Öncelikle merhaba,
Konuyu tama yakın okudum. Zevkle...
Yeni okuyan arkadaşlar için anladıklarımı özet geçebilirim..
Arkadaşlar hayatımızda birşeyler yolunda gitsin isteiyorsa önce 2 şeyi yapacağız:
1- Affetmek( hayatınıza giren insanları, yaşadığınız kötü olayları, hepsini sizi geliştiren şeyler gibi düşünüp.. Ben bu kişiyi affediyorum.. ona yol veriyorum. Onu özgür bırakıyorum.. şeklinde başlanabilir. Bakacaksınız ki siz özgür olmuşsunuz ilk başta kolay olmayabilir.. ancak bu bir egzersiz.. Olabildiğince herkesi.. Atıyorum size hata yaptıran annenizi, babanızı , kardeşinizi eşinizi, çocuğunuz her kimse affetmek..)
2- Şükretmek (şimdi burası önemli.. Oturup hemen dilek kağıdı yazmadan bir düşünün etraflıca ve sahip olduklarınıza uzunca birsüre şükredin. Ben istemeden önce hep şükrederim. Sağlığınız için bir sıcak kap yemek için, başınızı soktuğunuz eviniz için.. Tek tek etraflıca şükredin.. Hele hele bolluk bereket istiyorsanız önce şükredeceksiniz)
Ben kendi yapabildiklerimi ve oldukça fayda gördüklerimi yazayım.. Önce şükrettim.. tek tek kızımın varlığı için eşim için hayatta olan annem için .. yakınlarım işim için ayrıntılı ve tek tek adım adım 21 gün şükrettim...
Sonra takılıp kaldığım olayları düşündüm.. Yolunda gitmeyenleri.. Kızgın olduğum insanları zihnimde hep affettim. Önce zor oldu. Bunu içimden söylemek bile zordu. Yani birine hissettiğin öfkeyse insan içinden bile onu affettiğini söyleyemiyor..
Ama sonra baktımki bişeyler yerinden oynuyor.. Sonra dedim ki ya sen kimsin ki affetmiyorsun. Yaradan seni affederken.. Yavaş yavaş affettim..
Sonra sonra istediklerim üzerine yoğunlaştım. Size de bu şekilde önerebilirim. Önce affedin, sevin şükredin... Sonra isteyin..