• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dusuncesiz arkadas

kalbiminsahibisin

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2014
317
216
323
Herkese gunaydin cocuk tedavisi goruyorum malesef olmuyor bunu yasayan bilir cok uzuluyorum agliyorum disarida bi hamile gorsem Allahim onu nazarlardan koru banada nasip et diyorum cevre baskimda fazla bu daha cok etkiliyor benim bi arkadasim var hamile surekli yanimda gittigimiz her ortamda cocugundan bahsediyor bu beni hem uzuyor hemde cok sikiyor hassas oldugum icin boyle dusunuyorum diyorum ama gercekten abartiyor diger bi arkadasimizda hamile ikisi doktora kontrole gidecekler sende gel diye tutturdu tabiki gitmek istemedim cocuguna alisveris yapmaya doktor kontrollerine herseye beni goturmek istiyor dun gunumuz vardi abartisiz kalkana kadar bebeginden bahsetti benide bozdu herkesin icinde akil verir gibi kitap oku puzzle yap unut cocugu hep cocuk takiyorsun dedi evde cok agladim insanlar niye dusuncesiz acaba benmi abartiyorum esime anlattim oda bana hak verdi peki ya sizce abartiyormuyum

Herkese gunaydin cocuk tedavisi goruyorum malesef olmuyor bunu yasayan bilir cok uzuluyorum agliyorum disarida bi hamile gorsem Allahim onu nazarlardan koru banada nasip et diyorum cevre baskimda fazla bu daha cok etkiliyor benim bi arkadasim var hamile surekli yanimda gittigimiz her ortamda cocugundan bahsediyor bu beni hem uzuyor hemde cok sikiyor hassas oldugum icin boyle dusunuyorum diyorum ama gercekten abartiyor diger bi arkadasimizda hamile ikisi doktora kontrole gidecekler sende gel diye tutturdu tabiki gitmek istemedim cocuguna alisveris yapmaya doktor kontrollerine herseye beni goturmek istiyor dun gunumuz vardi abartisiz kalkana kadar bebeginden bahsetti benide bozdu herkesin icinde akil verir gibi kitap oku puzzle yap unut cocugu hep cocuk takiyorsun dedi evde cok agladim insanlar niye dusuncesiz acaba benmi abartiyorum esime anlattim oda bana hak verdi peki ya sizce abartiyormuyum

Rabbim tez zamanda çocuk nasip eder inş canım, malesef bazı insanlar başkalarının üzüntülerini dertlerinden kendilerine mutluluk çıkarıyorlar, takma kafaya eğer kötü niyetli yapıyorsa Allah hesabını sorar

rabbim sağlıklı bir bebek nasip etsin öncelikle..
yinede haline şükür et canım.. çocuğun olmuyor ama bak eşin ne güzel seni teselli etmeye çalışıyor.. sana çocuğun olmuyor diye oda kötü davransaydı..
o ortamlardan uzaklaşmak sana iyi gelecektir. yani bahaneyle gitmemezlik değil bir süre görüşmemeyi deneyebilirsin..

İnşallah Allah sanada evlat nasip eder. Belki kötü niyetle yapmıyordur, heyecanını seninle paylaşmak istiyordur.
Bazen insanlar düşünceli davranamıyor ama arkadaşın, üzülüp ağlayacağın kadar da kötü bir şey söylememiş, kendini üzme Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin.

Rab' bim hayırlısıyla nasip etsin sana da sağlıklı hayırlı evlat
bir gün otuttur o arkadaşın olcak insanı
inşallah seni üzmek için yapmıyordur gene de

İyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim uzak durmaya calisiyorum bu sefer evime geliyor habersiz kapi acmadigim gunlerde oluyor yine ayni konular ornegin nasilsin diye sorsam elini karnina koyup buyuyoruz diye cevap veriyor ben hemen hamile kaldim diye ballandirarak anlatiyor onun heyecanini anliyorum ama birazcik dusunce cok sey istemiyorum ailemin yanina gidicem onun dogumuna denk geliyor gitme dogumda yanimda kal diyor bu sefer ben vicdan yapiyorum offf cok uzuluyorum coook

Ben de sana hak verdim.
Bencillik, belki kıskandırma hırsı. Bilemiyorum arkadaşını tanımadığım için.
Ama sana mutsuzluk veren insanlarla neden görüşüyorsun?

üzme kendini canım, sen kendini düşün, madem o seni düşünmüyor sen de vicdan yapma git ailenin yanına onun doğumuna denk gelse de. sana binbir nazyapar doğumda da.
seni üzmek için yaptığını sanmıyorum ama hassas davranmalı insanlar özellikle de çocuk hususunda.

benim bir arkadaşım var,olmuyor onun da. inan üzülüp aklına gelmesin diye sormuyorum tedavi nasıl gidiyor diye.. kendisi anlatırsa. niye durup durup aklına getireyim ki ..

Allah sana da sağlıkla nasip eder inşallah canım.

Bende kotuluk amaciyla beni kiskandirmak icin yaptigini dusunmuyorum sadece dusuncesiz davraniyor uzulecegimi dusunmeden konusuyor ve surekli cocuk mevzusu o beni sıkıyor

İyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim uzak durmaya calisiyorum bu sefer evime geliyor habersiz kapi acmadigim gunlerde oluyor yine ayni konular ornegin nasilsin diye sorsam elini karnina koyup buyuyoruz diye cevap veriyor ben hemen hamile kaldim diye ballandirarak anlatiyor onun heyecanini anliyorum ama birazcik dusunce cok sey istemiyorum ailemin yanina gidicem onun dogumuna denk geliyor gitme dogumda yanimda kal diyor bu sefer ben vicdan yapiyorum offf cok uzuluyorum coook
Arkadaşın çok düşüncesizce davranıyor.
Senin tedavi aşamasında olduğunu biliyordur sanırım.
Bence yavaştan araya mesafe koy.
Doğumda da yanında kalmak zorunda değilsin,bir zahmet ailesi ilgilensin.
Seni bu kadar zor duruma sokmasına gerek yok,sen de onun için bu kadar fedakarlık yapmak durumunda değilsin.
Bazı kadınlarımız var böyle işte, hamile kalmak dünyada birtek kendilerine lütfedilmiş edasıyla salınıyorlar.
Oysa ki evlatlar emanettir.Karnında da olsa ,kucağında da olsa emanetlerdir.
Bir annenin veya anne adayının tek yapması gereken evladının sağlığı ve hayırlı olması için ,hayırlı ömrü için dua etmektir.
Arkadaşın bu olgunlukta olamıyor belli ki ama sen bu olgunlukta bakmaya çalış durumuna.
En kısa zamanda tedavinden olumlu sonuç almanı dilerim.

Cok tesekkur ederim cnm bende mesafe koymaya calusiyorum diyorum ya her yere beni cagiriyor bende musait olmadigimi soyluyorum pat diye geliyor cogu zaman kapiyi acmiyorum cunku tek muhabbeti cocugu baska yok

bu kadar düşünme sende..abartma yani bazı şeyleri.yaşadığın şeyi hissetiğin şeyi sadece sen bilirsin.yeri gelir eşin bile anlamaz seni...ancak aynı duyguları yaşayan bilir.mesela babsı vefat eden birini sadece babası verfat eden anlar..o acıyı yaşamayan sadece üzüntüsü dile getirir okadar..zaten tedavi görüyorsun kafanı bide böyle şeylerle oyalama bence...farklı şeylere odaklanmaya çalış

Hiç sevmem öyle insanı görgüsüz gibi sürekli anlatanı. Tamam heyecanı olabilir de özel bir durumdayken seninle paylaşması seni sürüklemeye çalışması anlamsız. Uzaklaşırdım ben o kişiden. Çağırdığında işim var der sallarım. Ne o öyle gözüne sokar gibi. Sen de canını sıkma,içini ferah tut Allah büyük sana da güzel bi zamanda nasip eder inşallah. İyilik edeyim insanlara yanlarında olayım derken kendini kırma. Önce sen önemlisin. Kulak asma hıı de geç zaten ilgilenmediğini görünce uzaklaşır.

Ben artık bu durumda gerçekten insanların düşüncesi olduğuna karar verdim Bence bilerek yapıyor ne yani sanki kendisi hemen hamile kaldı diye bu onun başarısı mı Rabbim verdi o nasip etti insanlar bunu unutuyor veren Allah almayı da bilir kimse böbürlenmesin

Bazen diyorum o beni dusunmezken ben niye dusunuyorum diyorum bana gitme dogumda yanimda kal deyince ben ne anlarim dogumdan cocuktan annen kalsin yaninda dedim

Öncelikle Allah'ım sana ve tüm bebek isteyenlere tez zamanda nasip etsin,
Seni çok iyi anlıyorum yaklaşık 1 sene gibi bi zaman istememize rağmen sebep yokken bebeğimiz olmadı çok şükür sonunda hamile kaldım.
Çevremizde malesef ki böyle düşüncesiz kişiler oluyor, senin üzüntünü anlamıyorlar, bir arkadaşım vardı -sözde en yakın- ve böyle zamanda beni en çok yaralayan, her konusmamızda bebeğinden bahsedip sen anlamazsın şimdi beni seninde olsun o zaman anlarsın derdi. Sürekli telde konustuğumuzda çocuğunu severdi belki kötü niyetli değildi ama biraz daha hassas olabilirdi, o da ilk denememde hamile kaldım diyip kocası için attığını tutturdu derdi, tedavi gören arkadaşlarım var şimdi ama inan sormaya çekiniyorum, belki yaşadığım için bilmiyorum ama çocuk düşünmüyormusunuz cümlesinin bile kişiyi ne kadar üzdüğünü bilirim. neyse uzatmayayım, seni iyi anlıyorum üzülme ve inan bence ben inanıyordum bir gün olacağına umarım tez zamanda senin de olur. Allah' ım tüm isteyenlere nasip etsin bizlere de sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.

Allah yardımcın olsun canım
Çocuğun inşallah senin de olacaktır belki de stres yapıyorsundur ondan gecikiyordur olabilir mi?
Çocuğu olan hamile arkadaşlarınla bir süre görüşmemeye ne dersin?
Çok benzemiyor tabi dertlerimiz ama ben de mesela okulu bitiremedim ve okulu bitiren arkadaşlarıma açık açık söyledim, sizinle okul bitinceye dek görüşmeyelim kendimi iyi hissetmiyorum deidm.Yani isterse kıskanıyor bizi desinler valla hiç umrumda değil.Sizi bilen bilir yine.Siz de öyle yapın en kötü açık açık söyleyin ...
Dua edin sürekli...İnşallah güzel bir bebeğiniz olacaktır.Hem biliyor musunuz sizin bebeğiniz dualarla gelmiş olacak ki bundan güzel bir dünyaya geliş olabilir mi...Üzerinde binbir duanın güzelliği..:)

2 arkadaşım var biri doğum yaptı biri hamile
Muhabbetleri beni o kadar bayıyor ki.
İçim şişiyor . Onlar mutluluklarını paylaşıyorlar ama ben aşırı sıkılıyorum çocuk istemediğim için sanırım. Ama onlar bunu düşünemezler çünkü gündemleri annelik. Hoşgörüyorum mecburen ve çok daha az görüşüyorum artık.

Back
X