onlari da Allaha havale ediyorum sen de oyle yap umidini kesme hicbir zaman..

Back
X