- Konu Sahibi minik_kelebek
-
- #18.841
arkadaşlar merhaba sureklı gezınıyorum forumda ama ılk defa yazıyorum ben kasım ayının sonunda 2aylık bebeğımı kalp atıslarını duyamadıkları ıcın kurtajla aldılar 3 ay korunduk 3 aydır da denıyoruz ama olmuyor kurtajdan 21 gun sonra kucuk bır kıst gorduler adetın yaklasmıs onunla atarsın onemlı degıl dedıler mart ayında tekrar doktra gttım hamılelk ıcın gereklı butun kan testlerı hormon testlerı yapıldu temız cıktı ıstedgın zaman hamıle kalabılrsn dedıler ama olmuyor artık korkmaya basladım
canım öncelikle geçmiş olsun herhangi guatr adet düzensizliği kist falan gibi bir problemin yoksa sitrestende olabilir ama gebeliği hızlandırmak için bir an önce dr.a git çünkü tedaviye başlamakda uzunca bir zaman alıyor ben 4 ay önce gittim hala hızlandırma işlemine başlayamadım 7 ay gebe kalamadığım için gitmiştim.guatr sorunum çıktı ondan hızlandırma ilacı vermedi normal değere düşmesini bekliyorum. ama ilk gebeliğin beklemeden olduysa çokda dert etme canım olur mutlaka.moral oldu tesekkur ederım ben bıraz herseydn etkılenen bırıyım hep en kötüsünü dusunurm o da bnı etkılıyor
Allah sağlıklı bır seklde bebısını kucagına almayı nasıp etsın canım ınsallah. kaybettgının yerını bır an once doldurmak ıstıyor ınsan ondan aylar gectıkce korkmaya baslıorsn stres yapıyorsun aslında Rabbıme dua edıp sabretmek lazmCanım hiç korkmana gerek yok bir sorunun yoksa mutlaka kalırsın bende 6 ay önce kürtaj oldum uç ay korunduktan sonra tekrar denemeye başladık 4. Ayda hamile kaldım bende çok karamsardım hatta doktora falan gidecektim tam gideceğim ay hamilelik haberi aldım şimdi 7 haftalık hamileyim hiç uzulme rabbim öyle zamanında gönderiyor ki senin içinde öyle olur sabret sadece Allahtan dile
kürtajdan 21gun sonra doktora gttmgde adetımn yaklastnı yumurtalıklrmn ıyı oldgnu ama kucuk bı kıst var onemlı degl bnu atarsn dedılr martta butun tahlıller yapıldı doktor hersyın ıyı cok sagklıksn ıstedgn zamn hamıle kalablrsn ddı etrafmda o kadar cok hamıle olan ya da yenı dogum yapan kadın var kı sureklı bana da sende yok mu ne zmn dıye soruyorlr dusunmektn kafayı yıcek gbı oluyormcanım öncelikle geçmiş olsun herhangi guatr adet düzensizliği kist falan gibi bir problemin yoksa sitrestende olabilir ama gebeliği hızlandırmak için bir an önce dr.a git çünkü tedaviye başlamakda uzunca bir zaman alıyor ben 4 ay önce gittim hala hızlandırma işlemine başlayamadım 7 ay gebe kalamadığım için gitmiştim.guatr sorunum çıktı ondan hızlandırma ilacı vermedi normal değere düşmesini bekliyorum. ama ilk gebeliğin beklemeden olduysa çokda dert etme canım olur mutlaka.
canım bende 5 aylık bebeğimi kaybettim doktor bana rahim filmini önerdi içerde kist miyom rahim perdesi bebek nereye yerleşecek ona bakacağım dedi prof a gidiyorum yoksa tüplerde sorun olmadığını biliyorum bende[/Q
doktora gıdecegım canım bnde hazıran da da beklıcem ınsallah en kısa zamnda Rabbım sana da bana da ısteyn herkese saglıklı bebısler verır
Canım cumartesi günü kontrollerden sonra kalp atışı yine alınmadığı için kürtaj oldum malesefdaha bunun acısını psikolojisini atlatamadan kürtaj sonrası kontrolde doktorum rahimde büyükçe bir yaranın olduğunu yakabileceğini söyledi netten araştırıyorum hiç doğum yapmamış çocuğu olmayan kişilere önerilmiyor bu yakma işlemi hamileliği zorlaştırıyormus cuma günü kontrolüm var canım o zaman daha ayrıntılı konusucam doktorumla, bu durumun haricinde doktorum 2-3 ay korunma verdi bu süreçtede gebelik öncesi testlerinizi yaparız dedi hedefim ağustos ayı canım inşallah o zaman müjdeli haberimi alır 2016 nisan annelerinin arasında yer alırım Rabbim hepimizin gönlüne göre versin sağlıklı hamilelikler sağlıklı bebekler bizlerle olsun canım
Merhaba evet bende ocak annelerindeydim doktorum trombofili testini yaptıracak hatta özelde büyük bütçelerle yapıldığı için üniversite hastahanesine yönlendirecek doktorumdan çok memnunum bu bakımdan çok şanslıyım daha bir sürü testler söyledi ama o gün duruma tam vermemiştim kendimi kürtaj öncesiydi çünkü; cuma günü saat 3te kontrolüm o zaman daha ayrıntılı konuşacağız ikinci hamileliğim için yüzde 99.9 sağlıklı bir gebelik ve bebek olucak diyor Rabbim nasip eder inşallahMerhaba.
sanırım sen de ocak annelerindeydin. Trombofili paneli yaptırdın mı acaba? Başka hangi testler yapılacak bilgin var mı? Ben 15 gün sonra kontrole çağırıldım daha bilmiyorum.
İnşallah arkadaşım. Benimki düşük olduğu için doktor 20 gün sonra kontrole çağırdı. Aynı senin gibi ben de o psikolojiyle hiç sormadım. Haftaya üni. Hastanesine gideceğim. Tahlillerin çıkması uzun sürüyormuş devlette. Ondan erkene aldım.Trombofoli eşlere de yapılıyor sanırım. Gidip öğreneceğiz inşallah.Merhaba evet bende ocak annelerindeydim doktorum trombofili testini yaptıracak hatta özelde büyük bütçelerle yapıldığı için üniversite hastahanesine yönlendirecek doktorumdan çok memnunum bu bakımdan çok şanslıyım daha bir sürü testler söyledi ama o gün duruma tam vermemiştim kendimi kürtaj öncesiydi çünkü; cuma günü saat 3te kontrolüm o zaman daha ayrıntılı konuşacağız ikinci hamileliğim için yüzde 99.9 sağlıklı bir gebelik ve bebek olucak diyor Rabbim nasip eder inşallah
Cuma günü yine konuştuklarımızı yazarım canım bu zor süreci inşallah hayırlısıyla anlatırız inşallah en kısa zamanda müjdeli haberlerimizi paylaşırızİnşallah arkadaşım. Benimki düşük olduğu için doktor 20 gün sonra kontrole çağırdı. Aynı senin gibi ben de o psikolojiyle hiç sormadım. Haftaya üni. Hastanesine gideceğim. Tahlillerin çıkması uzun sürüyormuş devlette. Ondan erkene aldım.Trombofoli eşlere de yapılıyor sanırım. Gidip öğreneceğiz inşallah.
İnşallah. Allah dert verdiği gibi dermanını da verecektir. İnşallah biz de dermanımızı çabuk bulur evlatlarımıza kabuşutuz.Cuma günü yine konuştuklarımızı yazarım canım bu zor süreci inşallah hayırlısıyla anlatırız inşallah en kısa zamanda müjdeli haberlerimizi paylaşırız
mrb canım ben 3 düşük yapmış biri olarak tecrübemi paylaşayım dedim. trombofili eşe yapılmıyor. sadece kadına yapılıyor eşe yapılan karyotip analizi. yani embriyonun genetiğinde senden yada eşinden kaynaklanan bir genetik bozukluk var mı diye sizin genetiğinize bakılıyor. hani kadınlar 46xx, erkekler 46xy ya. işte o karyotip analizi. bizden ikinci düşükte gerek yok diye istemediler. 3. den sonra verdik. eşiminki henüz çıkmadı benimki normal çıktı. benim 2 pıhtılaşma geninde taşıyıcılık çıktı.İnşallah arkadaşım. Benimki düşük olduğu için doktor 20 gün sonra kontrole çağırdı. Aynı senin gibi ben de o psikolojiyle hiç sormadım. Haftaya üni. Hastanesine gideceğim. Tahlillerin çıkması uzun sürüyormuş devlette. Ondan erkene aldım.Trombofoli eşlere de yapılıyor sanırım. Gidip öğreneceğiz inşallah.
Çok sağol canım. Allah şifa versin. İnşallah hayırlı sonuçlar alırsınız.mrb canım ben 3 düşük yapmış biri olarak tecrübemi paylaşayım dedim. trombofili eşe yapılmıyor. sadece kadına yapılıyor eşe yapılan karyotip analizi. yani embriyonun genetiğinde senden yada eşinden kaynaklanan bir genetik bozukluk var mı diye sizin genetiğinize bakılıyor. hani kadınlar 46xx, erkekler 46xy ya. işte o karyotip analizi. bizden ikinci düşükte gerek yok diye istemediler. 3. den sonra verdik. eşiminki henüz çıkmadı benimki normal çıktı. benim 2 pıhtılaşma geninde taşıyıcılık çıktı.
Baharcım Merhaba. Benimde rahimde büyükçe bir yara var öğrendiğimde fitil ile tedavi etmeyi denedi önce doktor ama sonra hiç bir etkisi olmadı dondurma ve yakma olarak iki türlü tedavisi var ama ben sen hiç doğum yapmadığın için yakmayı önermem dedi. Ben memleketime gidip tedavi olacaktım ki gebe olduğumu öğrendim. Şuanda 3 aylık hamileyim. Yaklaşık 10 gün önce bebeğimin kalp atışlarını alamadıklarını ve büyük bir ihtimalle öldüğünü söylediler. Radyolojik ultrason cihazına girmemi söylediler. Haftasonu olduğu için hiç bir şey yapamadık. Pazartesi kendi doktoruma gittim ve bebek canlı dedi. İnanmadım inanamadım çünkü beni öldüğüne inandırmışlardı. Bebeğine rabbimden rahmet diliyorum. Ama sana tavsiyem başka bir doktora daha gitmen. Çünkü yakma işlemi doğurmamış kadınlara yapılmıyor dedi benim doktorum.Canım cumartesi günü kontrollerden sonra kalp atışı yine alınmadığı için kürtaj oldum malesefdaha bunun acısını psikolojisini atlatamadan kürtaj sonrası kontrolde doktorum rahimde büyükçe bir yaranın olduğunu yakabileceğini söyledi netten araştırıyorum hiç doğum yapmamış çocuğu olmayan kişilere önerilmiyor bu yakma işlemi hamileliği zorlaştırıyormus cuma günü kontrolüm var canım o zaman daha ayrıntılı konusucam doktorumla, bu durumun haricinde doktorum 2-3 ay korunma verdi bu süreçtede gebelik öncesi testlerinizi yaparız dedi hedefim ağustos ayı canım inşallah o zaman müjdeli haberimi alır 2016 nisan annelerinin arasında yer alırım Rabbim hepimizin gönlüne göre versin sağlıklı hamilelikler sağlıklı bebekler bizlerle olsun canım
Canım benim ilgin için çok teşekkür ediyorum cuma günü kontrolde konusucam doktorumla yakma işlemini diretirse başka doktora gidicem bende netten çok araştırdım tavsiye edilmiyor doğum yapmamış kişilereBaharcım Merhaba. Benimde rahimde büyükçe bir yara var öğrendiğimde fitil ile tedavi etmeyi denedi önce doktor ama sonra hiç bir etkisi olmadı dondurma ve yakma olarak iki türlü tedavisi var ama ben sen hiç doğum yapmadığın için yakmayı önermem dedi. Ben memleketime gidip tedavi olacaktım ki gebe olduğumu öğrendim. Şuanda 3 aylık hamileyim. Yaklaşık 10 gün önce bebeğimin kalp atışlarını alamadıklarını ve büyük bir ihtimalle öldüğünü söylediler. Radyolojik ultrason cihazına girmemi söylediler. Haftasonu olduğu için hiç bir şey yapamadık. Pazartesi kendi doktoruma gittim ve bebek canlı dedi. İnanmadım inanamadım çünkü beni öldüğüne inandırmışlardı. Bebeğine rabbimden rahmet diliyorum. Ama sana tavsiyem başka bir doktora daha gitmen. Çünkü yakma işlemi doğurmamış kadınlara yapılmıyor dedi benim doktorum.
amin canım inşallah dualarım bütün anneler ve anne olmak isteyenler için cuma günü yazarsın inşallah görüşürüz rabbim acil şifa versin.Canım benim ilgin için çok teşekkür ediyorum cuma günü kontrolde konusucam doktorumla yakma işlemini diretirse başka doktora gidicem bende netten çok araştırdım tavsiye edilmiyor doğum yapmamış kişileremaşallah sanada bebeğinede sana sımsıkı tutunmuş yavrun inşallah hayırlısıyla sağlıklı şekilde kucağına alırsın canım darısı bizlerin başına olsun
canım benimm bu konuda seni çok iyi anlıyorum kist sorunlu bişey olsaydı dr.un söylerdi canım bence sitresden bak sitresi bırak hemencik oluverir yani allahın izniyle inş. tabi kolay değil sitres yapmamakda ama daha yeni kaybetmişsin bebeğini zamanla üzüntünü attıkca sitresinide atıcaksındır cevre konusunda benimde aynı sıkıntım var benden önce benden sonra evlenenn arkadaşlarım hep hamile yada bebekleri var içim gidiyo bebeğim düşmeseydi şuan 6 aylıkdıkürtajdan 21gun sonra doktora gttmgde adetımn yaklastnı yumurtalıklrmn ıyı oldgnu ama kucuk bı kıst var onemlı degl bnu atarsn dedılr martta butun tahlıller yapıldı doktor hersyın ıyı cok sagklıksn ıstedgn zamn hamıle kalablrsn ddı etrafmda o kadar cok hamıle olan ya da yenı dogum yapan kadın var kı sureklı bana da sende yok mu ne zmn dıye soruyorlr dusunmektn kafayı yıcek gbı oluyorm
o soranlarada biraz daha zamanı var de henüz düşünmüyorum de geç ozamanda eminim neyi bekliyosun evleneli şukadar olduya diyede sorucaklar bizim kararımız vücudum kendine gelmesi bekliyorum dersin takma onları boşver ilerde inş. evlatlarımız olduğunda onlarla cvp veririz onlara inş. allahım nasip etsin hepimize.kürtajdan 21gun sonra doktora gttmgde adetımn yaklastnı yumurtalıklrmn ıyı oldgnu ama kucuk bı kıst var onemlı degl bnu atarsn dedılr martta butun tahlıller yapıldı doktor hersyın ıyı cok sagklıksn ıstedgn zamn hamıle kalablrsn ddı etrafmda o kadar cok hamıle olan ya da yenı dogum yapan kadın var kı sureklı bana da sende yok mu ne zmn dıye soruyorlr dusunmektn kafayı yıcek gbı oluyorm
Allah sağlıklı bır seklde bebısını kucagına almayı nasıp etsın canım ınsallah. kaybettgının yerını bır an once doldurmak ıstıyor ınsan ondan aylar gectıkce korkmaya baslıorsn stres yapıyorsun aslında Rabbıme dua edıp sabretmek lazm
merhaba arkadaşlar bende geçen kasım ayında bebeğimin kalbinin durması sonucu kürtaj oldum2 aydır korunmuyorum ama şimdilik birşey yok.bazen burada yazılanları okuduğumda ümitlenip çok seviniyorum.en kısa zamanda allahım bana ve isteyen herkese nasip eder inşallah bebek kokusunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?