aşk olumlaması yaparken genel cümleler kullanmıyorum. olmasını istediğim biri var. sadece onun ismini cümle içerisinde kullanıp, ona odaklanıyorum. mesela Emrenin her geçen gün bana olan sevgisini, ilgisini daha da cok hissettirmesini seçiyorum ve yaşıyorum gibi.. yada emreyle evlenmeyi seçiyorum ve yaşıyorum, onunla mutlu huzurlu bir şekilde yaşamayı seçiyorum gibi gibi.. daha da detaylı bir şekilde olmasını istediğim şeyleri cümleler halinde sıralandırdım. esma olarak ya latif okuyorum genelde.. akşam yatmadan önce başlıcam. en son işimle ilgili yapmıştım ve olmuştu. hatta buraya da yazmıştım. bakalım kısmet:) bu arada emre diil benimkinin ismi:) örnekti sadece..ooo hadi bakalım :)esma okullanacak mısın cnm?bir de istersen cümlelerini paylaş bi bakalım
Yorgunluk ve yoğunluktan olamadı. Yılbaşı tatilinde eşim evde olunca ve iki uşakla zor biraz. şimdi Anacığım yanımda, iki gündür. Yoksa ses kaydı yaptım, bilgisayarı şifrelerimi olumlama cümleleri olarak yerleştirdim, ekran koruyucularımı değiştirdim. Bilgisayar koçluk yapıyor.daha cazipp daha farklı bişey olsun istiyorum ..bunlar da güzel ama çok sade :)
günaydıınnn :)
hayırdır noldu canım..yapmayı mı unuttun :)
Yalnz ben olumlamamı evrene değil, evrenin sahibi ve yaratıcısına yapıyorum. Meditasyon yerine de namaz kılıyorum. (benim kuzular fırsat verirse) her namaz sonrası Rab ile iştişare. Benim teknik bu şekilde. Biraz imajinasyonu renklendirmem lazım. İnancım bu yönde gitmemi söylüyor. Ve inancın en önemli silah olduğunu biliyoruz.Olumlama nedir?
İşte evrene iletilen tüm bu niyetlerin, içten ve hissederek söylenmesine olumlama (afirmasyon) deniyor. Olumlamayı tanımlarken dikkat edilmesi gereken şey, dilek ya da dua ile karıştırmamaktır. Çünkü olumlama, gerçekleşmesi ya da devam etmesi istenen bir şeyi gerçekleşmiş sayıp, söz konusu pozitif imgeyi zihne yerleştirir. Zihne yerleştirilen bu pozitif imge de, kişinin bakış açısını kalıcı olarak şekillendirir ve olayları daha pozitif bir tavırla karşılamasını sağlar. Yaptığı olumlamalar sonucunda niyetlerine ve gerçekleştirmek istediği pozitif amaçlarına odaklanan kişi, adeta hayatının direksiyonuna yeniden geçmiş sayılabilir.
Olumlama nasıl yapılır?
Peki olumlamayı hayatımızda başarıyla uygulamak için neler yapmak gerekir? Dilerseniz biraz da bundan bahsedelim. Aslında olumlama yapmak için kesin bir kural ya da metoda ihtiyacınız yok. Tüm kalbinizle niyetlerinize odaklanır ve gün içinde dilinizin de kalbinizle paralel hareket etmesini sağlarsanız olumlama yapmaya çoktan başladınız demektir. Yani koşarken, yürürken, otobüsteyken hatta dul alırken bile olumlama yapabilirsiniz!
Ancak bazı uzmanlar olumlamaların meditasyonla birleştirildiğinde çok daha iyi sonuç verdiğini düşünüyorlar. Bu tekniği uygulamak içinse günde sadece 10 – 15 dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır:
- Tamamen konsantre olup, meditasyonunuzdan güçlü bir etki alabilmek için sessiz ve uyaranlardan uzak bir ortamda oturun.
- Size huzur verip duygularınıza odaklanmanızı sağlayacak bir meditasyon müziği eşliğinde, olumlama cümlelerinizi sesli bir şekilde tekrarlayın.
- Olumlama cümlelerinizi tekrarlarken, bu cümlelerin anlattıklarını zihninizde görselleştirin ve bu görselleri dikkatle inceleyin.
- Bu 10 – 15 dakikalık seans sonunda kendinizi hafiflemiş ve cesaretlenmiş hissedebilirsiniz.
Ayrıca aynı meditasyonu, uyku pozisyonuna geçtikten sonra avuçlarını tavana doğru çevirerek de yapabilirsiniz. Bu olumlama meditasyonu, uyku öncesinde bilinçaltınızın temizlenmesini ve sabaha çok daha pozitif bir bakış açısı ile uyanmanızı sağlayacaktır.
----
ALINTIDIR
kuzum evrenden kasıt tabiki ALLAH ..Yorgunluk ve yoğunluktan olamadı. Yılbaşı tatilinde eşim evde olunca ve iki uşakla zor biraz. şimdi Anacığım yanımda, iki gündür. Yoksa ses kaydı yaptım, bilgisayarı şifrelerimi olumlama cümleleri olarak yerleştirdim, ekran koruyucularımı değiştirdim. Bilgisayar koçluk yapıyor.
Yalnz ben olumlamamı evrene değil, evrenin sahibi ve yaratıcısına yapıyorum. Meditasyon yerine de namaz kılıyorum. (benim kuzular fırsat verirse) her namaz sonrası Rab ile iştişare. Benim teknik bu şekilde. Biraz imajinasyonu renklendirmem lazım. İnancım bu yönde gitmemi söylüyor. Ve inancın en önemli silah olduğunu biliyoruz.
Farklı inançlar ve yaşantılar olabilir, saygı duymaya çalışıyorum. Her çeşit düşüncenin olabileceği kabul ediyorum her geçen gün şaşırsam da! Her şeyin hayırlısı.
tamam canım özellikle sordum cümlelerin içinde olumsuzluık var mı diyeaşk olumlaması yaparken genel cümleler kullanmıyorum. olmasını istediğim biri var. sadece onun ismini cümle içerisinde kullanıp, ona odaklanıyorum. mesela Emrenin her geçen gün bana olan sevgisini, ilgisini daha da cok hissettirmesini seçiyorum ve yaşıyorum gibi.. yada emreyle evlenmeyi seçiyorum ve yaşıyorum, onunla mutlu huzurlu bir şekilde yaşamayı seçiyorum gibi gibi.. daha da detaylı bir şekilde olmasını istediğim şeyleri cümleler halinde sıralandırdım. esma olarak ya latif okuyorum genelde.. akşam yatmadan önce başlıcam. en son işimle ilgili yapmıştım ve olmuştu. hatta buraya da yazmıştım. bakalım kısmet:) bu arada emre diil benimkinin ismi:) örnekti sadece..
kızlar az önce bi hediye aldım
geçenlerde kızların bi beresi vardı görüyordum hani böyle üstte bi tane pompon..içimden ben de alacağım çok tatlı duruyor diye geçiriyordum
az önce bi hediye geldi bana ve bi açtımo bereden
Ne kadar guzel anlatmisinizz :) bende şifrelerimi degistirdim bilgisayarda yerli yersiz uyutup sifre giriyorum bozucam aleti :) hahahahah :) manyaklik paraylan mi :) bende hep oyle dusunuyorum kitaplari okurken bile bilincaltimiz bizim duamiz ve duamizi ettigimizde tabiki rabbimizYorgunluk ve yoğunluktan olamadı. Yılbaşı tatilinde eşim evde olunca ve iki uşakla zor biraz. şimdi Anacığım yanımda, iki gündür. Yoksa ses kaydı yaptım, bilgisayarı şifrelerimi olumlama cümleleri olarak yerleştirdim, ekran koruyucularımı değiştirdim. Bilgisayar koçluk yapıyor.
Yalnz ben olumlamamı evrene değil, evrenin sahibi ve yaratıcısına yapıyorum. Meditasyon yerine de namaz kılıyorum. (benim kuzular fırsat verirse) her namaz sonrası Rab ile iştişare. Benim teknik bu şekilde. Biraz imajinasyonu renklendirmem lazım. İnancım bu yönde gitmemi söylüyor. Ve inancın en önemli silah olduğunu biliyoruz.
Farklı inançlar ve yaşantılar olabilir, saygı duymaya çalışıyorum. Her çeşit düşüncenin olabileceği kabul ediyorum her geçen gün şaşırsam da! Her şeyin hayırlısı.
kasmadan isteyince oluyorBen de istiyorum o berelerden. Daha çok istemeliyim demek ki bana da gelsin:)
Ben olumlamaları ihmal etmiyorum ama pek düzenli yapamıyorum. Her sabah ve her gece gibi. Gün içerisinde yapıyorum çoğunlukla.
Bir de cümlelerim değişebiliyor.
Yine de iyi hissediyorum kendimi.
Namaz benim de meditasyonum. Bunun yanında Tibet yogasına da başlayacağım kızlar. Gençlik, güzellik, huzur,dinginlik mutluluk hepsi bizde olsun.
Bendede oylee gecen gun hatta guzel bi olaydi benim icin cokta sevinmistim bi arkadasimla paylastim ki benimde dilegimle alakali bir konuydu ertesi gun olumsuz bir durum olduBence bir şeyi istiyorsak ya da yapacaksak tanıdığımız birine söyleyince o şey olmuyor. Merak ediyorum bu sadece bana göre mi ?
Bu arada Tibetin gençlik pınarı 5 hareketini 2 aydır yapıyorum çok güzel.
Bence bir şeyi istiyorsak ya da yapacaksak tanıdığımız birine söyleyince o şey olmuyor. Merak ediyorum bu sadece bana göre mi ?
Bu arada Tibetin gençlik pınarı 5 hareketini 2 aydır yapıyorum çok güzel.
selamlar herkesee :) ben de olumlamamın ilk kısmını bitirdim. çok yüce şeyler beklememştim, sadece huzur için biraz daha sukünet ve geçmiş yüklermi atmak içindi. bol bol sekteye uğradı çünkü geceleri yatmadan ya da sabah uyanınca her seferinde yapamadım, kaçırdım.ama olsun, yaptğım tüm anlarda güzel hissettim :) şimdi yeni başlıyacam. aşk hayatımı düzenlemek istiyorum.biraz bakıcam sizlerin olumlamalarına geçmiş sayfalardan neler yapmışsınız falan diye.
buarada bu sabah tatsız bi olay yaşadım ama anneciğim ve dostlar sayesnde çok kolay atlattım : ) normalinden çok daha az kafama taktım ve şimdi daha kuş gibiyim! :)
Merhaba kızlar Bende geldim
Bende basliycam inşallah
Teşekkür ederim canım hoş buldum:)Hoşgeldinnn :))
Canim ana hedefimiz " an " da kalmak olmali. An da mutlu olacaz,memnun olacaz ki gecmisten gelecekten elimizi etegimizi cekecegiz, kontrolü bırakacagiz.Iyimiyim,mutlu muyum diye disaridan balmayacagiz.Mutlu olmak bizim tercihimiz emin ol.Biz mutlulugu sectigimiz anda her sey,herkes dıs kapinin mandali olacak.Olaylar,kisiler bizim onlari anlamlamlandirdigimiz kadarlar.selamlar herkesee :) ben de olumlamamın ilk kısmını bitirdim. çok yüce şeyler beklememştim, sadece huzur için biraz daha sukünet ve geçmiş yüklermi atmak içindi. bol bol sekteye uğradı çünkü geceleri yatmadan ya da sabah uyanınca her seferinde yapamadım, kaçırdım.ama olsun, yaptğım tüm anlarda güzel hissettim :) şimdi yeni başlıyacam. aşk hayatımı düzenlemek istiyorum.biraz bakıcam sizlerin olumlamalarına geçmiş sayfalardan neler yapmışsınız falan diye.
buarada bu sabah tatsız bi olay yaşadım ama anneciğim ve dostlar sayesnde çok kolay atlattım : ) normalinden çok daha az kafama taktım ve şimdi daha kuş gibiyim! :)
Bu kadar olurrr :) Yazimi yazdiktan sonra simdi bu yeni yazini okudum.Sanki dusuncelerini okumusum gibi,yazdigim ustteki yazi bu yazina cukkk diye oturmus.Cunku ben senin hep gecmis ve gelecek kaygilarin olduguna emindim, bak sorum belli cozumu de yakalamissin, bunlarin hepsi isaret sana tatlim : )))Eveeeet isin uzmanlarina 7 gun sonraki olumlamam için sormaya geldi sira. Su zmna kdr fazla kalp kirikligi yasadim ve gidenlerin hep donmesini bekleywrwk, donunce de gelecek için endiselenerek vaktimi ve iliskilerimi harcadim. Su an hayatimda bana en dogru ve en guzel duygulari yasatabilecek insana dogru cekilmek ve o insanla an'da mukemmel bir uyum yakalamak istiyorum. Niyet esma ve olumlama onerilerini alabilir miyim? Ne dusunuyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?