canım şimdi şöyle olmuştu, rahim filmi çekildikten sonra sağ tüpümün tıkalı olduğunusöledi dr, açmamız lazım dedi, bi de rahim içinde myom görünüyo gibi ama onun için hem histeroskopi hem laparoskopi yapmamız lazım dedi, laparoskopi karından 3 delik açılıyo, birinden o aletler giriyo diğerinden mikroskop giibi bişi sokuyolar, ötekinden napıyolar bilmiyorum yaklaşık 1 cmlik kesiler bunlar, ben cesaret edemedim, resmen ameliyat yani, histeroskopi olsun sadece dedim, histeroskopide vajinadan giriliyo, kesik falan açılmıyo yani, vajinadan mikroskop gibi bişi sokuyolar ismini bilmiorum kusura bakmayın kaydirigubbakcemile3 sonra o aletleri de vajinadan sokuyolar yumurtalığa kadar gidiyolar, bi tv ekranı gibi ekran var oradan bakarak yapıyolar, tıkanıklığı keserek açmışlar, ben anestezi aldığım için bilmiyorum sonradan anlatıldı bana, tabi sonrasında deliler gibi kanamam olmuştu 2-3 gün sürmüştü, aslında ben çok kafama takmıyodum bu bebek işini,daha önceden hamile kaldığım için inanıyodum yeniden hamile kalacağıma ama eşim çok takıyodu kafasına, her aşılamada olumsuz sonuç alınca yüzünü düşürüyodu, e tabi doğal olarak bende etkileniyodum, erkekler kadın psikolojisinden anlamıolar, ne kadar bak bu şekilde davranma beni etkiliyosun bu şekilde nasıl olumlu bi sonuç alcaz desem de dinlemiyodu, 3 aşılamada da başarısız olunca tüp bebeğe gitmeye karar verdik, işte tam o esnada her ikimiz de bu bebek fikrini aklımızdan çıkarmıştık, sadece tüp bebeğe odaklanmıştık, işte o esnada hamile kalıvermişim, bi yerde bi yazı okumuştum, rahmi okyanusa, embryoyu da okyanusta kıyıya ulaşmayan minik bi yolcuya benzetiyodu, düşüncelerimiz okyanusu dalgalandırıp hırçın dalgalar oluşmasına neden olur diyodu, ve minik yolcumuz da bu hırçın dalgalar arasında kıyıya ulaşamadan kaybolup gider diyodu, düşüncleerimizi ne kadar durgunlaştırırsak ne kadar sakinleşirsek rahmimizin de o kadar sakin olacağını söylüyodu, o zaman da minik yolcumuzun kıyıya rahatlıkla ulaşabileceğini ve rahim duvarına tutunabileceğini söylüyodu, işte ben o bekleme döneminde hiçbişey düşünmediğim için okyanus dalgalanmadı ve minik yolcum kıyıya ulaşmayı başardı, inşallah allah isteyen herkese göstersin ne kadar yorucu da olsa güzel bi duygu, ama dediğim gibi psikoloji doğrudan alakalı bi durum, önce beyinde bitirmek lazım