Düşük yapıp,hamile kalmak için zamanın dolmasını bekleyenler buraya.

ama hala kanama yok ortada.....ay kafyı yiyeceğim artık yaaaa....ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım..allahım sen şaşırta beni....canım çok sıkkın kızlar...moralim çok bozuk....

canım daha sonra değerlerin artma şansı varmıdır ki daha adet olmadın ya ondan soruyorum.bırakma kendini.

13.üydü canım,ilgine teşekkür ederim güzel hamilem.Şuan Yasemin adına üzüldüm kendimi unuttum

ececiğiğm bilmiyorum hiçbirşeyi...yükseleceğini sanmam artması gerekirken düşmüş....ama kanama yok ortada ...yanlışlık olmaz canım sürekli gittiğim hastane((

Kimyasal gebelik diğer adı ile biyokimyasal gebelik normal bir gebelik olmayıp, döllenen yumurtanın sağlıklı bir embriyo gelişimi ile devam edememesi ve gebeliğin sadece laboratuar tetkikleri ve gebelik testleri ile tespit edilmesidir. Gebelik testlerinde gebelik hormonu BHCG yüksek yani (+) çıkmasına rağmen hiçbir şekilde sağlıklı bir gebelik ürünü oluşamaz ,rahim içine yerleşemez ve düşük ile kendiliğinden sonuçlanır. Kimyasal gebelik sık görülmekte olup bir çok kadın bunun farkına varamamakta ve normalden biraz fazla veya düzensiz adet gördüğünü zannederek aslında düşük yapmaktadır. Kimyasal gebeliğe bazı hekimler “sessiz düşük” olarak da isimlendirmektedirler.

Kısacası döllenme olur fakat döllenme ürünü rahim içine yerleşmez ve sessizce, adet kanaması ile birlikte düşer. Bu durum sadece gebelik testleriyle anlaşılabilir.
Kimyasal gebelik tespit edildiği zaman bazen dış gebelik şüphesi doğurabilir, fakat düzenli takip edilen B HCG değerlerinde hızlı bir şekilde düşme gözlenmektedir, Kimyasal gebelik, yani biyokimyasal gebelik kürtaj veya tıbbi bir müdahale gerektirmez, takip gerekmektedir

Kızlar kimbilir kaçımız kimyasal gebelik yaşadık ama bilmiyoruz,ben Mayıs ayında 40 gün sonra regl oldum,gebeyim sanıyordum kendimi sonra biraz ağrılı bir regl gördüm,kimyasal gebelik yaşadığımı düşünüyorum,bthcg ye baktırmamıştım.

ececiğiğm bilmiyorum hiçbirşeyi...yükseleceğini sanmam artması gerekirken düşmüş....ama kanama yok ortada ...yanlışlık olmaz canım sürekli gittiğim hastane((

hiçkafayı takıpta moralını bozma guzelım...şimdi okudum bıraz kımyasal gebelıkle ılgılı bıseyler olmaması gereken bı hamılelıkmıs kımyasal gebelık..yanı herseyde herzaman bir hayır arıyoruz dımı...bu ay olmazsa önumuzdekı ay olur guzelım ya..oda olmazsa tüp bebek denılen bı olay vardımı ama...yanı sen hamıle kalabılıyosun ümitsizliğe kapılmayacaksın hıcbizaman...inan bana arkadasım bız elımızden gelen herseyı yapıyoruz herseyı fazlasıyla hemde gerısını allaha bırakıyoruz artık...eğer hayırlısı olacaksa olsun demeyı çoktan öğrendık artık...tabı üzülüyosun bırden ümit ettıgın ıcın ama olsun arkadasım...eninde sonunda olacak gelecek bebegın sana...biraz yüreğini ferah tut..allah dermansız dert vermesın ınsana...herseyın çaresı var ki sen hiçde çaresız degılsın.

Kimyasal gebelik, biyokimyasal gebelik ve sessiz düşük nedir, ne demektir. Tedavi gerektirir mi, tedavisi nasıldır?

Döllenen yumurtanın sağlıklı bir embriyo gelişimi ile devam etmemesi ve gebeliğin sadece laboratuar tetkikleri ve gebelik testleri ile tespit edilebilmesi sonucu kadınlar bu düşüğü algılayamamaktadır genelde adet gecikmesi sanmaktadırlar.

Fakat aslında düşük yapmaktadırlar. Kimyasal gebelik sessiz düşük olarak da isimlendirilmektedir.

Kimyasal gebelik şüphesi tespit edildiği zaman bazen dış gebelik de sanılmaktadır. Fakat takip sonucunda B HCG oranlarında hızlı bir düşüş görülmektedir. Diğer gebelik sorunlarında olduğu gibi kürtaj veya takip gerektirmez.

Canım yalnızca o ayki yumurta ve ya siperm de bulunan bilgi eksikliği.Yani 26 Kramozom sipermde 26 kromozom yumurtada var ya.Bu kromozomlarda da bizim ile ilgili bilgiler var,saç rengi,göz yapısı falan filan.Siperm veya yumurtadaki herhangi bir kromozomda bulunan bilgi eksikliği gibi düşün.Sen kafana takma çünki sen kromozom testi yaptırmıştın yani genetik bir sorunun yok.Yalnızca bu ayki yumurta veya sperm ile ilgili.

Yaseminim canım hakkında hayırlısı bebegim Insallah Allah bu uzuntulerinin mukafatini kat be kat verir guzel arkadasım

Yasemincim bu yaşadıkların yalnızca üst üste geldi,her kadının başına gelebilir ama seninki üst üste geldi.Ben kürtaj olduğumda dr.sormuştum neden böyle oldu diye,Her kadında olabilir ama kiminin ilk gebeliğine kiminin 4. belki kimininde 5. gebeliğine denk gelir.Senin ilk gebeliğine denk geldi demişti.Yani bu senin sınavın ve bu sınavdan başarılı çıkacağına eminim.Allah bazı kullarını dener miş.
Sabırlı ol ve asla isyan etme.Geçen gün Özlem Yıldız anlatıyordu erken doğum yaptı ve yaşadığı acıları paylaşıyordu.Bir sunucu var oda erken doğum yaptı ve çocuğu belki milyarda bir görülen birçok doğum kusuruyla doğudu.ınsanlar ne acılar yaşıyorlar.Şükret,hepimiz şükredelim.Allah sevdiği kullarına çektirirmiş.Ama sonunda mutlu olacaksın canım ve bu günleri hatırlayacaksın.Sana tavsiyem tüp bebek dene,birdaha birdaha kendini yıpratma.

yasemincim bu olayı hiç yaşanmamış gibi düşünebilirsin farzetki bu ay tutmadı gelecek aya kaldı hayatım çünkü bu olay sende fiziksel olarak hiçbi iz bırakmıcak.. belki bizlerde bilmeden yaşadık bu kimyasal gebeliği adet gecikmesi sandık.. senin beklediğin bi gebelik vardı ve o yüzden hemen testlerini yaptın ve öğrendin güzelimm.. hakkımızda en yakın zamanda en hayırlısı olsun.. sen herşeyin en güzeline layıksın ve hepte güzeliyle karşılaşıcaksın

yasemincim bende fantastikaya katılıyor eğer sen test yaptırmasaydın farkında bile olmucaktın olanların ve adet oldum dicektim.lütfen bu olayıda bu şekilde düşün.sakın olumsuz düşüncelere kapılma.

pericim sen nasılsın bulantıların oluyormu senin?ben bu olaya takılmış durumdayım da.

yasemincim cok üzüldüm ama allah korusun beterin beteri var kimyasal gebelikte ne kürtaja gerek var nede korunmaya olmamış gibi bişey bilmeden belkide kac kere hamiş kaldık geç geldi dedik seninde öle bi kac gün geç kaldı adetin canım benimm

ececim bulantılar başladı heee aman mansallahhhh bende istiyom midem bulansın ilkinde hiç bulanmamıstı kı kapmıştım hep bende calıştım bi kac gündür 2 hafta beklicez bakalım becerebildikmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…