• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Düşük ve Kürtajdan sonra Hamileliğe Hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ay hadi İnşallah o günü inan sabırsızlıkla bekliyorum ☺😅 düşünmesi bile insanı mutlu ediyor ya rabbim 😅🙏Aynen bende öyle diyorum sağlıklı bir hamilelik geçireyim diye inşallah canım insallalh 🙏🙏
Rabbim bizi imtihan etti. Üzüldük,ağladık ama şimdi bizim için daha güzel üzüntümüzü gidercek bi yol çizdi❤ Hissediyorum herşey çok güzel olcak. Sende asla ümitsizliğe düşme.

Bende 3 aylık evliyken hamile olduğumu öğrendim o zamana kadar hiç korunmamıştık yine hemen olmaz diye korkuyorum açıkcası. Düşükten sonra hiç korundun mu? Ben hiç istemiyorum korunmak🙄 bende 23 yaşındayım daha yaşında çok genç inşallah olur canım 🌼 hep pozitif düşünmek lazım. Daha önümüzde uzun bi yol var.Rabbim arattırmasın inşallah

canım daha tazesiniz eşinle. rabbim kucağını boş bırakmasın. inşallah tekrar üzülmezsin. sana doktorun bekle demiş miydi?

canım daha tazesiniz eşinle. rabbim kucağını boş bırakmasın. inşallah tekrar üzülmezsin. sana doktorun bekle demiş miydi?
Öyle ama çok istiyordum. Bu yüzden hiç vakit kaybetmek istemiyorum sanırım. İnşallah Rabbim büyük🤗 hiçbirimiz tekrar üzülmeyelim. Dedi tabi 3 ay dedi😟

Adetler zamanında ve duzenli oldu mu onunla mi ilgili acaba 🙄 Kac haftalikti bebek, insallah son olur 😞 Daha once kac ayda gebelik olmuştu?
Bir de benim bildiğim daha once dogal yolla gebelik olduysa ve ameliyat gibi bir durum olmadiysa tüplerde sorun düşünmüyorlar tüpler sonradan durduk yere tikanabiliyor muymus kurtajin tuplerle hic alakasi yok ki 😞 Ben de cok merak ettim şimdi
Kürtaj tüpleri hiç etkilemiyor. Ben kürtaj oldum bhcg değerim hala yükselince Dr dış gebelik teşhisi kesinleşti demek ki bebek tüote kürtaj etki etmedi dedi ve zaten bir hafta sonra jezeyş tüote gördük.. Tüpte olunca da ameliyat oldum

Evet canım çok şükür adetlerim düzenli oldu
En geç adeti 35'de görüyorum
Kürtajdan sonra 32.günde ilk adetim gelmişti
Korkma sen illa herkes benim gibi olacak değil ben 5 ay önce hsg de çektirmiştim şükür tüplerim açık ama bu kireçlenme durumunu şimdi öğreniyorum acaba yeni mi oldu yoksa kürtajdan sonra da var mıydı bilmiyorum
Ben kürtaj olduğumda 10 haftalıktım ama bebeğim 6.haftada kalmıştı minnacıktı yani ultrasonda nokta kadar görünüyodu kocaman kesenin içinde😔 yolk kesem bile oluşmuştu
Nasip değilmiş herşeyde vardır bi hayır böyle düşünelim. İnşallah son olur hepimiz için🤲
Benim çok şükür ilk gebeliğimde oğlum oldu şükürler olsun ona 27 ay sonra hamile kalmıştım o zaman başka bi sıkıntım vardı rahimle alakalı değildi ama... İlk gebeliğim 30 yaşımda olmuştu şuan 33 yaşındayım çok istiyorum bi kardeşi olmasını yaşım daha fazla ilerlemeden çünkü yaş ilerledikçe başka sorunlar çıkıyor😟 benim tüplerim açık şükür bu kireçlenme durumu acaba enfeksiyon mu vardı da oldu belkide öyle bişey vardır
Çünkü bazen yoğun sarı akıntılarımda oluyor inşallah öyle bişey yoktur
Sağlıkla olur tekrar inş. Ben de 33 yaşındayım 3 yaşına yakın bir çocuğum var.ilk bebeğine 22 ay sonra gebe kaldım. Doğumda kaybettim. 18 ay sonra i daha doğum yaptm

Sağlıkla olur tekrar inş. Ben de 33 yaşındayım 3 yaşına yakın bir çocuğum var.ilk bebeğine 22 ay sonra gebe kaldım. Doğumda kaybettim. 18 ay sonra i daha doğum yaptm

Geçmiş olsun demek saçma olur evlat acısı geçmez elbet☹ Allah sizi cennette kavuştursun Allah bidaha evlat acısı göstermesin cümlemize
Bende evlendikten 27 ay sonra hamile kaldım
Zorluğu çeken bilir Allah yavrularımızın acısını göstermesin, acı keder hastalık vermesin amin

Amin Allah razı olsun canım benim ya öyle anlıyorum ki içindeki yangını 🥺
Tez zamanda nasip etsin Rabbim hayırlısıyla inşaallah gönülden diliyorum🤲
Başka bilinen bi sıkıntınız var mı peki eşinde veya sende?
Amin inşallah....🙏🙏🙏 Çok şükür ikimizde de sıkıntı yok canım şimdilik, inşallah hepimizi daha fazla bekletmez bu bebişler...

Yumurtalarim takibini yaptiriyorum ama hani test yapılıyormuş ya yumurtalara oldumu olmadimi diye ondna yaptırmadım geçen klomen + çatlatma iğnesi kullandım olmadı bu ay baktı işte daha bugün gelişmiş dedi progestan aspirin yazdı bakalım

Progestan aspirin vermesi şart mı peki?
Bende bugün ilk defa gittim takip için
Adetimin 3.günü bugün femara yazdı sabah akşam kullanıcam inşallah faydasını görürüm
Salı günü gel dedi 5 gün kullanacakmışım
Herkesde 5 gün mü kullanıyor acaba
Peki salı günü napacak o gün daha adetimin 8.günü olacak zaten yumurtlama olmazki
Tekrar mı femara kullan diyecek acaba🤔
Ben aylardır ovulasyon testi kullanıyorum pik görüyorum her ay ama bu ay inşallah yumurtam çatlayacak kadar büyüdüğü zaman testle bakıcam özellikle bakayım pik olacak mı...her ay pik görüyorum ama acaba yumurta büyümesiyle aynı anda mı olacak merak ediyorum

Amin inşallah....🙏🙏🙏 Çok şükür ikimizde de sıkıntı yok canım şimdilik, inşallah hepimizi daha fazla bekletmez bu bebişler...

Amin canım bazen ufak şeyler bile zorlaştırabiliyor mesela d vitamininin çok düşük olması veya kansızlık...bunlarda önemli o yüzden geniş çaplı baktırmak lazım önce
Tedbir bizden, takdir Allah'tan

Progestan aspirin vermesi şart mı peki?
Bende bugün ilk defa gittim takip için
Adetimin 3.günü bugün femara yazdı sabah akşam kullanıcam inşallah faydasını görürüm
Salı günü gel dedi 5 gün kullanacakmışım
Herkesde 5 gün mü kullanıyor acaba
Peki salı günü napacak o gün daha adetimin 8.günü olacak zaten yumurtlama olmazki
Tekrar mı femara kullan diyecek acaba🤔
Ben aylardır ovulasyon testi kullanıyorum pik görüyorum her ay ama bu ay inşallah yumurtam çatlayacak kadar büyüdüğü zaman testle bakıcam özellikle bakayım pik olacak mı...her ay pik görüyorum ama acaba yumurta büyümesiyle aynı anda mı olacak merak ediyorum
Bende klomeni sabah akşam kullandım 5 gün 11 gün sonra gittim yumurta gelişmiş mi diye çatlatma iğnesi verdi bide femera vermez yumurtalarının kontrol edecektir progestan eğer çocuk olursa düşmesin diye vermiş asprin de kan pıhtılaşmasi olmasın felan diye

Bende klomeni sabah akşam kullandım 5 gün 11 gün sonra gittim yumurta gelişmiş mi diye çatlatma iğnesi verdi bide femera vermez yumurtalarının kontrol edecektir progestan eğer çocuk olursa düşmesin diye vermiş asprin de kan pıhtılaşmasi olmasın felan diye

Ha anladım herkesde duymuyorumda hani progestan aspirini sadece sıkıntısı olanlara veriyolar diye biliyodum
Ama salı günü 8.günüm olacağı için o gün yumurtam ne kadar büyüyebilirki çatlatma iğnesini o gün vurulmicam heralde dimi
ne diyecek merak ediyorum
Ben bugüne kadar ovulasyonda en erken 13.günde pik gördüm
Bazen 20-21.günde gördüğüm oldu ama bu ilaçtan dolayı belki daha erken büyüyebilir

Bide merak ettiğim klomen ucuzmuş diye duydum ama bu femara 150 lira niye bu kadar pahalı acaba onu anlamadım
Madem ikisi de aynı işi görüyosa🤔

Amin canım bazen ufak şeyler bile zorlaştırabiliyor mesela d vitamininin çok düşük olması veya kansızlık...bunlarda önemli o yüzden geniş çaplı baktırmak lazım önce
Tedbir bizden, takdir Allah'tan
Bircok seye bakıldı ama tabi bunlar bakilali uzun zaman oldu, simdi tekrar baktiriyorum hepsine, benim D vitaminim düşük takviye kullanıyorum 3 aydır😞 Başka da bildiğimiz bir sıkıntı yok,bu işte eğer tıbbi neden yoksa gebe kalmama nedeni tamamen stresten ve kafaya takmaktan...o yuzden yumurta takibi yapmaktan vazgectim, daha once de hic yapmadim ve ozellikle gebe kalmadan onceki ay bu fikri dusunmemeye calistim elimden geldigince,olmazsa olmaz diye telkin etmeye çalıştım hep kendimi,simdi bebegi kaybedince yaştan dolayi panik olmuş haldeyim ama doktorum beni cok rahatlatti sağolsun...bir süre akışına bırakacağım galiba

Bircok seye bakıldı ama tabi bunlar bakilali uzun zaman oldu, simdi tekrar baktiriyorum hepsine, benim D vitaminim düşük takviye kullanıyorum 3 aydır😞 Başka da bildiğimiz bir sıkıntı yok,bu işte eğer tıbbi neden yoksa gebe kalmama nedeni tamamen stresten ve kafaya takmaktan...o yuzden yumurta takibi yapmaktan vazgectim, daha once de hic yapmadim ve ozellikle gebe kalmadan onceki ay bu fikri dusunmemeye calistim elimden geldigince,olmazsa olmaz diye telkin etmeye çalıştım hep kendimi,simdi bebegi kaybedince yaştan dolayi panik olmuş haldeyim ama doktorum beni cok rahatlatti sağolsun...bir süre akışına bırakacağım galiba

Çok haklısın kim olsa takar yaşın 30'un altı olsa bu kadar düşünmezsin ama biyolojik yaş olayından dolayı mecburen düşünüyoruz
Tabiki veren Allah O nasip ettikten sonra herzaman verir inşallah kafan dağılır biraz da
beklemediğin anda meleğin gelir🤗😘

Çok haklısın kim olsa takar yaşın 30'un altı olsa bu kadar düşünmezsin ama biyolojik yaş olayından dolayı mecburen düşünüyoruz
Tabiki veren Allah O nasip ettikten sonra herzaman verir inşallah kafan dağılır biraz da
beklemediğin anda meleğin gelir🤗😘
Amin....
Veren de Allah alan da Allah, demek ki sağlıklı değilmiş ki yanına almış...Acısı hiç geçmeyecek biliyorum ama umudum çok, Allah büyük, en hayırlı sağlıklı zamanda nasip eder anne olmayı inşallah...

benm ilk dusugumdu araştırma yaptırdım yani genetik test bazı doktorlar diyor baklmiyor 3-4 düşük yapana diyorda yazık degilmi benim vücuduma zaten düşük olduğunda pskoloji morel hiçbir şey kalmıyor özele gittim doktor ben demeden beni araştırma Hastanesi'ne gönderip yaptırdı sağolsun dokktoruna bağlı yani
benim özeldeki doktor araştırmaya git orda yaptırırsın dedi. fikir verdi yani.bende gitmedim çünkü dediğiniz gibi 3 düşük veya problemli gebelik diyorlar.sizede çok geçmiş olsun ..

benim özeldeki doktor araştırmaya git orda yaptırırsın dedi. fikir verdi yani.bende gitmedim çünkü dediğiniz gibi 3 düşük veya problemli gebelik diyorlar.sizede çok geçmiş olsun ..
Banada öyle dediler yapmazlar gittim yapamayız dedi problemli gebelik de değildi yaptıran çok öyle tek düşükle sağolun ☺️ size de çok geçmiş olsun ama yaptırın yani

Back