Sanada Cok gecmis olsun canm Bende aralikta kurtaj oldum ama o dedigin histereskopi ne oluyo onu yaptirmadim ?Canım, günaydın.Bende senin gibi 37 yaşında ikinci çocuk isteyen bir anneyim. Aralık ayında bir kürtaj yaşadım ve etkisinden yeni yeni kurtuluyorum. Kürtaj sonrası histereskopi yaptırdım klaan parça alındı ve ilk adetimi bu ay gördüm. ikinci adetten sonra tekrar denemeye başlayacaım. Rabbimden üit kesilmez tez kaygım dediğin gibi yaş. Benim bebeğimin kalp atışları oluşmamıştı bileHiç duyamadım. O gebeliğim 1,5 yıl üstüne olmuştu. İnşallah bu sefer o kadar bekletmez Allahım bizi.
Benim kürtaj dan parça kalmış içimde onu aldılar histereskopiyle ikinci kez kürtaj riskli olacağı için böyle yaptılar ben çünkü ikinci bebeği düşünüyorumSanada Cok gecmis olsun canm Bende aralikta kurtaj oldum ama o dedigin histereskopi ne oluyo onu yaptirmadim ?
Histereskopi yaptılar ikinci müdahale olarak. Sonrası lekelenmelerim oldu yaklaşık 11/12 gün sürdü ve temizlendim. İlk adetimi 5 Nisan'da oldum. 27 Şubat'ta operasyon olmuştum. Adet gecikmesi oldu ama normalmişöncelikle geçmiş olsun kalan parça için yapılan müdahaleden ne kadar sonra regli oldunuz sorabilirmiyim? ve 2.müdahale sonrası kanamanız/lekelenmeniz uzun sürdümü?
geçmiş olsun canım. Peki rahim içindeki miyomuneden almıyorlar kökten sorunun kaynağını çözsünler. Miyom varken hamile zaten kalsanda çok sağlıksız bir gebelik olur. Benim hiç ağrım sızım yokru. Sadece az az lekelenmelerim olurduteşekkürler:) benimde kürtaj sonrası aşırı ağrım ve bitmeyen kanamam oldu 2 hafta sonra 2.operasyon oldu parça kaldı diye.rahim içinde miyomum var ondan sağlıklı temizlenemiyor.1 hafta oldu çok çok az koyu renk lekelenmem hala var ama ağrı yok inşallah benimde bir aya reglim gelir ve normal hayata dönerim,çok zor bi süreç,Allah yaşayan herkese yardımcı olsun.
Başınız sağolsun canım benim. Bizde kalp atışlarını duymak için gitmiştik 7. haftasında. ama aynı senin dediğin gibi oldu kalp atışı alamadık. Sende yine doktor üzülmüş beni dublore gönderdiler oradaki uzman geri zekalısı teselli vereceğine bana gebelikler böyle 3 gebelikten biri ölümle sonuçlanıyor siz zannediyorsunuz ki her gebelikte doğuracağım bu çocuğu. bir de oda yetmiyor gibi kürtajdan sonra yinebir operastyon geçirdim uzun bir iyileşme sürecim oldu. ama inşallah allah izin verirde olursa busefer çok beklemden hayırlısıyla oalcak bir evladımız daha. Denemelere başlamadık henüz dinlenme sürecindeyiz. Sanki çok vaktimiz var gibi geldim 38 yaşına bir de bu korunma zımbırtısı varBenim ilk gebeligim di canım 10+3 haftalikti kontrole gidecektim onu büyük halde görecektim elleri ayaklari kalp atisini ... hastaneye gitmemle ölmem bir olmuştu sanki . Evet onu gördüm elleri oluşmuş ayaklari oluşmuştu adete bir incir büyüklüğündeydi çok güzeldifakat bir sorun vardi ikide bir karnimda ultrasonu çevirip duruyordu doktor dedim bir sorun mu vst ultrasonda bir sorun olduğunu söyledi. Beni daha buyuk ekranlı bir ultrasona aldı detayliydi sanirim. Oradada doktor sessizdi dedim lütfen söyleyin birşey mi var . MALESEF KALBI ATMIYOR dedi ve ben orda yıkıldım.. acil acil dolaştım hepsinde aynı cevap mecburen aldırmak zorunda kaldım bir mezarı bile yoktu çünkü onu parcalamislar hem kurtajda hem patalojide. Genetik testim temiz cikti pataloji ise rahim enfeksiyonu . Benim hikayede böyle malesefki ..
geçmiş olsun canım. Peki rahim içindeki miyomuneden almıyorlar kökten sorunun kaynağını çözsünler. Miyom varken hamile zaten kalsanda çok sağlıksız bir gebelik olur. Benim hiç ağrım sızım yokru. Sadece az az lekelenmelerim olurdu
ayyy çok geçmiş olsun yatam miyomu temizlemek için ameliyata gireceğim zaman gebeliği öğrendik çok şaşırdık tabi ama kadermiş...şimdide malum virus sebebi ile amliyatlar askıya alındı.. yazı bekleyeceğiz mecburen...
Kuzum sen hamileydin yine mi kürtaj oldun?Ben 6 ay arayla ikinci kez bebeğimi kaybettim yine kürtaj oldum
Evet canım pazartesi oldumKuzum sen hamileydin yine mi kürtaj oldun?
Ne kadarlıktı? Neden oldun? Çok geçmiş olsunEvet canım pazartesi oldum
9+6 idi kalp atışı yoktu 6+2 de kalmış oyüzden. Saolasın canımNe kadarlıktı? Neden oldun? Çok geçmiş olsun
Yaa kuzum benim çok üzüldüm inan. Hamile oldugunu görmüştüm çokta sevinmiştim. Ne dedi doktor korunma süredğ verdi mi?9+6 idi kalp atışı yoktu 6+2 de kalmış oyüzden. Saolasın canım
İkinci kez olduğu için genetik test yaptırın sonra bebek düşünün dedi.Yaa kuzum benim çok üzüldüm inan. Hamile oldugunu görmüştüm çokta sevinmiştim. Ne dedi doktor korunma süredğ verdi mi?
muhakkak yaptır canım. İlk gebeliğinde kalbi mi durmuştuİkinci kez olduğu için genetik test yaptırın sonra bebek düşünün dedi.
İlk gebeliğim sağlıklı canım 4 yaşında 2. Ve 3. Böyle oldumuhakkak yaptır canım. İlk gebeliğinde kalbi mi durmuştu
Anladım kuzum. Çok duydum ilk gebelikleri sağlıklı olup sonra böyle problem yaşayanları. Neden oluyo bilemiyorum tabi. Ama umarım hiçbirimiz tekrarını yaşamayız. Kalbi durdugu icin kan pıhtılaşması olabilir mi acabaİlk gebeliğim sağlıklı canım 4 yaşında 2. Ve 3. Böyle oldu
Bilmiyorum ki canım test yaptırıp sonucu bekleyip görücezAnladım kuzum. Çok duydum ilk gebelikleri sağlıklı olup sonra böyle problem yaşayanları. Neden oluyo bilemiyorum tabi. Ama umarım hiçbirimiz tekrarını yaşamayız. Kalbi durdugu icin kan pıhtılaşması olabilir mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?