• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Ben de o kitabı okumuştum, o kitapta bahsedilen u harfi birleştirmesini ben de deniyordum ancak sonra baktım internette herkes "ya cami ya vedud" yapıyor, ben de bu şekilde devam etmeye karar verdim. Senin kalbinden nasıl geçiyorsa, yüreğinden ne geliyorsa. Ben açıkçası Rabbin Nefesi kitabından sadece esmaların anlamlarına göz atmak istediğimde faydalanıyorum. Esmaların anlamları ve özellikle hangi konulara iyi gelecekleri çok güzel anlatılmış orada.

Ya Cami ne güzel bir esmadır. :KK200:

Evet öyle kitap o konuda çok iyi bütün isimlerin anlamları var hepside çok güzel herkesin kendisine özel bir esması varmış onu hissedermişsin ben hepsini okudum içimden sürekli bütün isimleri zikretmek geliyor hepsini okumak istiyorum seçim yapamadım çok kararsız kaldım :( bide çok komik bişey anlatayım :D ilk ya cami ya vedud esmasını okumaya başlamıştım o kadar çok okudum ki sonra birden bire bişey farkettim :D ben ya cami diye okumuyordum ya kami yani İngilizce ce yi k olarak okuduğumu farkettim kendi kendime gül Allah gül töbe töbe :))))))))))

Evet öyle kitap o konuda çok iyi bütün isimlerin anlamları var hepside çok güzel herkesin kendisine özel bir esması varmış onu hissedermişsin ben hepsini okudum içimden sürekli bütün isimleri zikretmek geliyor hepsini okumak istiyorum seçim yapamadım çok kararsız kaldım :KK43: bide çok komik bişey anlatayım :KK70: ilk ya cami ya vedud esmasını okumaya başlamıştım o kadar çok okudum ki sonra birden bire bişey farkettim :KK70: ben ya cami diye okumuyordum ya kami yani İngilizce ce yi k olarak okuduğumu farkettim kendi kendime gül Allah gül töbe töbe :))))))))))
canım beğendiklerinden buraya da yazar mısın, merak ettim.
ben de bu sayfayı okuyorum kaç gündür de, bana da iyi geliyor.
ama kitap olarak çok fazla isim verilmiş malum. Ben Muhammed Bozdağ ın kitaplarından almıştım, özellikle İstemenin Esrarı çok hoşuma gitti, bir de Düşün ve Başar ı okudum, Ruhsal Zeka var elimde, nasipse onu okuyacağım.

Şöyleki anladığım kadarıyla 'yalnızlık' duygusu veya 'ihanet' duygusuyla ilgili olabilir bunlar. Bu korkunun yansıması. Ya da sizdeki çekirdek inanç.. Bunlar hepimizin zaman zaman yaşadığı korkular. Bu durumda bizim karşı tarafa müdahale etme karşımızdaki insanı değiştirme gibi şeyler söz konusu olamaz. Ancak kendimizi değiştirebiliriz.
Olumlamalarla başlayabilirsiniz. Sevmek ve sevilmek olumlamaları. ÖRN:

Ben kendimi seviyorum. Ben sevilmeye layığım. Özgüvenim tam.. Ben kendimle barışığım.Bu geliştirilebilir. İnternette çok daha güzel olumlamalar mevcut. Sevmek sevilmekle ilgili.
Veya ya Vedud esması var. Bunu okuyabilirsiniz. Faydası olur. Ben esmaların çok faydasını gördüm.

Benim terk edilme korkum var. Çocukluktan gelen bir şey. Korkularımla ister istemez hayatımdakileri de çıkarıyorum. En basitinden eski erkek arkadaşımın beni facebook'tan sileceği korkusu vardı içimde, sayfasına ne zaman girsem beni listesinden çıkarmış şekilde karşılaşacağım diye korkarak bakardım. Nitekim durduk yere öyle oldu. :KK53:

Bu korkumla ilgili nasıl başa çıkabileceğimi bilmiyorum. :eek:

canım beğendiklerinden buraya da yazar mısın, merak ettim.
ben de bu sayfayı okuyorum kaç gündür de, bana da iyi geliyor.
ama kitap olarak çok fazla isim verilmiş malum. Ben Muhammed Bozdağ ın kitaplarından almıştım, özellikle İstemenin Esrarı çok hoşuma gitti, bir de Düşün ve Başar ı okudum, Ruhsal Zeka var elimde, nasipse onu okuyacağım.

Tabi kitap yanımda hep zaten tarayıp resim olarak koyabilirim ben zero limit kitabını indirdim netten onu okuycam

Tabi kitap yanımda hep zaten tarayıp resim olarak koyabilirim ben zero limit kitabını indirdim netten onu okuycam
Tamam canım, sevinirim.
Bu konuda yazılmış çok kitap var, ama önemli olan gerçekten bize yararı olan kitapları okuyabilmek sanırım, her kitap herkese hitap etmeyebiliyor. o kitaptan da yorumlarını yazarsan buraya sevinirim canım.

Bence herkesin esma'sı kendine has, hepimizin ihtiyacı ve yüreği çok farklı çünkü. Kimileri rüyasında görüyormuş hangi esma'yı okumaları gerektiğini. Benim içimde özellikle bir esma var, içim daha çok ısınıyor sanki, anlamlarını okuyunca zaten "işte bu" diyorsun.

Bir de maalesef internette esmalar çok kısıtlı anlatılmış. Yani her bir esmanın anlamı tek kelimeyle yazılmış. Bence bu büyük bir haksızlık. Rabbin Nefesi isimli kitapta çok güzel anlatılmış uzun uzun. Bence burada paylaşacaksanız bile emeğe haksızlık olmasın, hak yenilmesin, kitabı da alın derim. Zaten başucunda durması gereken bir kitap.

Ben şuan İstemenin Esrarı isimli kitabı okuyorum, birçok kişiden o kitaptaki yaparak dileklerinin gerçekleştiğini duydum ama okuduğum kısma kadar değerlendirmem gerekirse zaten bildiğimiz ve olması gereken şeyler paylaşılmış. Dua ederken samimi ol, net ol, yürekten iste ve yılma. Belki sonlara doğru özel bir formül verilmiştir, bilemeyeceğim. :KK22:

Bence herkesin esma'sı kendine has, hepimizin ihtiyacı ve yüreği çok farklı çünkü. Kimileri rüyasında görüyormuş hangi esma'yı okumaları gerektiğini. Benim içimde özellikle bir esma var, içim daha çok ısınıyor sanki, anlamlarını okuyunca zaten "işte bu" diyorsun.

Bir de maalesef internette esmalar çok kısıtlı anlatılmış. Yani her bir esmanın anlamı tek kelimeyle yazılmış. Bence bu büyük bir haksızlık. Rabbin Nefesi isimli kitapta çok güzel anlatılmış uzun uzun. Bence burada paylaşacaksanız bile emeğe haksızlık olmasın, hak yenilmesin, kitabı da alın derim. Zaten başucunda durması gereken bir kitap.

Ben şuan İstemenin Esrarı isimli kitabı okuyorum, birçok kişiden o kitaptaki yaparak dileklerinin gerçekleştiğini duydum ama okuduğum kısma kadar değerlendirmem gerekirse zaten bildiğimiz ve olması gereken şeyler paylaşılmış. Dua ederken samimi ol, net ol, yürekten iste ve yılma. Belki sonlara doğru özel bir formül verilmiştir, bilemeyeceğim. :KK22:
canım zaten ben kitaptan örnekler istedim ki, kitaptan bilgi edineyim, ona göre alıp-almamaya karar vereyim, yoksa dediğin gibi kitabın tamamını paylaşacak hali yok arkadaşımızın. bu konuda sana katılıyorum, sonuçta o kitaba nice emek veriliyor yani.
Ben İstemenin Esrarı kitabını okuduğumda, kendime dair çok faydalı şeyler öğrenmiştim, herşeyden önce yaşama azmi gelmişti, böyle herşeyden bıktığım-tükendiğim yerde, bana güç verdi. Tabii ki herkese aynı şekilde hitap etmeyebiliyor her kitap.

Ben Muhammed Bozdağ'ın Düşün ve Başar kitabını merak ediyorum, bu kitabını okuduktan sonra onu alacağım sanırım. O kitaptan faydalanabildiniz mi motivasyon konusunda?

Ben Muhammed Bozdağ'ın Düşün ve Başar kitabını merak ediyorum, bu kitabını okuduktan sonra onu alacağım sanırım. O kitaptan faydalanabildiniz mi motivasyon konusunda?
evet o kitapta çok güzeldi, genelde notlar alarak, mesela ne yapacaksak günü planlayarak, yazarak, yapacağımız işleri sürekli yazarak yapmamız gerektiği yazıyordu. ben severek okumuştum canım 2 kitabını da, ama Ruhsal Zeka onlara göre biraz daha ağır sanırım, çünkü akıcı bir şekilde okuyamadım. Kitap elimde ama sakin kafayla okumak lazım sanırım.

Ya ben bir sürü şey yapıyorum bu aralar mesela ilk reikiye uyumlandım sonra telkin cd si yaptırdım kendime onu dinliyorum sürekli ama dini inancım hep ağır basıyor yılladır dualrın gücüyle atlattım bir çok zorluğu daha önceki konulaımda da anlattım evliliğe giden ilişkimde eski sevgilim beni terketti sebebi benim Müslüman olmamdan dolayı ailesi istemedi 6 ay oldu 2 aydır yine barışmak istiyor ama ben benllikten çıktım başka biri oldum pskologlar hastaneler ilaçlar aşk acısı değildi büyük bir şok yaşadım sonra ilaçları reddettim yine dualara sarıldım bana daha iyi geldi şimdi ona karşı sevgim hiç bir şey yok içimde ama yaşama sevincimi kaybettim ben en kötüsüde bu zaten 2 sene önceki halime dönmek için tüm çabam yaptığım hiç birşeyden zevk alamıyorum kendimi zorluyorum ama kapatmıyorum insanlara sürekli beni yeniden heyecanlandıracak güzellikler peşindeyim zaten çok kitap okurdum bu aralar 2 katına çıktı ilk evrenden torpilim var kitabını okudum bu süreçte o kitaptan aldığım tek şey sabah akşam şükretme egzerzisi beni okurken umutlandırdı telkin cd si işe yarıyormu henüz bilmiyorum ama rabbin nefesi kitabında yedi gün yapılacak bir uygulama var o beni mutlu ediyor onu size yazıcam yapmakla ne kaybederiz ki :)

Bu yazıyı okuyan arkadaşlar şimdi mini ve basit bir deneyimleme yapalım sizlerle.. Sonuç negatif olur yada pozitif olur bunları bir kenara bırakalım.. Kaybedecek hiçbirşeyimiz yok.. Para harcamadan, fiziksel efor sarf etmeden, zihinsel ağırlık vermeden yapacagız kaybedecegimiz hiçbirşey yok.. Bu yazdıgımı sadece 1 hafta deneyelim.. 1 hafta sonunda neler oldu yada olacak bakalım.. Biz deneyelim niyetimizi kuralım takdir ne olursa olsun eyvallah diyelim.. Yinede yaşantımıza teşekkür edelim.. Yaratıcımıza Hamd edelim..

Tamam deneyelim diyorsanız, bu yazıyı okudugunuz günün ilk sabahı kalktıgınızda gözlerinizi açar açmaz pencereye gidelim hiçkimse ile konuşmadan odalarda gezinmeden ilk bunu yapın pencereye gidin camı açıp dünyaya bir bakın sonra güneşe bakın, çevreyi 1 dk gözlemleyin ve tam 7 defa sesli bir şekilde Bugün Benim İçin Bir Mucize Olacak diye seslenin.. Aynı gün gece yatmadan önce yine tüm işlerinizi bitirdikten sonra pencereye gidin etrafı gözlemleyin yıldızlara gökyüzüne bakın ve Yarın Benim İçin Bir Mucize Olacak diye seslenin... Sabah kalkınca yine sabah yapacaklarımızı yapın gece olunca gece yapacaklarımızı böylece 7 günü tamamlayın toplamda 14 defa bu işlemi gerçekleştirecegiz.. Bununla beraber hergün sadece 3 defa istediginiz saatde inşirah suresini yada islam dışında başka bir inanca sahipseniz o inanca ait özel bir duayı okuyun..

7 gün içinde ne oldu neler olacak burada paylaşalım.. Olumlu yada olumsuz hiç önemli degil.. Deneyimlerinizi aktaralım.. Altını çiziyorum Kaybedecek hiçbirşeyimiz yok ama kazanacak o kadar çok şeyimiz olacak ki.. Bunlarıda sonra anlayacaksınız neler kazandıgınızı göreceksiniz.. Yeterki üst perdeden samimiyetle uygulayın..

İnşirah suresinin okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim

Elem neşrah leke sadrek
Ve vada'na 'anke vizreke
Elleziy enkada zahreke
Ve refa'na leke zikreke
Feinne me'al'usri yüsren
İnne me'al'usri yüsren
Feiza ferağte fensab
Ve ila rabbike ferğab

Anlamı:

Bismillahirrahmanirrahim

Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?
Senin belini çatırdatan o ağır yükünü indirmedik mi?
Hem senin şanını yüceltmedik mi?
Demek ki güçlükle beraber kolaylık vardır.
Evet, güçlükle beraber kolaylık vardır!
O halde bir işi bitirince, hemen başka işe giriş, onunla uğraş.
Hep Rabbine yönel, O'na yaklaş!

Çok Önemli Not:

Kişisel gelişim standart egitimlerde şimdiki zaman kipleri kullanılması söylenir. Biz ise burada daha farklı bir yapı içinde kullandık, zamanı ertelemedik ancak Takdire bıraktık.. Çünkü yapılan eylem kutsal merkezden ve kutsi amel ile istenmekte ve kutsal olan Rabb bize kuranda şunu bildirmiştir;

Kehf suresi 23 ve 24.ayet:

Hiçbir şey hakkında da: Ben bunu yarın muhakkak yaparım deme, Ancak Allah dilerse yapacagım de... (yani inşallah yapacagım de)

dolayısı ile cümlede geçen zaman kipi Rabb'e göre bu şekilde olmalıdır..

Ya ben bir sürü şey yapıyorum bu aralar mesela ilk reikiye uyumlandım sonra telkin cd si yaptırdım kendime onu dinliyorum sürekli ama dini inancım hep ağır basıyor yılladır dualrın gücüyle atlattım bir çok zorluğu daha önceki konulaımda da anlattım evliliğe giden ilişkimde eski sevgilim beni terketti sebebi benim Müslüman olmamdan dolayı ailesi istemedi 6 ay oldu 2 aydır yine barışmak istiyor ama ben benllikten çıktım başka biri oldum pskologlar hastaneler ilaçlar aşk acısı değildi büyük bir şok yaşadım sonra ilaçları reddettim yine dualara sarıldım bana daha iyi geldi şimdi ona karşı sevgim hiç bir şey yok içimde ama yaşama sevincimi kaybettim ben en kötüsüde bu zaten 2 sene önceki halime dönmek için tüm çabam yaptığım hiç birşeyden zevk alamıyorum kendimi zorluyorum ama kapatmıyorum insanlara sürekli beni yeniden heyecanlandıracak güzellikler peşindeyim zaten çok kitap okurdum bu aralar 2 katına çıktı ilk evrenden torpilim var kitabını okudum bu süreçte o kitaptan aldığım tek şey sabah akşam şükretme egzerzisi beni okurken umutlandırdı telkin cd si işe yarıyormu henüz bilmiyorum ama rabbin nefesi kitabında yedi gün yapılacak bir uygulama var o beni mutlu ediyor onu size yazıcam yapmakla ne kaybederiz ki :)
canım yaaa, inan üzüldüm yaşadıklarına, ama hayatta senden kıymetli hiçbişey yok, bunu unutma ve lütfen ümidini kesme, zaten kesmemişsin, sanırım daha gençsin, yaşayacak çok güzel günlerin olsun inşallah. Rabbim güzel bir hayat nasip etsin sana, bugünleri unutturacak, boşuna kendimi üzmüşüm diyecek bir insanla tanıştırsın seni. emin ol gerçekten o zaman ben ne yapmışım kendine diyeceksin.

canım yaaa, inan üzüldüm yaşadıklarına, ama hayatta senden kıymetli hiçbişey yok, bunu unutma ve lütfen ümidini kesme, zaten kesmemişsin, sanırım daha gençsin, yaşayacak çok güzel günlerin olsun inşallah. Rabbim güzel bir hayat nasip etsin sana, bugünleri unutturacak, boşuna kendimi üzmüşüm diyecek bir insanla tanıştırsın seni. emin ol gerçekten o zaman ben ne yapmışım kendine diyeceksin.

Teşekkür ederim çok sağol :) 30 yaşındayım ama kıpır kıpır neşeli kahkahası bol bir insandım ben bu aylarda yazın yapacağım tatil için heycanla bikini bilmem ne almanın peşinde olurdum eskiden heycanla şimdi yine gülüyorum filan içimdeki o kıpırtı yok artık ağır depresyon geçirdim çok şükür atlattım ama bu ruhsuz halim geçmiyor canımı sıkıyor bunun farkında olmakta ayrı bir işkence o yüzden sürekli bir çıkış yolu arıyorum umudumu kaybetmedim henüz umarım kaybetmem :)

herames aynı ruh halindeyiz canım. Benzer yaşlardayız zaten. Seni çok iyi anlıyorum. Ben hatta artık bu hayatı sonlandırmayı bile düşünüyordum. Karşıma çok farklı kaynaklar çıktı, her birini deneyip hayatımda mucizeler yaratmak istedim. En sonunda düşünce gücü ve duaların gücünü birleştirerek ilerlemenin bana daha faydası olduğunu gördüm. ho'oponopono da içinde tabii. Bir de KK'nın Dualarımız Sizinle başlığında kendime uygun olanlara katılmaya çalışıyorum, o da çok iyi geliyor.

Ve bir de şuradaki başlıktan çok şey öğrendim, ne zaman kendimi mutsuz hissetsem, bu başlıkta yazılanları okuyorum. Birçok insanın duasının kabul olduğunu görünce benimki neden olmasın diyorum, tavsiye ederim. http://www.estanbul.com/dilegi-kabul-olanlarin-paylasim-alani-39941.html

herames aynı ruh halindeyiz canım. Benzer yaşlardayız zaten. Seni çok iyi anlıyorum. Ben hatta artık bu hayatı sonlandırmayı bile düşünüyordum. Karşıma çok farklı kaynaklar çıktı, her birini deneyip hayatımda mucizeler yaratmak istedim. En sonunda düşünce gücü ve duaların gücünü birleştirerek ilerlemenin bana daha faydası olduğunu gördüm. ho'oponopono da içinde tabii. Bir de KK'nın Dualarımız Sizinle başlığında kendime uygun olanlara katılmaya çalışıyorum, o da çok iyi geliyor.

Ve bir de şuradaki başlıktan çok şey öğrendim, ne zaman kendimi mutsuz hissetsem, bu başlıkta yazılanları okuyorum. Birçok insanın duasının kabul olduğunu görünce benimki neden olmasın diyorum, tavsiye ederim. http://www.estanbul.com/dilegi-kabul-olanlarin-paylasim-alani-39941.html

Çok teşekkür ederim ho'oponopono ile ilgili attığın linkten takip ediyorum bu siteyi ya bende eksik olan yürekten inanmamak galiba ben herşeyde mantık arayan biriyim çünkü okuyorum umutlanıyorum yapıyorum herşey aynı bende sürekli okuyorum şimdi zero limit i indirdim onu okuycam gerçi dünden beri sürekli o dört cümleyi tekrarlıyorum içimden 2 haftadır görüştüğüm biri var eskiden olsa heycandan öleceğim biri ama ot gibiyim yanında sürekli beni bi yerlere davet ediyor şimdi yazmış cumartesi bütün yakın dostlarını evinde toplayacakmış beni tanıştırmak için eskiden olsa çok sevinirdim şimdi hiç bişey hissetmiyorum nolcak bu halim bilmem

Mantık konusunda haklısın, ben de mantığıma uymayan şeyleri yapamıyorum.
ho'oponopono'da inanmasanız da yapın diyorlar, ki ben buna inanmıyorum mesela ama inanmadan yapanlar bile faydasını gördüğüne göre vardır bir hikmet. :KK51:

Ya da en basitinden bu egzersizi yaptıktan sonra sen de benim gibi ağlamışsın, ilk gün kötü olmuşsun, etki olmuş ki tepki olmuş. :KK54:

ho'oponopono'yu özellikle affetme konusunda faydalı buluyorum. Belki de senin de başkalarından ziyade kendini affetmen gerek? Ben şu aralar bazen öyle hissediyorum kendim için. Cümleleri kendin için de uygulayabilirsin canım.

Her ne yaparsan yap, şifa olsun inşallah. :KK76:

Mantık konusunda haklısın, ben de mantığıma uymayan şeyleri yapamıyorum.
ho'oponopono'da inanmasanız da yapın diyorlar, ki ben buna inanmıyorum mesela ama inanmadan yapanlar bile faydasını gördüğüne göre vardır bir hikmet. :KK51:

Ya da en basitinden bu egzersizi yaptıktan sonra sen de benim gibi ağlamışsın, ilk gün kötü olmuşsun, etki olmuş ki tepki olmuş. :KK54:

ho'oponopono'yu özellikle affetme konusunda faydalı buluyorum. Belki de senin de başkalarından ziyade kendini affetmen gerek? Ben şu aralar bazen öyle hissediyorum kendim için. Cümleleri kendin için de uygulayabilirsin canım.

Her ne yaparsan yap, şifa olsun inşallah. :KK76:

işte ne diycemi bilmiyorum ben daha kitabı da okumadım şimdilik önce Allah sonra eski sevgilimin adını söylüyorum ilk baş sadece ve 4 cümleyi tekrarlıyorum sadece olumlama cümleleri kurmakta çok zorlanıyorum başkalarınınkini okuduğum için kendime ait cümleler kuramıyorum galiba eski sevgilimle helalleşmem gerekiyor ben hiç sesimi yükseltmeden içimdekileri söylemeden ayrıldım benden zaman istemişti bende tüm zamanlar senin olsun ben gidiyorum hoşça kal yazdım o kadar aslında içimdeki volkanı ona patlatmam lazım ama yapamıyorum ben ondan daha çok utanırım söyleyeceklerim karşısında hayatta tek yapamadığım şey insanları rencide edip rezil etmek yapamıyorum işte

Seni seviyorum (isim).
(Senden bu şekilde ayrıldığım için) özür dilerim.
Beni affet.
Teşekkür et.

veya

Seni seviyorum (isim).
(Sana karşı bu şekilde hissettiğim için) özür dilerim.
Beni affet.
Teşekkür et.

gibi bir şeyler belki faydalı olur senin için.

Oooo bir sürü yazan olmuş, güzel olmuş.

Kuzum, Müslümanım diyorsun da, Müslüman bir kadının gayrimüslimle evlenemeyeceğini bilmiyor musun?
Asıl senin onu kabul etmemen gerekiyordu. Ancak Müslüman olur ancak öyle. Rabbim sana şevkat tokatı atmış, kendine gelmen için. Daha sen ağlayıp sızlıyorsun, olmaz ki. Birde görüşmeye devam ediyorsun. Bak karşına yeni fırsatlar da çıkmış. Helal sınırları içinde dengeli bir siyasetle yeni taliplerine bak. Kendini affet ve tabi bilmeden yaptıkların içinde Yaradan da af dile.
Kalpler ancak Allahı anmakla mutmain olur. Namazını aksatma, kılmıyorsan kıl. Namaz farz çünkü. Unutmak ve uyku dışında kazaya bırakamadığımız en önemli ibadet.

Back
X