• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım annen sana öyle stres verecek biriyse hiiiç haber verme. çünkü tedavi ve transfer dönemini sıfır sinir stresle atlatman çok önemli. dediğim gibi öyle özel bir bakım falan görmen gerekmiyor. annensiz de gayet rahat kotarabilirsin. ha 1-2 gün çağırabileceğin bir arkadaşın, komşun varsa istersen onu çağır. illa tüp yaptım demene gerek yok. uydur gitsin, histeroskopi yaptırdım, 1-2 gün dinlen dediler de mesela.onda da ameliyat yerin yok bişeyin yok, kimse aradaki farkı anlamaz sonuçta.

İyi fikir valla canım yan komşum hasta olduğumu öğrenince bile hemen bişeyler yapar getirir beni yalnız bırakmaz Allah razı olsun canlarım yaa iyi ki varsınız

canım bence eşinle sen birbirinize yetersiniz. benim annem de çok sıkıntı yaptı kardeşim geldi 1 gün kaldı kıyameti kopardı. zaten eşimle evlenmemi ailemde istemedi. bak ben aşıla günümden önce pazar işlerini temizlik işlerimi ütü işlerimi tam tamına bitirdim. hazırlığımı yaptım da. 3 gün hiiç iş yapmadım. evi bile süpürmedim. tamam aşılama ve tüp bebek aynı değil ama ben 1 hafta sancıdan ölmüştüm.yemeği dışardan söylerdim çok kötü oldum mu yada eşim yapardı. sonra günlük rütün hayatıma devam ettim. ama fazla yüklenmedim kendime. allah inş. sana ve diğer arkadaşlara da nasip eder bu güzel duyguyu canım. alah huzur dolu ağız tadıyla mutlu bir şekilde gebelik geçirmeyi nasip etsin hepimize. eşimde idare işte cuma izinli olarak eve getirecem ve p.tesiye kadar kalacak evde. sonra gene götürecem hastaneye. hayırlısı artık, duanı eksik etme canım... ha bu arada ben aşılama da çok rahattım nedeni kimseye söylemediğim için kafam çok rahattı. kendi işimi kendim görüyordum ama en azından heryerden laf işitmiyordum...

doğru söylüyorsun canımcım karar verdin söylemeyeceğim ne yapalım dışardan yeriz biraz olmadı öncesinde de mis gibi bir temizlik yapar ooooo
Canımcım dualarım seninle inşallahhh şu süreç geçecek ve Rabbim huzur mutlulukla çocuklarınızı büyütmenizi nasip edecek

bu ne yahu annelerden yana yaşanan stres. allah hepinize sabır versin. şükür ben kendi annemden yana hiç böyle şeyler yaşamadım. eşimi kendi öz evladı gibi sever, asla toz da kondurmaz. durumumuzu hep soğuk kanlılıkla karşıladı, tüp sürecinde olsun, öncesinde olsun hep destek oldu. bir tek kaynanamdan çektim. eşimin durumu teşhis edilmeden önce hep bende kusur aradı, 1 yıl her görüşmemizde imalı imalı konuştu durdu. akrabalara falan bile "gelinden dolayı çocukları olmuyor herhalde" demiş. kendi oğlunda bir sorun olabileceğine hiç ihtimal vermedi sonra da durumu öğrenince pat diye oğlumu boşucanmı dediydi. nasıl anneyse artık?

neler var canımcım benim annem istemedi zaten başta eşimin tarafı hiç istemedi yan apartmanımda otururlar ama evime sayılıdır girdikleri çıktıkları Allahtan eşim beni ezdirmez de o konuda problem yaşamıyoruz bir de benim aile tarafını da aşarsak sıkıntı kökten kalkacak hayırlısıyla dediğiniz gibi zaten bugüne kadar herşeyimizi eşimle birlikte yaptık evimdeki bardağımda bile hakları yok hiçbirisinin bunu da eşimle birlikte atlatırız inşallahhhhh

dün evime gittim biraz kafamı dinlemek istemiştim. gece tv izlerken birden belime bir ağrı girdi ve benden birşey geldiğini hissettiim. hemen baktım durmadan leke gelmeye başladı o panik haliyle kayın validemi aradım açmadı uyuyordu, hemen arkadaşı aradım beni acile götürdüler ama doktoruma ulaşamadık, hastanedeki nöbetçi doktor benimle güzel ilgilenmeyince başka hastaneye gittim. orda ki doktor muayane etti ve bebişler duruyor dedi ama düşük riskin var dedi. bende birinin kalbi yavaş atıyordu o mu düşecek diyince, hayır 2sinin de düşme riski var dedi ve beni eve yolladı. bekleyeceksin ve dinlen dedi. çokkk kötü oldum kızlar. dua edin 2sini kaybetme durumu varmış, aşılamada düşük riski var ama ikiz olunca dahada artıyormuş bu risk. 5 aya kadar böyle devam edebilir dedi doktor. :50::50::50: yıllar sonra bu duama kavuşmuşum nasıl kaybedecem onlarııı :43::43::43: allahım sen yardım et...

Son düzenleme:
arkadaşım da neredeyse 7 ay falan yatmıştı..normal gebelıklerde de böyle rıskler oldukca cok..sakın ol,ığne falan verıyorlar galıba boyle durumlarda..dınlen ve bol bol Ayet el Kürsü oku,,Rabbım ayırmasın sızı,Hafız ısmı ıle korusun ınşallah

kimse yokmu kızlar paylaşımlarınızı bekliyoruuuuummm... :44: :44:

CANIM COK ONEMLI BIR PAYLASIM DAHA GECMISE BAKMADIM ARK.YAZMISMI BILMEDIM GENEDE YAZAYIMMM ÇÖREK OTU BENDE 4 SENDEN SONRA KAVUSTUM MELEEGIME RABBIM OL DEDI DILEYENE HERKSEDE VERIR INSLL DA

ÇÖREK OTU BAL YEDIK BIZ ESIMLEE ÇÖREK otu acı oldugu ıcın bala karıstırdık yanii her sabah yemeketen 30 dk oncee 21 gun yedık esımleee ve 2.ayımızn sonunda geldi melegimiz cok sukurrr

21 gun yenıyorr 7 gun ara verılıp gerı baslanıyor ıkı cınsınde yumurtasını guclendırıyorrr KUR AN dda çörek otunun ölmden baska herseye care oldugu yazıyorr tavsye ederımm ınslll:34:

kimse yokmu kızlar paylaşımlarınızı bekliyoruuuuummm... :44: :44:

dün evime gittim biraz kafamı dinlemek istemiştim. gece tv izlerken birden belime bir ağrı girdi ve benden birşey geldiğini hissettiim. hemen baktım durmadan leke gelmeye başladı o panik haliyle kayın validemi aradım açmadı uyuyordu, hemen arkadaşı aradım beni acile götürdüler ama doktoruma ulaşamadık, hastanedeki nöbetçi doktor benimle güzel ilgilenmeyince başka hastaneye gittim. orda ki doktor muayane etti ve bebişler duruyor dedi ama düşük riskin var dedi. bende birinin kalbi yavaş atıyordu o mu düşecek diyince, hayır 2sinin de düşme riski var dedi ve beni eve yolladı. bekleyeceksin ve dinlen dedi. çokkk kötü oldum kızlar. dua edin 2sini kaybetme durumu varmış, aşılamada düşük riski var ama ikiz olunca dahada artıyormuş bu risk. 5 aya kadar böyle devam edebilir dedi doktor. :50::50::50: yıllar sonra bu duama kavuşmuşum nasıl kaybedecem onlarııı :43::43::43: allahım sen yardım et...
hmm demek asılama yaptırdın ılk mesaj la son mesaj arasında bayagı fark var ınl rabbım bagıslar melekelerını canımmmmmmmm

bl dınlen ayaklarını dıkerek yatt ve YA VARİS-YA MUHDİ-YA MUHDİ hüsnalarını oku bol bolll ayatel kursı bırde ekesık etme ınsll tutunurlar sıkı sıkı ve kucagımıza alamak nasıpp olurrrrr

Cnm hic korkma benim de dusuk riskim vardi kanama degilde kahve lekem olmustu 10.haftadan itibaren kesildi. Ama ben hep yattim dusa bile girmedim sayilir vc ye kalkiyordum yardimci kadin isten cikti evi b.k goturdu yine de kalkmadim. Birde dr bana uc gunde bi yaptiracagim igne verdi ve igneyi yapar yapmaz kesildi. O igne cok onemli cnm
Sende yaptir.

Dusuk riskini neye istinaden soyledi kanama bolgesi mi varmis yoksa uterus agzinda acilmami varmis bunu ogren bu cok onemli. Uterusta acilma varsa yapcak bisey yok fakat kanama alanina dikkat edersen atlatirsin cnm.

kızlarrr dün sperm testi yaptırdık cevat aktarın kürlerini kullandıktan sonra ilk kez test verdikk..
hacim 4,5 olmuş sayımız 5 milyondan 9 milyona çıkmış morf 1den 2ye çıkmış hareketimiz düşmüş %45 yinede ii..
bu ay proxeed kullanmamıştık ona bağlı sanırım...TPMMS 8 den 12 ye çıkmış..
fsh biraz yükselir gibi olmuş korktum ama çok yükselmez inş...
çok şükür allaha toplamda 40mil kadar spermimiz varr.. allahımm sen yardım et yarabbimm.
total progresif motil sperm sayısı ne oluyo kızlaarrrr yaaaa

kızlarrr dün sperm testi yaptırdık cevat aktarın kürlerini kullandıktan sonra ilk kez test verdikk..
hacim 4,5 olmuş sayımız 5 milyondan 9 milyona çıkmış morf 1den 2ye çıkmış hareketimiz düşmüş %45 yinede ii..
bu ay proxeed kullanmamıştık ona bağlı sanırım...TPMMS 8 den 12 ye çıkmış..
fsh biraz yükselir gibi olmuş korktum ama çok yükselmez inş...
çok şükür allaha toplamda 40mil kadar spermimiz varr.. allahımm sen yardım et yarabbimm.
total progresif motil sperm sayısı ne oluyo kızlaarrrr yaaaa

sinemss çok sevindim hadi hayırlı olsun arkasından gelsin bebişler inş:))

bizimde test günümüz 4 mart heyacanla bekliyoruzz

bu arada bende adet olamadım gitti bu ay geçiyor ama evde yaptıgım test negatif çıkıyorr çok korkuyorum bende de bir sorun çıkarsaa

kaç gündür uyku girmiyor gözümee yaa neden olamadım ben bu ay hayır hamileyim desem ee test negatiff:44::44::44:

Canım benim arkadaşım öyle 7ay yattı ama çok şükür şimdi bebeğini aldı kucağına sende aklındaki kötü düşünceleri çıkart at hemen çünkü bebeişlerin seninle kalacak onlarla çok güzel bir ömür geçireceksiniz inşallahhhhhh ayetel kürsi okudum senin için Rabbim dualarımızı kabul eylesinnnnn

CANIM COK ONEMLI BIR PAYLASIM DAHA GECMISE BAKMADIM ARK.YAZMISMI BILMEDIM GENEDE YAZAYIMMM ÇÖREK OTU BENDE 4 SENDEN SONRA KAVUSTUM MELEEGIME RABBIM OL DEDI DILEYENE HERKSEDE VERIR INSLL DA

ÇÖREK OTU BAL YEDIK BIZ ESIMLEE ÇÖREK otu acı oldugu ıcın bala karıstırdık yanii her sabah yemeketen 30 dk oncee 21 gun yedık esımleee ve 2.ayımızn sonunda geldi melegimiz cok sukurrr

21 gun yenıyorr 7 gun ara verılıp gerı baslanıyor ıkı cınsınde yumurtasını guclendırıyorrr KUR AN dda çörek otunun ölmden baska herseye care oldugu yazıyorr tavsye ederımm ınslll:34:

Canım maaşallah suphanallah Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin bebişinizi eşinde ki problem neydi acaba?

sinemss çok sevindim hadi hayırlı olsun arkasından gelsin bebişler inş:))

bizimde test günümüz 4 mart heyacanla bekliyoruzz

bu arada bende adet olamadım gitti bu ay geçiyor ama evde yaptıgım test negatif çıkıyorr çok korkuyorum bende de bir sorun çıkarsaa

kaç gündür uyku girmiyor gözümee yaa neden olamadım ben bu ay hayır hamileyim desem ee test negatiff:44::44::44:

saol tatlımmm inş sizinde kat kat artmıştır sonuçlarınız.. bi dr görünseydin cnm neden olmadın acaba???

saol tatlımmm inş sizinde kat kat artmıştır sonuçlarınız.. bi dr görünseydin cnm neden olmadın acaba???

bilemiyorum ki canım henüz gitmedim 3 gün geçti bugünle birlikde ama nedense biraz daha beklimm diyorummm hamile olma ihtimalimm olsaaa çıkardı dimi testte hiç çıkmadı ama benim adette hiç geçmedi gerci olabilirr stress yapmış olabilirr :(((

bilemiyorum ki canım henüz gitmedim 3 gün geçti bugünle birlikde ama nedense biraz daha beklimm diyorummm hamile olma ihtimalimm olsaaa çıkardı dimi testte hiç çıkmadı ama benim adette hiç geçmedi gerci olabilirr stress yapmış olabilirr :(((

Tatlım inşallah bebiştendir ama benimde bi keresinde 5gün gecikti patlayacağım sanmıştım stres acaip etkiliyor ama dualarım geç döllenme olup bebişinin seninle olması yönünde:16:

canım senin rapor sürecin nasıl gidiyor merak ettim bu arada???

Canım yarın dosya açılması için gideceğim inşallah hastaneye sonra da bir hafta içinde çıkıyormuş acaip heyecan sardı ama patronumla konuştuk o da nisanda değil de mayısta başla tedaviye diyor seni daha az rahatsız ederiz evinde rahat rahat dinlenirsin işler azalır o dönemde dedi onu düşünüyorum şimdi kara kara ne yapsam diye:34:

Tatlım inşallah bebiştendir ama benimde bi keresinde 5gün gecikti patlayacağım sanmıştım stres acaip etkiliyor ama dualarım geç döllenme olup bebişinin seninle olması yönünde:16:

olmamakda stress bakalım cnm gidecem doktora çok kafaya takıyorumm galiba ondan idrar testleri negatif çıkıyorr inşallah cnmm ALLAH hepimize versinnn

olmamakda stress bakalım cnm gidecem doktora çok kafaya takıyorumm galiba ondan idrar testleri negatif çıkıyorr inşallah cnmm ALLAH hepimize versinnn

Amin canım aminnnnn inşallahhh geç döllenmedir git artık bir Dr.a da öğrenelim neden olduğunu halay çekelim birazcık ama hadiii:52::52::52::52:

Canım yarın dosya açılması için gideceğim inşallah hastaneye sonra da bir hafta içinde çıkıyormuş acaip heyecan sardı ama patronumla konuştuk o da nisanda değil de mayısta başla tedaviye diyor seni daha az rahatsız ederiz evinde rahat rahat dinlenirsin işler azalır o dönemde dedi onu düşünüyorum şimdi kara kara ne yapsam diye:34:

bu arada aklında bulunsun, tedaviye mayısda başlayacaksan bile raporun çıkar çıkmaz gidip ilacını yazdırmak zorundasın. yazdırmazsan gün geçtikçe ilaç hakkın azalıp, daha az ilaç alabiliyormuşsun. yani mayısda bile yapacaksan şimdiden merkez seçmelisin. raporun çıktı diye bilgi verdiklerinde gidip hemen alıp, hangi merkezde yaptıracaksan orada reçeteni yazdırıp, sonra rapor hangi hastanede çıktıysa o reçeteyi bir daha onaylatıyorsun,raporunu da sisteme sokuyorlar, sonra da eczaneden ilacı alıp artık ne zaman tedavi olacaksan o zamana kadar saklıyorsun. beni bu konuda sıkı sıkı tembihlemişlerdi. hakikaten de öyle yapmayan, 3 hafta sonra ilacını alan bir arkadaşa 1 er kutu az ilaç vermişler.

bu arada aklında bulunsun, tedaviye mayısda başlayacaksan bile raporun çıkar çıkmaz gidip ilacını yazdırmak zorundasın. yazdırmazsan gün geçtikçe ilaç hakkın azalıp, daha az ilaç alabiliyormuşsun. yani mayısda bile yapacaksan şimdiden merkez seçmelisin. raporun çıktı diye bilgi verdiklerinde gidip hemen alıp, hangi merkezde yaptıracaksan orada reçeteni yazdırıp, sonra rapor hangi hastanede çıktıysa o reçeteyi bir daha onaylatıyorsun,raporunu da sisteme sokuyorlar, sonra da eczaneden ilacı alıp artık ne zaman tedavi olacaksan o zamana kadar saklıyorsun. beni bu konuda sıkı sıkı tembihlemişlerdi. hakikaten de öyle yapmayan, 3 hafta sonra ilacını alan bir arkadaşa 1 er kutu az ilaç vermişler.

Canımm sağolasın yaa bugün karar verdim zaten çok şükür Emre beye gideceğim bende sizlerin yönlendirmenizle harika bir dr. buldum bugün 1saatini bizi bilgilendirmek sorularımızı cevaplamak için harcadı nasıl mutluyduk eşimle ikimizde odasından çıktığımızda anlatamam evet bizi anlayan bir dr. bulduk dedik ikimiz birden:16:
İlacı 3günde yazdırmam gerektiğini söyledi bugün Emre bey ama sonra hastaneye gidip onaylatmam gerektiğini bilmiyordum bak çok iyi oldu söylediğin cahillik başa dert napacaksın:9: Allahtan sizler gibi arkadaşlarım var da yönlendiriyorsunuz beni çok sağolasın canımmmm:16:

Canımm sağolasın yaa bugün karar verdim zaten çok şükür Emre beye gideceğim bende sizlerin yönlendirmenizle harika bir dr. buldum bugün 1saatini bizi bilgilendirmek sorularımızı cevaplamak için harcadı nasıl mutluyduk eşimle ikimizde odasından çıktığımızda anlatamam evet bizi anlayan bir dr. bulduk dedik ikimiz birden:16:
İlacı 3günde yazdırmam gerektiğini söyledi bugün Emre bey ama sonra hastaneye gidip onaylatmam gerektiğini bilmiyordum bak çok iyi oldu söylediğin cahillik başa dert napacaksın:9: Allahtan sizler gibi arkadaşlarım var da yönlendiriyorsunuz beni çok sağolasın canımmmm:16:

emre beyden memnun kaldığına nasıl sevindim anlatamam. biz de ilk gittiğimizde aynı sizin gibi çıkmıştık. ondan önce başka doktorlara da gitmiştik, dünya kadar para alıp, sorularımıza cevap bile vermemişlerdi.15 dakika vakit ayırıp bizi paketleyivermişlerdi. hatta bir tanesi "sen çok okumuşun, iyi değil böyle" diye beni terslemişti. sonra emre beye üstelik de ctesi merkezin yarım gün çalıştığı bir zamanda son hasta olarak gitmiştim. tek tek her sorumu cevaplamıştı ve o kadar olumluydu ki. odasından bir çıktık ki, merkezde kimse kalmamış.bir tane görevli, kapatcak bizi bekliyor. saatler geçmiş bizim haberimiz yok. eşim de "evet bu doktor bizi anlayan biri, geri kalan herkesi boş ver" demişti. onun o candan yaklaşımı tedavide de hep aynı devam etti. kendimi hep emin ellerde hissettim.zaten o yüzden halen daha kontrollere ona gidiyorum.
bir çok hastanede reçeteyi dönüp onaylatman ve raporu sisteme kaydetmeleri gerekiyor. zayıf bir ihtimal ama olur olur seninkinde öyle bir uygulama yoktur, sen yine de raporu alırken sorarsın. estağfurullah cahillik değil. ben de buradaki arkadaşların uyarısıyla öğrenmiştim.onlar da reçeteyle eczaneye gidince öğrenmişler. normalde başka ilaç raporlarını aldınmı direkt sisteme giriyor, bunda öyle değilmiş, nereden bilebiliriz ki????

Son düzenleme:

canımmm çok sevindimmmm. demek emre beye artık karar verdin ve tanıştın:)) zaten insan emre beyi görünce başka bir doktorla tanışmak bile istemiyor. inşallah sen de immo ve ben gibi güzel haberler vereceksin buradan... bu arada canım semiha şakirden rapor alınca ilaçları almak için tekrardan semiha şakire onaylatman gerekmiyor. yani istanbul tüpe gidip raporu gösterip ilaçlarını alabilrsin. en azından bende böyle olmuştu. herhalde uygulama değişmeiştir canım... lütfen tüm aşamalarını yaz ve beni bilgilendir.. hangi ay başlayacağına karar verdin mi canım bu arada?

Back