Sinirsiz olanaklar dünyasinda yasiyoruz, ama biz bu olanaklari sadece kendi gorebildiklerimiz ve sinirlarimiz kadar gorebiliyoruz. Imajinasyonlarla amacimiz hedefimizi daha inanilir kilmak ve canli tutmak.Bilincalti imaj. u gercekmis gibi algiliyor onu reelde gerceklestirmek icin var gucuyle calisiyor;tabi duygu yuklu imajinasyonlari.Zihinden zihine gecisler var mesela hani diyoruz ya elektrik aldik alamadik...Bilinalti imajinasyonumuza uygun insanlari gorunce bize simsek cakiyor mesela,kendimizi olaylarin icinde buluyoruZ sanki birileri bizi itiyor gibi gelir.Sonra derken bir bakmisiz aslinda kader aglarini oruyormus.Olumlamalar,pozitif,dusunce,imajinasyonlar hepsi bilincaltini harekete gecirmek amac.Tabi bunlar benim icsellesmis tecrubem ve bilgilerimin harmanlanmasi ile yorumum.P
peki bu imajinasyonlar bize be kazandırıyor, isteklerimiz mi gerçekleşiyor bu sayede?
Ne güzel özetlemişsin kuzumSinirsiz olanaklar dünyasinda yasiyoruz, ama biz bu olanaklari sadece kendi gorebildiklerimiz ve sinirlarimiz kadar gorebiliyoruz. Imajinasyonlarla amacimiz hedefimizi daha inanilir kilmak ve canli tutmak.Bilincalti imaj. u gercekmis gibi algiliyor onu reelde gerceklestirmek icin var gucuyle calisiyor;tabi duygu yuklu imajinasyonlari.Zihinden zihine gecisler var mesela hani diyoruz ya elektrik aldik alamadik...Bilinalti imajinasyonumuza uygun insanlari gorunce bize simsek cakiyor mesela,kendimizi olaylarin icinde buluyoruZ sanki birileri bizi itiyor gibi gelir.Sonra derken bir bakmisiz aslinda kader aglarini oruyormus.Olumlamalar,pozitif,dusunce,imajinasyonlar hepsi bilincaltini harekete gecirmek amac.Tabi bunlar benim icsellesmis tecrubem ve bilgilerimin harmanlanmasi ile yorumum.
Geçmiş olsun. Mecbur kalmadıkça çok dışarda kalmamak gerek. Dün bazı işler için iş yerime uğradım. Bu gün üst solunum yollarım sinyal vermeye başladı. İyiyim, çok sağlıklıyım çok şükür. (iyi diyelim iyi olalım.) Nasılsın sorusuna genelde böyle derim yıllardır.hastayım kuzum başlangıçı parmaklarım bile hissiz :S
Türkiye'de en ufak bir pürüz de 38. hafta dolar dolmaz hoop sezeryana..Erken dogum riskim vardi 2 aydir,artik gelse bile normal karsiliyor dr um.Ingilizcemiz var dil sorunu yasamiyoruz.Devlet kanaliyla geldigimiz icin maddi anlamda buradaki normal bir abd vatandasindan bile bazi yonlerden avantajliyiz;vergi alinmiyor bizde.Ev,hastane,araba yonunden ayni sekilde...
Orası maaşınızı karşılıyorsa ne güzel. Ülkemiz ne yapıyor bu durumda, sonuçta buraya dönüp çalışacaksınız. Eşi doktor olan arkadaşım, oranın imkanları için ev alıp yerleştiler. Gittiklerinde tek çocuğu vardı, iki tane de orada oldu. Sıkıntı ettikleri tek şey yemek. İsmini vermiyeyim, canın çekmesin.Bir deee benim ulkede memur maasini birda aile ve cocuk yardimi olarak veriyorlar.Bizde kus kadarlar o paralar :)
Olumsuzluklar hepimiz için var,o kadar minik şeyleri dert ediyoruz ki bazen,benden çok daha kötü durumda olan insanları düşünüyorum ben,sonra derin bşr nefes alıp çok şükür halime diyorumMerhabalar hepinize.
Günlük rutinim işimle ilgili , evimle ilgili ve kendimle ilgili kendi cümlelerimle kendimi şımartıyorum. Kendimle konuşuyorum, Rabb'imle konuşuyorum. Şükrediyorum. Teşekkür ediyorum beni silkelediği her an için. Beni hiç bırakmadığı ve bırakmayacağı için.
Yaşadığım olumsuzluklarda hep şunu derim; Rabbim bir şey anlatıyor bana, ya kendini hatırlatıyor, ya bir konudaki yanlışımı düzeltmemi istiyor. Ama mutlaka bir şey anlatıyor.
Bunu görebilmem çok kolay olmadı. Hala öğreniyorum. Ama dilimize pelesenk olsun. Hep şükür, bin şükür.
hıım yok cnm hiç hatırlamıyorum öyle birini ..bulursan bi ara paylaşır mısın?Olumlamada:5. günüm
Hadi bakalım Allahtan hayırlısı. Zamanla yarışıyorum. Allah tarafından herkes bana yardımcı, çok şükür eş-Şekür.
pofu
metin Çınaroğlu hiç denk geldin mi? Onun da bir iki videosu ve başarı öyküsü fena değil. Zamanı beşe böldüğü ve erteleme için bahsettiği uygulama güzel.
Merhabaaabu arada herkese merhaba :)
saol canım :) daha iyiyim bugün ama hala devam ediyorGeçmiş olsun. Mecbur kalmadıkça çok dışarda kalmamak gerek. Dün bazı işler için iş yerime uğradım. Bu gün üst solunum yollarım sinyal vermeye başladı. İyiyim, çok sağlıklıyım çok şükür. (iyi diyelim iyi olalım.) Nasılsın sorusuna genelde böyle derim yıllardır.
Evet zormuş gerçekten işin içine girince anlıyor insan zorluğunu, ama biz daha başlangıçtayız zamanla gelişecektir ve hayal edebilme yetimiz de gelişecektir mesela ben şuanda imgeleme yaparken ne yapacağımı bilmiyorum o esnada ne yapabileceğim gelmiyor aklıma ama zamanla gelişir diye umuyorumkonuyu takip etmeye çalışıyorum. hatta pofu bilir beni, bir kere özelden yazmıştım. olumlamalar çok faydalı gerçekten.. ama imajinasyon( o zor yaa.. oldu mu olmadı mı anlayamıyorum bile :))))
Merhabalar :) olumlama yapmıyorum ben ama imajinasyon yapıyorum şimdilik emekleme aşamasında olan bebek seviyesindeyim desem yeridir. İmajinasyon kesinlikle hayal gibi değil, hayalin içine girip yaşamak gibi bir deneyim. İnşallah zamanla daha kolay imajinasyon yapabilirim
konuyu takip etmeye çalışıyorum. hatta pofu bilir beni, bir kere özelden yazmıştım. olumlamalar çok faydalı gerçekten.. ama imajinasyon( o zor yaa.. oldu mu olmadı mı anlayamıyorum bile :))))
Evet zormuş gerçekten işin içine girince anlıyor insan zorluğunu, ama biz daha başlangıçtayız zamanla gelişecektir ve hayal edebilme yetimiz de gelişecektir mesela ben şuanda imgeleme yaparken ne yapacağımı bilmiyorum o esnada ne yapabileceğim gelmiyor aklıma ama zamanla gelişir diye umuyorum
bunun için bazı çalışmalar var canım
imgeleme teknikleri yada alıştırmaları diye aratırsan bulursun
pat diye olmuyor biraz zor olur ilk başta ama sonraaaa yaptığınız zaman o hazzı duyunca ne kadar mükemmel olduğunu göreceksiniz
yakın zamanda yaparken nasıl heycanlandıysamdirek bağı kopardım ama anlık refleks yüzünden oldu
zor değil aslında sadece siz daha yeni başladğınız için zor görünüyor
tadına varıncaaaa bırakamıycaksınız :)))
hayal etmekden ziyade olayı gerçek hayatta yaşıyorsunuz gibi olmalı..dokunmalısınız..hissetmelisiniz..kısacası orda bütün benliğinizle olmalısınız :)
Nasıl yani imajine ettiğiniz şeyi hissediyor musunuz ben sadece hafif baş ağrısı hissediyorum şuandaEtkili ve güzel bir imajinasyonun verdigi mutluluk gibisi yok gercekten.O duyguyu,coskuyu iliklerine kadar hissetmek :) Iste cekim orda basliyorrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?