- 14 Mart 2015
- 1.798
- 1.210
- 133
- Konu Sahibi minik_kelebek
-
- #18.561
Benim mesajlara bakarsan oralara da yAZdim. Benim çok fazla adet Şancım oluyordu. Hep sancili geçmişti. Iste tam sancı bitti derken bir kaşık ağrısı daha oldu 3 gün sürdü bizde ağrı oldu diye proluton iğne vardı onu da vurdur Duk tabi ne bileyim bebek olmus. 4 gün önce dr gittiğimiz için gitmedik te işte o iğne ler ilaçlar ölen bebeği 1 haftadan fazla tutuyoAdet agrısı gıbı karnın ağrıyormuydu senin. Bende bi yerde okudum kız 3 ped değiştirmiş o kadar kanaması olmuş ama bebek duruyormuş. Hatta Parça şeklinde düşmüş kanamaları ama hala hamile gerçi bende de yavaş yavaş Parçalar gelmeye basladı
Seni çok ii anlıyorum. Hele ki birde ailen kimse yanında olmayınca daha zor ooluyor.dedigim gibi hiç stres yapma gerçekten düşecek se de düşecek yapacak birsey yok yarimiz daha genç Rabbim daha sağlıklı sini verir inş. Hem stres yapmazsin belki hersey daha iyi gider belli mi olur senin le kalır minigiN.Ay inanmıyorum ya cok kötü bi duygu heleki esine bunu söylediğinde onunda seninde hisselerin tarif edilemez herhaldecok üzüldüm vallahi ah ah Dr bana eve git dış gebesin yanından kimseyi Ayırma tüp patlayıp ıc kanama geçirirsin dedi Allah'ım nasıl ya dedim eve geldim saatlerce Ağladım ağrım olucakmı iç kanama geciricekmiyim diye bekliyordum
Sende kendimi gördüm bi an vallahi bilmiyorum ama ailem herkes bir sorun olmayacağını söylüyor benmi cok paniğin bilmiyorum ama Sanki bende hangi ara düşük olucak diye bekliyor gibiyim. Ama inşallah olmaz inşallah yanılırımBenim mesajlara bakarsan oralara da yAZdim. Benim çok fazla adet Şancım oluyordu. Hep sancili geçmişti. Iste tam sancı bitti derken bir kaşık ağrısı daha oldu 3 gün sürdü bizde ağrı oldu diye proluton iğne vardı onu da vurdur Duk tabi ne bileyim bebek olmus. 4 gün önce dr gittiğimiz için gitmedik te işte o iğne ler ilaçlar ölen bebeği 1 haftadan fazla tutuyo
Âmin Cnm inşallah :)Seni çok ii anlıyorum. Hele ki birde ailen kimse yanında olmayınca daha zor ooluyor.dedigim gibi hiç stres yapma gerçekten düşecek se de düşecek yapacak birsey yok yarimiz daha genç Rabbim daha sağlıklı sini verir inş. Hem stres yapmazsin belki hersey daha iyi gider belli mi olur senin le kalır minigiN.
Cok tuhaf bir soru olucak ama merak ettiğim için soruyorum kürtaj oldum dedin ya bayılttılarmı peki bazı yerlerde dayanabiliyorsa kadın bayıltmıyorlar yazıyorduÂmin Cnm inşallah :)
Yok hiç tuhaf değil sor istediğini sor çünkü tüm bu aklına gelenler benimde aklıma geldi. Ben bulunduğum yere yeni geldim. Tabiri caizse çok yol iz bilmiyorduk. Hafta sonu öğrendik bebeği. Iyi hir yer olsun diye donanımlı özel bir hastane ye gittik. Çünkü ilk gebeliğimdi o yüzden artık gözümüz birsey görmedi. Bazı Yerler lokal anestezi yapiuo ben genel anestezi oldum. Hamd olsun hiç birşey hissetmedim. Hatta karninda rahatlik hissediyorsun. Ancak beni uyandirdiklarinda inanılmaz ağladım. Hemşire şok geçiriyorum dediğini duydum. Yani öyle bilinçli uzman hekim yaparsa inş. zor birsey değil ancak o ameliyat ortamı ve bu durumun psikoloji seni yoruyor. Şu an hala kanamam var ve adet sancısı gibi ağrı. 8. Gunum artık kanamam in bitmesini bekliyorum.Cok tuhaf bir soru olucak ama merak ettiğim için soruyorum kürtaj oldum dedin ya bayılttılarmı peki bazı yerlerde dayanabiliyorsa kadın bayıltmıyorlar yazıyordu
Bir arkadaşım devlette hiç bir anestezi almadan kurtaj oldu. Inan il maz zor oldu diyor . Ve herseyi anlatıyor. Iste söyle yaptı böyle yaptı. Açıkçası ben çok korktum anestezi siz yaptirmaktanCok tuhaf bir soru olucak ama merak ettiğim için soruyorum kürtaj oldum dedin ya bayılttılarmı peki bazı yerlerde dayanabiliyorsa kadın bayıltmıyorlar yazıyordu
Inşallah kanamam en kısa sürede geçer Cnm cok zor seyler atlatmıssın umarım istediğiniz zaman Allah sağlıkli bir bebek nasip eder.Yok hiç tuhaf değil sor istediğini sor çünkü tüm bu aklına gelenler benimde aklıma geldi. Ben bulunduğum yere yeni geldim. Tabiri caizse çok yol iz bilmiyorduk. Hafta sonu öğrendik bebeği. Iyi hir yer olsun diye donanımlı özel bir hastane ye gittik. Çünkü ilk gebeliğimdi o yüzden artık gözümüz birsey görmedi. Bazı Yerler lokal anestezi yapiuo ben genel anestezi oldum. Hamd olsun hiç birşey hissetmedim. Hatta karninda rahatlik hissediyorsun. Ancak beni uyandirdiklarinda inanılmaz ağladım. Hemşire şok geçiriyorum dediğini duydum. Yani öyle bilinçli uzman hekim yaparsa inş. zor birsey değil ancak o ameliyat ortamı ve bu durumun psikoloji seni yoruyor. Şu an hala kanamam var ve adet sancısı gibi ağrı. 8. Gunum artık kanamam in bitmesini bekliyorum.
Büyük Konuşmak istemem ama bende hayatta devlette olmam herhalde orası resmen işkence çektiriyor insana ya bu memlekette paran varsa yaşarsın yoksa ölürsünBir arkadaşım devlette hiç bir anestezi almadan kurtaj oldu. Inan il maz zor oldu diyor . Ve herseyi anlatıyor. Iste söyle yaptı böyle yaptı. Açıkçası ben çok korktum anestezi siz yaptirmaktan
Amin ins. gerçekten kolay şeyler değil inş. Daha sağlıklı gebeligi m ve bebeğim olur hayırlısıyla. Sende hiç stres yapma hersey icin hakkında en hayırlısı olsun.Inşallah kanamam en kısa sürede geçer Cnm cok zor seyler atlatmıssın umarım istediğiniz zaman Allah sağlıkli bir bebek nasip eder.
Kesinlikle öyle ne kadar köyü bir durum. Hele ki büyük şehirlerde yaşıyorsan otellerde ticarethane olmuş durumda. devlete de böyle bir durumda güvenemıyorSunBüyük Konuşmak istemem ama bende hayatta devlette olmam herhalde orası resmen işkence çektiriyor insana ya bu memlekette paran varsa yaşarsın yoksa ölürsün
Canim unutmadan soyluyum kirkli sayildigin icin 40 gun iliski yasamaman lazim...Su hamilelik Sürecinde basıma gelmeyen kalmadı. Sizleride danışmak istedim. Eşimle 3 ay korunmadık ve 3 ay icinde Hamile kaldım 18 mart 2015 son adet tarihim 13 nisanda adet olmam gerekiyordu ama ben Dayanamayıp 11 nisanda idrar testi yaptım ve cift çizgi cikti ama biri silik şeklindeydi. Adet olmam gereken gun adet olmadım ve kan testi yaptım test 320.4 cikti laboratuvardaki kız iki uc haftalık hamilesiniz dedi :) o hafta hemen Dr gittim Dr herseyin normal gittiğini görmek icin (dis gebelik varmı diye) aynı yerde tekrar test yaptir dedi cunku o Hastanedeki değerlerle bizim Hastanedeki Değerler aynı degil bu nedenle beta Hcg testinin yükselip yükselmedigini ayırt edemeyiz dedi. Kendi bi kağıtta hesapladı bu tarihte yaparsan 2600 falan çıkması lazım gercektende o tarihte yaptırdım 2662 cikti sonra Dr aradım tamamdir sorun yok Suanlik 1 hafta sonra kontrole gel dedi 25 nisanda birden bire lekelenmelerim oldu hemen Dr aradım ama ulaşamadım. Evime yakında baska bi hastane gittim Dr ultrasonda kesenin gözükmediğini ve yeniden kan testi yaptırmamız gerektiğini söyledi ama ben ısrarla bu hastanede yaparsam değerlerin aynı olmayacağını söyledim ve bana kontrol ederiz dedi. Ve yaptırdım burda değerim 2462 cikti Dr değerin Düşüyor kesen yok dedi ben ise değerim düşmüyor sizin değerlerine gore 4-5 haftalık hamileyim ilk yaptırdığım yerde degerler yüksek o yuzden oyle cikti dedim ama kese falanda görünmüyor dedi. Buyuk olasılıkla dis gebelik geçiriyorsun kendi Dr seni takibe alsın dedi yanından kimseyi ayirma tüplerde patlama olur ic kanama geçirebilirsin dedi tabi bunları duyup evde saatlerce ağlamamda cabası. 27 nisan sabahında kendi Dr Gitmeden once 2462 değerimin çıkan yerde bi daha kan testi yaptım hemen kendi Dr gittim. Sonuc 5567 cikti ve Kese göründü dis gebe degilsin degerlerde zaten yükseliyor ama kırmızı kan görürsen hemen ara beni dedi ve progestan verdi düzenli kullandı dedi . O gun Dr çıkıp is yerime gectim ilacı ictim ve iki saat sonra lekelenmeler kırmızıya dondu cok degil ama kanama oldu. Dr aradım şiddetli ağrın ve kanaman olursa hemen hastaneye gel dedi. O hafta izin aldım ve ise gitmedim hep uzandım. Dr Kontrolüm vardı ve gittim Dr kesenin gun geçtikçe büyüdüğünü fakat dusuk tehditininde olduğunu söyledi. Bende anneme gidip orda kalmamım daha iyi olabileceğini düşündüm. Anneme geçtiğimde 2 mayis gunu kanamam 4-5 kere oldu ve parça şeklinde düşmeye başladı. Korktum ve hemen baska hastaneye gittik burdaki Dr hemen kan uyuşmazlığım olup olmadığını sordu evet var ben a rh - esim a rh+ ultrasonda kese yine büyüyor bir sorun yok hemen odaya çıkartıldım serum verildi progestan iğnesi yapıldı. Kan uyuşmazlığı iğnesi yapıldı. Tahlil yapıldı ( kendi dr arayip bunların yapıldıgini söylediğimde tamam yapılsın dedi ) ve son kez ultrasonda bakıldı fakat görülmedi vajinal ultrasondan bakıldığında görüldü. Kanamamda kesildi ama lekelenmeler yine vardı .4 Mayıs'da hastneye gittim yine kanamam başladı Dr progestan hapına devam etmem gerektiğini ve yataktan kesinlikle kalkmamam gerektiğini Bebeğin kalp atışlarını dinleyene kadar ve kanaman gecene kadar yatmamı söyledi 1 hafta acik rapor yazdı. Normalde en son adet tarihime gore 7. Haftama girmem lazım ama dr 5 haftalıksin dedi. Kızlar sizinde benim gibi kanaması olan varmı sizler ne yaptınız ben artık yoruldum. Dusuk yapanlarda boyle seyler oldu mu? Artık ne dusunecegimi bilmez oldum etrafta cogu insan dinle kalkma yataktan diyor ama nereye kadar
Ben biraz arastirdim bu durumu. Eğer bebegin bir uzvu belliyşe yani parmağı saçı v.s. Herhangi biri belli olsa oluyor. O zaman kirkli sayılıyorsun ancak kanaman kırk günden önce biterse temizleniyoRsun illa 40 günü beklemiyorSun. ancak bebegin hiç bir uzvu tam belli değilse o zaman 10 gun süre si var 10 günden önce de biterse yine aynı kural geçerli yoksa 10 günden sonra hastalık kanı sayılıyor. Ilıski durumuna da gelince kanama devam edene kadar zaten kesinlikle olmamalı enfeksiyon riski var. Kanama biterse de yaklaşık 2 ya da 3 hafta önerilmiyor sağlık açısından tabi kişinin tercihine kalmış bir durum.Canim unutmadan soyluyum kirkli sayildigin icin 40 gun iliski yasamaman lazim...
Inan hamile OLDUĞUNU öğrendiğimden beri ilişki yasamadım ama 40 lı gün demek hiç duymadımCanim unutmadan soyluyum kirkli sayildigin icin 40 gun iliski yasamaman lazim...
Canim benim dusuk de yapmis olsan sen suan dogum yapmis kadin sayiliyorsun 40 li sayiliyorsun 40 gun iliskiye girmen hem gunah hemde bedenine zarar veriyo canim..Inan hamile OLDUĞUNU öğrendiğimden beri ilişki yasamadım ama 40 lı gün demek hiç duymadım
Canim benim her düşük yapan kadın lohusa sayılMiyor. Yukarıda yazdım onun bazı şartları var.Canim benim dusuk de yapmis olsan sen suan dogum yapmis kadin sayiliyorsun 40 li sayiliyorsun 40 gun iliskiye girmen hem gunah hemde bedenine zarar veriyo canim..
40 li gün kadınların doğum yaptıktan sonraki kanamalı geçen kısmen adet dönemine benzeyen bir dönem canım.Inan hamile OLDUĞUNU öğrendiğimden beri ilişki yasamadım ama 40 lı gün demek hiç duymadım
Lohusa kelimesini duymussundur . Onun diğer bir ismi 40 li olmak demek. Ortalama 40 gun sürdüğü için De böyle söylenebiliYör. Hani bebek içinde 40 çıktı çıkmadı gibi tabirler kullanirizInan hamile OLDUĞUNU öğrendiğimden beri ilişki yasamadım ama 40 lı gün demek hiç duymadım
Hmm sen derin arastirmissin haklisin sanirim yani okuyunca mantikli ama ben arastirma yapmadim kayinvalidem boyle demisti boyle biliyordum bilgilendirdigin icin saol canimCanim benim her düşük yapan kadın lohusa sayılMiyor. Yukarıda yazdım onun bazı şartları var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?