Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

kızlarr slm
bişey danışmam lazım
içimde bi kaç gündür bi his var..bişey yapmam lazım bişey ama ney?bi türlü bulamıyorum!!sanki onu yapsam rahat edeceğim!sizce bunu nasıl açığa çıkartabilirim..?sürekli dürtüyor beni ama ne olduğunu bilmiyorum

Üzülme! Dert etme can!
Görebiliyorsan,
Dokunabiliyorsan,
Nefes alabiliyorsan,
Yürüyebiliyorsan,
Ne mutlu sana!
Elinde olmayanları söyleme bana
Elinde olanlardan bahset can!…
Üzülme!
Geceler hep kimsesiz mi geçecek?
Gidenler dönmeyecek mi?
Yitirdiğin her ne ise
Bir bakarsın yağmurlu bir gecede
Veya bir bahar sabahında karşına çıkmış
Bil ki Güzellikler de var bu hayatta
Gel git’lerin olmadığı bir hayat düşünebilir misin?
“Hüzün olgunlaştırır”
“Kaybetmek sabrı öğretir”
Şimdilerde bol bol dua et
Hasat yakındır can!
Kaderini sev!
Varsa kederini de sev!
Üzülme hastalıklarına
Gör, hangi günahlarına kefaret olacak
Terk edildin diye de üzülme
Demek ki sevebilecek bir yüreğin var
Geçmişi unut, hiç yaşanmamış gibi davran
Buluttan nem kapma!
Döküver kirpiklerinden sonbaharı
Bir gün ama bir gün mutlu tebessümlerle kol kola gireceksin
Koklayacaksın yağmur sonrası toprakları
Yükleyeceksin ruhunu kelebek kanadına
Uçacaksın semalara sevdiklerinle can!
Kim demiş ebemkuşağı yedi renk?
Bakmakla görmek arasındaki farkı çözdüğünde
Anlayacaksın ne demek istediğimi can!
Sana tanınan süre üzülmeye değecek kadar uzun değil
Herkes gibi sende sonsuzluğa gün gelip kanat çırpacaksın
Hayatın telaşından insan pek farkında olmuyor ama
Kum saati alta doğru hızla akıp gidiyor
Henüz aşılmamış çok yolların var
Hiç mi güzellik yaşamadın?
Ufacık bir hatırımda mı yok yanında?
Hayatın ellerini bırakma! Küsme!
Hadi mavilerini giyin çık dışarı!
Denizle cilveleşen martılar gibi hayata kur yap!
Yitirdiğin güneş için sevda türküleri söylemeye devam et!
Ölümlüde olsa hayat, ölümsüz bakışlarla bak!
Kaçmakla kurtulamazsın ki;
Yalnızlıktan, hüzünlerden, hayattan
Ayakta kalman gerek, yaşaman gereken can!
Hayat senide içinde görmek istiyor
Hadi yaklaş!
Unutma ki

“Yapmadıklarının kazası yok!”
Ve yine unutma ki
“Aydınlık geceye hiçbir zaman yenik düşmedi” can!

Hz. Mevlana Celaleddin-i Rûmi (k.s)

Bilincini açık tutarak kendini günün akışına bırak, Allah sana ne yapman gerektiğini gösterecektir:)

Gecen gün paylastigin siire benzer siirler ariyordum. Mevlana siirleri diye arattim baya . Bulamadim aradigim gibi bir sey. Paylastigin siir aslinda aradigim sey. okuyunca iste bu benim siirim dedim. cok begendim
aynen cnm bende çok seviyorum Mevlana'nın yazılarını-sözlerini-şiirlerini :)

Merhaba canım size çok geçmiş olsun.Kesinlikle haklısınız.

Zaten eskiler ne derlermiş iyi konuş iyi olsun

O his bende de cok yogun canim su aralar.Cevabini aldim ama
Uranusun etkisiymis,bizi harekete geciriyor hedef icin.Yapmamiz gereken ilk sey tek basimiza meditasyon yapar gibi yuruyus.Sonra kisa da olsa rutin degistirme.Yeni bir ortama girme kurs gibi,herhangi bir insanla tanisarak ufkumuz acilip genisleyebilir.Aynen aldigim cevap bu :)Sana da cevap niteliginde ben araciligi ile canim.

tşk ederim tatlım bilgi için :) biraz rahatlamam lazım sanırım :)

Size sabah olumsuz düşüncenin nasıl da birebir hayatımda tecelli ettiğini anlatmıştım.

Şimdi de yıllar öncesinden tam tersi olumlu bir örnek vermek isterim:Babamın ısrarlı dua ve olumlu düşüncesi...

Devlette iş hayatıma başlama mevzusu... Devlette herşeyin torpille döndüğünün net yaşandığı dönemlerdi o zamanlar. İlk defa o yıl şimdi çalıştığım Kurumum eskiden yaptığı gibi torpil ve tanıdıklar usulüyle değil de, Odtü'ye hazırlatıp yaptığı sınavla personel alma yoluna gitmişti ve gazete ilanıyla öğrendiğim bu sınava ben de katıldım. Ancak klasik "torpilliler girer" düşüncesinde olduğumdan, sadece kendimi denemek için hazırlıksız girdim sınava.Sonuçlarını bile merak etmedim. Sınav zorlu geçmişti bana göre... Sonucunu bile bir akrabam öğrenerek bana iletmişti...

Sonuca göre kazananlar arasındaydım.Hangi ilde çalışacağımız konusunda kuraya tabi tutulacağımız açıklandı ve bu iller arasında yaşadığım şehir ve memleketim olan Ankara maalesef yoktu. Babam da inşallah Ankara'da çalışırsın dedikçe, ona gülerek boşuna dua etmemesini, en azından okuduğum şehir olan Eskişehir olsun diye dua etmesini, yani boşuna kürek çekmemesini telkin ediyordum. Ama o ısrarla benim değil, kendi isteğini tekrarlayıp durdu kura günü gelene kadar. Ben ve isteğim üzerine annem de Eskişehir diye:)

Kura günü geldi çattı... İsimleri okunanlar kuralarını çekiyorlardı. Eskişehir ismini çekenler olunca üzülüyordum. Ben sona kalan 3 kişi içindeydim. Ve nihayet benim ismim çağrıldı ve kurayı çektiğimde salondan kocaman bir alkış koptu. Çünkü salonda kurasını çeken ve sırasını bekleyen bir sürü insan içerisinde ilk defa Ankara denilen isim olmuştum. Ben şok... Ve benim branşımda arkamda kalan son 2 kişi de Ankara'yı çeken kişiler oldular.

Yani babamın benim telkinimi hiçe sayan ısrarlı ve tekrarlı kendi isteğinin kesin şekilde gerçekleşmesi için, kavanoz dibinde bekleyen 3 kağıt parçasından hangisini çekersem çekeyim % 100 Ankara çıkacak şekilde, yani işim şansa bırakılmayacak şekilde geriye 3 Ankara kalmıştı.... Bu babamın ısrarlı duasının neticesiydi....

Niçin bize önceden Ankara yok diye bildirilmişti onu da bilmiyorum:)...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…