• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Düşük ve Kürtajdan sonra Hamileliğe Hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Teşekkür ederim canım sanada geçmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın 😟
Ben kürtajdan sonra ilk muayeneye 20 gün sonra gitmiştim o zaman çağırmışlardı daha sonrasında 2 kere daha alttan baktırdım sorun yok dediler Zeynep kamil'de kürtaj olmuştum orda oluyodum muayenelerimi ama 9 ay geçti hala hamile kalamayınca bugün özele gittim bu doktor kireçlenme olmuş biraz dedi
İlk defa duydum bende o an ne demek diye soramadım şaşırdığımdan ama inşallah salı günü yine gidicem o zaman sorucam
Hani kürtaj sonrası yapışıklık falan duyuyodum ama kireçlenmeyi ilk defa duydum bide smear aldı
İnşallah altından başka bişey çıkmaz 😢
Tedirginim şuanda elde değil insanın aklına herşey geliyor...o kadar hormon tahlilleri, amh baktırdım eşime tahlil yaptırdık sorun görünmedi ama bak bugün böyle bişey dedi
Bi nedeni olduğunu düşünüyodum zaten😔
Adetler zamanında ve duzenli oldu mu onunla mi ilgili acaba 🙄 Kac haftalikti bebek, insallah son olur 😞 Daha once kac ayda gebelik olmuştu?
Bir de benim bildiğim daha once dogal yolla gebelik olduysa ve ameliyat gibi bir durum olmadiysa tüplerde sorun düşünmüyorlar tüpler sonradan durduk yere tikanabiliyor muymus kurtajin tuplerle hic alakasi yok ki 😞 Ben de cok merak ettim şimdi

Amin hep beraber yaşarız inşâAllah Allah razı olsun canım ♥ kürtajdan sonra sadece 1 adet bekledim sonra hiç korunmadım
Her ay ovulasyon testleri kullandım o kadar takip ettim pikleri gördüm hep değerlendirdim ama tutmadı belkide bu kireç mevzusu yüzünden bilemiyorum ama doktor dediki eğer tüplerin açıksa o kadar sorun olmaz
Ama neden tutmuyo illaki vardır bi nedeni
Acaba enfeksiyon falanmı oldu da o yüzden öyle bi etkisi oldu bilemiyorum bakalım smear sonucum ne çıkacak Allah hepimize sağlıklı gebelik nasip etsin amin🤲🥺
Ah canım inşallah. Bi kere o duyguyu tadıp bidaha tadamamakta çok kötü😯 illaki bi sebebi vardır. Kürtajdan sonra kolay hamile kalınıyor diyorlar ama onunda garantisi yokki.

Aynen canım doktor ne derse öyle yapmak lazım, hepimizin gebelikleri ve durumlari farklıdır ona gore konusuyorlar, ben dusuk yapmadim kurtaj oldum 6.haftada gelisimi ve kalbi durmuş, ilk kaybimdi insallah son olur 😞 kimse bir daha böyle acı yaşamaz inşallah,2 ay beklemeyi önerdi benimkisi
Çok geçmiş olsun 😞 Kac haftalikken kurtaj oldunuz? Ben de kurtaj oldum 15 gun once, doktorum böyle bir sey olabileceğini hic anlatmadı bana da😞 kireçlenme dediği tam olarak ne acaba, bir de kurtaj sonrasi en son zaman gitmistiniz muayeneye

Bu arada benimde kürtaj olma sebebim seninle birebir aynı benimde 6.haftada gelişimi durmuştu o zaman 10+3'de direkt kürtaj oldum tam 9 ay geçti😔

Bende ilk gebeliğim 24 ocakta düşük yaptım. Boş keseydi😑 normal adet dönüm 31 günde bir. Bir hafta kanamam oldu sonra leke tarzı 10 gün sürdü ve bitti. 3 gündür leke kahvemsi ve sancılarım var adet olcam die bekledim gelen yok henüz. Yumurtlama oldu 1 hafta önce takip ettim. Beta hcg en son 20 idi ondan mı acaba die kan verdim bugğn 0,10 çıktı sıfırlanmış şükür ki. Hepinize geçmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın. 3 gebelik olmadan pıhtılaşma genetik testler yapılmıyor bulunduğum yerde özel haatane yok birde maliyetli oluyor sanırım. Ama merakta etmiyor değilim korkuyorum açıkçası ya yine hamile kalıp sorun yaşarsam diye
[/QUO
benm ilk dusugumdu araştırma yaptırdım yani genetik test bazı doktorlar diyor baklmiyor 3-4 düşük yapana diyorda yazık degilmi benim vücuduma zaten düşük olduğunda pskoloji morel hiçbir şey kalmıyor özele gittim doktor ben demeden beni araştırma Hastanesi'ne gönderip yaptırdı sağolsun dokktoruna bağlı yani

Ah canım inşallah. Bi kere o duyguyu tadıp bidaha tadamamakta çok kötü😯 illaki bi sebebi vardır. Kürtajdan sonra kolay hamile kalınıyor diyorlar ama onunda garantisi yokki.

Ben tam aksini düşünüyorum kürtajdan sonra sanki daha zor çünkü rahime müdahale ediyolar rahim duvarı zarar görüyor ama düşük öyle değil düşükten sonra hamile kalmak daha kolay... Ama bu da bünye meselesi kimileri kürtajdan 2-3 ay sonra hamile kalıyor hatta benim topiğimde bi bayan vardı ikizlerini kaybetmişti kürtaj olmuştu sonra hiç korunmamış ve adetini bile görmeden hemen hamile kaldı çarçabuk
Şimdi geçenlerde doğum yaptı
Demekki bünyeyle alakalı bişey bide doktorun kürtajı nasıl yaptığı da önemli
Benim rahmim sanırım zarar gördü ki böyle oldu😢

Kızlar bende bişey sormak istiyorum ben iki ay önce bebeğimin kalp atışı olmadığı için kürtaj olmak zorunda kaldm geçen ay adet oldum ama bu ay günüm geçti olmadım iki gün önce evde test yaptım çok silik bir çizgi çıktı bu sabah yine test yaptım yine çizgi aynı çok silik sizce hamilelik var mı çünkü çizgide hiç renk artması yok aşırı silik
İnşallah vardır silik çizgi de çıksa bence vardır bı kan ver derim

Ben tam aksini düşünüyorum kürtajdan sonra sanki daha zor çünkü rahime müdahale ediyolar rahim duvarı zarar görüyor ama düşük öyle değil düşükten sonra hamile kalmak daha kolay... Ama bu da bünye meselesi kimileri kürtajdan 2-3 ay sonra hamile kalıyor hatta benim topiğimde bi bayan vardı ikizlerini kaybetmişti kürtaj olmuştu sonra hiç korunmamış ve adetini bile görmeden hemen hamile kaldı çarçabuk
Aynen öyle düzenli adet olan biriyim adetim duzensizlesti bir türlü kendimi toplayamadim

Bende bunu yaşayarak görcem umarım kötü anılarım olmaz😯 evet hiç adet görmeden yada bi adet gördükten sonra kalanlar o kadar çok ki. Canım üzülme olur mu. Belkide vakti var öyle düşün sen yine tedavini ol. Çok dua et ben hepimiz için tüm evlat isteyenler için ediyorum.

Adetler zamanında ve duzenli oldu mu onunla mi ilgili acaba 🙄 Kac haftalikti bebek, insallah son olur 😞 Daha once kac ayda gebelik olmuştu?
Bir de benim bildiğim daha once dogal yolla gebelik olduysa ve ameliyat gibi bir durum olmadiysa tüplerde sorun düşünmüyorlar tüpler sonradan durduk yere tikanabiliyor muymus kurtajin tuplerle hic alakasi yok ki 😞 Ben de cok merak ettim şimdi

Evet canım çok şükür adetlerim düzenli oldu
En geç adeti 35'de görüyorum
Kürtajdan sonra 32.günde ilk adetim gelmişti
Korkma sen illa herkes benim gibi olacak değil ben 5 ay önce hsg de çektirmiştim şükür tüplerim açık ama bu kireçlenme durumunu şimdi öğreniyorum acaba yeni mi oldu yoksa kürtajdan sonra da var mıydı bilmiyorum
Ben kürtaj olduğumda 10 haftalıktım ama bebeğim 6.haftada kalmıştı minnacıktı yani ultrasonda nokta kadar görünüyodu kocaman kesenin içinde😔 yolk kesem bile oluşmuştu
Nasip değilmiş herşeyde vardır bi hayır böyle düşünelim. İnşallah son olur hepimiz için🤲
Benim çok şükür ilk gebeliğimde oğlum oldu şükürler olsun ona 27 ay sonra hamile kalmıştım o zaman başka bi sıkıntım vardı rahimle alakalı değildi ama... İlk gebeliğim 30 yaşımda olmuştu şuan 33 yaşındayım çok istiyorum bi kardeşi olmasını yaşım daha fazla ilerlemeden çünkü yaş ilerledikçe başka sorunlar çıkıyor😟 benim tüplerim açık şükür bu kireçlenme durumu acaba enfeksiyon mu vardı da oldu belkide öyle bişey vardır
Çünkü bazen yoğun sarı akıntılarımda oluyor inşallah öyle bişey yoktur

Bende bunu yaşayarak görcem umarım kötü anılarım olmaz😯 evet hiç adet görmeden yada bi adet gördükten sonra kalanlar o kadar çok ki. Canım üzülme olur mu. Belkide vakti var öyle düşün sen yine tedavini ol. Çok dua et ben hepimiz için tüm evlat isteyenler için ediyorum.

Bende hep ediyorum kuzum Allah razı olsun ♥️ sanada Rabbim en kısa zamanda en hayırlısıyla nasip etsin🤲 ben bu kadar bekleyeceğimi tahmin etmemiştim hani adetlerim düzenli her ay pik görüyorum olur diye düşünmüştüm ama Allah bekletmesin
Beklemek en zor kısmı....ben bu hasreti yaşayan biri olarak iyi bilirim insanın içini kavurur durur 😣

Evet canım çok şükür adetlerim düzenli oldu
En geç adeti 35'de görüyorum
Kürtajdan sonra 32.günde ilk adetim gelmişti
Korkma sen illa herkes benim gibi olacak değil ben 5 ay önce hsg de çektirmiştim şükür tüplerim açık ama bu kireçlenme durumunu şimdi öğreniyorum acaba yeni mi oldu yoksa kürtajdan sonra da var mıydı bilmiyorum
Ben kürtaj olduğumda 10 haftalıktım ama bebeğim 6.haftada kalmıştı minnacıktı yani ultrasonda nokta kadar görünüyodu kocaman kesenin içinde😔 yolk kesem bile oluşmuştu
Nasip değilmiş herşeyde vardır bi hayır böyle düşünelim. İnşallah son olur hepimiz için🤲
Benim çok şükür ilk gebeliğimde oğlum oldu şükürler olsun ona 27 ay sonra hamile kalmıştım o zaman başka bi sıkıntım vardı rahimle alakalı değildi ama... İlk gebeliğim 30 yaşımda olmuştu şuan 33 yaşındayım çok istiyorum bi kardeşi olmasını yaşım daha fazla ilerlemeden çünkü yaş ilerledikçe başka sorunlar çıkıyor😟 benim tüplerim açık şükür bu kireçlenme durumu acaba enfeksiyon mu vardı da oldu belkide öyle bişey vardır
Çünkü bazen yoğun sarı akıntılarımda oluyor inşallah öyle bişey yoktur
Akıntı da olduğu için enfeksiyon düşünüp smear aldı bence 😞 ben de 34 yaşındayım ve o heyecanı kısa da olsa tattıktan sonra iyice icim yanmaya basladi bebek icin, 2 ay sonra baslayacagiz bakalim, ben yine kontrole gidecegim zaten ama bir yandan cok umutluyum bir yandan cok tedirginim, kafam cok karişik cok 😞 Allah yavrunu sana bağışlasın, darısı başımıza inşallah

Bende hep ediyorum kuzum Allah razı olsun ♥ sanada Rabbim en kısa zamanda en hayırlısıyla nasip etsin🤲 ben bu kadar bekleyeceğimi tahmin etmemiştim hani adetlerim düzenli her ay pik görüyorum olur diye düşünmüştüm ama Allah bekletmesin
Beklemek en zor kısmı....ben bu hasreti yaşayan biri olarak iyi bilirim insanın içini kavurur durur 😣
Amiiin. Bazen çaresiz kalıyorsun ve Allaha teslim oluyosun. Ben namazdan sonra hep diyorm Allahım sen ol dersen olur. İnşallah rabbim bizler için ol der.

Bilmiyorum ki 🤔her ay doktora gidiyorum yumurtalık kontrolü için progestan felan veriyor ilk duphaston verdi bu iki ay da progestan veriyor adetim düzenli ama ilaçları mi normal mi bilmiyorum 🙁
Bebek düşünüyo musun 😑

Bebek düşünüyo musun 😑
Evet düşünüyorum düşük yaptıktan belli evlendigim ilk siralrda hemen bebeğim olmuştu 11 haftalık 3 gunlukdu doktor kalbi durmuş dedi ben ykldm resmen şuan korkuyorum bebeğim olmaz diye geçen ay çatlatma iğnesi klomen kulllandim bu ay hormon testi yaptı hormonlarin iyi dedi yumurtalarimla baktı daha bugün gelişmiş dedi progestan yazdı bakalım bide benim amh 1.73 sknti çok düşük değilmiş ama yaşıma göre iyi değilmiş 21 yaasndaym doktor bı kere olduysa olur dedi bakalım bekliyoruz Alllahim isteyen herkese evlat nasip etsin insalllah 💓

Evet düşünüyorum düşük yaptıktan belli evlendigim ilk siralrda hemen bebeğim olmuştu 11 haftalık 3 gunlukdu doktor kalbi durmuş dedi ben ykldm resmen şuan korkuyorum bebeğim olmaz diye geçen ay çatlatma iğnesi klomen kulllandim bu ay hormon testi yaptı hormonlarin iyi dedi yumurtalarimla baktı daha bugün gelişmiş dedi progestan yazdı bakalım bide benim amh 1.73 sknti çok düşük değilmiş ama yaşıma göre iyi değilmiş 21 yaasndaym doktor bı kere olduysa olur dedi bakalım bekliyoruz Alllahim isteyen herkese evlat nasip etsin insalllah 💓
Canım amh'ın tek basına hic önemi yok, önemli olan ultrasonda rahimin ve yumurtalarin durumu ❤

Back