Tesekkur ederim,icimden geldigi gibi yaziyorum pozitif pozitif :) Acikcasi ölüm, evlenme tamamen kader,cok onceden bellidir degistirilemez diyoruz ama evlendigimiz insani Allah bilincaltimiza gore verdigini dusunuyorum.Genelde baktigimizda mesela aailesinde siddet goren kocasindan da siddet goruyor,babasi alkolik kumarbaz ise kocasi da oyle oluyor;yada tam tersi sevgi dolu ailede buyuyenin kocasi da sevgi dolu oluyor.Aklima bir soz de geldi bak yastik degisir ama kader degismez.Aslinda degismeyen dusunceler,bilincalti...
Benim de bir arkadasim vardi inanilmaz negatif bir insandi,mutsuzlukla mutlu olur;gulen insana tahammul edemezdi.Nisanlisi o zamanlar sirnakta gorevdeydi;haberler dinlerdi hep sehit haberlerini; ama oyke boyle degil sanki bekler gibi.Halbuki surekli telefonda da konusurlar.Sonra tayini baska bir yere cikti gayet guvenli bir yere gorev sirasinda araba carpmasi sonucu sehit oldu malesef...
Hayat bir deneyim,ve bu deneyimler bizim bilincli-bilincsiz secimlerimiz belirliyor canim.Secimlerimiz de bilincaltindan.Ama biz bu farkindaliktan sonra bakis acimizi degistirirsek,secimlerimiz de degisir veee deneyimlerimiz de tabi.Biz musluman ulkelerin acilarin cocugu olmasi, amerikalilarin ve digerlerinin mutu mesut kaliteli yasamasi da secimlerinden kaynaklaniyor bence...Zaten bir suru ozlu sozumuz de var acilarin cocugu oldugumuza dair...Neden her iki dunyada da mutlu olmayalim ki Rabbin sonsuz sinirsizliginda Ya Rahman Ya Rahim isimleriyle....Ama bize soylenen burada aci cekecegiz ki ahirette mutlu olacaz...Ahhh su kaliplarimizi gün yüzüne cikartip,temizleyip yerine güzelleriyle doldurabilsek...Tabi bunlarin hepsi benim sahsi gorusum bu arada.