- Konu Sahibi minik_kelebek
-
- #19.281
Canım doğum kontrol hapı ne alaka ? Sen mi istedin ?Arkdaşlar bugün kürtaj olmak zorunda kaldım 8+4 günlüktü doktorum bana antibiyotik ağrı kesici ve rahim toparlayıcı verdi ve doğum kontrol hapı yazdı ben bugün ilk önce doğum kontrol hapı olmak üzere ilaçlarıma başladım sizce bi sıkıntı olur mu bunların hepsini birlikte kullanmam
Ayy cok Umut olsun ins ins hic beklemeye biyerim yokcook cok gecmis olsun
ben mart annesi olacaktim dusuk yaptim ayni gruptan bir arkadas daha dusuk yapti ayni tekrar adet gormeden hamile kalmisti hemde ikiz :)
ilki 1martta olacskmis ikizler 30martta :))
Canım banada doktorum hemen kalabilirsin dedi üstelik benimki 13 haftalıktı.Ben tercihen 1 kere adet oldum ve şimdi tekrar gebeyim.Doktorunun dediği gibi folic ve b12 devam.[/QUOTE
Bnde mwcburen bi Adet olucan sanirim zaten bunun yerine Tabi bu kanamadan snra Adet olurmuyum bikmiyorum Adet tarihim 27 siydi smdi ne olacak bilmiyorum ama durmayada biyerim yok
Rahim duvarını daha çok inceltmek için veriyorlar bazen.Canım doğum kontrol hapı ne alaka ? Sen mi istedin ?
Gebelik düşünmüyorsan sen bilirsin ama özellikle kan pıhtılaşması gibi sorunun varsa doğum kontrol hapı kullanmak yasak.Benim kaybımın sebebi kan pıhtılaşması mesela.Testlerde ortaya çıktı.Hakkında hayırlısı olsun.Ben olsam kullanmazdım ama.Rahim duvarını daha çok inceltmek için veriyorlar bazen.
Yok ben değilim kullanan:) sormuşsun diye cevap verdimGebelik düşünmüyorsan sen bilirsin ama özellikle kan pıhtılaşması gibi sorunun varsa doğum kontrol hapı kullanmak yasak.Benim kaybımın sebebi kan pıhtılaşması mesela.Testlerde ortaya çıktı.Hakkında hayırlısı olsun.Ben olsam kullanmazdım ama.
Iyi ozaman :)Yok ben değilim kullanan:) sormuşsun diye cevap verdim
Kizlar bende cuma gunu dusuk yaptim doktor baktiginda bendede parca kalmadigini ama 1 ay boyunca iliskiye girmemem gerektigini hatta lohusa sayilanilecegimi soyledi bebegim 5 haftalik dediginiz gibi cok yeni bi hamilelikti ama 1 ay sonra benimde hamile kalabilecegimi bir sorununun olmadigini soyledicook cok gecmis olsun
ben mart annesi olacaktim dusuk yaptim ayni gruptan bir arkadas daha dusuk yapti ayni tekrar adet gormeden hamile kalmisti hemde ikiz :)
ilki 1martta olacskmis ikizler 30martta :))
Canım geçmiş olsun.5 haftalık bir düşük düşükten saymıyorlar.Ilişki yasağı sadece 15 gündür.Gönlünü ferah tut.düşük yaptığın gün itibariyle 15 gün sonra korunmayı bırak .Inşallah Allah gönlüne göre verir.sen folic asite devam et.ve doktorun ilaç vermiştir sanırım garanti parça kalmaması için .Benden tavsiye o doktoru değiştir.Kizlar bende cuma gunu dusuk yaptim doktor baktiginda bendede parca kalmadigini ama 1 ay boyunca iliskiye girmemem gerektigini hatta lohusa sayilanilecegimi soyledi bebegim 5 haftalik dediginiz gibi cok yeni bi hamilelikti ama 1 ay sonra benimde hamile kalabilecegimi bir sorununun olmadigini soyledi
Canım çok geçmiş olsun.Sakın ha isyan etme ve kendini suçlayacak birşey yok.hemen hamile kalabilirsin önümüzdeki ay.Bebek sağlıklı olsaydı yaşardı.Vardır bundada bir hayır.Her 3 gebelikten 1 tanesi maalesef düşükle sonuçlanıyor.Bak bizlerde seninle aynı kaderi paylaşıyoruz.Benim bu 3. gebeliğim diğer 2sini kaybettim.Rabbim hayırlısını sağlıklısını versin.Merhaba kızlar herkese geçmiş olsun öncelikle. benmde pazar günü kanamam vardı ilk kahve rengi sonra kırmızıya döndü dün doktora gittim kalp atışı durmuş doktor yarın gel aç karnına dedi bu sabah hazırlanmak için kalktm ama düşük oldu kendiliğinden parça kalmış temizlediler hastanede kürtaj oldum. Ağlayarak uyandım çok zor ilk hamileliğimdi kendimi çok suçluyorum neden diye allah kimseye yaşatmasın.
Ya benimki niye 6 ay dedi 8 haftalikti ustelik simdi dinlemezsem duser diye korkuyorum bilmiyorum napicamCanım banada doktorum hemen kalabilirsin dedi üstelik benimki 13 haftalıktı.Ben tercihen 1 kere adet oldum ve şimdi tekrar gebeyim.Doktorunun dediği gibi folic ve b12 devam.
Yok canım kendini hiç suçlama.Zıplamamışsın sadece oynamaktan bebek düşmez.Rahim ve bebeğin olduğu yer çok korunaklı.Ilk gebeliklerde vücut hazır olamadığı için böyle şeyler olabiliyor.Bebek sağlıklı olamayabiliyor.Daha ileriki haftalarda kaybetmek inan bana daha acı.Ama hayat devam ediyor ve bebiş istiyorsan psikolojin düzgün şekilde hiç yaşanmamış gibi saymalısın.Öyle yaparsan hemencecik yine hamile kalırsın.Allah gönlüne göre sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.Good mom inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini allah aynı acıyı kimseye bidaha yaşatmasın insan boşluğa düşüyor. İsyan etmiyorum herşey allahtan sonsuz tevekkülüm. Ama cumartesi günü ablamın kızının süğünü vardı aynı yaşta sayılırız ben biraz fazla oynadım zıplamadım ama oynadım acaba diyorum ondan mı oldu içim içimi yiyor. Çünkü pazar akşam kahve rengi leke geldi.
Doktorum icimin cabuk mikrop kapabilecegimi soylediCanım geçmiş olsun.5 haftalık bir düşük düşükten saymıyorlar.Ilişki yasağı sadece 15 gündür.Gönlünü ferah tut.düşük yaptığın gün itibariyle 15 gün sonra korunmayı bırak .Inşallah Allah gönlüne göre verir.sen folic asite devam et.ve doktorun ilaç vermiştir sanırım garanti parça kalmaması için .Benden tavsiye o doktoru değiştir.
Sabah aç karınına 1 adet kullanılır.Folik asit için folbiol kullanan arkadaşlar günlük ne kadar alıyorsunuz?
Zinnat diye bi antibiyotik verdi birde fitilDoktorum icimin cabuk mikrop kapabilecegimi soyledi
Canım doktorun belliki biraz çağ dışı kalmış.5 haftalık daha farzetki adet oldun ve hayatına devam et.Yani 5 haftalıkken bebek oluşmamış oluyor kalp atışı hiçbirşeyi olmuyor.Sen kafanı hiç bulandırma.İçini ferah tut.Bismillah de ve istediğin zaman yap çocuğunu.1 ay boyunca denize havuza girmek,oturarak banyo yapmak yasak ve kesinlikle vajinal duşta sabun vb madde kullanma.Onun haricinde 10-15 gün ilişki yasağı için fazlasıyla yeterlidir.Doktorum icimin cabuk mikrop kapabilecegimi soyledi
3 ay 6 ay demelerinin sebebi anne psikolojisinin toparlanması için senin adına almış oldukları kendi kararları.Rahim duvarının yenilenmesi için 1 adet döngüsü yeterlidir.Aklı selim hiçbir doktor da böyle birşey demiyor.Senin gibi düşünüp 6 ay korunan sonra bir okadar da hamile kalmak için zaman geçiren ve buna rağmen o bebeğini de kaybedenler çok fazla.Yani diyeceğim şu ki eğer bebek sağlıklıysa düşmez.Nasibi varsa doğar.Senin alabileceğin tek önlem 1 kere adet olmayı beklemek ve stresi kafandan kovmak.En büyük düşman strestir gebelikte.Benim bir sürü arkadaşım ilk bebeğini düşürdü adet olmadan hamile kaldı.şimdi hepsi yürüyor koşuyor ortalıkta.Ayrıca riskli doğum uzmanı olan perinatologlar en kolay gebelik kürtajdan ve rahim filminden sonra olur diyorlar rahat ol :)Ya benimki niye 6 ay dedi 8 haftalikti ustelik simdi dinlemezsem duser diye korkuyorum bilmiyorum napicam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?