• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
emre beyden memnun kaldığına nasıl sevindim anlatamam. biz de ilk gittiğimizde aynı sizin gibi çıkmıştık. ondan önce başka doktorlara da gitmiştik, dünya kadar para alıp, sorularımıza cevap bile vermemişlerdi.15 dakika vakit ayırıp bizi paketleyivermişlerdi. hatta bir tanesi "sen çok okumuşun, iyi değil böyle" diye beni terslemişti. sonra emre beye üstelik de ctesi merkezin yarım gün çalıştığı bir zamanda son hasta olarak gitmiştim. tek tek her sorumu cevaplamıştı ve o kadar olumluydu ki. odasından bir çıktık ki, merkezde kimse kalmamış.bir tane görevli, kapatcak bizi bekliyor. saatler geçmiş bizim haberimiz yok. eşim de "evet bu doktor bizi anlayan biri, geri kalan herkesi boş ver" demişti. onun o candan yaklaşımı tedavide de hep aynı devam etti. kendimi hep emin ellerde hissettim.zaten o yüzden halen daha kontrollere ona gidiyorum.
bir çok hastanede reçeteyi dönüp onaylatman ve raporu sisteme kaydetmeleri gerekiyor. zayıf bir ihtimal ama olur olur seninkinde öyle bir uygulama yoktur, sen yine de raporu alırken sorarsın. estağfurullah cahillik değil. ben de buradaki arkadaşların uyarısıyla öğrenmiştim.onlar da reçeteyle eczaneye gidince öğrenmişler. normalde başka ilaç raporlarını aldınmı direkt sisteme giriyor, bunda öyle değilmiş, nereden bilebiliriz ki????

nevin merhaba nasılsın? nasıl gidiyor? asbelove da emre beye karar vermiş çok sevindim. inşallah ona uğurlu geliriz :)) bu arada ben de kısmetse yarın keseyi görmeye gideceğim.. çok heyecanlıyım.. yüreğim hep hop hop:)) kalp atışını duyana kadar sanırım böyle olacak..

nevin merhaba nasılsın? nasıl gidiyor? asbelove da emre beye karar vermiş çok sevindim. inşallah ona uğurlu geliriz :)) bu arada ben de kısmetse yarın keseyi görmeye gideceğim.. çok heyecanlıyım.. yüreğim hep hop hop:)) kalp atışını duyana kadar sanırım böyle olacak..

inşallah canım inşallah ondan da güzel haberler alacağız. benim her şey iyi gidiyor allaha çok şükür. 4. ayım tamamlanmak üzere. bir kaç gün içinde kızım 5. aydan gün almaya başlayacak. ultrasonlarda da pek maskara bir şey, en son ultrasonda birden bacak bacak üstüne atıp bizi çok güldürdü. zamanın bu kadar çabuk geçtiğine hala inanamıyorum. sen de hiç merak etme, inşallah keseyi de görüp, kalp atışını da hayırlısıyla duyacaksınız. sonrası zaten çorap söküğü gibi geliyor. bir bakıyorsun aylar geçmiş gitmiş, bebek alış verişleri yapmaya başlamışsın:)))

canımmm çok sevindimmmm. demek emre beye artık karar verdin ve tanıştın:)) zaten insan emre beyi görünce başka bir doktorla tanışmak bile istemiyor. inşallah sen de immo ve ben gibi güzel haberler vereceksin buradan... bu arada canım semiha şakirden rapor alınca ilaçları almak için tekrardan semiha şakire onaylatman gerekmiyor. yani istanbul tüpe gidip raporu gösterip ilaçlarını alabilrsin. en azından bende böyle olmuştu. herhalde uygulama değişmeiştir canım... lütfen tüm aşamalarını yaz ve beni bilgilendir.. hangi ay başlayacağına karar verdin mi canım bu arada?

reçeteyi bir daha gidip hastaneye onaylatmak kadar saçma bir şey yoktu zaten. inşallah semiha şakire mahsus bir uygulama değildir, her yerden kaldırmışlardır. git raporunu al, koş merkezden reçete yazdır, tekrar dön hastaneden onaylat insanı koştur koştur helak ediyorlardı.

emre beyden memnun kaldığına nasıl sevindim anlatamam. biz de ilk gittiğimizde aynı sizin gibi çıkmıştık. ondan önce başka doktorlara da gitmiştik, dünya kadar para alıp, sorularımıza cevap bile vermemişlerdi.15 dakika vakit ayırıp bizi paketleyivermişlerdi. hatta bir tanesi "sen çok okumuşun, iyi değil böyle" diye beni terslemişti. sonra emre beye üstelik de ctesi merkezin yarım gün çalıştığı bir zamanda son hasta olarak gitmiştim. tek tek her sorumu cevaplamıştı ve o kadar olumluydu ki. odasından bir çıktık ki, merkezde kimse kalmamış.bir tane görevli, kapatcak bizi bekliyor. saatler geçmiş bizim haberimiz yok. eşim de "evet bu doktor bizi anlayan biri, geri kalan herkesi boş ver" demişti. onun o candan yaklaşımı tedavide de hep aynı devam etti. kendimi hep emin ellerde hissettim.zaten o yüzden halen daha kontrollere ona gidiyorum.
bir çok hastanede reçeteyi dönüp onaylatman ve raporu sisteme kaydetmeleri gerekiyor. zayıf bir ihtimal ama olur olur seninkinde öyle bir uygulama yoktur, sen yine de raporu alırken sorarsın. estağfurullah cahillik değil. ben de buradaki arkadaşların uyarısıyla öğrenmiştim.onlar da reçeteyle eczaneye gidince öğrenmişler. normalde başka ilaç raporlarını aldınmı direkt sisteme giriyor, bunda öyle değilmiş, nereden bilebiliriz ki????

Emre beyle görüşüp memnun kalmayan var mı acaba acaip güven veren bir dr. ve acaip bilgili onca şeyin arasında regl öncesi stresim hakkında bile yardımcı olup bilgilendirdi beni.
Bizde 1-2yere daha gittik öncesinde ama tahlil sonuçlarımıza bile bakmadan benim anlattıklarımla tüp diyen doçentler gördüm ne saçma bir durum yarın sabah hastaneye gidip raporun sonucunu öğreneceğim inşallah yani sanırım onun için gideceğim cuma sabahtan gel dediler sorarım onu da inşallah canım inşallah bende sizler gibi keseyi kalp atışlarını duymak için gün sayarım zamanı gelirde hayırlısıyla:16:

canımmm çok sevindimmmm. demek emre beye artık karar verdin ve tanıştın:)) zaten insan emre beyi görünce başka bir doktorla tanışmak bile istemiyor. inşallah sen de immo ve ben gibi güzel haberler vereceksin buradan... bu arada canım semiha şakirden rapor alınca ilaçları almak için tekrardan semiha şakire onaylatman gerekmiyor. yani istanbul tüpe gidip raporu gösterip ilaçlarını alabilrsin. en azından bende böyle olmuştu. herhalde uygulama değişmeiştir canım... lütfen tüm aşamalarını yaz ve beni bilgilendir.. hangi ay başlayacağına karar verdin mi canım bu arada?

emre bey gayet canayakın bir dr. canım yaa girdik bizim stresimizi anladı dedi muhabbet edeceğiz stres yapmaya gerek yok ve aynen de öyle oldu hayırlısıyla mayısta başlayacağız canım nisanı çok istiyordum ama patronum mayıs için rica da bulundu nisanda yoğun oluyoruz mayısta başlarsan seni evde daha az rahatsız ederiz diye bizde mayısa karar kıldık Allahtan başka mani çıkmazsa tabi bu arada zaten rapor 3ay geçerliymiş mart başı alsam haziranda kullanabiliyorum en geç sanırım acaip heyecanlıyım canlarım yaa inşallah herşey çok güzel gidecek inşallah sence nisan ayında gidip muayene olmalı mıyım sarkmasını istemiyorum çünkü:)))

merhaba kızlar...aaranızda yeniyim ve sizlere bir şey sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim.eşimin sperm tahlilleri sonucu 10 milyon çıktı ve 1. saatte %60 ileri hareketli %40 yavaş hareketli... bu değerler yükselir mi?? bu değerlerde olup yükselmeden hamile kalan war mı???? bir de ben ne yapmalıyım?? dr aşılama yapalım diyo... yardım ederseniz çok sewinirim..Allah hepimize en hayırlı en kısa zamandA ewlat sahibi olmayı nasip etsin inşallah....

yaa kızlar benden bebeği taşıyabileceğime dair rapor istediler ancak ben hastane bulamadım yardım istiyorummmm:14:

yaa kızlar benden bebeği taşıyabileceğime dair rapor istediler ancak ben hastane bulamadım yardım istiyorummmm:14:

canım sana bahsettiğim rapor buydu işte. zeytinburnu özel avrasya hastanesinde 90 tlye veriyorlar bu raporu. merkezefendi tramvay durağının hemen orada hastane.kolayca bulursun.yapman gereken tek şey oradaki ilgili doktorlara imza attırmak. hemen halledersin canım. doktorlar oradaysa 1 saatini almaz.mesaj kutumu da hemen siliyorum bu arada:)

canım sana bahsettiğim rapor buydu işte. zeytinburnu özel avrasya hastanesinde 90 tlye veriyorlar bu raporu. merkezefendi tramvay durağının hemen orada hastane.kolayca bulursun.yapman gereken tek şey oradaki ilgili doktorlara imza attırmak. hemen halledersin canım. doktorlar oradaysa 1 saatini almaz.mesaj kutumu da hemen siliyorum bu arada:)

Sağol şekercim aradım orası da yapmıyoruz deyince panik oldum ama sonra semiha şakiri aradım onlar yanlış anlamışlardır siz gidin kağıdı görünce verirler dedi bakalım sabahtan gideceğiz inşallah gerçi kağıtta da sadece çocuğu taşıyabileceğim sistemik bir rahatsızlığımın olmadığını gösterir bir rapor alınması gerektiği yazıyor sıkıntı çıkmaz da alırım inşallahhh sonra 3gün sonra raporunu alabilirsin dediler inşallah başka bişey çıkarmazlar yaaa öpüyorum seniiiii:))))

Sağol şekercim aradım orası da yapmıyoruz deyince panik oldum ama sonra semiha şakiri aradım onlar yanlış anlamışlardır siz gidin kağıdı görünce verirler dedi bakalım sabahtan gideceğiz inşallah gerçi kağıtta da sadece çocuğu taşıyabileceğim sistemik bir rahatsızlığımın olmadığını gösterir bir rapor alınması gerektiği yazıyor sıkıntı çıkmaz da alırım inşallahhh sonra 3gün sonra raporunu alabilirsin dediler inşallah başka bişey çıkarmazlar yaaa öpüyorum seniiiii:))))

çıkarmazlar canım başka bir şey merak etme... sen raporu aldın bil:)) artık gerisi mayıs ayında belli olacak hayırlısı ile... 1 ay erken 1 ay geç hiç farketmez.ben de tahminimden 1 ay geç yapmıştım ama şükürler olsun ki güzel sonuç aldım.hayırlısı mayısmış diye düşün... ve bu son 1 ayda gezebildiğin kadar gez:)) istersen nisandaki regl zamanında da gidip muayene ol emre beye.. beni çağırmıştı o şekilde ama bende rezerv sorunu vardı gerçi. bu yüzden çağırmıştı.1 ay öncesinden bazı vitamin takviyeleri falan vermişti. sen de bir problem yok canım değil mi? polikistik over falan?

kızlar benimde size hem güzel hemde kötü haberlerim var:))

bu ay adetimin 5 gün geçikti tabii doğal olarak testte negatif çıkınca cok telaşlandım neyse adet olmayı bekledim ve gittim dk adetin 2 günü
hormon tahlilleri ve diğer tüm tahlilleri istedim kan pıhtılaşmasına kadar bir tek rahim filmi kaldı onuda 1 defa dopal yoldan hamile kaldığım için gerek görmedi ama ben istiyorum sanırım çektirmek için ısrarcı olacam içim rahatlar hem:)
adetin 2 günü

tsh 2,18
fsh 5,09
lh 7,90
prolaktin 61,09 (yaktı bu beni)
evet prolaktin çok yüksek çıktı doktor stres kaynaklı bir hormon dedi bir aylık tedavi verdi bakalım ilaca başladıkk en fazla 30 olması lazım ken benimki 2 katı çıktı inş düzelirrr

bugün ise eşime test yaptırdıkk sonuçlar iyi çıktı en son ankarada kaan hocanın yanında yapılmıştı degerler 600 bin çıkmıştı morfoloji felan 0 dı :((

bugün ise

miktar 1 ml
ph 8
sıvılaşma 35 dak
sayı (1 ml) 16 milyon
hareket % 50
ileri 0
az ileri 25
yerinde 25
hareketsiz 50

mofoloji %4
normal yapılı 37
anarmal yapılı 44
baş anarmali 5
boyun 4
kuyruk 10
who 2011 göre incelendi
incelenen mikroskop sahaları heterojen olup silme lökosit görüldü diyor

nasıl sizcee aşılama istedik amaa yapmadı doktor tedaviye devam dedi

kızlar varmı önerilerinizz ne yapalımm ben aşılama çok istedim doktor hayır dedi aşılama için hız olması lazım dedii:(((bir ay daha şiddetli bir tedavi gelecek ay gene bakacazz

merhaba kızlar...aaranızda yeniyim ve sizlere bir şey sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim.eşimin sperm tahlilleri sonucu 10 milyon çıktı ve 1. saatte %60 ileri hareketli %40 yavaş hareketli... bu değerler yükselir mi?? bu değerlerde olup yükselmeden hamile kalan war mı???? bir de ben ne yapmalıyım?? dr aşılama yapalım diyo... yardım ederseniz çok sewinirim..Allah hepimize en hayırlı en kısa zamandA ewlat sahibi olmayı nasip etsin inşallah....

mrb cnm hoşgeldinnn

elbette yükselebilir bak bizim 600 bindi en sonki testte şuan ise 16 milyon :))
öncelikle eşin mutlaka ürolaga muayene olsun
daha sonra kan tahlili yaptırıp hormonlarına baktırsın neden dicek olursan eger bazen erkekdei bu azlık varikoselden olabiliyorki çözümü ameliyat ameliyat olup doğru takviyelerle 1 sene içinde hamile kalınıyor
diğeri ise hormonlarda problem ki bunun tedaviside hormon tedavisi bunada örnek benim eşim:))1 yıldır hormon tedavisi görüyor en fazlla mayısa kadar beklemeyi düşünüyoruz doğal yoldan elde edemezsek eger tüpe gececez çünkü her gecen ay stres bizim için
üçüncü bir olayda eger eşin yakın zamanda ateşli bir hastalık vs geçirdiyse oda düşüşde etkili canım öncelikle bunları tespit edin :)

sonrasında ilk olarak sıcak banyo sauna hamam vs son
dar çamaşır giymek dar kot vs giymek yok
sigara içmek yok
sonra saglıklı beslenme bol yeşillik meyveee özelikkle muz portakal ve havuç:)
hıza ve sayıya gercekden keçiboynuzu kürü etkili
ayrıyeten e vitamini ve çinko alabilirsin ama benim tafsiyem prowed plus diye bir vitamin varki mutlaka burda duymuşsundur eşine lazım olan tüm vitaminler var içinde
yalnız l argine yok onuda doktorunuza yazdırın indirimli olarak alab,lrsin

canını sıkma canım er gec tedavisi olan birşey olmazsada çok stres edecek birşey yok kendine belirli bir süre verdikden sonra aşılama olmazada tüp denersiniz çok şükürr sperm çıkışı varr öyle arkadaşlar varki bir tekk evett sadece 1 tane sperm içinn neler yapıyolar yıllarca bekliolarr çok şükürr bixlerin tedavisi kolay

bak burda tüm arkadaşlarr hemen hemen hamiş kaldı bir kaç kişi kaldıkk benimde olmuştu düştü kaybettik bebeği 8 haftalıkken:((o ara toparlanamadık eşim takviyeliri uzun bir süre kullanmadı gene düştü yoksa ben inanıyorum ki bende hamile kalabilirdim bu arada ama kısmet zaten önümüzdeki ay az daha degerler düzelirse hemen aşılama denecez olmazsa mayısda tüp bebek:))

çıkarmazlar canım başka bir şey merak etme... sen raporu aldın bil:)) artık gerisi mayıs ayında belli olacak hayırlısı ile... 1 ay erken 1 ay geç hiç farketmez.ben de tahminimden 1 ay geç yapmıştım ama şükürler olsun ki güzel sonuç aldım.hayırlısı mayısmış diye düşün... ve bu son 1 ayda gezebildiğin kadar gez:)) istersen nisandaki regl zamanında da gidip muayene ol emre beye.. beni çağırmıştı o şekilde ama bende rezerv sorunu vardı gerçi. bu yüzden çağırmıştı.1 ay öncesinden bazı vitamin takviyeleri falan vermişti. sen de bir problem yok canım değil mi? polikistik over falan?

Canım dün gittik nöroloji dr.u yokmuş ayın 11inde gelecek dediler acaip canım sıkıldı ama sonra düşündüm zaten mayısta olacak Allahın izniyle ha 10gün önce ha 10gün sonra ilaçlarımı almışım çok önemli değil tabi bu süre zarfında başka hastanelerden alabiliyor muyum bu raporu araştıracağım kısmet bakalım ya benim amh ımda 3,23 çıktı bu değer için emre bey gayet iyi dedi ama başka bir dr. sıkıntı 4ün üzeri olmasını bekleriz normalde bu da fena bir değer değil demişti kafamı karıştırmıştı pko çıkmadı canım öyle dedi Dr.lar. Şimdi şu raporu elime alabilirsem arkasından gelsin mayıs ayı beklemek çok zor geliyor gerçi bana şu anda:)))))

kızlar varmı önerilerinizz ne yapalımm ben aşılama çok istedim doktor hayır dedi aşılama için hız olması lazım dedii:(((bir ay daha şiddetli bir tedavi gelecek ay gene bakacazz

Canım değerlerin yükselmesine çok sevindim inşallah daha da iyi olur hareket artarsa iyi olacak inşallahhh dr.un dediği doğru maalesef canımcım hız gerekli ve bize de dr. aşılama için normal yolla denemenizden bir farkı yok boşuna para harcarsınız dedi hakkımızda hayırlısı canımcım inşallah bu ay sonunda güzel sonuçlar alırsınıızzzzz

cnm benimmm çokk sevindimmm yaaaa bi anda nasıl böle yükseldi ne kullandınız yaaaa :)
çooooookkkk mutlu oldum adınıza ama sein prolaktin yüksek evet ama düşüyo bi kaç aydada merak edip moralinin bozma sakın..
şimdilik bencede bi tedaviye geçmeyin derim cnm prolaktin düşsün bikaç daha sabret sorasında belki daha çok yükselcek spermleriniz
bekleyin bakalım bence tabii tatlımmm

slm kızlar nasılsınız. canlar eşimi hastaneden çıkardık çok şükür durumu iyi hamdolsun. bebişler de şuan iyi ama hala leke geliyor benden,

geçmişe baktım canlar dua edenler olmuş allah razı olsun. yorumlara cevab veremedim kusura bakmayın. zamanım dar. hepinizi allaha emanet ediyorum öpüyorum sizleri:16::16::16:

Canım benim arkadaşım öyle 7ay yattı ama çok şükür şimdi bebeğini aldı kucağına sende aklındaki kötü düşünceleri çıkart at hemen çünkü bebeişlerin seninle kalacak onlarla çok güzel bir ömür geçireceksiniz inşallahhhhhh ayetel kürsi okudum senin için Rabbim dualarımızı kabul eylesinnnnn

Canım maaşallah suphanallah Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin bebişinizi eşinde ki problem neydi acaba?
cok sukurbısde problem yoktu cnm dr zamanını beklıyor dıyorduu ama bıs genede corek otu bal yedık sabhlarıı sprem hızlandırdı ve bende ates takıbı yaptımm burda kı topıgı ndenn sagol sun kızlar yardımcı oldular ve 2.ayımda cok suur gebe kaldım rabbım dıleyen herkeslere yasatsınınsl

mrb cnm hoşgeldinnn

elbette yükselebilir bak bizim 600 bindi en sonki testte şuan ise 16 milyon :))
öncelikle eşin mutlaka ürolaga muayene olsun
daha sonra kan tahlili yaptırıp hormonlarına baktırsın neden dicek olursan eger bazen erkekdei bu azlık varikoselden olabiliyorki çözümü ameliyat ameliyat olup doğru takviyelerle 1 sene içinde hamile kalınıyor
diğeri ise hormonlarda problem ki bunun tedaviside hormon tedavisi bunada örnek benim eşim:))1 yıldır hormon tedavisi görüyor en fazlla mayısa kadar beklemeyi düşünüyoruz doğal yoldan elde edemezsek eger tüpe gececez çünkü her gecen ay stres bizim için
üçüncü bir olayda eger eşin yakın zamanda ateşli bir hastalık vs geçirdiyse oda düşüşde etkili canım öncelikle bunları tespit edin :)

sonrasında ilk olarak sıcak banyo sauna hamam vs son
dar çamaşır giymek dar kot vs giymek yok
sigara içmek yok
sonra saglıklı beslenme bol yeşillik meyveee özelikkle muz portakal ve havuç:)
hıza ve sayıya gercekden keçiboynuzu kürü etkili
ayrıyeten e vitamini ve çinko alabilirsin ama benim tafsiyem prowed plus diye bir vitamin varki mutlaka burda duymuşsundur eşine lazım olan tüm vitaminler var içinde
yalnız l argine yok onuda doktorunuza yazdırın indirimli olarak alab,lrsin

canını sıkma canım er gec tedavisi olan birşey olmazsada çok stres edecek birşey yok kendine belirli bir süre verdikden sonra aşılama olmazada tüp denersiniz çok şükürr sperm çıkışı varr öyle arkadaşlar varki bir tekk evett sadece 1 tane sperm içinn neler yapıyolar yıllarca bekliolarr çok şükürr bixlerin tedavisi kolay

bak burda tüm arkadaşlarr hemen hemen hamiş kaldı bir kaç kişi kaldıkk benimde olmuştu düştü kaybettik bebeği 8 haftalıkken:((o ara toparlanamadık eşim takviyeliri uzun bir süre kullanmadı gene düştü yoksa ben inanıyorum ki bende hamile kalabilirdim bu arada ama kısmet zaten önümüzdeki ay az daha degerler düzelirse hemen aşılama denecez olmazsa mayısda tüp bebek:))

cevabn için teşekkür ederim canımm... keçiboynuzu kürüne başladım 3 gün oldu... aktardan özel bi karışım yaptırdık sabah akşam onu yiyor eşim.. haftada yeşillil desen bol bol yedirmeye çalışıyorum .işe giderken fındık ceviz incir kayısıdan oluşan beslenma hazırıyorum ... her akşam taze sıkılmış portakal suyu... uygulamalarım bunlar 1 hafta oldu umarım işe yarıyordur. ya canım bi de dr eşimi fiziksel muayene etmiş. bi şey yok demiş..ama bi kan tahlili istemedi...

canım maşallah sizin değerlerde yükselmiş.. umarım diğer sorunları da aşarsınız hayırlısıyla en yakın zamanda kawuşursunuz bebeğinize...

Back