Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

bayıldım bu yazıya :) çok güzelmiş

OLUMLU DÜŞÜNCE VE YARARLARI

Bilinçaltınızı olumlu bir yapıya kavuşturmanın en etkili yolu, önce konuşmalarınızın içinde bulunan ve zararsız gibi görünen olumsuzluk taşıyan çok küçük ifadeleri çıkarıp atmaktır. Sonra da düşüncelerinizi kontrol altına alıp en küçük olumsuzluk düşüncesinden başlayarak büyük olumsuzluk düşüncesine doğru onların önce bilincine varıp vücuttaki ve yüzümüzdeki meydana getirdiği kasılmaları gevşetmek ve onları kaslarımız sayesinde vücudumuzdan akıp gitmesini sağlamaktır. Konuşmalarımızdaki kullandığımız olumsuz sözcükler ve bu sırada aklımızdan geçen olumsuz düşünceler tek başlarına zararsız bile görünseler, bir zaman sonra bilinçaltımızda son derece zararlı etkilere yol açarlar. Bilinçaltımız böylece olumsuz bir tutum alır. Kendi kendine devamlı olumlu sözler söyleyip telkinde bulunan insan zamanla bilinçaltının o yönde çalışmasını sağlar. Bu aynı jimnastik alıştırmaları gibidir. En kötü bir olayı dahi anlatırken ama iyi olacak deyip sonrada o kötü olayın nasıl iyi yanları.

ve etkileri olabileceğini düşünüp söyleyin. Hatta onları bir kağıda yazıp devamlı okuyun. Umut dolu, daima olumlu ve yapıcı eleştiri yapan, ileriye neşe ve ümitle bakan insanlarla ilişki kurun ve sizde öyle bir insan olun. Devamlı üzülen, olumsuz insanların bu huylarını değiştirmeye uğraşın. Bir insan nasıl düşünürse öyle yaşar. Üzüntü, sağlıksız ve yıkıcı bir zihinsel alışkanlık, bir hastalıktır. Üzüntü parça parça yok edilir. Bunun için önce küçük şeylere üzülmeyi bırakınız. Konuşmalarınızdan üzüntü ve korku belirten kelimeleri çıkarınız. “Ben yapamam” cümlesi bir hastalık belirtisidir. Daima ben başarırım, ben yaparım deyin. Günde 20 kez ben yaparım, ben başarırım diye tekrarlayın. İleride otomatik olarak böyle düşünmeye başlayacaksınız. “Ben yapamam’ı değiştirmenin bir başka yolu da kendinize ait bir teknik arayıp bulmanızdır. Eğer yokları düşünürseniz varlara ulaşamazsınız. Eğer gerçekçiyim diye övünüyorsanız ve gerçekçiliğiniz sizi karamsar yapıyorsa siz gerçekçi değil karamsarsınız. İyimser olan insanda beyin endorfin denilen bir hormon salgılar. Bu hormon insanin kendini daha iyi ve mutlu hissetmesini sağlar. Coşkulu yaşayın coşkuyu bulun ve coşku için dua edin kendinize”

MUTLU YAŞAM

Dünya ve kendinizle barışık olmak. Bu görkemli anda hiç bir şey canınızı sıkmaz ne insanlar ne dünya nede KENDİNİZ.

MUTLU YAŞAMIN YOLU

Sırasıyla yapılacaklar:

• kendiyle birlikte olmaya boyun eğme
  • hedef ve istek
  • inanç
  • anahtar sözcük
Büyük ben’inize boyun eğin İsteyin hedefinizi gerçekten isteyin. Hedefinizi istemeyi sevin Bilinçaltınıza isteğinize hedefinize hiç kuşkunuz kalmayacak şekilde inanın. Ve uygun anahtarı seçip elektrik düğmesi gibi çalıştırın.

ZEN METODU

Bu yolla yapılacak meditasyonda sırayla şunlar yapılmalı:

1. Dizinizi bükerek veya da sandalyenin üzerinde dik olarak oturunuz
  2. En azından 15 dakika boyunca içinizdeki nehire konsantre olunuz. Bütün kötü olumsuz duyguları korkuları içinizdeki nehire atıp akıp gitmesini sağlayınız. Bedensel olarak duyduğunuz duyumlar (karnın daveya gögsünüzde.) nehirden akıp gitsin Düşüncelerin gelip yanınızdan adeta bir tren gibi geçmesine yardımcı olun. Mümkünse hiç bir şey düşünmeyin. Hiçbir şeye karşı koymayın. Bütün kötü düşünceler sizi yalayıp gitsin. Akan suya baraj olmayın. Yollayın gitsin, aksın gönlünce. Duran su kokar, hastalık yapar. Bentleri kaldırın...
  3. Bunu günün her anı yapmaya gayret ediniz. Kendinize karşı durmayın. Bunları yaparken uyuklamayın vücudunuzu bilinçli şekilde hissedin.
  4. Vücudunuz sizin mutlu ve huzurlu yaşadığınız evinizdir.
  5. Zen durumunda yakaladığınız uyumu SİZ dahil kimsenin bozmasına izin vermeyin. O UYUMU savunun.
Başka bir yol:

1. Rahat ve gevşemiş durumda sandalyeye oturun. Vücudunuzun her öğesinin varlığının bilincine varın. Ayak parmaklarınızdan kaslarınıza kadar vücudunuzun her parçasını gevşettin. Bunu yaparken “ayak parmaklarım gevşiyor, ayak bileklerim gevşiyor” diyerek her öğenin bilincine vararak her yerinizi gevşettin.
  2. Zihninizi dalgalı bir su gibi düşünerek yavaş yavaş dalgaları dindirin. Dalgalar gittikçe azalsın, küçülsün ve suyun yüzeyi dümdüz olsun.
  3. Sakinlik ve huzur veren kelimeleri söylemeye başlayın. Huzur, sakinlik, sessizlik, uyum, billur, hoş duygu, gibi bunları yaptığınızda ALFA durumuna geçmiş oldunuz.
BİRLİKTE

Bilinçli bilginiz; bildiğiniz, sözcüklerle anlatabildiğiniz her şeydir. Bilinç altı bilginiz ise sonsuzdur. Bilinçaltı bilginizin çok az bir kısmını hatırlayabilirsiniz, yüksek sesle ifade edebileceğiniz bölümünü. BU DÜNYADA NASIL MUTLU OLUNURURUN NASILIYIM BEN.

**HAYATI KENDİNİZE ZEHİR ZİNDAN EDEN YİNE SİZSİNİZ

Acıyı kederi korkuyu kısacası BÖLÜNMEYİ nerede hissediyorsanız vücudunuzda, oradan özür dileyin. Özür diliyorum deyin; özür dileyin kendinizden. Ta ki acı ve kötü duygular kaybolana kadar. Ruhun aynı senin bebeğin gibidir; ona sevgi şefkat göstermeli, onu kollarına alıp korumalısın. Her deneyim belleğinizde depolanmıştır. Bunu bir deneyim fabrikası olarak adlandırabiliriz. Bu fabrikadaki makinelerin çoğu çalışmaz durumdadır. Fakat bu makinalar kullanılmaya kullanılmaya ihmal yüzünden paslanmış körlenmiş zor veya hiç çalışmaz durumdadır. Makineleri eski durumuna getirmek için bir çok deneme, zaman, inanç ve güven gerekecektir. Bu bellek fabrikanızı çalıştırma düğmesi BİRLİKTE kelimesidir. Ona yaptığı bütün işler için yirmi dört saat mesai yaptığı için teşekkür edin. Kendi kendinize cahilim, aptalım, şişmanım derken BEN kelimesini kullanın biz kelimesini kullanmayın GİZLİ BENİNİZİN olanaksızı gerçekleştirme deneyimine güvenin. Korkunun sebebi telaştır. KENDİNİZLE BİRLİKTE OLMADIĞINIZI kabul etmek zorundasınız. Bunu kabul edin ve ben kendimle birlikte değilim değin. Bilinçaltım DUYGULARIMI İRADEMI ve BİLİNÇSİZ DÜŞÜNCEMİ yönetir. Onu çalıştır ona çalışmadan önce ve çalıştırdıktan sonra gözü kapalı INANINIZ.

Dıştan gelen ve sizi yıpratan etkenler BÖLÜNMEYE sebep verir. Ama en zararlı bölünme kendi kendimize yarattığımız bölünmedir. Bölünmemek için kötüyü görme, duyma, konuşma. Bölünmenin sebepleri; acılar, kaygılar, korkular, aşırı duyarlılık, öfke, tartışma, tiksinme, tembellik, sorumluluktan kaçma, can sıkıntısı, pişmanlık, kararsızlık, unutkanlık, bir şeyi zamanında yapmamak.

Bir anda kendinizi cesaretli, kendine güvenir, kaygısız, hissettiğiniz anlar olmuştur. Sevinçli ve mutlusunuzdur. Sonra önemsiz, can sıkan bir olayı yada kişiyi düşünür yine canınızı sıkarsınız O güzelim duygular bir anda kaybolurlar. KIM dir sizi mutsuz eden? yine SİZ. Kendi kendinize yine BÖLÜNDÜNÜZ. Bir şeyi yapacağımızı söylüyorsak kendimizden BİZ diye bahsetmeliyiz. Ben diye bahsedersek sadece bilincimizden bahsetmiş oluruz. BEN bir şeyi yapacağım dersiniz. Eğer ben kullanırsanız sadece bilincinizi kastetmiş olursunuz. Aslında ESAS YAPICI BİLİNÇ ALTINIZDIR Bilinciniz değil. Bir şey yapmak isterseniz bilinç altınızdan yardım isteyin. Bilincinizle düşünebilirsiniz hissedebilirsiniz ama bilinçaltınızla isteyebilirsiniz. KENDİME SAYGILIM. KENDİME SAYGI DUYUYORUM.

Bilinçaltına sizden başka sı ulaşamaz onu duyamaz. Bilinçaltı kendini dünyada sizden başka sına anlatamaz. BİLİNÇALTIMLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİM. GİDİP GELİN anahtar sözcüğü ile bilinçaltınızı düşünün. Bu sözcük size en iyi dostunuzu kazandıracaktır. Böylece bilinçaltınızla bilinciniz birbirine gidip gelecek ilk dostunuzu böyle kazanacaksınız. Bu sözcük dost kazanmada çok önemlidir. 28 kere birlikte şarkısını söyleyin. Ruhunuzu koşullandırın. Bilinçaltınıza TEŞEKKÜR EDİN. Anahtar sözcüklerle gizli fabrikanızın makinelerini çalıştırabilirsiniz. Bilinçli bir çaba veya yardım olmaksızın bilinç altınız

istediğiniz sonuçları GÖRÜNMEZ ve BİLİNMEZ yollardan elde etmenizi sağlayacaktır.

Akşam yatarken de SİZDEN VE SİZE YAPTIĞIM HATALAR İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM BAĞIŞLAYINIZ BENİ YALVARIYORUM deyin.

Bilinçaltınıza şu soruları sorun

• tam olarak ne istiyorum?
  • benim için en iyi şey nedir?
  • nasıl istiyorum?
Yalnızca bilinçaltımızı kullanarak yaptığımız şeylerde bir mükemmellik ve mükemmelliğe giden bir hal vardır. Bilincimiz ise devamlı bizi eleştirir. Korumaya çalışır. İkaz eder. Bilinç devamlı bilinçaltının işine karışır ve sessiz bilinçaltı devamlı bilinçten azar işitir. Bilincin bilinçaltına bu hareketlerini kontrole aldığımız zaman, bilinçaltını kendi haline bırakıp mükemmellik yaratacağı bir ortam hazırlamış oluruz. Sonuç olarak bilincinizin bilinçaltını olumsuz yönde etkileyecek telkinlerde bulunmasını önlemeli, olumlu telkinleri bilinçaltına göndermeliyiz. Bu durumun farkında olursak, günün her ani bunu uygulayabiliriz. Kendimize bir şeyi mükemmel yaparken birden ama diye başlayarak o mükemmelliği bozmamız tamamen bilincin suçudur. Kendinizi bilinçaltına teslim edin. Olumlu kontrolü elden bırakmayın.

Bilinçaltınıza ne kadar güvenirseniz kendine güven de o kadar artar. Kendine güven için korkuları ve içimizdeki suçluluk duygusunu atmalı bu yönde çaba göstermeliyiz. Bunun için kendimizden yardım isteyin. Bir şeyi iyi yapamadığınızda veya yapmadığınızda suçluluk duymayın. Her gün değişik bir gündür. Bugün belki canınız istemez, iradeniz kuvvetsizdir ama belki bir saat sonra belki yarın ruhsal gücünüz daha fazla olacak ve o işi daha iyi yapacaksınız. Unutmayın bulutlar ne kadar siyah ve sık olursa olsun o bulutların arkasında mutlaka bir parlak güneş vardır. Öyle değil mi? BİRLİKTE ve MUTLU olmak için

1. Kalbini kin ve nefretten arındır. Kendinden niye nefret ediyorsun?
  2. Kafanı üzüntü, korku ve suçluluk duygularından arındır.
  3. Basit bir hayat yaşa
  4. Başkalarından çok az şey bekle, umma, beklentin az olsun. Kendin için iyi olan yaptığın şeyler için kendinden de bir karşılık bekleme. Senin kendin için iyi olana inan ve yap onu ama sonucunda kendinden bir karşılık bekleme.
  5. Başkalarına çok ama çok şey ver. Sakin ama sakın bencil olma. Başkalarına verirsen onların kendilerini değerli hissetmelerini sağlarsın. Kendini sizin tarafınızdan değerli hisseden insan sizi sever size değer verir. Dolayısıyla sizin kendinize değer vermeniz sağlanmış olur.
  6. Ruhsal gücünü hesaba katarak mümkün olduğu kadar çok ama çok çalış
  7. Yaşamını SEVGİYLE doldur. Verebileceğin en küçük sevgiyi hisset ve ver. Onu alınganlık, küçük hesaplar ve karşılık bekleyerek söndürme.
  8. Başkaları tarafından aranan sevilen bir insan ol. Hepimizin içinde bize devamlı sinyaller gönderen bir aygıt vardır. Bu sinyalleri dikkate alırsak bu sinyaller bizim nasıl mutlu olacağımızı söyler. Bu sinyalleri duymak için kendimize devamlı sorular sormalı, kendimizin ve vücudumuzun iyi bir dinleyicisi olmalıyız. Bu aygıt sağduyumuzdur. Sağduyu bilinçaltının bilinçlendirilmiş bölümüdür.
İNANÇ

Yaşamın bir çok dalında kendine güvenen ve inanan insan diğerlerinden daha başarılı olur. Bilinç kendi kendine güven duyamaz. Bilinç sizi TEK BAŞINA inandıramaz. Bilincin zaten inancı vardır. Bilinçaltından yardım iste, inanmak için. İnancını asıl geliştirmeye ihtiyacı olan bilinç altınızdır BİLİNÇ ALTIM SEN BENİM İÇİN HER İYİ VE GÜZEL ŞEYİ BANA BAŞARTIYORSUN, HERGÜN HER ALANDA DAHA İYİ OLUYORSUNUZ BİLİNÇALTIMIN YARDIMIYLA HERŞEYİ BAŞARIYORUM. Eğer bunları dersek bilinçaltımızı inandırmış böylece kendimizi inandırmış oluruz. Niye yukarıdaki cümleleri okurken rahatsız

oluyorsun?

BİRLİKTE................... VE BUNA İNANIYORUM.

Sigarayı bırakıyorum

Kilo veriyorum

Çok çalışıyorum

Boyun eğin bilinçaltınıza boyun eğin. O sizi gelmek istediğiniz yere getirecektir. Girişkenlik inancı doğurur. Bir ise başlayın gerisini bilinçaltınız yapar. Bir kötü olay başımızdan geçmişse mesela bir yakınımızın ölümü, sevgilinin terk etmesi gibi bunu güçlü bir şekilde atlatmak için bu olayın gerçekten olduğuna onun varlığına İNANIN. Anahtar sözcüklerin işlerini yapmaları için tam bir inanç, şiddetli bir istek, kesin bir hedef ve kendi kendisiyle birleşme durumu gereklidir. Ama bunlar tam olmasa da bu sözcükler işlerini yaparlar. İnanmak için dua ediniz. Dua bir tanrıya, SAGDUYUNUZA veya da kendinize olabilir. Sonuçta dua sizi kendinize yaklaştıran, sizin kendinizle BÖLÜNMENİZİ ENGELLEYEN, sağduyunuzun tekrar devreye girmesini sağlayan bir anahtardır. İnsanları zindeleştirir, insanın içindeki gücü ortaya çıkarır. Ünlü din adamları her aksam dua ederseniz sabaha kendinizi yenilenmiş ve enerjik olarak bulursunuz derler. Sorunlarınızı inandığınıza anlatın. Böylece kendinizle bir bağ kuracak ve o bağı sağlamlaştıracaksınız. Dua ederken olumsuz olmayın yalnız olumlu şeylere dua edin olumlu pozitif şeyleri isteyin. İnandığınız şeyle günlük dilinizle konuşun. Sevmediğiniz insanların isimlerini bir kağıda yazıp önünüze koyup onlar için de dua edin. “Bizim sağlıklı kalmamızı sağlayan en büyük güç, doğuştan bizde varolan sağlıklı yaşayacağımıza olan inançtır”. Hippocrattes. “Olumlu düşünün. Hayal görün ve hayal kurun. Hayalinizde olmak istediğinizi görün ve inanın bari hayalinizde inanın” der.

İNANÇTA BEYNİN GÜCÜNÜN KULLANIMI

Beynimizin sağ tarafıyla vücudumuzun sol tarafını, beynimizin sol tarafıyla vücudumuzun sağ tarafını kullanırız. Her zaman kullandığımız elimizle yazdığımız inançlarımız kendimize ait gerçek inançlarımızı içermez. Gerçek inançlarımıza ulaşmak için her zaman kullandığımız elimizi değil obur elimizi kullanmalıyız. Baskın olmayan elle yazılan ve bizi anlatan şeyler ve inançlar gerçeğe daha yakındır. Bizim hayatımıza yon veren küçük inançlarımızdır. Her yaptığımız is, eylem bir inanca karşılık gelir. Bir olumsuz inancı değiştirmek bir olumsuz eylemi değiştirmektir. Bir olumsuz eylemi değiştirmek bir olumsuz inancı değiştirmektir. Bu küçük inançların bazıları olumlu bazıları olumsuzdur. Bu andan itibaren izleyeceğimiz yol simdi sahip olduğumuz olumsuz inançlarımızı olumlu hatırlamaya ve olumlu yapmaya başlamak ayrıca su andan itibaren edineceğimiz inançlarında olumlu inançlar olmasını sağlamaktır. Bu günden itibaren edineceğimiz inançlarımızın olumlu olmasında izlenecek yol bu inançların olumlu olmasına mazeret uydurup onları olumsuz yapmamaktır.

• Şans diye bir şey yoktur yaptım vardır. Kötü şansa inanmak hastalıktır.
  • Problem diye bir şey yoktur. Probleme inanma! Probleme inanmak hastalıktır.
  • Zor diye bir şey yoktur. Zora inanma! Zora inanmak hastalıktır. Yalnızca bilinçaltımızı kullanarak yaptığımız şeylerde bir mükemmellik ve mükemmelliğe giden bir hal vardır. Bilincimiz ise devamlı bizi eleştirir. Korumaya çalışır. İkaz eder. Bilinç devamlı bilinçaltının işine karışır ve sessiz bilinçaltı devamlı bilinçten azar işitir. Bilincin bilinçaltına bu hareketlerini kontrole aldığımız zaman, bilinçaltını kendi haline bırakıp mükemmellik yaratacağı bir ortam hazırlamış oluruz. Sonuç olarak bilincinizin bilinçaltını olumsuz yönde etkileyecek telkinlerde bulunmasını önlemeli, bu olumsuz telkinleri not edip, olumlu telkinleri bilinçaltına göndermeliyiz. Bu durumun farkında olursak günün her anı bunu uygulayabiliriz. Kendimize bir şeyi mükemmel yaparken birden “ama” diye başlayarak o mükemmelliği bozmamız tamamen bilincin suçudur. Kendinizi bilinçaltına teslim edin. Olumlu kontrolü elden bırakmayın. Yapmak istediğiniz bir şeyi yalnızca yapın. Bilinçaltı her zaman sizinle beraberdir.
Hiç yemeyi düşünmezken birden karnımızın acıkması bilincin saçma bir soruyla bilinçaltını uyarmasıyla olabilir. Olumsuz bir inancı, olumlu bir inanca dönüştürmek için iyi yapabildiğiniz ve yaparken, yaptık ve bitirdikten sonra gurur, coşku ve ferahlık duyduğunuz bir işi ve onu iyi yaptım inancını, iyi yapamadığınız, yaparken sıkıldığınız bir iş için duymaya çalışın. Başarısız olduğunuz işi başarınca yeni bir olumlu inanca sahip olacaksınız. Bundan dolayı iyi yaptığınız işlerde sahip olduğunuz inançları yazın.

EYLEMLERİ GÜÇ KAZANDIRAN İNANÇLARA DÖNÜŞTÜRMEK

İnançlarımızı olumlu yaparken ama’lar, inanıyorum’lar, keşke’ler yoktur. Kesinlik, açıklık, kesin bir kendine güven vardır. “Ben çalışkan bir insanim” doğru bir inançtır “çalışkan bir insan olacağım” veya olduğuma inanıyorum tam bir inanç değildir. Ama "daha iyi bir insan oluyorum" yine olumlu bir inançtır. İnançlarınızı onların bütün sorumluluklarını üstünüze alarak ifade edin.

İnancınızı olumlu ifade ediyor musunuz?

Bir inancı olumsuz ifade etmek “ben korkak değilim” şeklinde olur. Ama bir inancı olumlu ifade etmek korkak ve değilim kelimelerini atıp, “ben girişken bir insanım” diyerek olur. Böyle yapılan telkinler NLP metoduna göre beyince daha çabuk kabul edilir. Veya da olumsuz inancın içindeki olumsuz kelimeyi tamamen yok edebiliriz. “korkaklık” diye bir şey yoktur. “Korkaklık bir hastalıktır.”

Bir inanç gerçekten sizin mi, yoksa başka birisinin mi?

“İnsanlar benden hoşlanıyor” inancı başkalarının inancıdır. Ben hoşlanılacak bir insanım bizim inancımızdır. İnanacağım, olsun gibi “zihinsel güvenilirlikten” uzak inanca yönelik telkinler sizin sorumluluk almanızı önler. Bu tür inançlar kendine güvenin başlangıcı ve direği, zihinsel güvenilirlikten yoksundur.

İnancınız diğer inanç ve hedeflerinizle güçleniyor ve yaşamınızın diğer yönleriyle uyuşuyor mu?

İnanacağımız şeyin şu anda inandıklarımızla desteklenmesi hiç olmazsa şu anki inandıklarımızla çatışmayıp paralel gitmesine dikkat edelim.

İnancımız dinamik olsun, statik inançlarımızı da dinamik yapalım

Zekiyim, güvenilirim, çalışkanım gibi inançlar statik inançlardır. Zihinsel güvenç için tehlikelidirler. Bu tur inançlara uymayan bir kaç durumda zihinsel güvenilirliğimiz sarsılabilir. Bu yüzden bu tür statik inançları dinamik inançlar haline getirmeliyiz. Zekiyim ve her gün daha zeki oluyorum. Çalışkanım ve her gün daha çalışkan oluyorum. Gibi……

Hangi eylemler inancınızı destekler? Bulunuz ve yazınız.

Bir şeye inanmayı istiyorsanız, önce hareketlerinizi davranışlarınızı sanki o şeye inanıyor musunuz şeklinde değiştirmeniz gerekmektedir. Bunu o isi başkalarının nasıl inanarak yaptıklarını gözlemlemeyle başlayabilirsiniz. Bu inançta olan birisi nasıl davranır? Sorusu en güzel ve cevaplandırılması gereken bir sorudur.

İSTEK

İsteklerin sistemimize dahil olmasını engelleyen etmenler aşağıdadır. Gerçekten istemek için aşağıdakileri uygulayınız.

• Çalışmadan korkmayınız
  • İnsanlarla tanışmaktan çekinmeyiniz. Onlardan çok şey öğrenebilir, kendinizi onlara anlatırken kendinize daha yakınlaşabilirsiniz. “Popüler” demek herkesin sizi tanıması demek değildir, herkesin sizi seviyor olması da gerekir. Başka insanlar tarafından aranan ve istenen insan mutlu ve tatminkar olur. Çünkü o zaman başkaları da sizin kişiliğinize değer verdiğinden, kendinizin de kendi kişiliğinize değer vermeniz sağlanır. Bir insanla tanışmadan önce dua et.
  • Kaybetmekten, başarısızlıktan korkma.
  • Durgun hareketsiz durmayınız
  • Geçmişte aldığın başarıları anlatıp durma. Geçmiş geçmişte kalmıştır.
  • Kişisel bir değişiklik yapmanız gerektiğinde (zayıflama rejimi, sigarayı bırakmak) bilinçaltından isteyiniz
  • Dilemeyin, umarım demeyin, sadece ve sadece isteyiniz. BİLİÇALTINDAN UMMAYIN DİLEMEYİN İSTEYİN SİZDEN................YAPMANIZI İSTİYORUM
  • İsteklerini başkalarının yapmalarına izin verme. O isteklerini kendin yap. İsteklerine sahip çık ve onları sen gerçekleştir. Kimse senin isteğini gerçekleştirmesin.
İsteği SEVİN ve bir isteği getirdiği tüm sıkıntı, acı ve güzel yanlarıyla KABUL EDİN. Akıl kendi başına istek üretemez. Bilinç altından ..................... isteyiniz.

sigarayı bırakmamızı

kilo vermemizi

NE İSTİYORUM, NASIL İSTİYORUM?

Şüphe duymayı değil istemeyi öğrenin. Gerekirse önce umutlu olmayı sonra istemeyi öğrenin. Şüphe içinizdeki yaratıcı gücün ortaya çıkmasını önler. Şüphenin kafanızda değil kok salmasını tohumunun bile düşmesini önleyin. Şüphe duymayın sadece oluyor deyin. Şüpheciliğin hastalık haline dönüşmesini inceleyen psiko-nöro-imunoloji denen bir bilim dalı bile vardır. Bu yöntemleri öğrenmek bir müzik aleti çalmaya benzer. Öğrenmesi zaman ve çaba gerektirse de bir kavranıldı mı insana büyük bir zevk verir.

İSTEKTE BEYNİN GÜCÜ VE KULLANIMI

Beynimizin sol tarafı mantıklıdır ve dilimizi kullanır. Ayrıntılı düşünmeyi sol tarafla yaparız. Sağ taraf duygularla, hislerle ve sezme olayını gerçekleştirir. Olayları bütünsel bir şekilde algılar. Beynin iki yanını da harekete geçiren insan her şeyi yapabilecek kudrete sahip olur. Önce bütün isteklerimizin, hayallerimizin, "keşke"lerin, "olsa"ların bir listesini çıkarın. Hedeflerinizi ayrıntılarıyla yapın.

• Şu anki durum nedir ve hedefime ulaşırsam durumumda neler değişebilir? Yaz.
  • Hedefimi ne kadar iyi ve nasıl bir düzeyde gerçekleştirmek istiyorum? Yaz.
  • Hedefime ulaşmak ve ulaşmak için sarf ettiğim yol beni mutlu edecek mi? Ne kadar ve nasıl mutlu edecek? Yaz.
  • İsteklerinizi başarmanız sizin kendi elinizde mi? Yaz.
  • İsteğinize ulaşmayı sağlayacak olanaklarınız var mı? Şu anda olanağınız yoksa oluşturabilir misiniz? Yaz.
  • İstekleriniz olumlu mu, getirileri, götürülerinden fazla mı? Yaz.
  • Ne göreceksiniz? Yaz.
  • Ne duyacaksınız? Yaz.
  • Ne koklayacaksınız? Yaz.
  • Ne tadacaksınız? Yaz.
  • Ne işiteceksiniz? Yaz.
  • Ne hissedeceksiniz? Yaz.
Bütün bu yukarıdakilerin cevaplarını bir kağıda yazdığınızda ortaya isteğinizin ne kadar istek olduğu ortaya çıkacak. İsteğinizi ne kadar isteyip istemediğinizi öğreneceksiniz. İsteklerinize ulaşmak için hangi yolu, hangi metodu seçeceksiniz? Ne yapmanız gerekiyor? Bunun 5 yolu vardır. Bunları bir kombinasyon halinde de kullanabilirsiniz. Sıra önemli değildir, kişiden kişiye değişebilir.

1. Bilmek
  2. Yapmak
  3. NE Elde etmek -MELİYİM?
  4. Yakın olmak
  5. Olmak
İsteğiniz açık seçik ortaya çıktımı? Ee! peki ne duruyorsunuz? Lütfen ama lütfen ilk adımı atınız, başlayınız, o zaman!!!!!!

GEÇERSİZ KILIN

Bilinçaltı bilinç tarafından yalnız bırakılırsa ortaya felaketler zinciri çıkar. Hemen geçersiz kılın denmeli sonrada BİRLEŞİN BİRLİKTE denmelidir. KAFANIZDA CANLANAN KÖTÜ BİR DÜŞÜNCE, DUYGU, KORKU, KÖTÜ BİR FELAKETİ GELECEKTE ÖNLEMEK İÇİN HEMEN GEÇERSİZ KILIN DENMELIDİR.

**Bu bir dua dır**

ÇALIŞMAK, ÇALISKAN OLMAK

İçinizdeki huzursuzluğu gideriniz, üretiniz ve ertelemeyiniz, çalışınız. Bilinçaltı çalışmaya açtır.

Elle tutulur, gözle görülür bir çalışma kendiyle birleşmeyi sağlar. GÖBEGİNİZDEKİ KASILMALARI ÖNLEYIN

CİĞERLERİNİZİN EN ÜST KISMIYLA NEFES ALIP O BÖLGEYİ AÇIN

Özenli iyi rahat çalışın. Sanki bir zanaatkar gibi. Ben bir zanaatkarım. Bilinçaltınız çok iş görebilir. Ama daha dayanıklılığını bile gösteremeden bilinçli yanınız yorgunum deyip işin içinden çıkar. Ben yorGÜN değilim. Bilinciniz ben bu işi yapamam, ben beceremem dedikçe bilinçaltınızı KÖRLEŞTİRIRSİNİZ. Oysa “Birlikte BİZ her şeyi yapabiliriz. BİZ birlikteyken varılmayacak hedef üstesinden gelinmeyecek iş yoktur” demeliyiz. Olayları sürekli ertelemek, uyuşuk ve hareketsiz olmak, olayların kendiliğinden hallolmasını eklemek gerginliğe sinire bölünmeye sebep olur. Geciktirme olayını ortadan kaldıran kelime ŞİMDİ dir. Tembellik, çoğunlukla zaman öldürme isteğinden kaynaklanır. Zamanı bir şeyler

yaparak oldurun. Tembelliği kovmanın yolu GİDİN demektir.

BİRLİKTE ÇOK ÇALIŞABİLECEĞİNİZE BAŞARABİLECEĞİNİZE İNANIN... İNANIN...

Bilinç bedensel çalışmadan hoşlanmaz. Bilinç elle iş yapmak ister. Zihinsel bir iş yapmak istiyorsak işe ellerimizi de karıştırmalıyız. Böylece bilinçaltı ile bilinci birleştirmiş oluruz. İsteğinizi hedefinizi açık açık yüksek sesle dile getirin. Kendi kendinize bunu iyice belletin. Yaptığınız iyi bir işten sonra kendi kendinize TEŞEKKÜR EDİN. Sorumluluk almak, sorumluluğa sahip olmak, ileride insanın kendine

karşı sorumluluk duygusunu geliştirir. İnsan yerine getirmesi gerekenleri yerine getirince daha sağlıklı ve tatmin olmuş yaşar, mutlu olur. Başarılı olduğunuz bir resmi zihninizde canlandırın. Ve onu zihninize kazıyın. Bu resmi beyninizden hiç çıkarmayın. O resmi düşünürken vücut kaslarınızın gevşemiş olmasını kontrol edin. Hayallerinizin önüne engeller çıkarmayın. Çıkardığınız engelleri ve sıktığınız kaslarınızı yine kendiniz olumlu düşüncenizle yok ediniz. Çalışırken ruhsal enerji ile bedensel enerjiyi iyi dengelemeliyiz. Birini öbüründen fazla zorlayıp kullanırsak, aynı yağsız bir motor gibi belli bir süreden sonra parçalanır, bozuluruz. Vücudunuzun her küçük parçasını kullanırken ruhsal enerjiyle birleştirerek kullanınız. Ruhsal enerjinizi her zaman göz önüne alınız. Vücudunuzun ritmine göre çalışınız. Her şey öğrenilebilir, çok ama çok çalışmakta. Çalışmayı bir meşe ağacı tohumu olarak düşünelim. Onu ekmeniz ve sabırla büyümesini beklemeniz gereklidir. Çalışmayı becermekte, öğrenmekte meşe tohumuna benzer yavaş yavaş büyütmek ruhi enerjiyi dikkate alarak çalışma tohumuyla özenle ilgilenmek gereklidir. Gerginlik ve tedirginlik duyguları sahip olunan gücü ve enerjiyi boşa harcar, bitirir. Ruhsal enerjinizi göz önünde tutunuz. Ruhsal enerji ile fiziksel enerjiyi birlikte dengeli kullanınız. Şüphe duymayı değil, istemeyi öğrenin. Gerekirse önce umutlu olmayı sonra istemeyi öğrenin. Şüphe içinizdeki yaratıcı gücün ortaya çıkmasını önler. Şüphenin kafanızda değil kök salmasını tohumunun bile düşmesini önleyin. Şüphe duymayın sadece oluyor deyin. Bu yöntemleri öğrenmek bir müzik aleti çalmaya benzer. Öğrenmesi zaman ve çaba gerektirse de bir kavranıldı mı insana büyük bir zevk verir. Çok çalışabilmek için; işinizi sevin, işinizin olumlu ve size yarar getiren yanlarını düşünün; belki değişmesi gereken sizsiniz. Her işin her zaman kolay olduğunu düşünün. Usta olun, işinizde ne kadar çok bilgi sahibi olursanız, o iş size o kadar kolay gelmeye başlayacaktır. Konsantre olun. Konsantre olun. Aynı meditasyon sırasında nefesinize, vücudunuza ve sayılara nasıl konsantre olup gevşiyorsanız okuduğunuza, yazdığınıza, yaptığınıza da öyle konsantre olup uğraştığınızdan başka hiç bir şey düşünmeyin. Zen’i yaptığınızla birleştirip yapın.

KONSANTRE OLDUM.

Yaptığınız işi en iyi yapan siz olun. Tuvalet temizleyicisi bile olsanız dünyanın en iyi gelmiş geçmiş en iyi tuvalet temizleyicisi siz olun. İşinize konsantre olun, yaptığınız işi size rahatsızlık veren duygulardan ayırıp yapın. İş yaparken duygusal olmayın profesyonel olun. Bugünün işini yarına bırakmayın. Zorlanıyorsanız DUA edip isteyin. Yalvarın kendinize, tanrıya… Üzüntü ve mücadele birer öğretmendir, kötü şeyler değildirler. Üzüntü ve mücadeleyi yaşayıp onlardan öğrendiklerimizle simdi mutluyuz. Veya da mutlu olacağız.

UYGUN KILIN

Ağır bir eşyayı kaldırmanıza yardım edecek biri yoksa uygun kılın deyin. Bilinçaltınız SİZİ birden bir eşyayı kaldırmanın bilimsel yollarını bilen usta, bir mühendis yapacaktır. Bilinçaltınız bedeninizi yormadan ağır eşyaları nasıl kaldıracağınızı bilir.

AFFETMEK

Bir gün dışarı çıkın ve karşılaştığınız her insanı affedin. Yolda gördüğünüz insanları, yolda karşılaştığınız insanları bir tanrı gibi affedin. Kalabalığın içinde gördüğünüz yüzleri, bedenleri, genellikle tanımadan bilmeden bazen hiçbir neden olmadan kınadığınız eleştirdiğiniz insanları affedin. Affetmekle kalmayın birde onları sessizce ÖVÜN. Onlar için dua edin. Başkalarını affedebilen insan sonunda kendini de affedebilir. Affetmek insana bundan dolayı İLAHI BİR MUTLULUK VERİR. Bunu bir egzersiz gibi düşününüz ve yapınız. Affetmek her zaman kolay değildir. Affedemediğiniz halde kendinizden özür dileyiniz. Karşınızdaki insandan sessizce özür dileyiniz. Bu sizi bölmeyecek ve size huzur verecektir. Birlikteliğinize, Bilinçaltınıza boyun eğebilmeniz ve inanabilmeniz için önce çevrenize ve olduğunuz hale boyun eğmeniz ve inanmanız gereklidir. Eğer ayıplanacak biri varsa oda sizin bilincinizdir. Tüm sıkıntılarınızı, şikayetlerinizi, kızgınlıklarınızı doğuran bilincinizdir. Kötüyü görmeyin, kötüyü duymayın, kötüyü söylemeyin. Bunları yapmak sizi sadece sizi BÖLER. Sevmediğiniz kişi için dua edin. Tanrım önce benim sonra onun kalbini sevgiyle doldur. Kendinizden nefret ediyor musunuz? Yapamadığınız, sizce başarısız olduğunuz şeyler için, olamadığınız insan için kendinize içerleyip nefret ediyor musunuz? Oysa biraz kendinize merhamet gösterip anlamaya çalışsanız, daha mutlu olduğunuzu göreceksiniz. Önce kendinize merhamet edin. Kendimi affettim.

KİLO VERMEK

Aşırılıkların çoğu yemekte aşırıya kaçmakta BİLİNÇALTI mekanizmasının bir ürünüdür. Bilinçaltı kişiye devam etmesini, daha fazla hep daha fazla yapmasını söyler. Çok sigara içmek, çok yemek, tembel olmak gibi alışkanlıklardan vazgeçmek için bilincimiz öne çıkıp BİLİNÇALTIYLA KONUŞMALI, BİRDEN DEĞİLDE YAVAŞ YAVAŞ KESMESİ, KONUŞUN ONU İKNA EDİN.

Tüm gelişmeler, tüm ılımlı davranışlar bilinçten kaynaklanır. Bozukluğu kendinize yüksek sesle aynada söyleyin. Anahtar kelime YETER dir. Yeter!!! Tüm aşırılıkların bilincin yardımına ihtiyacı vardır.

İSTİYORUM…..

Zayıflamak

ZAYIFLIYORUM hergün DAHA ÇOK ZAYIFLIYORUM.

Vücut ve yüz kaslarını kontrolde tutarak onların gerginliklerini azaltarak, açlığımızın neden çok yediğimizin nedeninin bilincine vararak, meşe tohumunu büyütür gibi disiplini ele almalıyız. Ama bu disiplin içindeyken bile vücudumuzla ruhumuzu ve kendimizi uyum içinde tutmalı, her türlü gerginlikten kaçınmalıyız. Olmuyorsa, kendimizi bölecek kötü duygulara kapılmamalı belki de simdi daha hazır değilim diyebilmeliyiz. Korku, keder ve üzüntüsü olan insanın pankreas organı çok insülin yaparak vücuttaki sekerin yanmasını ve dolayısıyla korku, keder ve üzüntü duygularının vücudumuzda yarattığı o büyük enerji açığını enerji yaparak gidermeye çalışır. Fakat eğer pankreasımız yorulmuşsa insülin üretilemez ve dolayısıyla enerjimiz az ortaya çıkar, seker enerjiye dönüştürülmez ve vücuda alınan şeker direkt yağa dönüşür. Unutmayın 3 hafta düzenli spor ve diyetin sonunda vücut ancak kilo vermeye başlar. Çünkü bu 3 hafta içinde yağlar gider, yerini su alır. 3 haftadan sonra kilo verilmeye başlanır. Karnı guruldayan insanin midesi ve bağırsakları boştur. Karnı guruldayan insan kilo vermeye başlamıştır. Zayıflamış durumunuzu hayal edin. Saçınızdan tüm vücut hatlarınızı canlandırın. Yürüyüşünüzden duruşunuza kadar zayıf olduğunuz haldeki hareketlerinizi hayal edin. Zayıf halde neler giydiğinizi, vücudunuzun hareket özgürlüğünü hayal edin. Bir takvim sayfası hayal edin ve böylece bir tarih belirleyin. Korku ve mazeret yoktur. En son olarak bu hayalinizi devamlı kurun ve onu devamlı kurmaktan hiç vazgeçmeyin. Bu duruma gelmek için yapılması gerekenleri yapın ama bir beklentiniz olmasın.

KORKU ve TELAŞ

Telaşın en çok görülen sebebi korkudur. Eğer korkularınızı bilir ve korkularınıza BOYUN EĞER, korkularınızı kabul ederseniz KENDİNİZLE BİRLİKTE OLMADIĞINIZI da kabul etmiş olursunuz. Bu basit gerçeğe BOYUN EĞİN. Gerginlik ve tedirginlik duyguları sahip olunan gücü ve enerjiyi boşa harcar, bitirir. Ruhsal enerjinizi göz önünde tutunuz. Ruhsal enerji ile fiziksel enerjiyi birlikte dengeli kullanınız. Eğer bir süre korktuğunuz halde çok cesur bir insan gibi davranır ve cesur insanların davranışlarını gözlemler, örnek alırsanız, bir süre sonra sizde korkularını bir kenara bırakmış cesur bir insan olursunuz. Bu yöntem psikolojik olarak kanıtlanmıştır. Cesur bir insan nasıl yaşar, nasıl davranır?

HASTALIK VE AĞRIYI gidermek. Hastalık ve ağrılar ister içerden ister dışarıdan kaynaklansın, bilinçaltınızda o acıya veya hastalığa karşı bir çözüm yolu vardır. Hasta olduğunuza ağrınızın olduğuna İNANIN. Hasta olduğunuza inanmanız için, illa ki bir doktorun size hasta olduğunuzu söylemesi mi gerekli? Ağrıyı ve hastalığı İSTEMEDİĞİNİZİ bilinçaltınıza yüksek sesle söyleyin. Defalarca DEĞİŞİN veya da DEĞİŞİN BİRLİKTE şarkısını söyleyin. Sorunlarınız olan kendinizi veya sorununuz olan insani bir sosyal görevli gibi karşınıza alın her şeyini bir kağıda yazın ve üzerinde düşünerek çözüm yolları üretin. "Bizim sağlıklı kalmamızı sağlayan en büyük güç, doğuştan bizde varolan sağlıklı yaşayacağımıza olan inançtır.” Hippocrattes. Olumlu düşünün.

HERŞEY İSTEDİĞİM GİBİ YOLUNDA GİDİYOR

Her şeyin yolunda gittiği anlar olur. Her yaptığın istediğin gibi olur. Rahat ve kolay yaparsın herşeyi, her şey yolunda gider, iyi rastlantılar, iyi rastlantıları takip eder, çevrendeki herkes her şey adeta islerinin olması ve senin işlerinin yolunda gitmesi için el birliği etmiştir, herkes adeta o yönde hareket eder. Her işin huzur içinde rahat, kolay ve seni mutlu edecek şekilde hoş süprizlerle yürür gider. Korkudan uzak mutluluk içinde... Yolunda gitsin işlerim. İşlerimin yolunda gitmesini istiyorum. Eğer içinizde bir boşluk duygusu varsa bunu gidermenin ilk yolu başkaları için iyi şeyler düşünmek ve onlara yardım etmektir.

SORUN ÇÖZME YÖNTEMİ

1. İnanın her sorunun bir çözümü vardır. İnanın.
  2. Sakin bir insan olun. Vücut kaslarını gevşek tutun, kaslarınızı gerginlikten koruyun. Alfa durumuna geçin.
  3. Zihinsel olarak sorunlarınıza kısa sürede en iyi çözümü bulacağım diye beyninizi zorlamayın. Çünkü kendimiz en güç durumumuzda bize en iyi çözümü sunacak şekilde oluşmuştur. Belki daha hazır değilsiniz.
  4. Ben profesyonelim.
  5. Kendi sorunlarınıza kendinizden çıkıp, kendinizi başkasının yerine koyup, o ne yapardı sorusunu sorun. Sorunlarınıza duygusallıklarınızı (korku, hoşlanma veya hoşlanmama, kızgınlık,.) karıştırmayın. Profesyonelce olaylara ve KENDİNİZE insanlara bakın.
  6. Sorunlarınız olan kendinizi veya sorununuz olan insani bir sosyal görevli gibi karşınıza alın her şeyini bir kağıda yazın ve üzerinde düşünerek çözüm yolları üretin.
  7. Gerekiyorsa dua edin. Özellikle kutsal yerlerde, mezarlıklarda ve doğa içinde yaptığınız yürüyüşler esnasında çözüm yolu için yapılan dualar bilinçaltınızı ve kendimizi devreye sokacak ve bizim için en uygun çözüme, nasıl ulaşacağımızı gösterecektir.
Sorun çözmenin başka bir yolu:

Yaratıcı olun: probleminize çözümler bulun ve bunları yazın.

Organizatör olun: fiziksel olarak bulduğunuz yukarıdaki çözümleri nasıl uygulayacağınızı düşünün. Bunları yazın.

Eleştirisel olun: yargıç rolünü üstlenerek hoşunuza gittiği kadar kendinizi zorlamadan eleştirisel olun. Uygulayacağınız bu çözümlerin beraberinde neler getireceğini yazın. Sonuçta ortaya çıkan veya geriye kalan çözümler sizin için en iyi çözümlerdir. Onları da bir kağıda yazın ve her gün görebileceğiniz bir yere koyun.

MEDITASYON

İnsanlar iç ve dış tabaka olmak üzere iki tabakadan meydana gelirler. İç tabaka bizim duygularımız ve zihinsel bilgilerimizle beraber kişiliğimizdir. GERÇEK BENİMİZDİR. Dış tabaka ise dış dünyanın etkilerine göre hareket eden, dış dünyaya nasıl yanıt verdiğimizin nasılıdır. Eğer iç tabakamızla olaylara bakar ve eğer iç tabakamızla dış tabakamıza bakabilirsek içimizde bir ışık yanar. İç tabakamız bilinçaltımız mıdır? İç tabakamıza meditasyonla ulaşabiliriz. Meditasyonla vücudumuzda yasayan kişiye ulaşabiliriz. Vücudumuzun patronu ve sahibi olup onu kontrol edebiliriz. Düşüncelerinin sahibi olmaya çalışma onlar birer çarpışan otodur, düşüncelerin birbiriyle çarpışırlar, aynı yönde giderler fark etmez. Sen yanda dur ve onları kendi hallerine bırak. Vücudun senin evindir, onu temizle, ona bak, onu koru. Çevremiz negatif ve pozitif enerjilerle doludur. Negatif ve pozitif enerjileri devamlı içimize alırız. Negatif enerjiyi dışarıda tutma veya bloke etmek gibi bir şey söz konusu değildir. Negatif enerjiyi içimizde bloke etmediğimiz sürece ondan korkmamıza gerek yoktur. Verdiğimiz nefesle negatif enerjiyi evden dışarı yollamak en güzel yoldur. Yaşamda her şey-5 duyumuzla algıladığımız-enerjidir. Biz dünyadaki bu tüm enerjileri üçüncü gözle iceri alırız. Bu yüzden pozitif enerji veren şeylere yönelip onları üçüncü gözle içeri almalıyız. Anahtar sözcük ENERJİYE KARŞI KOYMA dır. Enerjileri zorla negatif pozitif diye ayırma karşılaştığın tüm enerjileri bir paket olarak KABUL ET, karşı koyma. Siz bazen içi sıkıntı ile dolu bir gemi yolcusu gibisiniz. Lütfen geminin arkasına gidip sıkıntılarınızı denize atarmısınız. İçinizi, gögsünüzü billur BERRAK bir su gibi düşünun ve hissedin. Berraklık deyin. Bu da bir anahtar kelimedir. Bu kelimeyi yavaş yavaş tadına vara vara hissederek söyleyin. Bütün ilhamlar sessizlikten doğar. Thomas Carlyle Huzur dolu sakin bir dimağa kavuşmanın en etkili yollarından biride sessiz durma egzersizleri yapmaktır. Kendimiz= bilinçaltımız, içimizdeki gerçek ben (eğer kim olduğunu biliyorsak), sağduyumuz, içgüdülerimizdir. Kendimizle iyi bir ilişki kurmuşsak ondan bize bedenimiz, aklımız ve ruhumuz için gerekli enerji akar. İlişki ne kadar güçlü ise enerjimizde o kadar çok olur. Çalışırken ruhsal enerji ile bedensel enerjiyi iyi dengelemeliyiz. Birini öbüründen fazla zorlayıp kullanırsak, aynı yağsız bir motor gibi belli bir süreden sonra parçalanır, bozuluruz. Vücudunuzun her küçük parçasını kullanırken ruhsal enerjiyle birleştirerek kullanınız. Ruhsal enerjinizi her zaman göz önüne alınız. Duygu ve düşünceleri kontrol etmeyi öğrenmek zaman ister. Bunu öğrenmek için önce vücudumuzun tepkilerinin bilincine varıp o tepkileri ve vücudumuzu kontrol altına almalıyız. Bunu da her gün düzenli egzersiz yaparak yavaş yavaş öğrenebiliriz.

YING YANG

Yang enerji aydınlık, ying enerji karanlık. Yin yang’i besler, yang’da yin’i canlandırır. Erkek yang, kadın ying’dir. Erkeğin başı yang, göbeği ying’dir. Vücudumuzda ying vücudumuzun yapısı, yang ise vücudumuzun yaptığı eylemler ve hareketlerdir. Dünya ve onun enerjisi bir yang enerjidir. Onu bloke edersek vücudumuz enerjisiz kalır.

HAYATTA ZORLUK DİYE BİR ŞEY YOKTUR. BIR İŞ ZOR DİYE DÜŞÜNEN HASTADIR.

• DUA BOYUN EĞİYORUM Kİ BİLİNÇALTIM, BENİM EN ZENGİN ARKADAŞIM VE EN BÜYÜK HAZİNEMDİR, BOYUN EĞİYOR VE İNANIYORUM Kİ BEN VE BİLİNÇALTIM BİRLİKTEYİZ
  • ŞÜPHESİZ İNANIYORUM Kİ AFFEDİLMEYİ DİLEYEREK BOYUN EĞİYORUM Kİ HER GÜN DAHA İYİ OLUYORUZ VE HERŞEYİ BİRLİKTE YAPIYORUZ.
  • ŞÜPHESİZ İSTİYORUZ Kİ BİLİNÇALTIMLA BİRLİKTEYİZ VE BİLİNÇALTIMLA BİRLİKTELİĞİMİZE İNANIYORUZ
  • BİLİNÇALTIM VARLIĞIN VE HER ZAMAN YANIMDA OLDUĞUN İÇİN SANA SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM. TEŞEKKÜR EDERİM VARLIĞIMIN BÜTÜNÜNE.
  • AFFET BENİ BİLİNÇALTIM BİRLİKTELİĞİMİZDEN ŞÜPHE EDERSEM GÜCÜNDEN ŞÜPHE EDERSEM BAĞIŞLA BENİ. BANA BİRLİKTE OLMAMIZ İÇİN VE BİRLİKTE KALMAMIZ İÇİN YARDIMCI OLUNUZ
  • İŞLERİMİZ YOLUNDA GİDİYOR MUTLU EDİYORLAR BENİ. DAHA DA YOLUNDA GİTSİN İŞLERİNİZ DAHA DA MUTLU ETSİNLER BİZİ.
  • KENDİMİ SEVİYORUM VE SANA SONSUZ BİR SAYGI DUYUYORUM. BİRLİKTE YAŞAMIN GÜZEL YANLARINI YAŞIYORUZ. SANA TEŞEKKÜR EDERİM.
---
Alıntıdır

Düşünce Gücü ile Dileklerin Gerçekleşmesi üzerine:

Birbirinden ayrı nesneler var mı ve her şeyin aslında bir tek şey oluşu ne anlama gelir?

Soruyu sözcüklere dökecek olursak çoğu insanın kulağına garip geleceği açık. Ancak durup düşünmekte fayda var; Ben bir insanım! Bu aslında bir tek şeyi değil de, birçok şeyden oluşmuş bir sistemi ifade etmiyor mu? Biraz daha açalım, ben bir insanım ve beni oluşturan parçalar bütünüyüm. Kalp, mide, beyin, göz, vs. hepsi birbirinden ayrı şeyler olarak incelenebilir ancak bir araya gelerek bir insanı oluşturmaktadır. Peki, neden bunları bir beden içindeyken bütün olarak görebilirken, tüm insanları da bir bütünün parçaları olarak göremiyoruz? Çünkü aralarında bağlantı yok? Boşluk var öyle değil mi? Kesinlikle değil! Aslında arada boşluk yok. Hepimiz aynı atmosfer içinde, atmosferi oluşturan atomlarla birbirimize tam olarak bağlıyız. Bu bağlantıyı göremiyor oluşumuz aramızda boşluk olduğu anlamına gelmemektedir. Yani aslında dünyada boşluk diye adlandırabileceğimiz bir şey yoktur. Atmosfer dışına çıkıldığında ise boşluk sandığınız her yer yüksek enerjili protonlarla doludur. Bu nereye kadar giderseniz gidin benzer şekilde devam etmektedir. Aslında her şey parçacıklardan oluşur ve aralarında boşluk olmaksızın birbirine bağlıdır. Bu da şu anlama geliyor, en küçük parça bile en büyük bütüne aittir.

Şimdi bu bilimsel gerçekler ile hepimizin bir araya gelerek bir sistemi oluşturduğumuz fikrini kanıtlayabildiğimize göre, şu soruyu sormamızın zamanı geldi:

Bir kişi sistemin tümünü etkileyebilir mi?

Cevap kesinlikle evet! Sistemlerin en temel özelliği, en küçük parçanın bile bütünü etkileyebilecek güce sahip olmasıdır. Sadece her parça bunu kendisine göre bir yöntemle, ya da kendi yetenekleri doğrultusunda yapar, ancak mutlaka yapar.

Şimdi gelelim dileklerimiz konusuna?

Dileklerimizi gerçekleştirmek sadece dış etkenlere mi bağlıdır? Dileklerin gerçeğe dönüşmesi çok mu zordur?

Dileklerimizi gerçekleştirmek dış etkenlere bağlı değildir. Dileklerimiz tarifini yukarıda yaptığımız bütün içinde gerçeğe dönüşür. Ve biz de bu sistemin bir parçası olarak, en küçük parçanın bile sistemi etkileyebileceği bilgisi ile tüm istediklerimizi gerçekleştirme yeteneğine ve imkanına sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. En iyi haber ise şu; bunu yapmak anlamaya veya anlatmaya çalışmaktan bile daha kolaydır. Sadece yapabileceğimizin farkına varmamız, şüphelerimizden kurtulmamız ve doğru yöntemleri bilmemiz yeterlidir.

Her madde atomlardan, yani saf enerjiden oluşur. Aslında bütün diye adlandırdığımız şey bir enerji yumağıdır. Siz de öylesiniz! Hiçbir bilim adamı bunun aksini iddia edemez. Anılarınızı düşünün, az önce okuduğunuz ve birçok kısmını hatırladığınız şu metni düşünün! Kafanızın boyutları değişti mi? Hayır! Beyninizin içine dışarıdan bir madde enjekte edildi mi? Hayır! Ama eskiden orada olmadığı halde şimdi tam olarak aklınızda yer alan bu bilgiler yığını nasıl oluyor da orada bulunuyor? Cevabı şu; beyninizin içinde bu algılama sırasında bir takım reaksiyonlar meydana geldi ve değişikliklere sebep oldu. Bu reaksiyonların tamamı enerjiydi. Tıpkı sizin gibi, bilgisayarınız gibi, evrenin tümü gibi! Asıl önemli olan ise bu enerjiyi siz harekete geçirdiniz. Bütünün bir enerjiler bütünü olduğunu, sizin de onun bir parçası olduğunuzu, düşünceleriniz ile enerjiyi harekete geçirebildiğinizi ve değiştirebildiğinizi, dolayısıyla bütünü de enerjinizi kullanarak etkileyebileceğinizi anlamamız için aslında bu kadar bilgi bile yeterli.

Şimdi sıra bu bilgiyi nasıl kullanacağımızda!

Herkes bisiklete binebilecek yeteneğe ve dengeye sahiptir öyle değil mi? Ancak ilk bindiğinde denge sağlayamaz. Denge sağlamayı ancak denedikçe ve bisiklete bindikçe öğrenir. Bunun tam bir tarifini kimse yapamaz. Bisiklette nasıl denge sağlanabileceğini anlatabilecek olanınız var mı? Hiç sanmıyorum! Ama denedikçe, kendi kendisine gelişen bir yetenekle bisiklette denge kurmayı herkes öğrenebilir. Sonunda ise insanlar bisiklette denge kurmak için akıllarından bir yöntem geçirmez. Sadece binersiniz ve denge için çaba sarf etmezsiniz. Sanki kendiliğinden oluyor gibidir. Hatta bir süre sonra bisiklete binemeyen insanlara hayretle bakmaya bile başlarsınız.

Burada önemli olan konu şu: eğer iki tekerlek üzerinde denge kurulabileceği fikri birinin aklına gelmemiş olsaydı, etrafımızda da kimseyi iki teker üzerinde dengede görmeseydik, kimse bunu deniyor olmayacaktı! Demek ki deneyen ve başaran insanlar olduğunu gördüğümüz zaman bunun yapılabileceğini de kabul ediyor, sonrasında deniyor, yeterince denedikten sonra başarıyor, başardığımızı fark ettikten sonra ise ustalaşıyoruz.

Kendi gerçekliğimizi yaratmaya başladığımızda da tam anlamıyla aynı şey olur. Önce yapabileceğimize ikna olmamız ve buna yürekten inanmamız gerekir. Sonra ise başarana dek pratik yapmamız, üzerinde yoğunlaşmamız, belki de bize en uygun yöntemi bulmamız gerekir. Sonrasında ise bunu başarmak sıradan ve gündelik bir hal alacaktır. Tek yapmanız gereken her şeyi yapabileceğinizin farkına varmak ve bunu kendinize kanıtlamak!

Gerçekte bunu şu an da yapıyorsunuz ancak nasıl yaptığınızın veya ne yaptığınızın farkında değilsiniz. Şu an kendinize bir gelecek, bir yaşam yaratıyorsunuz. Bunu bilinçli yapan kişiler hayallerini gerçekleştirirler. Bilinçsizce yapanlar ise hep şu sözü söyler “Korktuğum başıma geldi!” Bu iki grup insan arasındaki en büyük fark şudur:

Hayallerine ulaşanlar, ulaşmak istedikleri hayallerine tutkuyla ve inançla odaklanmış olan kişilerdir. Amaçlarına o kadar odaklanmışlardır ki, olası aksaklıkları akıllarına bile getirmezler.

Korktukları başına gelen insanlar ise, hayalleri olsa da, korkularına ve olumsuzluklara odaklanmış kişilerdir.

Herkesin etrafında çok şanssız birileri vardır sanırım. Belki de şu an o şanssız kişi benim diyor olabilirsiniz. Eğer öyleyse bundan hemen vazgeçmelisiniz. Çünkü şanssız olduğunuzu düşünüyorsanız emin olun haklısınız! Şanssız kişiler şanssız oldukları için bunu tekrarlıyor gibi görünse de aslında tam tersidir. Şanssız olduklarını düşünen kişiler de herkes gibi kendi hayatlarını düşünceleri ile yarattıklarından, kendilerine şanssız bir yaşam oluşturmaktadırlar. Şuna emin olabilirsiniz; siz düşündüğünüz şeysiniz. Şu an değilseniz de, gelecekte tam olarak şu an düşündüğünüz şey olacaksınız. O yüzden hemen şimdi kendinizi gelecekte olmak istediğiniz gibi hayal etmeye başlayın. Bunun için hiç zaman kaybetmeyin.

Geleceğinizi istediğiniz şekilde biçimlendirmek için yapmanız gereken tek şey dilemek ve bunu doğru şekilde yapmaktır.

Doğru şekilde nasıl dilerim?

Bu yazının en önemli bölümüne geldik. Burada anlatacaklarımız bugüne kadar hep söylenildi; tüm din kitapları, büyük düşünürler, tasavvufçular, kişisel gelişim uzmanları, başarıya ulaşmış kişiler sürekli aynı şeyi farklı şekillerde bize anlattılar. Doğru şekilde dilemek ve dilediğimiz her şeyi gerçeğe dönüştürmek için izlememiz gereken yol işte bu kadar kolaydır:

1. İnanmak

Öncelikle bizden daha büyük bir gücün varlığına ve bizim o büyük gücün bir parçası olduğumuza kesin olarak inanmamız gerekiyor. Bu inancımızla ona ulaşmak için kapıyı tamamen açmış olacağız.

2. Minnet duymak

Şimdi hayatımızdan, ve onu oluşturan her şeyden memnun olmalı ve bunun için minnet duymalıyız. Sürekli sahip olduğumuz bu eşsiz hayat ve onun her bir parçası için şükretmeliyiz.

3. Mutlu olmak

Kendimizi sürekli mutlu hissetmenin bir yolunu mutlaka bulmalı ve pozitif enerjimizi korumalıyız. Çünkü pozitif enerjimiz dileklerimizi bize en hızlı ulaştıracak olan aracımızdır. Eğer kendimizi iyi hissetmediğimizi, aklımızdan olumsuz düşünceler geçtiğini fark edersek, hemen kendimizi mutlu edecek bir konu üzerine odaklanmalı ve enerjimizi pozitife çevirmeliyiz. Bunun için izlenebilecek en iyi yolun tüm dileklerimizin gerçekleşmiş olduğu bir hayali kafamızda canlandırmak ve o an için bunlar gerçekmiş gibi hissetmek olduğunu düşünüyorum. Bu his hem enerjinizi ve ruh halinizi düzenleyecek, hem de isteklerinizi size doğru yaklaştıracaktır.

4. Başkaları için de istemek

Bu bütüne verilebilecek en büyük hediyedir. Siz bütünün bir parçası iken, diğer insanlar da bütünün diğer parçalarıdır. Onlar için bir şeyler istedikçe, bütünün uyumu için dilekte bulunmuş olacaksınız. Bu ise asla ödülsüz kalmayacaktır.

5. Dileklerinizi imgelemek

Bu kendiniz için dileme safhasıdır. Dileklerinizin iyi olmasına çaba göstermeli, bu dileklerin nasıl gerçekleşeceği sorusunu ya da size göre ulaşılması çok zor dileklerse, bunların gerçeğe dönüşmesinin ne kadar zor olacağı fikrini aklınızdan hiç geçirmemeye dikkat ederek istemeli ve isterken dileklerinizin gerçekleşmiş olduğu an hissedeceğiniz sevinci ve minneti hissetmelisiniz.

6. Kabul etmek

Dilekleriniz dilendikleri andan itibaren, siz yanlış bir şey yapmadığınız sürece kendi hayatınıza doğru sürüklenecektir. Yanlış bir şey yapmakla kast ettiğim şeyi açmakta fayda var; dileklerinizin size ulaşması zaman alacaktır. Bunun ne kadar süreceğini bilemezsiniz! Tek bilmeniz gereken sonunda olacağıdır. Ancak bunu bilinçli yapmaya devam ettikçe bu konuda ustalaşacağınız ve enerjinizi daha doğru kullanmaya başlayacağınız için, her yeni dileğiniz bir öncekinden daha kısa sürede gerçeğe dönecektir. Bu gerçekleşme süreci içinde inancınızı kaybetmeniz dileklerinizi daha yoldayken iptal etmek gibidir ve dileklerinizin sizden tekrar uzaklaşmasına sebep olacaktır. Bunun olmamasına özen göstermeli, dileklerinizin şu an gerçekleşiyor olduğu fikrine odaklanmalı ve bu işlemin hızını arttırmak için pozitif enerjinizi daima güçlü tutmalısınız. Bunu yapmak için de her konuda olumlu düşünmeyi ve huzursuzluk hissettiğiniz an bu ruh halinden kurtulmayı bir huy haline getirmelisiniz.

7. Dileğinize ulaşmak

İstenilen her şey ulaşıldığında farklı büyüklükte mutluluk yaratır. Mesela bir kahve olsa da içsek dediğiniz anda birisinin size kahve ikram etmesinin yaratacağı mutlulukla, koltuğunuzda otururken lotodan büyük ikramiyeyi kazandığınızı öğrenmenin yaratacağı mutluluk çok farklıdır. O an hissedeceğiniz mutluluk, boyutu farklı olan tek şey değildir. O an açığa çıkartacağınız pozitif enerjinin miktarı da en az mutluluğunuzun boyutu kadar farklıdır. İsteklerin gerçekleştiği an, enerjinizi kullanmak için en uygun andır. O yüzden en küçük istekleriniz bile gerçekleştiği an çok büyük bir coşkuyla ve minnetle onları karşılayın. İçinizdeki mutluluk ve minnet hissini abartın ki, daha çoğu ile ödüllendirilesiniz.

Bol Bol Dua edin:

DUANIN GÜCÜNÜ DENEYİN
Dua, büyük bir enerji kaynağıdır. Nasıl çeşitli teknik ve yöntemler kullanarak; örneğin, atom enerjisi ortaya çıkarabiliyorsak, dua ederek de ruhsal enerjiyi ortaya çıkarabiliriz. Bu enerjinin olumlu etkileri hemen her zaman görülmektedir.

İnsanlar duanın kişisel yetenekleri geliştirdiğini anladıkları için daha çok dua ederler. Dua onların içindeki gücü ortaya çıkararak kendilerine daha güvenli bir insan olmalarını sağlar. Dua doğru hareket etmek için insana yol gösterir. Bilinçaltınızdaki derinliklere iner ve oradaki saklı olan gücü ortaya çıkarır. Bu gücü ortaya çıkaracak yöntemler ise;

a. Sorunlarınızı anlatın,

b. Çözüm yolarını gözünüzde canlandırın,

c. Büyük bir istek ve gayretle bu sorunları çözmeye çalışın, çoğu kez sorunların üstesinden gelmeyi başardığınızı göreceksiniz.

Herbiri gökteki yıldızlar gibi olduğu bizzat Peygamberimiz Efendimiz (S.A.V.)’in beyanı olan Sahabe-i Kiram Efendilerimiz Rasûlüllah’tan aldıkları ışığı bize yansıtan nurlardır. İşte onlardan biri de Zeyd bin Erkâm (r.a.) hazretleridir. O (r.a.), Rasulullah’ı şöyle anlatır:

Rasûlüllah (S.A.V.) çok dua ederdi. Şu duayı bizzat O’ndan defalarca duydum:

“Ya Rabbî!..

Âcizlikten, tembellikten, cimrilikten, bunamaktan ve kabir azabından Sana sığınırım...

Ya Râbbî!..

Nefsime takvasını ver. Onu günah kirinden temizle. Onu temizleyecek olanın en hayırlısı Sensin. Ruhumun velisi ve Mevlâsı da Sensin...

Ya Rabbî!..

Faydasız ilimden, korkusuz kalbten, doymayan nefisten ve kabul olunmayacak duadan Sana sığınırım...” (Tirmizi, Da’avat 69. Nesâi, İstiaze 13.)

Müslüman kardeşim! Kur’ân-ı Kerim’de dua ile ilgili ayetler 200 civarındadır. 100’den fazla ayette peygamberlerin, diğer sâlîh insanların veya toplulukların dualarından bahis edilmiştir.

Enes bin Mâlik (r.a.)’in beyanına göre Peygamberimiz (S.A.V.) dua ederken en çok Bakara Suresi’nin 201’inci ayetinde geçen:

“... Ey Rabbimiz! Bize dünyada da güzellik ver, ahirette de güzellik ver; bizi Cehennem azabından koru” mealindeki cümleyi tekrar etmişlerdir. (Buhari, Da’avat 55. Müslim, Zikir 23.)

Dua konusu, hadis-i şeriflerde de önemli yer tutmuştur. Hadislerde, ayetlerde olduğu gibi duanın fazileti, âdâbı, şartları, kabul edilmesi mümkün olan ve olmayan duâlar, dua için uygun zamanlar konusunda bilgi verilmiştir.

Hz. Aişe (r.a.) anamızın beyanına göre, Rasûlüllah’ın duaları özlü ve kapsamlı idi. Çoğunlukla da içtimai ve ahlâki hedeflere yönelikti. Sosyal bünyede görülecek ayrılık ve anarşi, insanın şerefini düşüren cimrilik, korkaklık, tembellik, nefse tâbi olmak, kötü huylar, fakirlik, zenginlik veya ihtiyarlığın yol açacağı ahlâki çöküntü Efendimiz aleyhisselât-u vesselam’ın en çok sakındığı durumlardır. (Müslim, Zikir 73.)

Yukarıda naklettiğimiz duasında görüldüğü gibi Efendimiz (S.A.V.) bu meşhur duasında, insanın ahlâk ve ruh sağlığının korunmasına ne kadar önem verdiği dikkat çekicidir.

Dua, insanın aczini ve ihtiyacını Allah’a arz etmesidir. Bundan dolayı duâ, büyük bir kulluk makamıdır. Mü’minlere düşen görev bu makama erişip oradan istifade edebilmektir. Bu makamı sezmek ve o yüceliğe yükseliş yollarında ilerlemek isteyenlerin bunun yolunu yordamını bilmeye ihtiyaçları vardır.

DÜŞÜNCE GÜCÜ

DÜŞÜNCENİN GÜCÜ’nü farkettiniz mi?…

DUA’nın, düşünce gücünü değerlendirmek olduğunu gördünüz mü?…

Beynimizdeki “düşünce fonksiyonunun” ne kadar farkındayız, onu ne derece tanıyoruz ve ne kadar doğru değerlendirebiliyoruz?…

Düşünce, gücünü “İMAN”dan alır!

Biliriz ki “dua”, ALLAH’ın istemesiyle vücuda gelir ve dolayısıyla icabet bulur, gerçekleşir…

“Ve mâ teşa’une illâ enyeş’a Allah” = “Yoktur istemeniz, ancak Allah’tır isteyen”.

Dileyenin hakikatte Allah olduğuna İMANIMIZDAN dolayı, duanın sonunda, “bu hakikate İMAN üzereyim ve dolayısıyla ortaya çıkan bu dileğin gerçekleşeceğine EMİN oldum” anlamına “ÂMİN” deriz…

“ALLAH” ismiyle açıklanan hakikati bilen ve ALLAH’a İMAN üzere olanın, her duasına “ÂMİN” denmiştir… Bunun için ehlullahın duası makbûldür.

Biliriz ki ALLAH, dua edenin, duasına icabet eder. Öte yandan, çok istediğimiz, arzuladığımız, aklımızdan çıkmayan birşeyin olmadığını; istemekten vazgeçtiğimizde, isteğimizi aradan çıkardığımızda ise kendiliğinden olduğunu sıkça tecrübe etmişizdir.

Neden?… Şimdi bunu cevaplamaya çalışalım.

“ALLAH” ötemizden Duamızı kabul veya red eden bir tanrı olmadığına göre, acaba bu ifadenin anlamı, “ALLAH ismiyle işaret edileni ve içinde yaşadığımız O’nun EVRENSEL SİSTEM’ini ne kadar iyi okuyup, anlayıp, bilip, değerlendirebilirsek… Özümüzde mevcut olan, her an, her şeyimizle bizim varedenimiz olan ALLAH’a ait güçleri, o kadar iyi bilme, anlama, hissetme ve değerlendirme imkânına sahip olabiliriz ve dolayısıyla bu hakikatimize olan imanımızın gereğini o nisbette yaşamda müşahade edebiliriz” şeklinde olabilir mi?…

ALLAH’ın AHAD oluşu dolayısıyla, ALLAH’a iman etmiş olmak, “ayrılık diye birşeyin varolmadığına, varlığın hakikatte tek bir bütün olduğuna, dolayısıyla çokluk olarak görünen herşeyin, göremesek bile temelde birbiriyle ilintili bir halde tek ve bütün bir sisteme tabi olduğunu” kabul etmemizi gerektirmez mi?

Bu durumda, Dua ederken veya birşeye ulaşmayı isterken, acaba bu “EVRENSEL BÜTÜNLÜK” gerçeğinin ne kadar farkındayız ve bu gerçeğe ne kadar inanç üzereyiz?

Düşünce, yani DUA, gücünü İMAN’dan aldığına göre, kişi, diliyle istediğini değil, kalbiyle İMAN ettiğini, inandığını yaşar… Nitekim: “ALLAH kalplerinizde (bilinçlerinizde-düşüncenizde) olana bakar!” (Âyet)

Şimdi bu düşünceler ışığında bakarsak:

Dilinizde birşeye “ulaşmayı” istediğinizde, gerçekte, ¾ulaşmak istediğiniz için¾ bilincinizde o şeye “uzak olduğunuza” İNANDIĞINIZIN farkında mısınız?…

Dilinizde bir şeyden “kurtulmayı” istediğinizde, düşüncenizde o şeye “bağımlı olduğunuza” inandığınızın… Dilinizde “yokluğu” istediğinizde, düşüncenizde “varlığınıza” inandığınızın… Dilinizde BİRLİĞİ istediğinizde, düşüncenizde AYRILIĞA inandığınızın…

Farkında mısınız?…

Oysa, uzak olduğunuza inandığınızda, bu inancınızın neticesi olarak, sadece uzaklığı, bağımlı olduğunuza inandığınızla bağımlılığı, vs. yaşamak durumundasınız!

Dilinizdeki tekrarların değil, BİLİNCİNİZDEKİ İMANIN karşılığını yaşadığınızın ve yaşamakta olduğunuzun farkında mısınız?…

İşte bu sebeple, ehlullah demiştir ki: “Nefsinle istediğin hiçbirşey olmaz, ama “ALLAH” ile istediğin herşey gerçekleşir, çünkü onda nefsinin dahli yoktur!”

Yine bu esastan, “olmayacak duaya ÂMİN denmez” denmiştir…

“ALLAH”, derin düşünebilmeyi, bildiğimizi sandığımız hakikati idrak etmeyi, o hakikate imanın gereğini yaşayabilmeyi ve yaşamımızın her anını, taklitle değil, düşünerek değerlendirmeyi nasip etsin…

ÂMİN!

Ahmed Bâki
13.08.2000
GİZ'li Gülşen

arzu edilen şeyin rüyada haber verilmesi

"ela ya lemü men halak, ve hüvel latıyfül habir"

bu ayeti kerimesini yatarken 9defa okunmalıdır.

buna 7gün devam edene ruhaniler gelerek her istedigi şeyi allahın izniyle haber vermiş olurlar.

kaynak; esma-i hüsna arif pamuk. şifa kaynağı adlı kitaptan alıntıdır

Her Ülkenin binlerce atasözü var, özdeyişi var. Bunlar birikimlerin hap halinde ifade edilmiş şekli. Ünlülerin, toplumları etkileyen kişilerin özdeyişleri var, çoğu zaman yazarlar anlatmak istedikleri konuya giriş yaparken "ufuk açma" niyetine alıntı yaparlar.

Philip E. Humbert adlı bir psikiyatri profesörü, "İnsanlara mutlu yaşamın anahtarını 10 kuralda toplayacak olsam, hangi deyişleri seçerdim" diye kapsamlı bir çalışma sonrası bir liste çıkartmış.

1. Kendini tanı. (Sokrat)
Kendi içinde yolculuk yap. Günlük tut. Kalbin, gönlün, vicdanın ne diyor? Neyi öne çıkartıyor? Dünyaya bilinçli bakmanın yolu başta bu iç yolculuktan geçiyor.

2. Olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. (Mevlâna)
Dürüst ol, adil ol, hakça düşün. İçinden gelen sesin öne çıkardığı değerleri koru. Hayatta birşeyleri korumak için ayakta kalmazsan her şey seni düşürür.

3. En yukarda aşk var. (Aziz Paul)
Sesi müziğe dönüştüren aşktır. Aşk olmazsa, sevgi ilişkileri yoksa, ihtimam eksikse hayatın kuru bir daldan farkı kalmaz.

4. Dünyayı hayal gücü döndürür. (Albert Einstein)
Yaptığımız her şey hayal kurarak başlar. Hayat -herkes için- hayalleri gerçekleştirmek ve yapabileceğinin en iyisi, olabileceğinin en güzeli peşinde gitmektir. Bobby Kennedy'nin sözü gibi: Diğerleri dünyaya bakıyor ve "Neden" diye soruyor. Ben bambaşka bir dünya düşünüyor ve "Neden olmasın" diye soruyorum

5. Fazla güzellik göz çıkarmaz. (Mae West)
Güzel hayat doya doya yaşanır. Mutluluk paylaşılır, hayatı sevme hissi coşkuyla beraber gelir. Ruhun müziğinde "Haydi bastır, göster kendini" temposu vardır. Kibir değil, çoşku!

6. Fırsatlar yakalandıkça çoğalır. (Sun Tzu)
Başarı cesaret ister, başlangıçtaki cesaret sonradan inanca dönüşür. İnanç insanlığa daha iyi hizmet arzusuna dönüştüğünde fırsatlar yelpazesi yukarı bir seviyede tekrar açılır.

7. Ya yap ya yapma. Denemek yok! (Yoda - Yıldıa Savaşları)
Hayat seri hareket, karar ve kararlılık gerektirir. Tereddütte kalanlar geride kalır. Hayatın üstüne gitmezseniz hayat sizin üstünüze gelir.

8. Mükemmellik, ekleyecek bir şey kalmadığında değil, alınacak bir şey kalmadığında oluşur. (Antoine de St.Exupery)
Hayatınızı basitleştirin. Basite indirge, indirge, bir kere daha indirge... O zaman ne kalıyor, ona bak. İstekler listenizi kısa tutun. Kısa tutun ki fokus edebilesiniz. Güneş ışığına büyüteç tutmak gibi, odaklamazsanız hayatı yakamazsınız.

9. Kabiliyet yoksa sanatçı olmaz, ama çalışılmadıkça kabiliyet hiç bir işe yaramaz. (Emile Zola)
Ancak akıllı, bilinçli ve odağı şaşmayan çabalar sonrası olası potansiyelin yapabilecekleri gerçekleşir. Elması yontmadıkça elinizde sadece bir taş parçası vardır.

10. Hayatı yaşamanın iki yolu var. Biri hiçbir şey mucize değilmiş gibi yaşamak... Diğeri herşey mucizeymiş gibi yaşamak. (Albert Einstein)
Şükretmeyi unutmamak gerek!

Er- RAHMÂN Bütün Yaratılmışlar hakkında hayır ve merhameti tercih eden günde 298 Dünya ve Ahirette Allah’ın sevgilisi olmak
Er- RAHÎM Çok merhamet eden, büyük nimetler veren. günde 258 Maddi ve Manevi Rızıklar
El- MELİK Bütün Kainatın Tek Sahibi ve mutlak hükümdarı. günde 90 Emir sahibi olmak, maddi ve manevi güçlü olmak
El- KUDDÛS Hatadan, gafletten, aczden ve her türlü eksiklikten pek uzak, pek temiz günde 170 Günahlardan kurtulmak ve kalp temizliği
Es- SELÂM Kullarını selamete çıkaran, Cennetteki bahtiyar kullarına selam veren günde 131 Korkulan herşeyden korunmak
El- MÜ’MİN Gönüllerde iman ışığı uyandıran, kendine sığınanları
koruyup rahatlatan günde 137 Kötü hastalıklara düşmemek
El- MÜHEYMİN Gözeten ve Koruyan günde 145 İnsanların düşüncelerini anlar
korunur
El- AZÎZ Mağlup edilmesi mümkün olmayan galip günde 94 Düşmanlara galip gelmek
El- CEBBÂR Eksikleri tamamlayan, dilediğini zorla yaptırmaya müktedir olan günde 206 istek ve Arzuların olması için
El- MÜTEKEBBİR Her şeyde ve her hadisede büyüklüğünü gösteren günde 662 İzzete ve refaha nail olmak
El- HALÎK Bütün varlığı, halleri ve hadiseleri, tayin ve tesbit eden
hepsini yoktan var eden günde 731 İşlerde üzüntüden ve sıkıntıdan kurtulmak
El- BÂRİ’ Eşyayı ve herşeyin vucüdunu
birbirine uygun halde yaratan günde 214 İşinde Başarılı olur, şöhret bulur
El- MUSAVVİR Tasvir eden, herşeye bir biçim ve özellik veren günde 336 Maksat ve merama ulaşmak için
El- ĞAFFÂR Mağrifeti pek çok günde 1281 Bağışlanmak ve günahlardan korunma
El- KAHHÂR Herşeye her istediğini
yapacak şekilde galip
ve hakim olan günde 306 Zalimleri kahretmek için
El- VEHHÂB Her türlü nimeti devamlı bağışlayan günde 14 Sıkıntısız borçsuz bir hayat için
Er- REZZÂK Yaratılmışlara faydanılacak şeyleri ihsan eden günde 308 Bol rızıklı ömür için
El- FETTÂH Her türlü zorlukları açan ve kolaylaştıran günde 489 Maddi manevi hayırlar için
El- ALÎM Her şeyi çok iyi bilen günde 150 ilim zenginliği için
El- KÂBID Sıkan, Daraltan günde 903 Zalimin zülmünden kurtulmak için
El- BÂSIT Açan, Genişleten günde 72 İşlerin büyümesi mal ve paranın bereketi
El- HÂFID Yukardan aşağıya indiren alçaltan günde 1481 Kötüden ve belalardan korunmak
Er- RÂFİ Yukarı kaldıran, yükselten günde 351 İnsanlar arasında ve işinde yükselmek için
El- MUİZ İzzet veren, ağırlayan günde 117 Fakir ve zelillikten kurtulmak
El- MÜZİL Zillete düşüren, hor ve hakir eden günde 770 Düşmanları zelil etmek için
Es- SEMİ’ Herşeyi iyi işiten günde 180 Duaların kabulu için
El- BASİR Her şeyi iyi gören günde 112 Acziyetin kalkması için
El- HAKEM Hükmeden, hakkı yerine getiren günde 68 Haklı davasını kazanması için
El- ADL Çok Adaletli günde 104 Adaletli olmak için
El- LÂTÎF En ince işlerin bütün inceliklerini bilen, kullarına iyilikler ulaştıran günde 129 Dileklerin olması, kısmet ve rızık için
El- HABÎR Herşeyin iç yüzünden gizli taraflarından haberdar günde 812 Hafıza ve idrakin genişlemesi için
El- HALÎM Suçlara karşı hemen ceza vermeyen
yumuşak davranan, süre veren günde 88 Ahlak ve hilim güzelliği için
El- AZİM Çok Azametli günde 1020 Sözünün tesirli ve sayırlı olmak için
El- ĞAFÛR Affı ve mağfireti pek çok günde 1286 Günahların affı, kötü ahlakı bırakmak
Eş- ŞEKÛR Kendi rızası için yapılan iyiliklere daha fazlasıyla karşılık veren günde 526 Talihin açıklığı, bol rızık
El- ALİY Pek yüce, Pek yüksek günde 110 Zilleten kurtulmak ve ilim için
El- KEBİR En büyük, pek büyük günde 232 Hürmet görmek için
El- HAFIZ Yapılan işleri bütün tafsilatıyla tutan,
herşeyi belli bir vakte kadar bela afetten koruyan günde 998 Nefsinin ve malının korunması için
El- MUKÎT Her yaratılmışın gıdasını,
azığını veren günde 550 Muhtaç olunan şeyi kazanmak için
El- HASİB Herkesin hayatı boyunca yapıp
ettiği herşeyin hesabını bütün
detayları ile bilen günde 80 Herkese karşı alnı açık olmak
El- CELÎL Celalet ve Ululuk sahibi günde 5329 Bir zalimi zorbayı zelil etmek için
El- KERÎM Lütfü ve keremi çok geniş, çok bol günde 270 Bol rızık ve kolaylıklara nail olmak
Er-RAKÎB Bütün varlığı gözeten bütün işleri murakabe eden günde 312 Her işte Allah’ın koruması altında olmak için
El- MUCİB Kendisine dua edenlerin isteklerini veren günde 3025 Duaların kabul olunması için
El- VASİ’ İlmi, rahmeti, kudreti, af ve mağfireti geniş, müsaadekar günde 137 Ömür uzunluğu, rızık ve sıhhat genişliği için
El- HAKÎM Bütün emirleri ve bütün işleri hikmetli günde 6084 İlim ve hikmet sahibi olmak için
El- VEDÛD Kullarını çok seven, sevilmeye gerçekten layık olan günde 400 Herkesin sevgisini kazanmak
El- MECÎD Şanı büyük ve yüksek günde 3249 İzzet ve şerefin artması için
El-BÂİS Ölüleri diriltip kabirlerinden çıkaran günde 573 Kuvvetli irade ve alacaklarını almak için
Eş- ŞEHÎD Bütün zamanlarda ve her yerde hazır ve nazır günde 319 Şehid olmak, heybetli olmak için
El- HAK Varlığı hiç değişmeden duran günde 108 İmanda, ibadette sabit olup, imanlı ölmek
El- VEKÎL Kendisine tevekkül edenlerin işlerini en iyi neticeye ulaştıran günde 66 Allah’tan her türlü yardımı görmek için
El- KAVİY Pek Güçlü günde 116 Kansızlık ve vücudun güçlü olması için
El- METÎN Çok Sağlam günde 500 Maddi ve manevi sağlam olmak için
El- VELİY Sevdiği kullarının dostu günde 2116 Her işinde Allah’ın yardımı için
El- HAMİD Ancak kendisine hamdedilen, bütün varlığın diliyle yegane övülen günde 3844 Kazancın genişlemesi
El- MUHSÎ Sonsuzda olsa tek tek herşeyin sayısını bilen günde 148 Zekanın kuvvetli olması
El- MÛBDÎ Bütün varlıkları örneksiz ve maddesiz olarak ilk baştan yaratan günde 57 Her işte muvaffak olmak için
El- MUÎD Varlıkları yok ettikten sonra tekrar yaratan günde 124 Elden kaçanı geriye kazanmak için
El- MUHYÎ Can bağışlayan, hayat ve sağlık veren günde 68 İşlerin başarılı olması için
El- MÜMÎT Canlı bir mahlukun ölümünü yaratan günde 490 Harama bakmamak, kötülükten vazgeçmek
El- HAY Diri, herşeyi bilen, herşeye gücü yeten günde 324 Sözü tesirli ve herkesten tazim görür
El- KAYYÛM Gökleri ve yeri, herşeyi tutan günde 156 Allah’ın izniyle her istekleri olur
El- VÂCİD İstediğini istediği anda bulan günde 196 Kaybedilen şeyi bulmak
El- MÂCÎD Kadr ve şanı büyük, kerem ve iyilikleri pek çok günde 48 Kazancın bolluğu için
El- VAHİD Zatında, sıfatlarında, işlerinde, hükümlerinde, isimlerinde asla ortağı ve benzeri olmayan TEK günde 3669 İstediği olur, kalbi uyanır, aklı nur
Es- SAMED İhtiyaçları ve sıkıntıları gideren tek merci günde 134 Hiç kimseye muhtaç olmamak
El- KÂDİR İstediğini istediği gibi yapmaya gücü yeten günde 305 İstediğini yapmaya gücü yetirmek
El- MUKTEDİR Kuvvet ve kudret sahipleri üzerinde istediği gibi tasarrufta bulunan günde 744 Her işte başarılı olmak
El- MUKADDİM İstediğini ileri geçiren, öne alan günde 184 Daima yükselmek için
El- MUAHHİR İstediğini geri koyan, arkaya bırakan günde 847 Kötü birinin uzaklaştırılması için
El- EVVEL İLK günde 37 Her hayır işinde birinci olmak için
El- AHİR SON günde 801 Ömür uzunluğu için
Ez- ZÂHİR Herşeyde görünen aşikar günde1106 Her meselenin zuhuru için
El- BÂTIN Herşeyden gizli günde 62 Nefsi mutmain ve kalbi geniş olması için
El- VÂLİ Kainatı ve her an olup biten herşeyi tedbir ve idare eden günde 47 Sözünün tesirli insanların sevmesi için
El- MÜTEÂLÎ Aklım mümkün gördüğü herşeyden, her hal ve tavırdan daha yüce günde 551 Devletten istediğini elde etmek için
El- BERR Kulları için daima kolaylık ve rahatlık isteyen, iyiliği çok günde 202 Herhalde iyilik bulmak için
Et- TEVVÂB Tevbeleri kabul edip, günahları bağışlayan günde 409 Tövbelerin kabulu için
El- MÜNTEKIM Suçları adaleti ile müstehak oldukları cezaya çarptıran günde 630 Zülüm ve fenalıktan korunmak
El- AFÜV Çok affeden günde 156 Rızık bolluğu Kalp huzuru
Er- RAÛF Çok lütüfkar
Çok esirgeyen günde 287 Hiçbir varlıktan zarar görmez
MALİKÜ-L MÜLK Mülkün ebedi sahibi günde 212 mal ve kazanca zarar gelmez Zül Celâl-i Ve’l İkrâm Hem büyüklük sahibi hem fazl-i kerem sahibi günde 1100 işlerin kolaylığı için
El- MUKSIT Bütün işlerini denk ve birbirine uygun yerli yerinde yapan günde 209 Eşler arasını düzeltmek için
El- CÂMİ’ İstediğini istediği zaman
istediği yerde toplayan günde 114 Küsleri barıştırmak için
El- GANİY Çok zengin ve herşeyden müstağni günde 1060 Büyük servet ve geniş rızık
El- MUĞNİ İstediğini zengin eden günde 1100 Geçim genişliği bol rızık
El- MÂNİ’ Birşeyin meydana gelmesine izin vermeyen günde 161 Kaza beladan uzak olmak için
Ed- DÂRR Elem ve zarar verecek şeyleri yaratan günde 1001 Zararlı kişinin kahrı için
En- NÂFİ’ Hayır ve menfaat verici şeyleri yaratan günde 201 Hastalıktan uzak olur
hastaysa şifa bulur
En- NÛR Alemleri nurlandıran, istediği simalara, zihinlere ve gönüllere nur yağdıran günde 256 doğruyu yanlışı görmek ve kalp nurluğu için
El- HÂDÎ Hidayet veren, istediği kulunu muradına erdiren günde 400 çocukların itaatkar olması için
El- BEDİ’ Örneksiz, benzersiz, hayret verici alemler yaratan günde 86 Allah’ın yardımına nail olmak için
El- BÂKÎ Varlığının sonu olmayan günde 113 Ömrün uzunluğu, sıhhatin iyiliği için
El- VÂRİS Varlığı devam eden, servetlerin hakiki sahibi günde 707 Uzun ömür, bol mal, bol rızık ve şeref
Er- REŞÎD Bütün işleri ezeli takdirine göre yürütüp, dosdoğru bir nizam ve hikmet üzere sonucuna ulaştıran günde 514 İçki ve zinadan kurtulmak ve güzel ahlak için
Es- SÂBÛR Çok sabırlı günde 298 Başladığı işi kolay bitirmek için

başka söze ne gerek :)
herşeyi açıklıyor işte

Son düzenleme:
Bil ki dostum;her zerrede tüm özellikleriyle mevcut olan ve kendinden gayrının varlığı asla söz konusu olmayan ALLAH,SENDEN SANA İCABET EDECEKTİR!
Sen,
bilesin ki,yeryüzünde ''HALİFETULLAH''sın!
ALLAH'ın HALİFESİ olarak sana,gönlüne,BEYNİNE bahşedilmiş yüce güçlerden haberin var mı??

DUA ile ZİKİR ile,o muhteşem BEYNİN ile,kendindeki mekanizmayı hareket geçireceğinden haberin var mı??

''EN GÜÇLÜ SİLAH'' olarak sana bağışlanmış DUA mekanizmasını biliyor musun?
fakir,garip,nice kişiler DUA ve ZİKİR ile nice zalim sultanları helak ettiler!

nice yoksullar,büyük zenginliklere hep DUA ve ZİKİR ile eriştiler

nice dertli,sıkıntılı,hastalıklı,eza,çile çekenler kurtuluşu,selameti hep DUA ve ZİKİR ile buldular..

şunu bil ki dostum;
sende,dünyanın en güçlü silahı olan DUA ve ZİKİR cihazı mevcuttur..BEYNİNDEKİ,GÖNLÜNDEKİ bu en güçlü silahı kullanmasını öğrenerek;bu yaşadığın dünyanın ve ölüm ötesi yaşamın tüm güzelliklerine erişebilirsin!ya da DUA ve ZİKİR mekanizmasını kullanmaz,paslandırıp,bir kenara terk edersin ki bunun cezasını da sonsuza dek çekersin!

AHMED HULUSİ

DUA VE ZİKİR
alıntıdır

duaların ve esmaların okunması gereken ve okunmaması gereken saat dilimleri varmış,nette araştırıyorum biraz,ama kafam karıştı,konuyla ilgili bilgisi olan var mı acaba?

Esmaü'l-Hüsna Okuma Saatleri
Esmaü'l-Hüsna, dua, zikir ve havasları okuma saatleri aşağıdaki tablolarda yaklaşık olarak hesaplanıp belirtilmiştir. Daha geniş bilgi isteyenler ayrıca hesaplama saatlerini de dikkatlice okuyup kendi hesaplamalrını yapabilirler. Eminiz ki bu hesaplama daha sağlıklı olacaktır. İşin aslı günü ve geceyi 12 saate bölerek hesaplamaktır. Bu hesaplama şekline göre bazen bir saat 60 dakikayı geçebilir veya bulmayabilir. 45 dakikada kalabilir. Esas olan gece ve gündüz saatlerini 12'şer dilime ayrırmaktır.

Esma okumak isteyenler ve özel konular için dua etmek isteyenler bu saatlerde dua ederlerse maksatlarına daha çabuk kavuşabilirler... Ancak sadece ibadet ve dua maksadıyla okumak için herhangi bir vakit şartı yoktur...

A – GÜNDÜZ OKUMA SAATLERİ

Saatler Pazar P.Tesi Salı Çarş. Perş. Cuma C.tesi
01.00 Güneş Ay Merih Utarit Müşteri Zühre Zuhal
02.00 Zühre Zuhal Güneş Ay Merih Utarit Müşteri
03.00 Utarit Müşteri Zühre Zuhal Güneş Ay Merih
04.00 Ay Merih Utarit Müşteri Zühre Zuhal Güneş
05.00 Zuhal Güneş Ay Merih Utarit Müşteri Zühre
06.00 Müşteri Zühre Zuhal Güneş Ay Merih Utarit
07.00 Merih Utarit Müşteri Zühre Zuhal Güneş Ay
08.00 Güneş Ay Merih Utarit Müşteri Zühre Zuhal
09.00 Zühre Zuhal Güneş Ay Merih Utarit Müşteri
10.00 Utarit Müşteri Zühre Zuhal Güneş Ay Merih
11.00 Ay Merih Utarit Müşteri Zühre Zuhal Güneş
12.00 Zuhal Güneş Ay Merih Utarit Müşteri Zühre

B – GECE OKUMA SAATLERİ

Saatler Pazr P.tesi Salı Çarş. Perş. Cuma C.tesi
01.00 Utarit Müşteri Zühre Zuhal Güneş Ay Merih
02.00 Ay Merih Utarit Müşteri Zühre Zühre Güneş
03.00 Zuhal Güneş Ay Merih Utarit Müşteri Zühre
04.00 Müşteri Zühre Zuhal Güneş Ay Merih Utarit
05.00 Merih Utarit Müşteri Zühre Zuhal Güneş Ay
06.00 Merih Ay Merih Utarit Müşteri Zühre Zuhal
07.00 Merih Zuhal Güneş Ay Merih Utarit Müşteri
08.00 Utarit Müşteri Zühre Zuhal Güneş Ay Merih
09.00 Ay Merih Utarit Müşteri Zühre Zuhal Güneş
10.00 Zuhal Güneş Ay Merih Utarit Müşteri Zühre
11.00 Müşteri Zühre Zuhal Güneş Ay Merih Utarit
12.00 Merih Utarit Müşteri Zühre Zuhal Güneş Ay

Alıntıdır...

Dua okuyan kimse duasının tesirli olmasını istiyorsa günü ve saatiyle okusun. Aşağıda gösterilen cetvelde hangi saatlerde ne gibi duaların okunacağı gösterilmektedir. Bu saatler Ezani, Alaturka saatlere göre ayarlanmıştır. Malum olduğu üzere akşam tam 12 de olur. Her takvimde Ezani saatler gösterilmektedir. Her günün saati o günün yıldızının ismini taşır. Yapılan vefkler, yazılan şeyler işine göre saatinde ve gününde yapılmalıdır. saatler gündüz ve geceye göre ayrılmıştır.

Gece saatleri bir günden evvel akşamdan başlar. Mesela Pazar gecesi Cumartesi akşam ezanından bir saat sonra başlar. sabah vaktine kadar devam eder. Ondan sonra Gündüz saati başlar. Akşam ezanından sonra biter.

PAZAR GÜNDÜZ SAATLERİ
1-Güneş: İyi : Muhabbet Aşk için münasip.
2-Zühre: Kötü : Bu saatte hiç bir şeye teşebbüs etmek iyi değildir. (şer dahil)
3-Utarit: İyi : Muhabber Aşk için iyidir. Normal Dualar içinde münasiptir.
4-Kamer: Şer : İş yeri açmak, Nikah, Hayırlı işe yaramaz, Şer işe aittir.
5-Zuhal: Kötü-Şer : Kahır, Adavet gibi şer işler içindir.
6-Müşteri: Hayırlı : iş talep, İşinin açılması için dua okumak müasiptir.
7-Merih: Şer : hiç bir şeye teşebbüs etmemesi daha iyidir. Şer saatidir.
8-Güneş: Çok : İyi her türlü hayırlı iş için Münasiptir.
9-Zühre: Hayırlı : Kalp celbi, Muhabbet ve Nikah yapılması münasiptir.
10-Utarit: Hayırlı : Hayırlı okuma saatidir.
11-Kamer: Hayırlı : vefk vb. yazılabilir.
12-Utarit: Şer : hiç bişi yapılmaması uygundur.

PAZAR GECE SAATLERİ
1-Utarit: Şer : hiç bişi yapılmaması uygundur.
2-Kamer: Hayırlı-Ticaret Kalp tesiri
3-Zuhal: Şer-Kahır-Tefrik v.s
4-Müşteri: İyi, işe teşebbüs
5-Merih: Şer-Bağlamak
6-Güneş: Hayırlı, Muhabbet, İki kişinin arasını iyi yapmak
7-Kamer: Hayırlı, kâr, ticari işler
8-Zuhal: Şer-Adavet-Hastalık
9-Müşteri: Hayırlı-Evlenmeyi kolaylaştırma
10-Merih: Şer
11-Zühre: Hayırlı, Muhabbet saati
12-Utarit: Şer

PAZARTESİ GÜNDÜZ SAATLERİ
1-Kamer: İyi-Hayırlı işler yapılır
2-Zuhal: Yolculuğa aittir- Hayırlıdır
3-Müşteri: İyi-İzdivaç ve Mahkemeye ait işler
4-Merih: Şer-Kahriye
5-Güneş: İyi-Tesir-Muhabbet
6-Zühre: Vefk Yazılır
7-Utarit: Muhabbet-iyi işler
8-Kamer: İyi-Arabulmak-İzdivaç
9-Zuhal: Şer-Tefrik-Kahriye
10-Müşteri: Çok hayırlı-Her hayırlı işe yarar
11-Merih: Buğuz-adavet-düşmanı kahır-tefrik
12-Güneş: İyi bir saattir-Hayırlı işler yapılır

PAZARTESİ GECE SAATLERİ
1-Müşteri: Celp işleri- Hayırlı işler
2-Merih: Şer
3-Güneş: İyi-Ticari işler
4-Zühre: İyi-Kalp tesiri işleri
5-Utarit: İyi muhabbet we bağlama işleri
6-Kamer: İyi müşteri ve celbi rızık
7-Merih: İyi-Ticari işler
8-Güneş: İyi-Celbi Muhabbet
9-Zühre: İyi-Aşk-Nikah
10-Utarit: Şer
11-Zuhal: Şer
12-Müşteri: İyi-Tesir-Muhabbet

SALI GÜNDÜZ SAATLERİ
1-Merih: Şer
2-Utarit: Şer-Bağlamak
3-Kamer: İyi-Celbi Kalp
4-Zuhal: İyi-Hizip okunur
5-Müşteri: İyi
6-Merih: İyi-Ticari işler
7-Utarit: Şer-Tefrik-Kahır
8-Kamer: İyi-Rızık için
9-Zuhal: Şer-Tazip
10-Müşteri: Muhabbet
11-Güneş: İyi-Celbi Kalp
12-Zühre: İyi-İki kişinin arasını bulmak

SALI GECE SAATLERİ
1-Zühre: İyi-Kalp tesiri işleri-Muhabbet
2-Güneş: Şer-Hiçbir şey yapılmaz
3-Zühre: İyi-Aşk işleri
4-Utarit: İyi-Hayırlı işler yapılır
5-Kamer: Şer-Hiçbir şey yapılmaz
6-Zuhal: Şer-Düşmana okunur
7-Müşteri: İyi-Her türlü şey okunabilir
8-Merih: Şer
9-Güneş: İyi-Aşk-Kalbi işler10ZühreŞer-Hiçbir şey yapılmaz
11-Utarit: Şer-Yoldan çevirmek,iş bozmak
12-Kamer: Şer-Düşmana okunur

ÇARŞAMBA GÜNDÜZ SAATLERİ
1-Utarit: Hayırlı
2-Kamer: Şer-Hiçbir şey yapılmaz
3-Zuhal: Şer-Düşmana okunur
4-Müşteri: Çok hayırlı-Her hayırlı işe yarar
5-Merih: Şer
6-Güneş: İyi
7-Zühre: İyi
8-Utarit: İyi
9-Kamer: Şer-Tefrik-Kahır
10-Zuhal: İyi-Hizip okunur
12-Merih: Şer

ÇARŞAMBA GECE SAATLERİ
1-Zuhal: Şer
2-Müşteri: Hayırlı-Hasta iyileştirme
3-Merih: Şer-Düşmanı kahır için okunur
4-Güneş: Hayırlı işler
5-Zühre: Hayırlı işler
6-Utarit: Şer
7-Kamer: İyi-Arabulmak-İzdivaç
8-Müşteri: İyi-Ticari işler
9-Zühre: İyi-İzdivaç
11-Güneş: İyi-Hastalık giderme-Saadet
12-Zuhal: Şer-Kahriye

PERŞEMBE GÜNDÜZ SAATLERİ
1-Müşteri: İyi
2-Merih: Şer-Yola çıkılmaz
6-Kamer: Her türlü hayırlı iş yapılır
7-Zuhal: Şer ve Hayır her iki iş
8-Müşteri: Hayırlı
9-Merih: İyi
10-Güneş: Çok iyi
11-Zühre: İyi
12-Utarit: Çok şerli-İş yapılmaz

PERŞEMBE GECE SAATLERİ
1-Güneş: İyi-Tesir-Muhabbet
2-Zühre: İyi-İzdivaç
3-Utarit: İyi-Arabulmak-İzdivaç
4-Kamer: Şer
5-Zuhal: Şer
6-Müşteri: İyi işler
7-Zühre: İzdivaç
8-Utarit: İyi
9-Kamer: Şer
10-Zuhal: Şer
11-Merih: Şer
12-Güneş: İyi-Kalbi işler

CUMA GÜNDÜZ SAATLERİ

1-Zühre: İyi-Aşk saati-Ara bulma
2-Utarit: İyi-Hayırlı işler yapılır
3-Kamer: Şer-Hiçbir şey yapılmaz
4-Zuhal: Şer
5-Müşteri: İyi
6-Güneş: Çok iyi
8-Kamer: Şer
10Zuhal: Şer ve Hayır her iki iş
11Müşteri: İyi-Vefk yazılır-okunur
12Merih: İyi-Hayırlı işler yapılır

CUMA GECE SAATLERİ
1Kamer: İyi
2Zuhal: Şer
3Müşteri: İyi
5Güneş: İyi
6Zühre: İyi
7Zuhal: Şer
8Utarit: İyi-Celp işleri
9Kamer: İyi-Ticari işler
10Güneş:İyi
11Merih: Şer
12Müşteri: Şer ve Hayır her iki iş

CUMARTESİ GÜNDÜZ SAATLERİ
1-Zuhal: İyi-Muhabbet
2-Müşteri: İyi-Arabulmak-İzdivaç
3-Merih: Şer
4-Güneş: İyi
5-Zühre: İyi
6-Utarit: Şer ve Hayır her iki iş
7-Kamer: Şer
8-Zuhal: Şer
9-Müşteri: Hayırlı
11-Güneş: Hayırlı
12-Zühre: Hayırlı işler yapılır

CUMARTESİ GECE SAATLERİ
1-Merih: Şer
2-Güneş: İyi-Havas okunur
3-Zühre: İyi-Muhabbet
4-Utarit: Şer-Ceza
5-Kamer: İyi
6-Zuhal: Şer-Kahır-Tefrik v.s
7-Müşteri: Hayırlı
8-Merih: İyi-Para işleri
9-Güneş: İyi
10-Zühre: İyi
11-Utarit: Şer
12-Kamer: İyi-Ticari işler

alıntıdır

PAZAR
(GÜNEŞ)

1. saat: Güneş saatidir. Said (iyi).Sevgi,Muhabbet,Aşk için iyidir.
2. saat: Venüs saatidir. Nahıs (kötü) ve uğursuz saattir.
3. saat: Merkür saatidir.Said tir. iş ve makamda yükselmek için
4. saat: Ay saatidir.Nahıs dır.Alışveriş ,yolculuk yapmak iyi değildir.
5. saat: Satürn saatidir.Nahıs dır.Kin düşmanlık ve şer işler için
6. saat: Jüpiter saatidir.Said dir.Tüm hayırlı ve iyi işler için
7. saat: Mars saatidir.Nahıs dır.Hiç bi iş yapılmaz
8. saat: Güneş saatidir.Said dir.Her tür hayırlı işler için
9. saat: Venüs saatidir.Said dir.Sevgi,Aşk ve Muhabbet için
10.saat: Merkür saatidir.Said dir.Hayırlı her iş için
11.saat: Ay saatidir.Said dir.Hayırlı işler için
12.saat: Satürn saatidir.Nahıs dır.Düşmanlık için

PAZARTESİ
(AY)
1. saat: Ay saati Said dir,Sevgi ve muhabbet için
2. saat: Satürn saati Said dir,Yolculuğa çıkmak diğer ihtiyaçlar için
3. saat: Jüpiter saati Said dir,Dargınları barıştırma,sevgi,aşk için
4. saat: Mars saati Nahıs dır,Kötü ve şer işler için
5. saat: Güneş saati Said dir,İyi ,Güzel işler için
6. saat: Venüs saati Said dir,Her türlü iyi işler için
7. saat: Merkür saati Said ve Nahıs dır,Kötülükleri engellemek için
8. saat: Ay saati Said dir,Hayırlı işler için
9. saat: Satürn saati Said dir,Kötü alışkanlıklardan vazgeçirmek için
10.saat: Jüpiter saati Said dir,insanların iyiliğine yapılacak işler için
11.saat: Mars saati Nahıs dır ,Kin ve düşmanlık için
12.saat: Güneş saati Said dir,Aile içi huzur,sevgi,muhabbet için.
SALI
(MARS)

1. saat: Mars saati Nahıs,Şer işler için
2. saat: Güneş saati Nahıs,Hiç bir şey yapmamak iyidir.
3. saat: Venüs saati Said,Sevgi,muhabbet, Aşk için
4. saat: Merkür saati Said ,Rızık celbi,Müşteri çekmek için
5. saat: Ay saati Nahıs,Hiç bir ameliyye yapılmaz
6. saat: Satürn saati Nahıs,Kötü ve şer işler için
7. saat: Jüpiter saati Said,Sevgi ve muhabbet için
8. saat: Mars saati Nahıs,İntikam alma,Borç ödetmek için
9. saat: Güneş saati Said,Sevgi,Muhabbet için
10.saat: Venüs saati Nahıs,Hiç bir iş yapılmaz
11.saat: Merkür saati Nahıs,Ayırmak, intikam için
12.saat: Ay saati Nahıs,Ayırmak, kin, nefret için

ÇARŞAMBA
(MERKÜR)

1. saat: Merkür saati Said,Sevgi muhabbet için
2. saat: Ay saati Nahıs,Bir ameliyye yapılmaz
3. saat: Satürn saati Nahıs,Şer işler Hastalık verme,düşmanlık için
4. saat: Jüpiter saati Said,Her türlü iyi işler için
5. saat: Mars saati Nahıs,Her türlü kötülük içindir
6. saat: Güneş saati Said,Yolculuğa çıkmak ve iyi işler için
7. saat: Venüs saati Said, iyi işler için
8. saat: Merkür saati Said,Cin daveti,Büyü iptali için
9. saat: Ay saati Nahıs,Hiç ir iş yapılamaması lazım
10.saat: Satürn saati Said, Hacet ve dilek talepleri için
11.saat: Jüpiter saati Said, Hayırlı işler için
12.saat: Mars saati Nahıs,Kötülük ve fenalıklar için
PERŞEMBE
(JÜPİTER)

1. saat: Jüpiter saati Said,Rızık celbi,Bereket,kısmet için
2. saat: Mars saati Nahıs,Hiç bir amel yapılamaz
3. saat: Güneş saati Said,Duâ lar için
4. saat: Venüs saati Said,Sevgi,muhabbet temini için
5. saat: Merkür saati Said,Sıcaklık,rızık,kaçanı getirmek için
6. saat: Ay saati Said,Hayırlı işler için
7. saat: Satürn saati Said,Hastalıklara şifa için
8. saat: Jüpiter saati Said,Müşteri celbi Rızık için
9. saat: Mars saati Said,Hakim,Savcı gibi kişilerden talep için
10.saat: Güneş saati Said,Talepler için
11.saat: Venüs saati Said,Sevgi,muhabbet temini için
12.saat: Merkür saati Nahıs,Bir şey yapılmaz

CUMA
(VENÜS)
1. saat: Venüs saati Said,Sevgi ve muhabbet için
2. saat: Merkür saati Said,Her türlü iyi işler için
3. saat: Ay saati Nahıs,Bir şey yapılmaz
4. saat: Satürn saati Said,Şifa için
5. saat: Jüpiter saati Said,Talep edilen hacetler için
6. saat: Mars saati Said,Dilek ve Duâlar için
7. saat: Güneş Saati Said,Aile içi huzur için
8. saat: Venüs saati Said,Her türlü hayırlı iş için
9. saat: Merkür saati Said,Yolculuğa çıkmak,Güzel Duâ lar için
10.saat: Ay saati Said,Hayırlı dilek ve maksatlar için
11.saat: Satürn saati Said,Her türlü iyi işler için
12.saat: Jüpiter saati Said,hayırlı talep ve isteklere ulaşmak için

CUMARTESİ
(SATÜRN)

1. saat: Satürn saati Said,Muhabbet, Sevgi, aşk için
2. saat: Jüpiter saati Said,Aile ler arası mutluluk için
3. saat: Mars saati Nahıs,Kin düşmanlık için
4. saat: Güneş saati Said,devlet büyüklerinden hacet için
5. saat: Satürn saati Said,He türlü iyi işler için
6. saat: Merkür saati Said,Rızık celbi,Müşteri çekmek için
7. saat: Ay saati Nahıs,Hiç bir iş yapmamak lazım
8. saat: Satürn saati Said,şifa için
9. saat: Jüpiter saati Said,Her türlü hayırlı işler için
10.saat: Mars saati Nahıs,Kötü ve Şer işler için
11.saat: Güneş saati Said,Muhabbet,Sevgi Aşk için
12.saat: Venüs saati Said,İyi işler için uygundur.

buyrun hanımlar daha detaylı gün ve saatleri buldum :)

DUA VE AZİMETLERİ HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN GÜNLERİN VE GECELERİN HAYIR VE ŞER SAATLERİ

Pazartesi günü (Cuma Gecesi)

1. saati Ay (Kamer)

Pazartesi günü en şerefli birinci saat Ay saatidir :
Arabi ayın ilk pazartesi sabahı ilk saatine denk gelirse bu saatte sevgi muhabbet huzursuzluk gidermek kalpleri birleştirmek gibi işler ve dilleri bağlamak edilen dualar oldukça tesirlidir. Bu saat sevişmeye ve anlaşmaya yarayan en iyi ve en etkili saattir.

2. Zuhal Saati

Pazartesi gününün İkinci saati : Bu saatte ayırma , ara açma kargaşa kin adavet ayrılık yapma parçalanma ve dağıtmaya en uygun ve en etkili bir saatir. Bu saatte yolculuğa çıkmak asli temel ihtiyaçları elde etmek gibi konularda çalışıp çabalamak elverişli saattir.

3. Müşteri saati

Pazartesi gününün üçüncü saaati : Sevgi muhabbet ara bulma dostluk muhabbet sevişme birleştirme anlaşmaya müsayit en uygun ve en iyi bir vakittir bu vakit kaçırılmaz bir zamandır. Bu saatte aşıkların arasını yapmak yuvalar kurmasını temin etmek için gerekli yazı ve duaların okunması tesirlidir. Bol rızık nasip kısmet açma belalardan korunma saatidir.

4. Merih saati

Pazartesi gününün dördüncü saati : Bu dördüncü zıt ters olan nahıs ve uğursuz bir saattir. Bu saatte kötülükle ilgili yazılara aittir. Bu vakit döğüşmeye ve savaşmaya ve bu gibi hazırlıklara en iyi en güzel bir vakittir

5. Güneş saati

Pazartesi gününün beşinci saati :
Bu saat hayırlı bir saattir her haceti yerine getirmeye uygundur. Başarılı olmak için bu saatte yazı yazılır ve dua edilir. Ayrıca bu vakitte kavga dövüş savaş gibi vakitlerede aynı zamanda uygundur ve münasib bir zamandır.

6. Zühre saati

Pazartesi gününün altıncı saati :
Bu saatte tılsımlar hazırlanır. Her türlü bağlılığın yapılması için uygun bir saattir. Şeytanları ve Cinleri bağlamaya en iyi ve en etkili bir saattir.

7. Utarid Saati

Pazartesi gününün yedinci saati :
Bu saatte haram ve kötülükleri önlemek tefrik yani ayrılık işleri için tesirli bir saattir. Ve yine bu saatte Ziyafet, davet, ve Dua yazmaya en iyi en etkili bir vakit ve zamandır asla kaçırma.

8. Kamer saati

Pazartesi gününün sekizinci saati :
Bu saatte hayırlı olan çeşitli dua ve tılsımlar hazırlanır.Aşk sevgi ve dostluk barıştırma gibi. Nikah ve evlenme işlerini görmeye en etkili ve münasib bir zamandır.

9. Zuhal saati

Pazartesi gününün dokuzuncu saati : Bu vakitte hiç bir şeyin yapılmasına uygun olmayan bir zıt ters aksi (nahıs) bir vakittir. Zina yapan kötü yolda gezen kişilerin nefislerini bağlamak huylarından vazgeçirmek için gerekli havasın hazırlanılmasında çok tesirli bir saattir.

10. Müşteri Saati

Pazartesi gününün onuncu saati : Bu vakitte ise ayırmaya ve bölmeye adavet kin nefret sokmaya uygun olmayan bir saattir. İnsanların iyiliğine menfaatine dua tılsım vefk çizmeye müsait bir saattir.

11. Merih saati

Pazartesi gününün onbirinci saati :
Bu günün bu zamanında sakın alış veriş ve satış işlerine girme çünkü bu işlere uygun olmayan ters ve zıt bir vakit olma sebebidir bu işlerden uzak dur ve kaybetme. Kötü ve uğursuz bir saattir. Kin ve düşmanlık ara açma işleri yapılır.

12. Şems saati

Pazartesi gününün onikinci saati : bu saati ise Hükümdarların ve Padişahların yanına girmeye uygun olmayan bir saatir. bu saate ileri gelenler ve devlet büyüklerinin yanına gidilmez istek ve talepte bulunmak için zıt ters bir zaman olması sebeb ile uzak durmak ve bu saatin geçmesini beklemektir.
Aile huzuru sevgi muhabbet ile ilgili dua tılsım dil bağı konusunda gereken dualar edilir.

Salı Günü (Cumartesi Gecesi)

1. Merih Saati

Salı gününün birinci saati: Ayrılmaya veya düşmanlığa insanların aralarını açmaya kin ve nefret sokmaya bozgun ve fesatlığa uygun bir saattir. Bu saat nahıs ve uğursuzdur. Her türlü şer işler bu saatte yapılır.

2. Şems Saati

Salı gününün ikinci saati: Bu ikinci saati, saygı göstermeye ve hükümdarların, büyüklerin yanına girmeye ve görüşmeye en uygun bir vakittir. Alimler bu saatte hiç bir iş yapmayın istirahat edip dinlenin demişlerdir.

3. Zühre Saati

Salı gününün üçüncü saati: Bu günün bu saaatinde kadın ve erkekler arasında ilgi alaka kurmaya ve sevişmeye uygun en güzel vakittir iki kişinin arasını bulma sevdirme aşık etme gibi küslerin dargınların arasını bulma gibi işlere uyan bir zamandır. Bu saat hayırlı şerefli bir saat olup, sevgi muhabbet dargınlık kırgınlık giderip şefkat getirmek için uygun bir saattir.

4. Utarid Saati

Salı gününün dördüncü saati: Bu vakitte ise düşmanlık, ayırma, ara açma ara bozma insanların içine fesad sokma haset etme kin düşürmeye ve insanları bölmeye yarayan birbirlerine düşürmeye bozgunculuk yapmaya uyan bir saattir. Müşteri celbi bol rızık nasip kısmet bol av için uygun bir saattir. Yazmaya Tılsım yapmaya müsait bir zamandır.

5. Kamer Saati

Salı gününün beşinci saati : Bu saatte gösteriş yapma saygıya, sevgiye, dostluk kurmaya, ara bulma aşık etme ve sevişmeye müsayit bir vakittir. Bu saatte yapılan işler hayırda olsa şerle sonuçlanır bu saatte hiç bir iş yapılması iyi değildir.

6. Zühal saati

Salı gününün altıncı saati: Bu vakitte kaçak veya kaybolan evine yurduna dönmeyen yani senden uzaklaşan kişilerin dönmesine ve gelmesine uygun bir zamandır bunun için tılsım ve dua yoluyla uygulama yapmaya elverişlidir. Bu saat şerre aittir. ara açmak bağlamak için tılsımlar yapma vaktidir.

7. Müşteri Saati

Salı gününün yedinci saati: Bu saaate gelince, hükümdarların sultanların huzuruna girmeye istek ve taleplerini istemeye ve onlardan yardım almaya uygun iyi bir vakittir. Hayırlı bir saattir. Sevgi aşk muhabbet aile huzuru işlerde başarı kazanmak için uygun bir zamandır.

8. Merih Saati

Salı gününün sekizinci saati: Bu günün bu vaktinde ara açma ara bozma kin, adavet, buğz, nefret sokma insanları veya sevenleri ayırmaya dagıtmaya, düşmanlığa uygun bir saattir. Şer konusunda tesirli bir saattir. İntikam almak haklı olduğun bir davayı kazanmak için dua ve tılsımlar bu vakitte hazırlanır.

9. Şems saati

Salı gününün dokuzuncu saati: Bu zamanda en iyisi devlet hükümet büyüklerinin yanına girmeye
onlardan istek ve taleplerini sitemeye ve yardım almaya çok uygun bir vakittir. Sevgi aşk muhabbet mutluluk kısmet nasip evlenme bağlılık çözme aile huzuru için azimetini yapmaya en uygun zamandır.

10. Zühre Saati

Salı gününün onuncu saati: Bu onuncu saatte, kendini sevdirmeye, sevgi saygı göstermeye sevişmeye dostluk kurmaya birleşmeye uygun bir saattir. Uğursuz ve nahıstır. Hiç bir işlem yapılmaz.

11. Utarid Saati

Salı gününün onbirinci saati: Bu günün bu saatine gelince,düşmanlığa ve ayırmaya sevenlerin iki insanın veya bir topluluğun arasını bozmaya kin nefret sokmaya bir araya gelememeleri için çalışmaya en uygun bir vakittir. Bu saatte ayırma ara açma kin nefret intikam gibi şer işlerin saatidir.

12. Kamer Saati

Salı gününün onikinci saati: Bu saate ise sevgi saygı gösterme sevmeye, gönül işlerine aşık olmaya uygun bir saattir. Bu saat önceki saatin devamıdır. tefrik ve düşmanlık nefret intikam için okumak ve yazmak bu saatte en uygunudur.

Çarşamba Günü (Pazar Gecesi)

1. Utarid Saati

Çarşamba gününün birinci saati : Bu günün birinci saatı sevgi muhabbet, bağlılık işlerine elverişli iyi bir saattir Bu saatte muhabbet sevgi kalpleri birleştirme dost kazanmak için uygun bir saattir.

2. Kamer Saati

Çarşamba gününün İkinci saati : Ayırma , dağıtma ara bozma kin adavet nifak sokmaya en uygun en elverişli bir vakittir. Hayırsız bir saattir. Yapılan işler tersine döner. Kötülük dışında hiç bir iş yapılmaz.

3. Zühal Saati

Çarşamba gününün üçüncü saati : Bu saatte anlaşma ve birleşmeye elverişli bir zamandır küsleri dargınları barıştırma sevgililerin arasını bulma dostluk mutlulu gibi. Nahıs işler şerre yarayan bağlılık ribad işlerinin vaktidir.

4. Müşteri Saati

Çarşamba gününün dördüncü saati : Dilleri düğümleyip bağlamaya elverişli bir vakittir. Sevdiğinin veya sana çok konuşan zan besleyenlerin içindir. Bu günün uğurlu saati olduğundan hayır manasında aklan herşey için müsaittir.

5. Merih Saati

Çarşamba gününün beşinci saati : Hükümdar veya hükümet başkanlarının ve büyüklerinin yanına gitmeye hacetini isteme yardım talep etme gibi işlere uygun bir saattir. Uğursuz bir saat olduğu için fena kötü işler yapılmasına uygun bir zamandır.

6. Şems Saati

Çarşamba gününün altıncı saati : Nikah ve evlenmek birleşmek için en güzel en uygun zamandır.
Hayırlı bir mesud bir saattir. Hayırlı her iş yapılır. Yolculuğada bu saatte çıkmak iyidir.

7. Zühre Saati

Çarşamba gününün yedinci saati : Kadınlarla ilgilenme ve sevgi dostluk muhabbet aşk için en uygun en elverişli bir saattir. Bu saat iyi bir saat olduğundan tüm işler yapılabilir.

8. Utarid Saati

Çarşamba gününün sekizinci saati : Şöhret olmak övünmek ve güç kazanmak için uygun bir zamandır
Bu saatte cin davetleri ruh çağırma büyü muska sihir nazar için ve korku ve evhamın giderilmesi
için müsait bir vakittir.

9. Kamer Saati

Çarşamba gününün dokuzuncu saati : Devletin savaşmasına ve savaş araç gereçlerinin yapılmasına
düşmana karşı hazır olma vaktidir. Uğursuz bir vakittir. Hiç bir işe teşebbüs edilmez.

10. Zühal Saati

Çarşamba gününün onuncu saati : Bu vakit aşk muhabbet sevgi sevgililer için en güzel en uygun
vakittir. Bu vakitte aşk bağlama yapmak arası bozuk olanların arasını bulmak için bulunmaz bir
zamandır. Dilek hacet hayırlı işler için ve bir talepte bulunmak isteniliyorsa bu vakit arası açık olan küsler için barıştırmaya uygun vakittir. aşık etme sevişme bağlamak celbe müsaittir.

11. Müşteri Saati
Çarşamba gününün onbirinci saati : Bu saatte ilaç almak içmek şifa için uygundur. Bu saat çok hayırlı bir vakit olduğundan, her türlü hayırlı iş iyi netice verir.

12. Merih Saati

Çarşamba gününün onikinci saati : Hükümdarlar veya büyükler ileri gelenlerden hacetini ve yardım
istemek için de uygundur. Merih yıldızı nahıs bir saat olduğundan her türlü kötülüğe müsait bir zamandır.

Perşembe Günü (Pazartesi gecesi)

1. Müşteri Saati

Perşembe gününün birinci saati: Bu günün bu saatinde kadın ve erkekler arasında sevgi muhabbet işlerine elverişli bir saattir En şerefli bir vakittir. Hayır adına rızık bereket kısmet açma celp sevgi
ve aşkta en uygun bir vakittir.

2. Merih Saati

Perşembe gününün ikinci saati: Bu günün bu sattinde uyutup bağlamaya elverişlidir Nahıs yani kötü bir vakittir. Hiç bir işe teşebbüs edilmemesi gerekir.

3. Güneş Saati

Perşembe gününün üçüncü saati: Bu günün bu saatinde yüzleşmeye elverişlidir Bu saatte bulunduğun yerde gidip talebin için her hangi bir yere insanların mutluluğu dirlik ve düzen için
niyazda bulunmak adına uygun bir vakittir.

4. Zühre Saati

Perşembe gününün dördüncü saati: Bu günün bu saatinde Hükümdarlık ve Devlet büyüklerinin yanına girmeye elverişlidir Kalpleri birleştirme evlenip hayırlı yuva kurma mesud bir hayat sürmek için
her türlü küslük kırgınlığın kalkması sevgi aşk muhabbete dönmesi için yazma ve okuma işlerinde hayırlı bir saattir.

5. Utarid Saati

Perşembe gününün beşinci saati: Bu günün bu saatinde nikahi bağlayıp durdurmaya elverişlidir
Bu vakitte kadın ve erkeklerin muhabbet ve aşk duaları evini terk edenleri geri döndürmek gibi konulara dua etmek vefk yapmak için uygun bir zamandır.

6. Ay Saati

Perşembe gününün altınci saati: Bu günün bu saatinde karı koca arasında sevgi ve anlaşmaya elverişlidir Hayırlı bir saattir. Her türlü işe bu vakitte başlanır.

7. Zuhal Saati

Perşembe gününün yedinci saati: Bu günün bu saatinde Cinleri bağlamaya ve kovmaya elverişlidir
Hastalara şifa için dua edilir. Ve okunur.

8. Müşteri Saati
Perşembe gününün sekizinci saati: Bu günün bu saatinde sevgi ve aşk işlerine elverişlidir Bu günün en şerefli bir saatidir. Celbi rızık bereket talebi varsa bu gece dua edilirse mutlak kabul görür.

9. Merih Saati

Perşembe gününün dokuzuncu saati: Bu günün bu saatinde ayırma ve dağıtmaya elverişlidir Bu saatte hakim savcı veya her hangi bir insandan her hangi bir talebin varsa dua okur gidersen isteğin kabul görür.

10. Şems Saati
Perşembe gününün onuncu saati:Bu günün bu saatinde nikahi durdurup bağlamaya elverişlidir Bu saat önceki saate olduğu gibi istek ve dileklerin kabul olduğu dualarda hazırlamaya uygun bir vakittir.

11. Zühre Saati

Perşembe gününün onbirinci saati: Bu günün bu saatinde sevgi eğilimlerine elverişlidir Bu saat sevmek sevilmek aile arasını düzeltmek için gerekli dua ve tılsımlar yazmaya müsaittir.

12. Utarid Saati

Perşembe gününün onikinci saati: Bu günün bu saatinde aşk ve muhabbet işlerine en uygun ve hayırlı bir saattir. Yine bu saat çok kötü nahıstır. Uğursuz bir saat olduğundan hiç bir işlem yapılmaz.

Cuma Günü (Salı gecesi)

1.Zühre saati

Cuma gününün birinci saati Zühre Saati : Bu zührenin hayırlı ve şerefli bir saatidir. Sevgi aşk ve başarı kazanmak için evlendirmek huzursuzluk küslük gidermek için uzaktakini getirmek için münasip bir vakittir. yine tekrar ediyoruz bü günün ilk saatinde yapılacak işlerden özellikle evlenmek zifaf çocukları öğretmene teslim etmek, yeni elbise giymek sakal ve bıyığı kısaltmak saçı kesmek tırnakları temizleyip kesmek güzel bir kadının misafiri olarak yanına gitmek gibi işler için en uygun saattir. Yalnız bu saatte güzel bir kadınla alış veriş yapmaktan, ve böyleleriyle bir ticari ortaklık kurmaktan kaçınmalısın. Ve sakınmalısın bu ilk saat sevişmek ve anlaşmak saatıdır.

2. Utarid Saati

Cuma gününün ikinci saati: Toplanmak, meclis kurmak, birleşmek ve sihri açıklama vaktidir. Bu günün bu vakti hayırlı bir vakittir. Yapılacak işlerde muvaffakiyet el edilmesi mümkündür. Sakın kötüye teşebbüs etmeyiniz.

3. Kamer Saati

Cuma gününün üçüncü saati: Hacetleri giderme ve sevişme, anlaşma saatidir. Çok kötü ve uğursuz nahıs bir vakit. Mümkünse iyi ve ya kötü hiç bir işe teşebbüs etmeyiniz.

4. Zuhal Saati

Cuma gününün dördüncü saati: Düşmanları dağıtmak parçalamak saatıdır. Şifa hususunda gereken dua tılsım vefk için en münasip vakittir.

5. Müşteri Saati

Cuma gününün beşinci saati: Sultan ve hükümdarların büyüklerin ileri gelenlerin yanına girme saatıdır.
Hükümet makamından talep edilen her türlü dilekler yerine gelmesi mümkün olan bir vakittir. Bağlılığıda çözmek için uygundur çok kıymetli bir vakittir.

6. Merih Saati

Cuma gününün altıncı saati: Düğün, gelin, nişan gibi işlere bağlanmak saatıdır. Bu saatte öncekinde olduğu gibi çeşitli hacet ve duaları hazırlanırsa sonuca varılır.

7. Şems Saati

Cuma gününün yedinci saati: Sultanların kumandanların, büyüklerin yanına girme vaktidir. Huysuz hiperaktif çocuklar askerlik yapmayan insanlar asi kişiler bu saatte yapılan çalışmalar ile uslandırılır.

8. Utarid Saati

Cuma gününün sekizinci saati: yine yedinci saatte olduğu gibi Sultanların meliklerin kumandanlar ekabirle ileri gelen büyük zatlarla görüşme anlaşma zamanıdır. Hayırlı ve uğurlu bir saat olduğundan hangi işi ele alırsan başarılı sonuca ulaşırsın.

9. Kamer Saati

Cuma gününün dokuzuncu saati: Buluşma karşılaşma konuşup anlaşma vaktidir. Bu saatte yolculuğa çıkmak her konuda hayır ve talepte bulunmak için uygun bir vakittir.

10. Zuhal Saati

Cuma gününün onuncu saat: Bu saate gelince , aşk, muhabbet, sevgi, dostluk ve sevilen işleri yapma saatidir. Yine aynı şekilde hayırlı dilek maksad amaç gaye gibi işler için okunulup yazılabilir.

11. Müşteri Saati

Cuma gününün onbirinci saati: bu sona yakın saaatte ise alış veriş, müsteri celp, yani ticaret saatidir.
Her türlü hayırlı işler için gerekli okuma ve yazma gibi çalışmalar da başarı elde edilir.

12. Merih Saati

Cuma gününün onikinci saati: Yine bu saatte alış veriş ticaret ve sevgi muhabbet aşk arkadaşlık yapma saatıdır. Bu saat hayırlı talep ve rica dileklere ulaşmak için bir iksirdir. Çok tesir eder.

Cumartesi Günü (Çarşamba gecesi)

1. Zuhal Saati

Cumartesi gününün birinci saati: Bu birinci saat ayrıma ve dağıtmaya elverişli bir saattir.
Cumartesi gününün ve zuhal yıldızının en şerefli bir saatidir. Bu saat arabi aylarda ilk
güne denk gelirse çok fayda ve tesir gösterir. Bu saatte sevgi mutluluk rızık ayrılanları
birleştirmek kaçmışı veya kaybı geri çevirmek için oldukça tesirlidir.

2. Müşteri Saati

Cumartesi gününün ikinci saati: Bu vakitte ise, sevgi muhabbet ara bulma aşık etme sevdirme
sevilmeye sevişmeye dostluk yapmaya kazanmaya uygun bir zamandır.
Bu saat insanlar arasında sevgi muhabbet huzur barış gibi konularda yapılacak çalışmaların
vaktidir.

3. Merih Saati

Cumartesi gününün üçüncü saati: Bu günün üçüncü saati ise, hizibleşmeye ayırmaya ara
bozma kin nefret buğuz koymaya insanları bir birine düsürmeye en elverişli bir saattir.
Şer bir saattir. Bu saatte tefrik kin adavet yani ara açmak gibi konularda çalışmalar
yapılabilir.

4. Güneş Saati

Cumartesi gününün dördüncü saati: bu günün dördüncü saati ise her türlü güzel ve iyi işe
en elverişli bir saattir. Bu vakitte hayır işler iş yapmaya bağlılıkları çözmeye küsleri
barıştırmaya aşık etmeye gidenleri çevirmeye sevgi muhabbete en uygun bir zamandır.
Devlet büyüklerinden hükümet erbabından bir dilek varsa bu gün müraacat etmek en uygunudur.

5. Zuhal Saati

Cumartesi gününün beşinci saati: Bu günün beşinci saati ise Nikah kıyma işlerine evlenmeye
dostluk ve sevgi kurmaya beraberliğeuygun ve elverişli bir saattir.
Hacet ve dileklerin yerine gelmesi hususunda yapılacak çalışmalar için hayırlı bir vakittir.

6. Utarid Saati

Cumartesi gününün altıncı saati: Bu günün altıncı saati ise Aşk ve sevgi bağı sevdirme
aşık etme küslüğü kırgınlığı yok etmek birleştirmek için en güzel bir zamandır.
Celp muhabbet rızık gibi konularda dua etmek adına hayırlı bir vakittir.

7. Kamer Saati

Cumartesi gününün yedinci saati: Bu günün yedinci saatı ise Hükümdar ve büyükler ekabir
devlet büyüklerinin yanına gitmeye onlardan istek ve taleplerini iletmeye yardım almaya
müsayit bir saattir.
Şer yani nahıs uğursuz bir vakit olduğundan hiç bir işe teşebbüs etmemek gerekir.

8. Zuhal Saati

Cumartesi gününün sekizinci saati: Bu günün sekizinci saatı ise, Cinleri bulundukları yerden
kovup çıkarmaya elverişli bir saattir.
Bu vakitte kanaması olan hastaların kanamasını kesmek için dua ve tılsım yazma vaktidir.

9. Müşteri Saati

Cumartesi gününün dokuzuncu saati: Bu günün dokuzuncu saati ise çocukları öğrenimleri için
ögretmenlere teslim etmeye elverişli bir saattir. Ders çalışmak okuyup anlamak için elverişlidir.
Müşteri yıldızının hayırlı bir saati olduğundan okuma ve yazma yapılırsa hayır ve başarı
ile sonuçlanır.

10. Merih Saati

Cumartesi gününün onuncu saati: Bu günün onuncu saatti ise nikah ve evlenme işlerini , bozmaya ,
durdurup baglamaya ara açmaya kin nefret sokmaya ayırmaya çok müsait bir vakittir .
Bu saat şer işlere uygundur. İstenilen amacada ulaştırır.

11. Güneş Saati

Cumartesi gününün onbirinci saati: Bu günün onbirinci saati ise bağlı olanları çözmeye
küsleri barıştırmaya ara bulmaya sevdirmeye çok müsait bi vakittir
Sevgi muhabbet aşk kaybolmuşu getirmek insanlar arasında kırgınları barıştırmak için bu
vakitte en uygun vakit olduğu şüphesizdir.

12. Zühre Saati

Cumartesi gününün onikinci saati: Bu günün onikinci saati ise, sevgi muhabbet aşık etme sevdirme
dostluk kurma ara bulmaya en müsait vakittir Her çeşit akid ve ribad yapmaya uygundur.

Pazar Günü (Perşembe Gecesi)

1. Güneş ( Şems ) saati

Pazar gününün birinci saati : Bir iş yapmak, yolculuk, savaşta düşmanı yenilgiye uğratmak yönünden en iyi bir saattır. Dua vefk celb sevgi saygı aşk muhabbet aile geçimsizlikleri küsleri barıştırma işlerinde güneş saati en şerefli zamandır.

2. Zühre saati

Pazar gününün ikinci saati : Zühre mezmun kötü ve ugursuz bir saattir bu saaatte işlem yapmak doğru değildir iyi netice beklerken kötüye götürür. Kadınları arzulamak ince ve nazik işler yapmak, yeni elbiseler giymek için mübarek bir saatir

3. Utarid saati

Pazar gününün üçüncü saati : Padişahların ve ileri gelenlerin dillerini bağlamak ve sevdiği bir şeyi yapmak için en uygun bir saattir. Bu zamanda sevgi saygı ve büyükler yanında hürmet iş ve makamda yükselmek itibar sahibi olmakiçin çalışılır dışarıda yapılacak iş ve yapman gerek yolculuk bu saatte çıkmak hayırlıdır.

4. Kamer ( ay ) Saati

Pazar gününün dördüncü saati : Ticaret babında alış verişsatış ve buna benzer sevilecek işleri yapmak için iyi bir saattir. Bu saat nahıs yani ters zıt saattir yazı yazmak alışveriş yolculuk yapmak hayır neticeye götürmez.

5. Zuhal saati

Pazar gününün beşinci saati : Dilini iyi tutmalı, yolculuğa çıkmamalı, düşmanla karşılaşmamalı, bu saatte evlenmemeli ve doğan çocuğa adı (ismi) konmamalıdır. Bu zamanda kin düşmanlık saatidir bu saatte zina yapanların şer işler işleyenlerin insanların aralarını acmak isteyenlerin zamanıdır. Bunları
engellemek için dua ve tılsım yazmak hayırlı sonuca götürür.

6. Müşteri Saati

Pazar gününün altıncı saati : Mal almak, satış yapmak, büyük bilginlerin yanına girmeye en uygun bir saattir. Bu saatte iş yerlerine rızık ve bereket celbi için kaza ve bela ve afetlerden düşman ve hırsızdan korunmak amacıyla gerekli dua ve vefk işleri yapılır ve bu niyetle dua okunur.

7. Saat Merih Saati

Pazar gününün yedinci saati : Bu saat uğursuz şerlidir, silah taşımak, savaşmak ve savaş aletleri yapmaya yarar. Çok uğursuz bir saattir hiç bir işe meyletme kesinlikle.

8. Güneş Saati

Pazar gününün sekizinci saati : Bu saat hamile kadınların karınlarındaki çocuklarını koruyacakları en iyi bir saattir. Bu saat hayırlı ve müreffeh bir saattir hayırlı olan her dilek için çalışılır olumlu sonuç alırsın dua et.

9. Müşteri Saati

Pazar gününün dokuzuncu saati : Bu saat evlenme ve nikah kıymaya en iyi saattir. Bu saatte sevgi aşk muhabbet ve kalbleri birleştirmek ısındırmak kavusturma kısmeti baglı olanları evlendirmek için dua vefk ve tılısım yapılır dua edilirse başarı elde edilir ve sonuca ulaşılır.

10. Utarid Saati

Pazar gününün onuncu saati : Yapmasını tasarladığın veya arzuladığın her şeye ve her işe elverişli iyi bir saattir. Bu gün ve ve saatinde hayırlı bir saat olarak kabul edilmiş olup hayır olan her iş yapılır ve sonuca ulaşılır av yapılmasındada etkilidir.

11. Kamer Saati

Pazar gününün onbirinci saati : Erkeği kadına bağlayacak en iyi saattir. Hayırlı bir saattir herşey yapılır bir beyis yoktur.

12. Zuhal saati

Pazar gününün onikinci saati : Ağaç ve ekin işleriyle uğraşacak en uygun bir saattir. Kötü ve uğursuz bir saattir. Hak eden insanlara bu saatte gerekenler yazılır çizilir.

Alıntıdır...

gezegen saatlerine kesinlikle inanıyorum çünkü her evrenin bi enerji yoğunluğu mevcut
şöyle ki:bazen çok enerjik olmamız,bazen çok durgun olmamız,bazen nedensiz üzülmemiz kötü hissetmemiz hepsi bu gezegen saatlerinden kaynaklanıyor
ayrıca; bazen şer işin ters dönmesi yada hayırlı işin şere geçmesi hepsi bu gezegen dönenceleri yüzünden oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…