canım tüple ya da aşılamayla hamile kalsan da bir süre sonra normal hamilelikten bir farkı yok. hele aşılamayla hamile kalmak doğal yolla kalmakla hemen hemen bir. yani şu an yaşadığın lekelenmelerin aşılamayla hamile kalmandan dolayı olduğunu sanmıyorum. daha çok hormonlarının hamileliğe intibak edememesinden kaynaklanıyor. muhtemelen bünyen progesteronu az salgılıyor. yani doğal yolla hamile kalsan da böyle bir durumun olabilirdi. biliyorsun ben de tüple hamile kaldım. halen aynı doktorda kontrole gidiyorum ama sebebi sadece ulaşımı kolay, aynı derece ekonomik, başka iyi bir doktor bulamam. bir de adama alıştım, şimdi başkasına git ve alış zor geliyor. yoksa hamileliğim tamamen normal bir seyirde ve bu doktor da başka bir doktorun yapacağından fazlasını yapmıyor. benle aynı dönemde tüp yapıp hamile kalan arkadaşlarımsa hep başka doktorlara geçtiler. içlerinde senden daha beter kanamalar, düşük tehlikeleri yaşayanlar oldu, yeni doktorlarıyla atlattılar ve gayet memnunlar. ben de senin gibi başka iyi bir yerde(fakat iyi bir hastane olması şartıyla, muhakkak yetişkin ve yeni doğan yoğu bakım ünitesi olan yerler olmalı) hele ki bedava doğum şansım olsa bırakırdım. çünkü bugün sgk anlaşmalı yerlerde bile sezeryan doğum 4000 lira civarından başlıyor. ki senin ikiz olduğu için muhakkak sezeryan olacaktır. az buz para değil. hele ki yavaş yavaş hamileliğin ilerledikçe bebeklerin ihtiyaçlarını almaya başlayacaksın ve ne kadar çok para gittiğini göreceksin. sen bir de bazı şeylerden iki tane alacaksın. ben şu an o alışverişleri yapıyorum, sana şöyle bir örnek vereyim: iyi kalite bir puset minimum 600 liradan başlıyor, bebek odası takımı 1500 liradan başlıyor, yatak içine nevresiminin en ucuzu 150 liradan başlıyor, ilk zaman bebeği odanda yanında yatırmak istersen orta kalite bir beşik 350 liradan başlıyor, senin ikiz olduğu için göğüs pompası kullanman isabetli olacaktır, elektrikli göğüs pompaları 200 liradan başlıyor, orta kalite penye bebek battaniyeleri(kundak da yapılıyor) 35 liradan başlıyor(ki çabucak kirlendiği için ikize 8 tane falan alman lazım), hastane çıkış seti 60 liradan başlıyor, diğer zıbın, tulum, havlu, önlük, şapka, eldiven vs gibi tekstil ürünleri sadece ilk 3 aylığını alsan dahi çocuk başına en az 350 lira tutuyor, bir paket yeni doğan çocuk bezi 20 lira civarı (1 bebeğe günde 6 tane falan kulanılıyor) olur ya sütün yetmezse 1 kutu yeni doğan mama 20 lira. kalın battaniyesi, biberonu, süt saklama kabı, setrilizatörü, banyo ekipmanları, odasının perdesi, aydınlatması, arabanız varsa oto koltuğu, şusu busu saymıyorum bile.
demek istediğim daha çoook para harcanacak yer var, ücretsiz doğum şansını öyle kolay kolay es geçme. iyi hastane ve iyi doktorlarsa düşün derim.